- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scale
őstag
Nincs fizikai kapcsoló, eszközkezelőben néztem, vezetéknélküli hálózattal kapcsolatban csak virtual wifi van meg intel centurio vagy mi, nem tudom leírni pontosan, legközelebb hétfőn tudok pontosítani.
Nbd típusú garancia alatt mit értesz? 2013 augusztus végén lett véve, 2 vagy 3 év garanciát adtak rá.@gb4400:
Nem szeretnék venni hozzá ilyet amikor alapból tudnia kellene@NEMO1968:
Ezek mind megvoltak, de nem hiszem hogy driver probléma lenne mivel Ubuntun se lehet működésre bírni. Régebben semmilyen gond nem volt vele és azóta amióta megvettem 2013 augusztus végén azóta van fent a mostani windows illetve ubuntu is. (külön partíción, nem virtualbox) -
Ja, ez nem az én notim, csak válaszoltam egy kommentre.
Egyébként igen, az alacsonyabb órajelen futó ram sebességén fog menni mindkettő, és max csak a teszteken jön ki a különbség (ott is csak számokban), de ezt kb ember észre nem veszi pl. böngészés közben.
A kérdéses dolog nálam továbbra is az, hogy két eltérő méretű ram hogy mehet dualban, de ha azt mondod, hogy már láttál ilyet, akkor legyen úgy.
Ahogy írtam, itt nem az a kérdés, hogy megy-e vele a gép, hanem hogy kezeli-e dualban az alaplap az eltérő méretek miatt. (dual = dupla, de legalábbis nagyobb sebesség)Az én ősrégi konfigomon single módban 3100MB/s a ram olvasási sebessége, dual módban 6100MB/s, ami tekintélyes különbség, arányaiban majdnem +100%...
Persze kell hozzá jó lap is, na nem akarom isteníteni az én deszkámat, de kevés konfigban láttam ekkora mértékű különbséget single és dual között. -
-
t420s
aktív tag
szóval nesze semmi fogd meg jól
olyan business class ami max parasztvakításra jó mert igazából konzumer?
igazából persze nem tudom mit rugdalom a gépet mert a kijelző matt a hűtés halk, a 3rd gen i5 cpu bika, a 8 gb ram nem rossz, ssd-vel hasít a gép és halk is.
2 usb 3.0, másik thinkpadből átemelt billentyűzet nem rossz -
Atos23
senior tag
Még holnap megpróbálom beadni neki kompatibilitási módban.
PCI ID alapján stimmel a kártya típusa, ellenben még csak az inf-et kézzel beadva sem eszi meg a drivert. Letöltöttem a Dell, Lenovo, HP, Sony, etc. olyan notebookjainak wifi drivereit, amit ezzel a kártyával szereltek, de eredménytelen a dolog, pedig volt ezzel a chippel W7 gép.
Holnap még felpattintok rá egy próba Win 8-at, kíváncsi vagyok, W8 driverrel, működés közben milyen adatok szerepelnek majd az eszköz tulajdonság lapján.Poén, hogy az ügyfél megvette az összes gépre a Windows 7-et, fel is lettek bontva, majd felragasztva a gépre a COA-k. Utána jött hozzám
Jahm, 10 éve vagyok rendszergazda, telepítettem már 1-2 drivert életemben, de ez most halálra szívatott.
-
NTonee
veterán
Az Asus notebookok szervize itthon van, a FixDirect kft. viszi Óbudán.
A K53 az én emlékeim szerint meg egy katasztrófa volt. Lehet, hogy keverem egy másikkal, de mintha sorozatos alaplai hibákkal feküdtek volna meg. Persze a kérdés szempontjából ez most lényegtelen.Lacuss20: Az x550jk valóban nem túl jó gép. i5-el vállalható a hűtés, azzal nem fog megfőni, de i7-el semmiképp sem ajánlott. Anyagminőség nem túl rózsás, zsanérok gyengék, vigyázni kell rá nagyon.
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Most nézem, hogy ez nem is mini, hanem normál DP. A típust honnan tudom megállapítani? HP 6465b gépről van szó, így néz ki a port: link
Ebből a listából melyik a legolcsóbb alternatíva, ami nekem jó lehet? Ha a port tudja a hangot is, akkor mindenképp olyat vennék hozzá. Ha nem tudja, akkor a hangot analóg módon kell átvinnem?
-
Sátán44
addikt
Köszönöm, ez része megoldódott. Mostmár más problémám van. Pendriveról nem akart bootolni, hiába állítottam be, mindig a winyót vette alapértelmezettnek. Letiltottam a winyó bootolást és most végtelen ciklusba kezdett. Bekapcs, tölt, újraindul. Nyomogatom az F2-t szorgalmasan, de nem reagál rá. DVD-ről a bootolás megy, de semmi több.
Ui: Előbbi problémámat ez oldotta meg.
-
spammer
veterán
Nem pestiek vagyunk, és sajnos nincs ismerős sem, akit el tudnék küldeni egy személyes megtekintésre.
Csak hogy szemléltessem a problémát (sima fehér háttérrel, böngésző full screenben): [link] [link] [link] (Kicsit nyilván csalóka a fénykép, de a különbség azért látszik).
Balra egy Lenovo 3000 C200, nagyjából azonos korú, tehát sok-sok éve megy minden gond és a kijelzője azóta is teljesen jó állapotban van (és volt használva a gép, minden nap). Nem számítottam arra, hogy egy üzleti notiban ennyire gyenge kijelző van.
-
Belako
tag
Hirennel, linux live bootol rendesen külső kijelzőrőlvel (monitor).
Adia szerint hőfokok rendben vannak, hdd sentinel vinyó 100/100-s. Még ramot meg a gváját nem teszteltem de az meg esz mihamar.
Kijelző, fly kábel vagy inverterre gyanakszom, esetleg lehet abban a részben még valami ami a képmegjelenítéshez tartozik.
Lényegében ez is adna képet csak nagyon sötét. Ha mozgatom a kijelzőt nem javul a helyzet.
Azért is kérdeztem hátha valaki ismeri ezeknek a típushibáit
Ebben kérnék segítséget. Remélem van nálam sokkal okosabb.
köszi. -
akoska23
aktív tag
Nyoma van mert az egyik csavar megszakadt azok közül amelyik az aljába megy vissza zárjegy nem volt... 15x hívtam az ügyfélszolgálatot mire felvették.....az ügyfélszolgálatos az mondta RAM- HDD-t cserélhetek de szerintem nem volt tisztában a dolgokkal ez nem az a "kis ajtót kinyitok kicserélem a dolgokat gép" a RAM cseréhez konkrétan ki kell venni az alaplapot...........
Ntonee: egy csavarnak megszakadt a menete ez komolyabb rombolásnak számít?
-
NTonee
veterán
Az asus álláspontja az, hogy amennyiben könnyen elérhető helyen van a ram, úgy bővíthető/cserélhető, de ha komolyabb bontást igényel, akkor csak a szerviz csinálhatja. Egyébként, ha rombolás nélkül sikerül otthon kivitelezni, akkor megcsinálhatja, de pont az ilyen esetben, amikor utána valami zűr van, az szívás, mert akkor a szervizben úgyis egyértelmű lesz az oka.
pip: ez a normális eljárás. Pendrive formázás fat32-re, rámásolod a kicsomagolt bios fájlt, a biosban a flasht elindítod, kiválasztod a fájlt, ellenőrzöd a képernyőn megjelenő adatokat (!) és kész. Közben természetesen az akku bent legyen a gépben és töltőre dugva. Egyébként épp 2napja frissítettem így egy X54-et.
-
Xantor
tag
Volt hozzá, csak az az eset történt, hogy a laptop tulaja(nő) elvitte egy ismerőshöz újratelepíteni, mert az úgy jó lesz, de végül fos rendszert rakott fel, driverek, böngésző, programok nélkül (tudta az ismerős, hogy a női tulaj nem tudja felrakni ezeket, de mégsem csinálta meg...WTF?
). Aztán ide került hozzám, majd fogtam a fejemet, hogy ilyen pocsék munkát ki tud adni az ember, a tulaj is látta, hogy nem szép a helyzet, így megnyugtató választ kaptam: "Én ezt a gépet innen nem viszem el." Ez után kértem volna driver lemezt, de az persze, hogy elkallódott az ismerősnél...
Szóval bumm, így lett a Chocapic...
-
GeryFlash
veterán
Igazából azt veszem ki a szavaidból, hogy ezt hagyjam
De van esetleg 90-95 maximum 100 ezerért olyan használt laptop, amiben van legalább vagy egy sandy bridge i5 vagy ivy bridge i3 és mellette vmi normálisabb vga? Eygszerűen röhejes a hardveraprón az árak, 1-2 éves gépeket próbálnak a piaci ár 10-15% alatt eladni, még ez a 90 ezres vaio a legkorrektebb... Emlékszem amikor még a hardveraprón normálisan lehetett adni venni, és nem voltak a fizetős hirdetések miatt az árak így elszállva, az a laptop amit másfél éve 40 ezerért vettem most 55-60-rét vannak
-
maxika2004
őstag
Köszi a segitséget!
Akkor is felvillan az asus logo, és utána ujra-és ujra...
van win7 driver... és kompatibilis..de akkor hogy hibás ha már ... igen ( jópárszor jó volt ) .. ?
2 lemezzel is kiprobáltam.... a bizt másolattal is :-)3x probáltam telepiteni, mindig ugyanaz,,,,
-
-
koshmar
veterán
Miután először szétszedtem újrapasztázni a CPU-t, utána kezdte el csinálni. De semmit nem csináltam vele, nem ejtettem le, stb. Mindent ugyanúgy visszaraktam.
Itt most az esetek 60-70%-ában maximumon megy.
Mondjuk alacsonyabb fordulaton néha szokott hallhatóan kerregni.Dell XPS: Semmit se cseréltem még benne, csak a gyári HDD-t SSD-re.
-
-
csipszikutya
senior tag
Ez meg van természetesen. Az acer és a hp egyből kiesett mivel túl sok problémás darabot láttam belőlük egyetemi éveim alatt. Toshiba van asszonypajtásnak és 2 hónap alatt 2x volt szervízbe (tudom, egy gép mindig rossz). Asusom volt, szerettem, imádtam és rendben is tartottam gari után 1 hónappal meghalt, 40k lett volna javítás.
A kiszemeltem egy Lenovo Z50. Ma sikerült végre testközelben is találkoznom vele (i3-as variánsal), eltöltöttem vele 4 órát és nagyon megtetszett (elegáns, halk, fém, nem melegszik stb). Igaz nem sok lenovoval találkoztam, talán meg tudnám számolni egy kezemen mennyivel de azok probléma mentesek voltak és a ráadás, hogy most is egy lenovorol írok, 7 éves lesz és kutya baja. Ahol pedig megveszem ott is csak jót tudtak róla mondani.
Szervízről nem sok tapasztalatom van, azt mondták bent a boltban, hogy nem problémásak.Gertrius: igen, engem csak a két hw közötti különbség érdekelt, mert követem már az it-t úgy, ahogy régebben
-
nonsen5e
veterán
Nem mindegy, nem mindegy, de csipszikutya ha semmit nem tudna, lehet azt kérdezte volna, hogy itt van X összeg, milyen notebookot vegyek - erre és arra kell, nem azt, hogy 2 hardware komponensről döntsük el, hogy melyik a jobb.
Én ha mondjuk azt kérdezném, hogy nvidia gtx660/670/680/760/780/780ti közül melyiket vegyem, legkevésbé sem azt várnám, hogy r9 290x-et, mert az jó, a többi meg szar.
De ezt csak ő tudhatja, ítélkezzen.
-
KimKyoJi
újonc
Helló, csak azt pasztáztam ami pasztázva volt, a voltak gap padok is azoknak a szélére elég sok por volt ragadva azokat amennyire tudtam leszedtem és visszaraktam őket, de még nem voltak nagyon elhasználódva. Természetesen portalanítottam is, a kifújt levegő meleg. Alatta van egy Thermaltake Massive 23LX hűtő, így alapból 50-56°C körül mozog, terhelés alatt felmegy 75-80°C-ra, takarítás elött +10 fokot jelentett mindkettőnél. de az a fúrcsa hogy teszteltem aida-val a gpu-cpu-t és a windows kiírta hogy a képernyő illesztő összeomlott és helyreállt, de kifejezetten a probléma nem jelentkezett. Legfrissebb driver van fent tegnap raktam hátha megoldja a problémát. Már azon is gondolkoztam hogy megint szétszedem és megnézem nem folyt-e le véletlen a paszta ,de ilyen problémám még eddig nem volt. Tesztelések, alatt még sose láttam ezt az ingadozást, csak ha elindítottam valami komolyabb progit, vagy valami játékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest