- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Hát igen...bár az említett 7850 sem rossz, igaz nem csavar rá nagyot, viszont dupla annyi a Vram, amivel nem lesz gondod a BF3 alatt. Nézd meg ezt, hasonlítsad össze a saját kártyáddal: HD7850 BF3
A GTX480 meg aztán odab@sz, a paksi erőmű is pirul mellette...Amúgy itt a "régebbi" kártyákról egy FullHD Ultra stat:
-
Hunork
veterán
Hát sajna, ez van, a mostani kártyád bitang erős.
Gondolom 1GB Ram van rajta.
És a kevés plusz nem hoz annyit, nem érdemes megválni tőle. Lefelé meg persze nem mozdulnál, mert az újabb nem mindig gyorsabb és jobb. Bár a technológia fejlődik, így a GPU is.
Lenne persze még az 5970, ami régebbi, de nem kicsit húzós az ára, ha 1általán kapható...És itt egy link, nézd meg, tanulságos: teszt
Vagy egy alternatíva, a majdnem hasonló tudású, de mégis ugye újabb fejlesztés, 2GB Vrammal, a HD7850. 53-56k között fellelhető. compare És ezzel azért van előrelépés, bár nem eget verő, viszont dupla annyi a Vram.
Nvidia Crossfire: physx részen. De majd a kolléga kifejti bővebben, én még nem párosítottam a két lurkót soha.
-
Hunork
veterán
Hát az egy brutál kártya...
Kérdés: mekkora előrelépés?
Mert a kicsihez minek pénz kiadni, mikor egy izmos cucc van a kezedben, illetve a gépedben.
Szerintem a nagy előrelépéshez több píz kell, mert erős a kártyád. Valamivel jobb a HD7870, de a HD79x lenne az igazi ugrás. (bár ott van még a 6970, 6990 is, de ezek kazánok...) NV oldalon meg a GTX670 jobb kicsit, a 680 meg sokkal. Szerintem. -
Hunork
veterán
válasz
agressiv #19941 üzenetére
Nem is vita volt, hanem két ember ugyanazt mondta, de valóban volt egy rosszul megfogalmazott kifejezés, amitől függetlenül nagy az 1etértés...
Mint a viccben is:Két tehén vágódeszkát horgol a fán. Megszólal az egyik:
- Dáma, király, ász.
Mire a másik:
- Hülye vagy? Még csak fél öt. -
Hunork
veterán
válasz
fagy53 #19931 üzenetére
Szerintem ugyanazt mondjuk...
Én a sávszélességre gondoltam, ami 256 és 448 bit, mivel nem csak ez számít, hanem a gpu típusa, a shader processzorok száma, és ezekből együttesen jön ki egy valós mérési eredmény, és természetesen a GTX560 a jobb, de ezt írtam is: "a sima 560 is veri a 260-at"boff: semmi baj, mindenkivel előfordult már... így velem is...
-
Hunork
veterán
hmmm...de egy 2008-as termékről van szó, Dx10, közel 190W fogyasztással...és szerintem a sima 560 is veri a 260-at...bár igaz, a memória sávszélessége brutális (448 bit)!
GTX560 (sima, nem Ti)
Core Clock: 810 MHz
Shader Clock: 1620 MHz
Memory Clock: 2004 MHz (4008 DDR)
Memory Bandwidth: 128.256 GB/sec
FLOPS: 1088.64 GFLOPS
Pixel Fill Rate: 25920 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 45360 MTexels/secGTX260
Core Clock: 576 MHz
Shader Clock: 1240 MHz
Memory Clock: 999 MHz (1998 DDR)
Memory Bandwidth: 111.888 GB/sec
FLOPS: 714.24 GFLOPS
Pixel Fill Rate: 16128 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 36864 MTexels/sec -
Hunork
veterán
válasz
molnaRm #19918 üzenetére
Hát ártani nem árt a pasztázás, az fix.
Ha utána is szemetel, akkor leginkább Vram. Vannak erre szakosodott profi szervizek, akik értik a dolgukat, és cseréltek már kuka-ramot, kérdezz rá külön erre, ha a helyzet nem változik, ebben nem tudok nyilatkozni... (még az ősidőkben pótoltak egy ősrégi kártyán egy haveromnak, ennyi a konkrét tapasztalatom...)
Bár írtad, hogy játékok alatt csinálja csak, tehát terhelés alatt, ami azt jelenti, hogy nem csak Vram lehet...de ezt majd megmondják a szakik! -
-
Hunork
veterán
válasz
joysefke #19888 üzenetére
Valóban, kell a legalább 192 bites memória sávszélesség. Nálam is a mai gammákban csak úgy elegendő a sokak által lenézett GTX550Ti, hogy AA kikapcsolva, árnyékok alacsonyra állítva. Pedig egy 192 bites kártya. Szerintem, ha már ez a sorozat jött elő, akkor a 7850, 7870 a jó választás. Ezek 256 bitesek. Szerintem...
-
Hunork
veterán
válasz
MasterDeeJay #19557 üzenetére
Sokkal jobb az X1300 Pro.
Core Clock: 600 MHz
Memory Clock: 400 MHz (800 DDR)
Memory Bandwidth: 12.8 GB/sec
Shader Operations: 2400 MOperations/sec
Pixel Fill Rate: 2400 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 2400 MTexels/sec
Vertex Operations: 300 MVertices/secÍme az X550:
Core Clock: 400 MHz
Memory Clock: 250 MHz (500 DDR)
Memory Bandwidth: 8 GB/sec
Shader Operations: 1600 MOperations/sec
Pixel Fill Rate: 1600 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 1600 MTexels/sec
Vertex Operations: 200 MVertices/sec -
-
Hunork
veterán
válasz
nagyadam19 #14438 üzenetére
Üdv!
ATI: HD6870
NV:GTX560
Például, de nem a bolt a fontos...máshol lehet, hogy olcsóbb, majd a szakik szólnak..amúgy inkább a 6870 innen...
Mind2 önmagában fullon 150W körül eszik, tehát egy 450-es táp is elég, ha jó minőségű, azt nem írtad, milyen. Egy Chieftec, FSP elég lenne...de egy rosszabb eresztés már nem biztos... -
Hunork
veterán
Szia!
A Gigabyte-ot NV kártyára értettem, és a GTX550Ti-re. (nekem is az van, semmi gond vele, hasít rendesen)
HD6850: ~130W Full-on + proci és egyebek= 205-230W Full Load-on. Elvileg bírnia kéne a tápnak, de én aztat nem ismerem, erre van egy külön topik, a tápos, ott biztos szakszerű választ kapsz gyorsan!
De a lényeg: jó választás az AMD kártya. -
Hunork
veterán
Szia!
Hmmm, hát a konfigodhoz pedig egy erősebb kártya nem passzolna, nem tudná a proci kihajtani...mostanában amúgy 30k körül van, de ennél jobb alternatíva a HD6850, ami 256 bites, és kb. 35k körül van az ára. Amúgy nekem az 550Ti van, és még mindig nem értem a kétkedőket, még semmi sem fogta meg úgy igazán, és FullHD-ban tolom és a fiam is...
(A 460 meg persze, hogy erősebb, az volt az alap, de cserébe jóval többet is eszik.)
Én a HD6850 mellett tenném le a voksomat, de szerintem az is "szelidítetlen" bika lesz a gépedben.Mod: jah, a tuningolt verzió nyilván az OC lenne, akkor meg szerintem Gigabyte, ha 550Ti.
-
Hunork
veterán
válasz
papaizsolt #13586 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a saját szoftvere kell, hogy segítsen, ami a kártyához jár. Persze függ a rendszermemória mérettől is a dolog, meg, hogy milyen az operációs rendszer. Viszont azt is úgy tudom, bár biztos nem vagyok benne, hogy pl. Vista alatt a turbocache nem működik.
-
Hunork
veterán
Üdv srácok!
Egy tapogatózó kérdésem lenne.
Adott egy gép, alaplap Asrock P43TwinsD
VGA. Asus 8800GS
Táp: 420W, E2180, 2x2Gbyte Kingston HyperX DDR2-800Nem voltam a gép közelében, telefonon hívtak. A probléma: menet közben (internet) egyszer csak elsötétült a kép, és aztán semmi, reset, hidegindítás, semmi, monitoron nincs kép. Monitor cserélve, azon sem.
Kérdés: így meghalhat egy VGA? Semmi előjel nélkül?
MÁsik kérdés: az alaplap rendelkezik Onboard VGA-val. Ha kiveszem a 8800GS kártyát, és a moncsit bedugom az alaplapiba, akkor a Bios felismeri automatikusan a megjelenítőt? És akkor legalább mosoly lesz picit?Alapvetés: mielőtt nekiállok, minden kihúz-visszadug, egy Clear CMOS, és utána minden más.
Köszönöm előre is az építő jellegű és remélhetőleg megnyugtató válaszokat!
(természetesen a fentiek arra vonatkoznak, ha nem az alaplap szállt el...) -
Hunork
veterán
válasz
BigDarkJoy #13017 üzenetére
A 9600-hoz jó eredmény.
Többet ne nagyon várjál el tőle.
-
Hunork
veterán
Üdv!
Megjelenítős kérdésem lenne, remélem itt is jó, nem kell laptopos topikba mennem...
Én annyira ebben a témában nem vagyok otthon.
Adott a barátomnak egy Compaq 610-es masina, viszont a kijelzője tropára ment.
A laptop most úgy működik, hogy egy LCD Tv-re van kötve VGA kábellel.
Kérdés: barátom szeretné újratelepíteni a Win-t, és már telepítéskor megjelenítőnek ismeri majd fel a Windows? Szerintem igen, az asztali gépekből kiindulva, de ez mégis csak egy lapitopi...
Válaszokat előre is köszi! -
Hunork
veterán
válasz
BogyóBP #12297 üzenetére
Hmmm...ez érdekes. Azonban nem helytálló a sokkal rosszabb...ugyanis nekem is ez van Gigabyte 550Ti OC. Írtam is erről itt, és bizony a Black Ops nekem átlag 80-90 Fps-el szaladgált...(BF3 meg 43 körül) Szerintem valami gebasz van nálad, majd a nagyon szakik megmondják...
-
Hunork
veterán
válasz
r3v0Lut10n #11934 üzenetére
Tökéletesen egyetértünk!
50k körül, így volt az ár. Én ezért mondtam a GTX560Ti-t.Egy-két helyen el lehet csípni újonnan is. (570 meg 1értelműen elárazott...) De az is igaz, hogy árban most az AMD nagyon nyom, főleg, hogy majd terjednek az új 7x kártyáik.
-
Hunork
veterán
válasz
BogyóBP #11907 üzenetére
Már régóta van fizikai és effektív órajel. Egy csomó hirdetésben vagy csak az egyik, vagy csak a másik szerepel, igen ritkán mindkettő. A fizikai órajel az 1Ghz, és a GDDR5 memóriakezelés miatt lesz ebből 4000/4100/4200 MHz.
mod: közben elszívtam egy cigit, és megint késtem...hülye dohány...
-
Hunork
veterán
válasz
sondor88 #11752 üzenetére
Pedig meg is válaszoltad magadnak a kérdést.
Vagy egy másik táppal kipróbálni, hátha (bár ez kis esélyes) az haldoklik.
Vagy a VGA-t kipróbálni egy másik gépben. Gondolom nem tavaly vetted (mármint újonnan) a kártyát, és mivel ez is G92-es Gpu-val rendelkezik, sajna a rossz hír az, hogy ezek manapság kezdik megadni magukat.
Mindettől függetlenül a gépben mindent húzz ki/dugd vissza, ha 2 memória van, csak az egyikkel próbáld ki beindítani, az ördög sosem alszik... -
Hunork
veterán
válasz
Joseppe210 #11714 üzenetére
Na, örülök, hogy végre megy a cuccos, és rendben van minden!
-
Hunork
veterán
válasz
Joseppe210 #11688 üzenetére
Nézd, ha ennyi a kereted, akkor ez mindenképpen jobb, a korábbi Thermaltake szerintem felejtős, nem is a saját termékük, ha jól tudom, csak a nevüket adták...a 3 év gari meg csak számít valamit. Ha nincs 10-13k újra, egy Chifire pl, akkor jó, illetve jobb.
-
Hunork
veterán
válasz
Joseppe210 #11684 üzenetére
Semmi baj. Viszont ez meg jó régi darab...ennyi molex...és egy 6 pines csati van, ha az az? Akkor majd átalakító is kelleni fog.
-
Hunork
veterán
válasz
Joseppe210 #11682 üzenetére
Ha jól tudom, az Hipro beles. És ajánlott kategória. Azért kérdezd meg, hogy hány éves a drága, és milyen csatik vannak nekije. De szerintem a tápos topikban jobban tudnak segíteni...[link]
-
Hunork
veterán
válasz
Joseppe210 #11677 üzenetére
Tudom, más pénzével nem illik játszani, de én csak jót akarok, hidd el, inkább vegyél egy új, és márkás tápot, mint bármilyen hibátlan használtat, főleg, amelyiknek kevés a és nem korszerű a csatlakozási lehetősége. A korábban linkelt FSP jó, vagy esetleg egy Chieftec CTG sorozatból lenne ideális valamelyik. (450W) A lényeg, hogy ha jól tudom, a VGA 2 db 6 pines csatit kíván, ez legyen rajta, mégis csak egy áramfaló. (~180W)
Szerintem. -
-
Hunork
veterán
válasz
Tarill #11583 üzenetére
Hát nagy lutri, az tuti, mostanában sorra halnak meg a G sorozatú gpu-k...
A 8600 előnye, hogy már tudja a DX10-et. Barátomnak egy Giga 8600GT Silent van, a hűtőborda betakarja az egész kártyát, bár biztos, ami biztos alapon egy 8cm-es rendszerhűtőt ráoperáltunk a bordára, és így még mindig vígan működik. Neki ez van, és ólrájt a kártya: -
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #11576 üzenetére
Köszönöm!
Tényleg, én is csak megdöbbentem, hogy így, menet közben lett a csere. De valóban örülök...(ma meg is nézek 2 epizódot, úgyis melózok, éjfél után meg háváj van...
)
Amúgy fentebb írták, a Crysis első része tökéletes a mérésre, vagy a már általam említett Unigine Heaven progi, erről olvashatsz itt egy cikket: [link] -
Hunork
veterán
Atyaéééég! gyerekek, már Jack Bauer fejem van! Juhééééééééééé! Én vagyok a HERO!
-
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #11563 üzenetére
Semmi különös, csak nem a mai kártyák tesztelésére alkalmas, mivel alapból DX9-es teszteket produkál, így nem reális a mérés, mivel nem használja ki a mai GPU-k minden csínját-bínját. Ezért van a 11-es, vagy akár az Unigine Heaven, de én amúgy egyik szintetikus tesztet sem szeretem igazából, a játékok alatt dől el úgyis minden...(hozzáteszem: szerintem!)
-
Hunork
veterán
válasz
BogyóBP #11548 üzenetére
Bocs, hogy későn, lemaradt, meg melóba jöttem...
Akkor: szerintem a HD6790 mindenképpen erősebb az 550Ti-nél, ez nem kétség. A 06-os 3dMark meg felejtős, használjátok, amiket írtam: Unigine Heaven, 3DMark 11. De az AMD kari fog győzni, biztosan! (pedig nekem az 550-es van, de hát mit tegyek, erre volt akkor mánim...)
-
Hunork
veterán
válasz
BogyóBP #11548 üzenetére
Jól írták fentebb, a lap maga (H61) nem alkalmas a tuningra, a kinézett proci sem...(i3)
Ha mindenképpen tunig játszik, akkor alaplap: P67 vagy Z68 chipset-es legyen, a proci meg i5 2500k. Amúgy meg minek tuning, én az i3-al vígan elvagyok, ha majd jönnek az Ivy-k, akkor meg veszek az aprón egy i5 példányt... (remélem, sok lesz eladó...)
-
Hunork
veterán
válasz
BogyóBP #11540 üzenetére
Hali!
Egyrészt:
Csak látom, hogy miről van itten szó. Nekem is 550Ti van, igaz Gigabyte OC, és szerintem ez a lényeg, hogy milyen a kártya pontos típusa, mert nálam a 3dMark06-ban 15.543 pontot szereztem i3 2100 társaságában, 2x4GB memóriával.Másrészt: a 3DMark06 nem mérvadó már, én sem villogok vele, mert nincs értelme. Csináljatok 3DMark11 vagy 3DMark Vantage tesztet, meg Unigine Heaven tesztet és akkor hasonlítsatok. Szerintem...(itt egy saját cikk az 550Ti-ról, ha érdekel: 550Ti)
-
Hunork
veterán
válasz
Brucehun #11112 üzenetére
Üdv!
Csak megosztom a személyes tapasztalatokat: nekem 8800GS volt, és a Crysis 1 1024x768, High beállítás mellett, árnyékok kikapcsolva! futott. Bár az utolsó pályán azért belassult. Az a gond, hogy - olvasva a különböző topikokat -, a Geforce 8x széria mostanság hullik elfelé, sok a tönkrement kártya. Aqua-ban szokott lenni használt, de természetesen garis 9x kártya. -
Hunork
veterán
válasz
sinya85 #10848 üzenetére
Ki tudja? Jó minden, a rendszered nem szemetes, és jók a VGA beállítások! Nálam a BF3 38-75 fps között mozog, pályától, napszaktól, karakterek számától függően. Jó az E8500, nem kicsit és a 6850 is. Én nem multizok vele, de a fiam igen, és mindig kérdezem, hogy szaggat-e a game, de a válasz mindig az, hogy nem. Szervertől és sebességtől is függ a multi-élmény...
-
Hunork
veterán
válasz
agressiv #10841 üzenetére
Semmi extrára ne gondolj, csak mindkét oldalról vettem 2 karit, nekem speciel az 550Ti van, és annyi kompromisszumot kötök csak, amit le is írtam, és azt sem mindig, természetesen.
Mint ahogyan a 460 sem biztos, hogy mindent tol full-on az említett felbontáson, sőt...
Én inkább játszok magas beállítással, alacsony árnyékolás mellett (minek már azt komolyan venni?!), meg visszaveszek arcból FSAA terén, és nekem bőven elég, ha minden megy 40fps körül/felett, a magasabb számokat meghagyom a 3DMark/Unigine/Cinebench...stb pontvadászoknak, meg fps-rekord gyűjtőknek...Ja, és a bármi azért erős túlzás, nálam azért a BF3 sem fagyott le egyszer sem, és nem volt slide-show sem, értem én, hogy ár-probléma van leginkább az 550Ti-vel, de hogy bármi legyen, az nem okés...
-
Hunork
veterán
válasz
Vesztor87 #10835 üzenetére
Egy GTX460 1GB, GTX550Ti. HD6780, HD6850 és egy 2 magos, 4 szálas, vagy 4 magos proci elég a FullHD-ra, és nem kerül egyik sem 50-60k-ba...és nem 10fps lesz, persze kellenek kompromisszumok (árnyék, FSAA), de ez van, ilyen a világ, ettől még nagyon szépen mennek a játékok ezekkel is.
Szerintem.
-
Hunork
veterán
---
-
Hunork
veterán
válasz
Tarill #10246 üzenetére
Itt az aprón most néztem, vannak GTX460-ok. nagyon jó kártyák. 28-39 k között.
Van 3 változata, az SE az 256 bites, de kevesebb textúrázó egysége van, míg a 768 Mb-os 192 bites, de több ilyen egysége van. A sima persze a legjobb, ha találsz, most van is egy Asus, ha jól láttam. -
Hunork
veterán
válasz
Tarill #10235 üzenetére
AMD HD6790. Ha szerencséd van, újonnan is 35-37k (argep.hu), de használtban még olcsóbb is. DDR5 memória, 256 bit. A fogyasztása 150-160W, azért a tápegységed bírja! (nincs adatlapod, így nem tudom, milyen...)
NV oldalról csak használt mehet szinte: GTX460, esetleg új GTX550Ti ez 192 bites. -
Hunork
veterán
válasz
MartonT88 #10096 üzenetére
Hasonlót akartam én is írni, mint fentebb. Szedj le mindent, ami a VGA-hoz köthető, Catalyst, meg minden egyebet, utána a legújabbal próbáld meg.
Régebben olvastam Radeonokkal kapcsolatban erről, manapság hasonló néhány NV kártya TDR-hibája. Arra is emlékszem, hogy többen javasolták friss Win telepítését, és ez segített, illetve mindenféle codec-pakk eltávolítását! -
Hunork
veterán
válasz
BeerBier #9905 üzenetére
Üdv!
Nem tudom, mire alapozod, hogy a 9600GT állandó órajelen üzemel. Itt egy teszt, ezen is van Idle és Full load, mely szerint csak visszavesz, ha nincs terhelve: [link]
Ami miatt nem érdemes váltani, hogy a 9800GTX+ egy kategóriával erősebb kártya! (igaz, fogyasztásban is...160W vs. 95W) -
Hunork
veterán
válasz
BeerBier #9900 üzenetére
Üdv!
Természetesen. Alacsonyabb órajel, alacsonyabb ventifordulattal és alacsonyabb fogyasztással jár. Tedd fel, vagy ha megvan, indítsd el a GPU-Z progit, pipáld be a log fájl készítését, és használd a kártyát minden szinten, s utólag megnézheted, hogy mikor, mi, mennyire volt leterhelve, és így "meghajtva".szerk: megelőztek, nem lapozott a böngészőm...
-
Hunork
veterán
válasz
Killerlaca #9743 üzenetére
Huh, hát az biztos nem számít, hogy Tv vagy Monitor...
Azt nézd meg tételesen, hogy az NV Vezérlőpultban milyen beállítások vannak nálad és nála. Lehet, hogy nálad a Legjobb minőség, míg nála a Legnagyobb teljesítmény, és akkor ez is okozhatja. Továbbá a FSAA és az AF értékek is, ha eltérnek.
Nálam a bekapcsolt V-Sync okozott stabil Fps csökkenést a 8800GS kártyámnál, OpenGL alatt fix 60 volt mindig. Erre emlékszem most nagy hirtelen. De más most nem jut eszembe.
(V-Sync azért jó, mert nem csúsznak szét a képsorok, főleg OpenGL alatt. Próbáld ki pl. a Doom3-ban, ég és föld lesz a különbség!) -
Hunork
veterán
válasz
Killerlaca #9740 üzenetére
Pedig a te kártyád egy nem semmi darab!
Hát egyfelől a barátodnál a felbontás más. Ha nálad nem változik a helyzet fps téren a felbontás állításával sem, akkor én egyre tudnék tippelni, nevezetesen a V-Sync bekapcsolt állapotára. Ez le tudja korlátozni a képkocka értéket egy stabil értékre, legalábbis több játékteszt esetében észrevettem már. De majd nyilatkoznak a szakik, ez az én tippem.
(amúgy a 40 Fps tökéletes, ennél magasabb érték csupán számmisztika, mert édes mindegy, hogy 40 vagy 70...akár a Batman)
-
Hunork
veterán
válasz
HollyBoni #9666 üzenetére
Szerintem meg légy boldog, és ezt most halálosan komolyan mondom!
Bár nyáron majd más lesz a helyzet, mikor a külső hőmérséklet bevadul, na akkor kell rádugni a plusz házventit.
(vagy házoldal lerepül, és úgy használni)
És ha nem mondtam volna, mindenkinek BÚÉK! (mingyá megyek bifszteket csinálni, utána meg sör- bor- pálesz- whiskey...éljenek az ünnepnapok!)
-
Hunork
veterán
válasz
Krissz22 #9579 üzenetére
Hát nem vagyok szervizes, ők jobban tudnák, tedd fel a másik VGA topikban a kérdést, de a VRAM hiba nálam azt jelenti, hogy meghibásodott bizonyos ram-területeken, nem helyes adat íródik be / olvasódik ki. Okozhatja a túlzott melegedés, mely szép lassan a memóriacellákat tönkre vágja...(szerintem...)
-
Hunork
veterán
És ha még nem mondtam volna:
Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok! -
Hunork
veterán
válasz
pucavirag #9353 üzenetére
Huh. Azért kérdeztem, mert nekem is csinálta 16:10-es monitoron...de az említett felbontásban nem. Próbálj felbontásokat változtatni, ha kell, nézd meg a Manualt, benne vannak a biztosan támogatott referencia felbontások. (16:10 kevés lesz, ez tuti...
)
Másik: kábel milyen: D-sub, DVI? Próbáld másikkal, nyilván átalakítóval, ha kell, és nézd meg úgy is.
Próbáld az Nvidia vezérlőpultban egy Safe módot restarttal, és nézd meg úgy.
Semmi nincs húzva a gépben, ugye?
Tápegységed milyen?
Kártyát vedd ki-tedd be, a csatlakozókat húzd ki-dugd be, hátha valami érintkezési hiba lesz.
Nekem azóta 16:9-es FullHD moncsim lett, szülinapi ajándék, és tökéletesen megy minden, de én is kérdeztem anno hasonlót, mint te, de nem oldódott meg, csak a monitor csere után...bár közel volt a hiba és a csere, ezért annyira nem is vizsgáltam utána, mivel a régit beszámították...
Ha a fentiek semelyike nem okoz valami javulást, akkor passz. De még jár az agyam. -
Hunork
veterán
válasz
csevede #8926 üzenetére
Szia!
Én most nem tanácsot adok, mert nem tudok, de akkor a te moncsid 16:10-es, ugye? Mert hasonló cipőben jártam nemrég, és senki nem tudott segíteni érdemben, főleg user error volt a válasz, de a lényeg, hogy nekem meg 1280x1024-et adott meg alapértelmezettnek (az enyém kisebb volt), és nem engedte feljebb vinni, illetve ha engedte, akkor meg vibrált, remegett a kép, az ablakok, meg amúgy minden. Mivel az egész gépet újjá építettem, ezért időszerű volt az akkor 4 éves moncsimat nyugdíjazni, és a 16:9-es BenQ-val már természetesen nem volt probléma. Írtam én az Asus, Nvidia, Gigabyte Support-nak, de érdemi választ ők sem tudtak adni, max ezt: kábelt cserélj, ne használd klónban, átalakítót cserélj, kösd be a másik DVi csatiba, drivert telepítsem újra...Ettől még a te problémád persze megoldható, de erre majd válaszolnak a mesterek!
-
Hunork
veterán
Üdv!
Alapvetően technikai különbségek vannak, a Ti nyilván az erősebb, gyorsabb kari. A Cuda magok száma több a Ti-ben (384 vs 336), illetve a Textúrázó egységek is (64 vs 56) Fogyasztásban is "jobb" a Ti: 170W vs 150W.
A kérdés, hogy mire használnád a gépet, és mekkora a kereted, mert ha van elég, akkor azért 560Ti. -
Hunork
veterán
válasz
vilagbeke #8755 üzenetére
Hát emiatt szerintem nem kéne.
Inkább szedj le mindent, ami a VGA driver-re utal, vannak erre külön progik, amik teljesen kitörlik a cuccost. (Total uninstall, meg ha jól emlékszem az Ashampoo-nak van ilyen terméke, valami Magical a neve.)
DX újratelepítés, VisualC újratelepítés. A VGA vezérlőpultjában állíts mindent alapértelmezettre. Azt nem is kérdeztem, ha esetleg húzva van bármi a gépben, főleg VGA, akkor azt is állítsd default-ra. Ha ez sem segít, akkor passzolom a kérdést. (de megy pü is) -
-
Hunork
veterán
válasz
Joseppe210 #8689 üzenetére
Az Ati kártya, Dx10-es, dupla akkora GPU órajel...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest