Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dell XPS

veterán

válasz SShadow #13091 üzenetére

Ezek atomstabil procik, frissítsd le a Bios-t elsőre. Kezdőkép = MSI logó?

Én már láttam erősebb procival is a típust, és szintén GL960 chipset -tel. Ha nem támogatja a processzort akkor el sem indul a laptop, ergo nincs megjelenítés, válaszként: hibakód, hibaüzenet, stb.. (fekete halál..). Hibás processzornál ugyanez a jelenség, be sem kapcsol a noti, illetve van még más is, de az itt nem releváns mivel nem működik egyáltalán. Szóval érdekes jelenség, ha a "kezdőképig" eljut, és onnantól semmi.

• Tim82

félisten

válasz SShadow #12851 üzenetére

Kézzel nem fogod tudni azt az érintőkijelzőt kezelni, csak a hozzá való Wacom ceruzával. Ezzel gondolom, részben meg is válaszoltam a kérdésedet. Képzeld el, hogy egy nagyjából A4-es méretű kijelzőt bökdösöl egy ceruzával, aminek viszont állítható az érzékenysége, illetve van rajta nyomógomb, amit megnyomva kb. egér jobbklikknek megfelelő funkciót is tud.

A súlya meg azért ennyi, mert normál 2,5" vinyó és DVD-író is van benne, valamint gondolom, hogy legalább 6 cellás akku. A tablet PC-k sosem voltak igazán pehelysúlyú kategóriás gépek. :)

• Tim82

félisten

válasz SShadow #12846 üzenetére

Egy barátosnémnak vettünk ilyet kb. 2 éve a Hardverapróról. Ő nem bírta valamiért megszeretni (előtte HP nc2400-a volt, az valamiért jobban bejött neki), továbbadta az anyjának, akinél mai napig használatban van.

Szerintem elég strapabíró, jó billentyűzettel, viszonylag szép színekkel és betekintési szögekkel rendelkező kijelzővel. (Azt nem tudom, hogy IPS-e a kijelző, a Fujitsu-nak van jó pár olyan tablet PC-je, amelyiknek nem az.)

Windows 7-tel biztosan működik, a 8 lehet, nem tudom, a Fujitsu mennyire következetes a támogatásban, viszont az szinte biztos, hogy a W8 is támogatja a Wacom érintőceruzás kezelést. Azért ez egy régi gép, fizikailag 2 x 2 GB DDR2 noti RAM-ot fogsz tudni beletenni maximum és ebből ~ 3,2 GB-ot fog látni, függetlenül attól, hogy 32 vagy 64 bites OS-t teszel rá - köszönhetően az Intel i945GM/PM chipset hardveres korlátainak (Intelék persze azt állítják, hogy lekezeli a teljes 4 GB-ot, ez viszont nem igaz). Egyéb limitáció, hogy SATA I-et tud csak - beletehetsz persze SATA II vagy III szabványú vinyót/SSD-t is, csak SATA I sebességen fog működni benne.

Kérdés, hogy mire kell. Ha csak annyi, hogy netezz, 720p filmet nézz rajta, szövegszerkesztést/egyéb Office-jellegű feladatot végezz rajta, arra bőven elég lesz. A komolyabb flash (pl. YouTube 1080p) már nagy valószínűséggel akadni fog rajta.

Új hozzászólás Aktív témák