- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Aktív témák
-
rEme
csendes tag
egyébként a problémám több helyen visszaköszön a neten ( pl. )
senki másnak nem adódott ilyesmi?a linkelt topicban pl egy alapos takarítást írnak, de 10 hónapos gépről lévén szó ezt kicsit furcsállanám, ha ettől a kikapcsolási határértékről (~GPU 86°) visszaesne normális szintre. Én elképzelhetőbbnek tartom a saját teóriám, hogy nem pörög fel a ventillátor.
-
rEme
csendes tag
Hali
Olyan problémáról és kiküszöböléséről hallottatok már, hogy a notebook hűtője nem pörög fel a terhelés hatására, hanem körülbelül indításkor bekapcsol egy bizonyos alap fordulaton és úgy is marad végig. Legalábbis én ezt figyeltem meg hanghatás alapján, mivel Acer gép lévén nem találtam olyan progit, ami egyáltalán kiírná a fordulatát. Természetesen ezáltal minden olyan tevékenység során, ami komolyabb mint a filmnézés túlmelegszik és ki is kapcsol.
Speedfan-el legalább azt sikerült kideríteni, hogy olyan 85-86 fok körül kapcsol ki, viszont azt gond nélkül eléri játék alatt olyan 3 perc alatt. Jelenleg alt+tabolgatok ilyen időközönként, hogy visszahüljön...
Van valakinek valami ötlete a javításra? -
rEme
csendes tag
Szervusztok!
Problémám egy túlmelegedő Acer Aspire 7738G-vel lenne.
Az egész úgy kezdődött, hogy kedvet kaptam a héten játszogatni, elsőként a GTA 4-et üzemeltem be. Nem is lenne ezzel semmi gond, de bizonyos időközönként minden előzetes jelzés nélkül elszállt az FPS és játszhatatlanná vált hol 1 percre, hol 30 másodpercre. Ilyenkor természetesen ESC-et nyomtam és vártam míg elmúlik. Valamilyen háttérszoftver hibájára gyankodtam de nem sikerült rájönnöm mi az.
Következő probléma a Split/Second alatt jelentkezett, ahol kicsit hasonló volt a jelenség, csak itt nem szaggatni kezdett hanem a blur efektek maxra szaladtak és így lett játszhatatlan az egész. Ugyanúgy ESC, vár, játszik tovább. Értetlenül álltam ez a probléma előtt is, mígnem az egyik ilyen után nemes egyszerűséggel leállt az egész gép. Hirtelen összeállít a kép, a noti mögé nyúltam, ahol jó hogy nem olvadt rá a kivezető nyílás műanyag rácsa a kezemre (persze ez túlzás, de nem lehetett volna megfogni az biztos). Így érthető, hogy a visszahülésre kellett várni a menüt bámulva fél percekig játék közben.
Újraboot után felraktam a Speedfan-t természetesen és elkezdtem az alapján játszani.
Maradt a Split/Second, egy futam letolása után alt+tab, hőfok ellenőrzés. Olyan 80 fokig kúszik fel a GPU hőmérséklet egyetlen(!) menet alatt, a proci magonként átlagosan 76-ra. Ilyenkor 5-10 másodpercen belül, amikor tálcán van a játék vissza is esik 66-68 környékére a GPU. Ha 1 percre így hagyom akkor ismét 50 fok alá kerül minden. Feltételezem ez csöppet sem tesz jót neki hogy 20-30 fok ingadozás van pár perc alatt a rendszerben, és egyébként is elég idegesítő, hogy midnen "mozzanat" után pihentetni kell.Kérdésem az lenne, hogy lehet-e valamilyen rásegítést szerkeszteni az adott típus (Aspire 7738G) hűtéséhez? 2.26-os Core2 meg GT240M videókártya van benne, bár ez igazából lényegtelen a probléma szempontjából.
Légyszives válaszoljatok, előre is köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest