- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackPriest
őstag
"Single-link DVI employs a single 165 MHz transmitter that supports resolutions up to 1920 × 1200 at 60 Hz. Dual-link DVI adds six additional pins (located in the center of the connector) for a second transmitter increasing the bandwidth and supporting resolutions up to 2560 × 1600 at 60 Hz"
forrás -
BlackPriest
őstag
(#47883) MK VII
Én nem vennék új procit, amit írtál, 20k újban, 25-ért meg van használt i3, ami azért csak erősebb, hibás példány meg kb nincs. Oda meg egy olcsóbb lap is bőven elég már és így jut pénz egy garis, használt 270x-re. Memória zsebbenyúlós lesz, azt használtan garival nehéz most találni, főleg jó áron. Még annyit hozzátennék, hogy egy normális 400-as tápot erősen ajánlott berakni egy közepes konfigba. -
BlackPriest
őstag
Pedig a logouton is van jopar hasonlo cikk. De ha a tetejet nezzuk, egy egy kartyas konfighoz egy i5 mar jo, vagy egy fx8350 huzva. Ez utobbi mondjuk 280-ig inkabb. Egy kozepkategorias kartyat egy i3 vagy fx6100 mar eleg lehet. Ha nem kell full hd es nagy reszletesseg, egy 20-30 ezres kartyahoz akar egy ersoebb pentium is eleg lehet, vagy amd vonalon egy a8.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Shruikan2569 #47860 üzenetére
én biztos beraknék egy másik vinyót új oprendszerrel, régebbi és újabb driverrel és megnézném így mit prodkál
-
BlackPriest
őstag
Cf-re meg lassan kar benevezni.
-
BlackPriest
őstag
válasz
littleNorbi #47845 üzenetére
Asszem en egy normalis tapot vennek a helyedben elso korben, nehogy baj legyen.
-
BlackPriest
őstag
válasz
hellbander #47829 üzenetére
új vagy használt? használtan 15-ért már simán kapsz hd5770-et, ami körberöhögi a 430-ast
-
BlackPriest
őstag
válasz
spanglee001 #47737 üzenetére
annyit nem hoz, amennyivel többe kerül. de ha most elégedetlen vagy, akkor nincs kérdés
-
BlackPriest
őstag
válasz
spanglee001 #47733 üzenetére
én egy húzott 8120-asról váltottam i5-re, 270x-nél nem láttam különbséget, de felette már kijön az intel előnye.
-
-
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47711 üzenetére
igen. visszakerestem. nekem egy b85 lap volt tiszta telepítéssel, mert küzdöttem vele és több dolgot megprübáltam és nálam is törölte az usb drivert, az egeret sem ismerte fel
-
BlackPriest
őstag
válasz
hellboy0415 #47707 üzenetére
nem volt, én viszont azt gondolom, hogyha valaki ért hozzá, akkor nem fogja megkérdezni. ha meg nem ért hozzá és egy 460-ról beszélünk, ami nem mai darab, azt gondoltam nem szedte még szét sosem. és egy ennyi idős kártyára elég valószínű, hogy rá van kövülve a paszta. de ha tévedek, akkor sorry és egy normál állagú pasztához nyilván elég a zsepi
(#47708) norbert1998
annyival érdemes készülni, hogy más cuccot is leszedhet, alaplapi drivereket készenlétbe helyezni. nekem az usb drivert ölte le egy intel lapról, másnak a hálókártyát -
BlackPriest
őstag
válasz
hellboy0415 #47705 üzenetére
egy rákövült pasztát nem tudsz letörölni. izopropil alkohol feloldja
-
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47697 üzenetére
sajna nem nagyon tudok jarni jelenleg, igy telora vagyok kenyszeritve. na majd figyelek a duplazasra, ne offoljunk
-
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47694 üzenetére
megírtam a hozzászólást (telefonon). jött egy újabb, nekem címzett, válaszoltam rá. sajna telón módosítgatni nehezebb, mint nyomni egy választ. tudom hogy tudnék másnak is válaszolni, de csomóan nem is figyelik, mert nem az ő hozzászólásukra jött a reakció.
akkor félre értettem, a vak vagy nekem annak tűnt (és a dupla alatt ráadásul azt hittem azt érted, hogy kétszer küldtem el ugyanazt)
-
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47691 üzenetére
Talan masnak reagaltam es azert van ket kulon hozzaszolas? A szemelyeskedest meg talan hanyagold, ha bajod van, irj privatot...
-
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47687 üzenetére
En nem latok duplat sehol.
-
BlackPriest
őstag
Erdekes, nekem volt 5850, 6870, gtx 570 soc, 270x, 290 es egyikkel sem volt problemam. Utobbi harom ugyanazzal az oprendszerrel, de alatta intelrol amd-re, majd intelre valtassal (x48+q9650, 990x+fx8120, majd a mostanira).
A procik osszehasonlitasa meg eleg felesleges, egy harmincezres jopar eves megy egy 100ezres joval fiatalabb ellen. Az mas kerdes, hogy az amd ezt a vonalat elhanyagolta es jol le is maradt, de egy atlagos usert egy atlagos vga-val egy i3 vagy egy a10 is siman kiszolgal...
-
BlackPriest
őstag
szerintem az ilyet kár egy alapvetően segítős topikba. nekem volt mindkét oldalról elég sokféle kártyám és saját hibámon kíjül egyedül a 270x-el szenvedtem de mint kiderült, ott sem a kártya volt a ludas
-
BlackPriest
őstag
válasz
troll81 #47618 üzenetére
ez csak csomagolás kérdése. én is kaptam már videokártyát sima pufis borítékban, de ha a saját dobozában, vagy egyéb, jól kibélelt dobozban küldöd, nem lesz semmi baja. webshopok is küldenek postával, akkor onnan se vásároljon senki?
(#47616) totyak
nyilván ő is elronthatta, de ez az azonnali felelősség elhárítás, meg szakszervizben kiszereltetés, amiről papír is van több, mint gyanús. főleg, ahogy írta, a másik kártya működik, ha egyet nem tud jól berakni, akkora a sajátját sem...
-
-
BlackPriest
őstag
válasz
túróslaptop1 #47590 üzenetére
szerintem az nem tudott még pci-e 3.0-t, de nincs sok jelentősége. én inkább keresnék egy 270x-et használtan garival 5-8 ezerrel többért. többet tud, kevesebbet eszik, időtállóbb
-
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47580 üzenetére
hivatalosan két tök különböző kártya valóban nem, de van rá megoldás. értelme mondjuk nem sok, a két kártya árából egy erősebbet vennék, az tuti.
hivatalosan azonos típus sima és oc verziója is mehet együtt, nyilván a lassabbhoz igazított tempóval.
de ez csak szőrszálhasogatás részemről
-
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47573 üzenetére
Azert ez igy nem teljesen igaz
-
BlackPriest
őstag
válasz
tom956ster #47565 üzenetére
nekem egy húzott x2 250e és egy 5850 bf3-ra tökéletes volt
-
BlackPriest
őstag
válasz
BlackPriest #47269 üzenetére
Ugy tunik a problema megdolva. Kicsereltem az alaplapot, minden mas ugyanaz, az oprendszer is es ma egesz nP semmi hiba, pedig sztem del ota folyamatosan megy a jatek. Ugy tunik a regi alaplap nem szerette ezt a videokartyat. Nem ertem miert.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Winchester95 #47359 üzenetére
konkrétan azt a kártyát kéne kipróbálni
-
BlackPriest
őstag
válasz
ilovedigweed #47342 üzenetére
En fraps-al logolok es a hatterben megy a gpu-z.
-
BlackPriest
őstag
válasz
aram01 #47323 üzenetére
minden ultrán, 4*msaa, antialasing post: high, ambient occlusion: hbao
Frames: 24904 - Time: 335277ms - Avg: 74.279 - Min: 54 - Max: 117
Frames: 24778 - Time: 280396ms - Avg: 88.368 - Min: 29 - Max: 134ez csak egy pálya rész single-ben (a gátnál), volt helikopter felrobbantás, pár tucat katona, meg lezuhantam a falról...
max hőfok: vrm 68°C, gpu 69°C
max venti 64% -
BlackPriest
őstag
válasz
ChiliChili #47290 üzenetére
létezik olyan átalakító, ami vga-t s-videora vagy kompozitra konvertál, ha a kártya is hajlandó támogatni, de azt nem külön megjelenítőként fogja látni. ha elé raksz egy y kábelt, akkor össze lehet sakkozni, de hogy milyen lesz a végeredmény...talán egyforma felbontású kijelzőknél működhetne, de nagy tákolás
-
BlackPriest
őstag
válasz
BlackPriest #47268 üzenetére
ehh, rev1-es biost akartam rev2-es lapra felrakni. n00b. na mindegy, legújabb bios van rajta, nem tudom mi lehet a gond. holnap kap másik két memóriát a vas, hátha
-
BlackPriest
őstag
válasz
BlackPriest #47268 üzenetére
és akkor egyből fejlemény, így is atikmpag.sys hibát dob. tényleg nincs már ötletem
-
BlackPriest
őstag
válasz
BlackPriest #47028 üzenetére
a történet tovább folytatódott, ma újraraktam a gépet, csak a szükséges driverek meg egy origin és a hiba ismét fenn áll. először egy 0x-es hibaüzenettel dobta el, aztán megint a régivel. berágtam és lenyomtam egy memtest86-ot, egy hiba. nocsak! kivettem az egyik modult, hibátlan. kivettem a hibátlant, beraktam a hibásnak véltet és úgy is hibátlan. na ez már izgibb. átraktam az 1-es és 3-as slotból az 1-es és 4-esbe és lám, memtest nem dob hibát. gondoltam egy bios frissítés ráférhet a lapra, weboldalon van F12-14-ig. leszedtem, a zipben egy 8 megás file, de az én biosom csak 4 megás. gondolom a dual bios lehet az oka, de az is fura, hogy FB bios van most a lapon, ez le sem tölthető. minden esetre a leszedett file-ra az uefi frissítője hibát mondott, mivel nem egyezik a file méret, most tesztelem a gépet az 1-4 kiosztásban, meglátom jön e bsod.
-
BlackPriest
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #47252 üzenetére
akkor régi, az is jó lehet
-
BlackPriest
őstag
válasz
Taylor007s #47236 üzenetére
hello!
270x-nél a 2 gigás is elég, viszont 3 év múlva már elés sok kompromisszummal lesz elegendő egy 270x
-
BlackPriest
őstag
válasz
prime_adam #47214 üzenetére
Hardver
-
BlackPriest
őstag
hát, akkor búcsú a kártyától. esetleg f27-et megkeresheted, hátha van hozzá alkatrésze, hirdetések közt kiemelt, annyit talán megérhet a dolog.
minden vga-hoz kell driver, ha nem az alap windowsos drivert akarod használni, ha van fent most a régi kártyához, az jó az alaplapihoz is.
legalább van valamid, amivel elkarcolgatsz, amíg lesz új kártyád.
szerk: egy 270x-et simán el tudok mellé képzelni, erősebet már nem hajtana ki a proci
-
BlackPriest
őstag
-
BlackPriest
őstag
következő boot közben a post után nyomkodd az F8-at. be fog jönni a win boot menüje és ott ki tudod választani az automatikus újraindítás letiltását. akkor meglátod mi a hibaüzenet. utána ugyanitt vga vagy csökkentett módban is el tudod indítani a gépet, régi videokártyát és a driverét letörlöd, integrált videokártyával elindítod a gépet és elvileg lesz kép
-
BlackPriest
őstag
integrált milyen hibaüzenettel és hol áll le? bios resetet megpróbálhatsz, abból baj nem szokott lenni (csak jegyezd meg, hogy a sata ahci vagy ide beállításon áll e). ha kell pci-os kártya, tudok adni, de integrálttal is el kéne indulnia és ha látja az oprendszer a pci-e slotban lévőt, akkor a biost is tudod frissíteni rajta
-
BlackPriest
őstag
Sziasztok!
Adott egy sapphire 270x dual-x zsuga, amit a gepembol atraktam az asszonyeba egy 6870 helyere. A gep ezutan random bsod hibakat dob atikmpag hibaval. Regi vga vissza, minden ok. Driver uninstall, install az uj kartyaval, semmi. Gondoltam hatha keves a tap, de nem, egy tulmeretes tappal is ugyanez. Kiprobaltam 13.6-os driverrel, azzal neha elmegy a kep, no input signal, majd visszajon. 13.12-es drivert is felraktam, jatek ment egy orat, majd ugyanez a no input signal es utana a jatek ablaka feher maradt, minden mas jo. Mi lehet ez? Directx hiba, az aero orult meg? Uj wint meg nem huztam fel, hogy ezeket kiszurjem.
Thx!
-
BlackPriest
őstag
válasz
Doky586 #42303 üzenetére
de azert 8400gs meg volt pci-os kiveitelben is
amugy nyilvan nem a sajat gepembe akarok 3way cf-et epiteni, de van egy olyan hibas alaplapom, amiben minden pci/e doglott, innen jott az otlet, hogy megoldjam a dolgot. viszont a vga gondolom ott bukik el, hogy a pci slot nem tud eleg tapot adni neki. asszem nem fogok ilyen vackot venni xD
-
BlackPriest
őstag
ööö, azt én sem feltételezem, hogy egy radeon 6990-et kihasznál,, rosszul tettem fel a kérdést, engem csak annyi érdekel, hogy pl egy alap vga, vagy hálókártya működhet ilyen felépítésben. akár csak egy irodai gép leggagyibb diszkrét vga-ja
-
BlackPriest
őstag
sziasztok!
találtam egy elég perverznek tűnő cuccot, egy ilyen működhet valamilyen szinten, vagy parasztvakítás?
-
BlackPriest
őstag
sziasztok!
most lettem boldog(?) tulajdonosa egy asus hd 6950 dcu2-es kártyának, a probléma a következő:
adott 2db monitor, az egyik még d-sub bemenetes, a másik dvi-os. új kártya berak, táp rádug, monitor rádug, nincs kép. kipróbáltam mindkét dvi kimenetet mindkét monitorral külön-külön és egyszerre is rádugva, majd a kártyához kapott dvi-hdmi átalakítót is a tévémen, de ott sincs kép. windows betölt a háttérben. sajna display portos eszközöm nincs, így azokat nem tudok kipróbálni, én rontok el valamit, vagy a kártya a ludas? táp 600w-os hipro, alaplap 970 extreme3.köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest