- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
Aktív témák
-
válasz
Seikai #35685 üzenetére
Ohh.. igazából bele sem gondoltam mit kérdeztél..
Nos..Az 555-nek pontosan melyik verziójáról beszélünk?
Ettől függetlenül az 570-esben jóval több számolóegység van, nekem az tűnik erősebbnek, még akkor is, ha teljes HD felbontáson nagyobb számítási kapacitársa van szükség.
Memóriát mennyit pakoltak a kártyák mellé?Én inkább ez utóbbit venném, max ha beszaggat FullHD-ban, lejjebb veszem a felbontást. Annyira nem fog torzulni a kép, viszont a kártyában remek tartalék van.
-
-
válasz
dvd_R+ #35654 üzenetére
A Catalistban kell ezt is beállítani, de most nem otthon vagyok, nem emlékszem rá, melyik menüpont ez.
Valami dinamikus képmegjelentésre átváltás, vagy ilyesmi.De játékok alatt pl. 1024×600-as felbontásban játszva nincs fekete csík, lévén az is 16:9-es arány. Bár ahogy elnézem a géped, neked viszi teljes felbontásban is a VGA a játékokat.
-
válasz
steve24 #35613 üzenetére
Az 1394 az a Firewire.
A másik meg a Realtekes LAN (vezetékes).Wi-finek nyoma sincs.
Hát nem tudom mit mondjak, valahogy mégiscsak ki van kapcsolva hardveresen a wi-fi, ezért nem látja az eszközkezelő sem.
És ezért nem lehet telepíteni sem.
Illetve igen, közben emgnéztem mi van a fájlokban, valóban nincs benne .exe sem.Nem emlékszel, régen amikor működött, Atherosos volt, vagy Broadcom.
Ha van 32bites Win7 telepítőd, akkor egy próbát megérne.
Bár a proci is, meg a ram is épp elég lesz hozzá.Esetleg írogass ide, hátha benéz valaki aki tudja majd a megoldást.
-
-
válasz
steve24 #35609 üzenetére
Nem a feladatkezelőre gondoltam.
Az eszközkezelőre.
Erre: http://noob.hu/2012/03/16/logoutra221.jpg"Ugyan az van mind a két mappában abroadcomosban és a gamtek ben ."
Hmm...
Biztos, h ugyanaz van mind a kettő mappában?
Leszedtem őket, nekem két teljesen más fájl. -
válasz
csabiks #35600 üzenetére
Te a CTRL illetve az FN bill. felcserélésére gondolsz, nem?
Ő nem ezt kérdezte.
Nem tudom, hogy lehet a gombokat módosítani, ahhoz olyan billentyűzet kellene, amin vannak plusz gombok, amikhez hozzá lehet rendelni funkciókat.
Esetleg egy asztali minialkalmazást kéne keresnie, biztos van olyan, ami a fényerőhöz van hozzárendelve.
De elképzelni sem tudom, hol lehet ilyesmire rákeresni. -
válasz
steve24 #35602 üzenetére
Ott a Broadcomos driver felett van még egy Gemtek is.
Azt is kipróbáltad?Atherosból is mind a kettőt?
Fel is mentek?
Nem kiabált, h nincs hozzá eszköz?A feladatkezelőben a "Hálózati kártyák" sornál milyen kártyát ír ki?
A hiányzó ethernet vezérlő meg valószínűleg a driverek közt a LAN-nál lesz.
Realtek fast ethernet...
A PCI modem meg alatta a modem fülnél.
Conexant...
Az SM bus meg a chipset driver.
ATI... -
válasz
steve24 #35590 üzenetére
Igen, ott ki kell választani valahogy így a 1650G-t:
http://noob.hu/2012/03/16/logoutra220.PNGA többi fn billentyűkombináció működik?
(fényerő, hangerő, stb.)BIOS-t meg ne kérdezgesd, hanem lépj bele, és próbáld meg visszakapcsolni, de én úgy emlékszem, nem nagyon szokott lenni a BIOS-okban wifi modult lekapcsoló menüpont.
Feladatkezelőben hálózati kártyánál mit ír?
TomyGun:
Nincs a gépen egyéb hardveres wi-fi kapcsoló, már átnéztem a pdf-etcsak az fn+F10, de azzal sem csinál semmit.
-
válasz
steve24 #35583 üzenetére
Fn + F10 billentyűkombó ki/be kapcsolja a wi-fit.
Vagy ezt már próbáltad?
Az előlapon levő állapotjelző ledek közül a legelső a wi-fié.
Sosem világít/villan fel?Drivereket egyébként innét tudod letölteni:
http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowFiles.asp?LNG=HU -
-
válasz
bmollszeptim #35570 üzenetére
Tessék, a chipkészlet ezeket kezeli:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P -
-
A foglalat valóban nem elég, de miután kiderült a chipset, már nem nagyon van több kérdés.
A CPU-World-ös link valóban rossz, ez a helyes:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_2/TYPE-Core 2 Duo Mobile.html
Lejjebb görgetve lehet kiválasztani a Socket P foglalatot.A foglalat egyébként azért nem mérvadó, mert ezeket a procikat lehet a PM965-ös chipsetcsaládba is tenni. Viszont ott csak 800MHz-es FSB támogatott, így az 1066-os FSB-jű procik kiesnek, pláne az újabb P-s széria.
De a PM45-nél ez nem probléma.Aztán a másik:
A gépedben levő Celeron szinte ugyanabba a TDP osztályba tartozik, mint a kétmagos processzorok. Tehát átlagosan nem fogyaszt kevesebbet, pedig csak egy magos.
Celeronokból pl. rendre kihagyta az Intel a Speed Stepet, az 5százas sorozatban sincs bent ez a feature.A SuperPI köztudottan egy magot használ, éri is elég kritika emiatt, mivel nem használja ki a többmagos processzorok számítási kapacitás-beli többletét.
Gondolom a notebookcheck-en az egyik oszlop superPI értékeket mutat, ezért kérdezted. Fent állítható, h milyen tesztprogramok oszlopai legyenek láthatók, nem feltétlenül kell a SuperPI-re hagyatkozni.
A Passmark bár nincs a listában, azért szintén érdemes átnézni:
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.phpA fogyasztáskülönbség az energiamenedzsmentből adódik, a P sorozat fejlettebb energiagazdálkodású, és a felhasznált alapanyagok minőségi változásának köszönhetően a magfeszültség is alacsonyabb.
Amikor megjelenik egy-egy új processzorgeneráció, az Intel oldaláról letölthető a részletes "datasheet", de a lényeget általában összefoglalják az informatikai oldalak ismertető cikkei is.
A gyártástechnológia (45nm) nem minden.De én már régen leszedtem volna azt a nagy ablakot, és megnéztem volna, h hozzáférni-e a procihoz.
Pasztád van? Lehet a régi már meg van keményedve, és nem fogod tudni "átdolgozni" az új procira.Egyébként itt az aprók közt keress:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpEgész olcsón ki lehet fogni néha jó darabokat.
-
Automatikusan induló programok közül szedd ki.
Start menü --> futtatás --> msconfig
A felbukkanó ablakban, válaszd az automatikus indítás-t.
Vedd ki a pipát a hasonló nevű program elől.Vagy:
Tegyél fel CCleanert, abban is tudod menedzselni az automatikusan induló programokat. -
válasz
<Mateus> #35539 üzenetére
Akkor (ha csak nem piszkáltál bele) a fedél lecsukásakor alvó módba kapcsol.
Az alvó (sleep) mód:
A memóriamodulok áram alatt maradnak a noti kikapcsolása után is.
A memória akkor veszti el tartalmát, ha nem kap áramot. Ebben az állapotban azonban mivel áram alatt marad, bekapcsolást követően azonnal használni tudjuk a gépet, ráadásul onnét tudjuk a munkát folytatni, ahol abbahagytuk.
Értelem szerűen az akkumulátorban kell lennie némi szuflának, h a ramokat tudja táplálni.
A legtöbb notin alapértelmezésben a kikapcsológomb is ebbe az alvó módba teszi a gépet, és ez így is van jól.
Ezért van az, h bekapcsolás után pár másodperccel máris tudjuk használni.Ha teljesen lekapcsolt állapotból kell elindulnia, azért kell egy perc (vagy több), h felálljon a rendszer, és használható állapotba kerüljön.
Hibernáció:
A gép kikapcsolás előtt lementi a memória tartalmát a merevlemezre, és utána teljesen kikapcsol a gép. Ez időigényes folyamat.
Bekapcsolás után a merevlemezről visszatölti az adatokat a memóriába, így (hasonlóan az alvó módhoz) ugyanonnét tudjuk folytatni a munkát, ahol abbahagytuk.A Vista óta aztán van még ennek a kombinációja is, itt ismertetik:
http://lacy.hu/windows_vista/hibrid_alvas -
-
válasz
<Mateus> #35535 üzenetére
Feladatkezelőben nézd meg mi eszi a processzort?
Tálcán jobb klikk --> feladatkezelő --> folyamatok fül --> alul katt az "összes felhasználó folyamatainak megjelenítése" gombra.
A CPU oszlopra kattintva %-os értékben sorbarendezi őket.
Egyébként hibernációt használsz, vagy csak alvó állapotot?
Miért nem elég az alvó állapot? Fontos a hibernáció? -
-
Miért nem bíztál benne?
Összevadászhatod magad is az Intel oldaláról a Socket P-s procikat, csakhogy az Intel nem jelzi, h melyik proci Socket P-s..
A CPU-World már azt is jelzi, csak győzz kattintgatni, melyik proci mit is tud.De ezeket odaírtam a wikis lista aljára is, mint forrás megjelölés akkoriban, amikor a listákat (Socket P, Socket M) csináltam/kiegészítettem.
Teljesítményekről itt van némi összehasonlítás:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlA P sorozat nem lassabb.
A virtualizáció gyakorlatilag abban merül ki, h a Win 7-ek némelyik változatára fel lehet tenni egy virtuális XP-t, h ha olyasmit akarunk telepíteni, ami 64bit alatt nem megy, akkor a virtuális XP-n fut. Mint nekem pl. a scanneremhez nincs 64bites driver, de virtuális XP alól tudom használni a régi 32bites XP-s driverével. Ha ilyen igényed nincs, akkor például a P7ezer is tökéletes alternatíva a P8ezerhez képest.
Egyébként a lista valóban nem teljes, van egy két proci amit nem tartalmaz, amik pl. 50-re, 70-re végződnek, mivel ezek ugyanazok, mint az eredeti processzor, csak pl. lehagyták a virtualizációt róla.
És mivel átlagembereknek készült, ezért nem tartalmazza az LV, ULV generációt sem, meg az egymagos Celeronokat sem.Azt a Dell gépet nem ismerem, és leírást sem találtam hozzá, ha jól néztem, a kis ablak a memóriákhoz ad hozzáférést.
Mellette van egy nagyobb fedél is, azt levéve a merevlemezhez férni hozzá, és vele együtt a procihoz/hűtéshez is?
Általában nem bonyolult a csere, akkor van gond, ha a gyártó úgy rakta össze gépet, h a billentyűzet kiszedésével kell kezdeni az egészet, és atomjaira kell szedni, h hozzáférhessünk a procihoz.
Az enyém pl. ilyen egyszerű, de van ami horror ehhez képest. -
GM45 chipset.
A 45nm-es, 1066-os FSB-s mobil Core 2 Duok chipsete.Ezeket viszi:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA P-s jelzésűek az alacsonyabb fogyasztásúak.
T-vel kezdődő: 35W
P-vel kezdődő: 25W
4magos: 45WA P7ezresek nem támogatják a virtualizációt.
-
-
Nem akarok beleszólni, de ha ennyire nem megy, tegyél rá Win7-et.
Az alapból felismeri a hardvereket, és tesz is hozzá illesztőprogramot.Persze van amihez nem, de ritka, h valamihez ne találjon.
Működése nagyjából ugyanaz mint az XP-nek, nem kell félned tőle; és bár nem ismerem a pontos specifikációját a gépednek, de ahogy elnéztem, azok a Pavilion gépek alkalmasak a Vista/Win7 futtatására.
Na, ahogy elnézem, más is pont ezt ajánlotta már közben.
Ja igen, mindenképp 32 bitest tegyél rá. -
-
-
válasz
sirszevenap #35233 üzenetére
Az a HD4250 az nem igazi videokártya, az csak amolyan alaplapi képmegjelenítő chip. Azért szaggat, mert nem játékra való.
http://www.notebookcheck.net/ATI-Radeon-HD-4250.29664.0.html -
Ha a chipset Intel 940GML, akkor csak 533MHz-es FSB-t visz.
http://ark.intel.com/products/chipsets/940gmlItt vannak a Callistoga chipsetcsalád változatainak paraméterei, sajnos a notidban a legegyszerűbb van:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets -
válasz
csongi #34015 üzenetére
Igen. Az s754 az csak egymagos volt, a kétmagosok S1G1-es foglalttal érkeztek.
Itt át tudod nézni őket:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors -
válasz
jegenye77 #33898 üzenetére
Nagyon jó a 32bites Win7 is
olyan gépekre, amik régebbiek, mindig azt szoktam feltenni. Az XP-nél gyorsabb, és általában driverekt sem kell hozzá feltenni, mert felismer mindent. Jobban szeretem telepítgetni, mint az XP-t anno. Az XP-hez egy csomó kiegészítő kellett (pl. dotnet keretrendszer), h normális legyen, a Win7 meg alapból tartalmazza ezeket.
-
válasz
jegenye77 #33895 üzenetére
32 bites Win 7-et tegyél rá.
A 64-es Win7 sokkal több ramot eszik, és neked csak 2GB van.
Az mindegy, h Ultimate, vagy más verzió, de ne 64bites legyen, csak 32.Egyébként nálad a Celeron az ami visszafogja a gépet. Ha erőforrásigényesebb dolgokba fut, meg-megáll, amíg összeszedi magát.
-
válasz
Gigabyga #33833 üzenetére
Lényegtelen a márkája, mindegyik cl:9-es. (1066-on cl:7 lesz majd úgyis.)
Én konkrétan tőle vettem nem túl régen, ki is próbálhatod, mielőtt kifizeted, olcsón adja, alig van már neki:
hardverapro.hu/apro/5000_forintig_ddr3_1333mhz_notebook_ramok.htmlDe itt kereshetsz más eladókat is:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr3_ram.phpMost egy két gigás modul van benne?
Akkor elég, ha veszel mellé egy 4 gigást még.
Vagy ha van rá keret, természetesen vehetsz 8gigát is. Később, ha majd el akarnád adni a gépet, könnyebb lesz a 8giga rammal.Én is csak azt tudom mondani, amit itt már más is: addig vegyél, amíg 10ezerből 8giga kikerül, boltokban már most közelít 15ezerhez két négy gigás modul ára. :/
-
válasz
gabitoo88 #33840 üzenetére
Socket P-s a foglalata, ezek a támogatott processzorok:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Socket_PViszont ezt a gépet többféle chipsettel is forgalmazták, kellene tudni, h a tiédben melyik van? Addig nem tudni, h mekkora FSB-s processzort vinne, illetve a P szériásakat is kezeli-e?
Tegyél fel egy CPU-Z-t, az kiírja a most benne levő processzort is, meg a chipsetet is.
Az után már többet tudunk mondani. -
válasz
Gigabyga #33830 üzenetére
Ha jól értem, abban a gépben a ram volt a rossz, a szerviz cserélte is, de már nem 1066-ost tettek bele, hanem 1333-ast?
A HM55-ös chipset viszi az 1333-as ramokat is, de csak 1066-on fogja hajtani. Mostanság könnyebb beszerezni 1333-as ramokat, mint 1066-ost, bizonyára ezért járt el a szerviz is így.
-
válasz
Geza60 #33795 üzenetére
Nem tudom a chipset mekkora max. FSB-t támogat. Ha támogatja a 667-et, akkor 667-en fogja hajtani, ha nem, akkor 533-on.
Már mások is kérdeztek ilyet ugyanezzel a chipsettel, sajnos nem találtam róla infót akkor sem, vagyis meguntam a keresést. Wikipedián 1066-os FSB-t írnak, de ez eléggé hihetetlen egy 2005-ös chipsettől.
Viszont a Socket M az csak max. 667-ig skálázódott, ez azért ad némi támpontot.Itt tudsz hozzá keresni procit:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.phpEsetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.php -
válasz
laca71 #33808 üzenetére
Pentium M 760 processzor (2.0GHz, 533FSB, 2MB L2) ez jó.
Ram kevés. Kettő 512-es modul, vagy egy 1GB-os?
Merevlemezről HD Sentinel report? Valamint hány tányéros? Hány MB puffer? (Ezeket ki lehet olvastatni akár HD Sentinellel is.)
ATI 9600.. ez nem zuhan össze a flash tartalmaktól?
Az LCD felbontása tetszik.Mindent összevetve: a proci megbirkózik HD Ready tartalmakkal is, de Full HD-t már csak akadozva visz. Ram a gyorsabb működés érdekében jobb lenne 2GB, de ennyivel is elmegy. Nem tudom megér-e 30ezret, úgy gondolom nem rossz vétel, azért lehet használni, annyira nem rossz.
-
válasz
Geza60 #33785 üzenetére
Ezek a támogatott processzorok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MNem nagyon találom, milyen FSB-t visz, talán 667-et is.
CPU-Z-vel megnézhetnéd, a ramokat hány MHz-en hajtja. -
válasz
Thusor #33719 üzenetére
Ezt inkább valami Windows topicban kéne megkérdezned, vagy esetleg ha van az IE-nek topicja, inkább ott.
Egyébként én is furcsállom, h van aki az IE-t használja.
Természetesen nekem is kint van az ikonja, de csak akkor indítom el, ha valami művelet, vagy ellenőrzés miatt másodlagos böngészőt kell nyitnom.
Egyszerűen jobban kézreáll a Firefox a megszokott többletfunkcióival, vagy kinek az Opera, kinek a Chrome.Silverlighttal nincs ilyen bajom, fent van, megy, időnként frissíti magát, sajnos nem tudok segíteni.
Esetleg próbáld meg, h letörlöd, és újra felrakod, lehet akkor már megjavul.
-
válasz
flashpointer #33631 üzenetére
http://www.aida64.com/downloads
A legelsőt töltsd le, tedd fel, a beállításoknál pedig kapcsold be az érzékelőket.
-
válasz
kenwood3 #33628 üzenetére
Hát ha garanciális, akkor én azért csak visszavinném gariba, majd évek múltán, mikor el akarod esetleg adni/cserélni a gépet (sose lehet tudni), ez nagyon erodálja a gép értékét.
Nem tudom meddig lesz ott, pár hétig biztosan.
Inkább az Asus topicban kellene megkérdezned, esetleg a szerviz is megmondja, h ez meddig tart, vagy tudnak-e adni addig cserekészüléket.
De külső egeret ettől függetlenül érdemes venni, szvsz gyorsabban lehet vele használni a gépet. Meg a sok használattól a tapipad gombjai kifényesednek, esetleg a festés is lekopik róla.
-
válasz
master90 #33618 üzenetére
A terméktámogatási oldalon nem írja, h 4 magos processzorokat is kezelne.
Ettől függetlenül a T7500-öt vinnie kellene.
Még arra gondoltam, azért nem viszi a T7500-öt, mert az 65nm-es, és talán csak a 45nm-en készültek procikat viszi, de a specifikációk közt szerepel a T5800/T5900 is, azok viszont 65nm-esek.
A 4magos procik mikrokódját nyilván nem tartalmazza a BIOS, ezért nem viszi, de h a T7500 miért nincs benne, azt nem tudom.Ha már megpróbáltad mindenféle BIOS-al, akkor nincs más, mint másik procit vegyél. P7ezreseket nem is drágán árulnak, a napokban néztem az aprókat át, volt köztük. Azok nagyjából ugyanazt tudják, mint a P8ezres széria (csak a virtualizáció nincs benne), vegyél inkább egy olyat.
A T6400-hez képest azok is előrelépést jelentenek.Egyébként chipset alapján ez lenne a teljes CPU lista:
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Socket_P -
-
A felfogatási pontok megegyeznek, de a vastagságuk eltérhet.
Csavarozd le a noti alját, amibe venni akarod, húzd ki a merevlemezt, mérd le a vastagságát, és ugyanakkorát vegyél bele (általában vastagabb nem is fér bele).
A típusszám alapján Google segítségével pedig adatlapokból ki tudod nézni a megvásárolni kívánt példány fizikai méreteit (mivel a hirdetésekben általában nem szerepelnek ezen adatok).Itt tudsz hozzá keresni másikat:
hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/notebook_hdd_2_5.phpDe amíg nem normalizálódik a merevlemez ipar válsága, addig inkább ne vegyél, most horror árakon vannak a winchesterek.
-
-
-
válasz
Laybee #33607 üzenetére
Ugyanaz a kettő, csak másik gépsorról jött le, vagy későbbi sorozatú, de ugyanaz, még az időzítése is.
De ennyiért már 4GB-os modult is kapsz.Iponnak valószínűleg maradt még az előző sorozatszámúból, de közben rendeltek újabbat is, ezért amíg a régebbiből is maradt, kint van az is.
-
-
válasz
Remekelek28 #33580 üzenetére
Esetleg a Notebook Hardware Control is ilyen, asszem azon is van riasztás funkció.
De csak 32 bites verziója van. -
válasz
lsebestyen #33567 üzenetére
Nem valami Gamer HP notid van/volt?
Inkább valamelyik netbookos topicban kérdezd meg, vagy az Asus topicban.
Partíciókezelő program kiírja, h van-e rajt rejtett partíció; illetve hát a BIOS-ból kell előcsalogatni induláskor, h a partícióról bootoljon, és települjön a rendszer.
Bocsi, ha sületlenségeket kérdezek, de amennyire Googleztam ezeket a gépeket oprendszer nélkül forgalmazták, nem? Akkor nincs rajt rejtett partíció.Másrészt mi a baja a gépnek, h időnként lekapcsol?
Hőfokok rendben vannak?
Venti hangosan megy? Nem megy túl sokat? -
-
-
válasz
krypton #33561 üzenetére
Nézd meg a listában hol vannak egymástól.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.htmlItt meg egy teszt:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fusion-intel-core-i3.html
A G8százas Pentiumoknál erősebb a B9százas sorozat.Az AMD APU-ja erősebb grafikában, de nyers CPU erőben az Intelé jobb.
Mire akarod használni? -
válasz
laci8553 #33540 üzenetére
MXM2-es modul megy bele.
Itt tudsz hozzá keresni másikat:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/egyeb_videokartyak/mxmIlletve vannak akik foglalkoznak ilyen VGA-k javításával, a hirdetések közt meg fogod találni a hirdetéseiket.
Muerte75 által linkelt tag is árul, bár ahogy elnéztem, eléggé felsőkategóriás példányokat, gondolom az áruk is ennek megfelelő.
-
válasz
Muerte #33537 üzenetére
PATRIOT-SO-DIMM-DDR3-16GB-2x8GB-1333MHz-CL9.html
De Google biztosan dob ki még találatokat.
Nem az a baj, h nincs ilyen, mert van, sőt a gépek chipkészlete viszi is a 16-32GB ramokat, itt az árával van inkább baj.
2×4GB DDR3 olyan 10-14ezer közt van. (Most kicsit elindult felfelé, lassan már a 15ezerhez közelít.)
Ehhez képest nem opció ennyiért venni ilyen sok ramot.Ez olyan, mint az 1600MHz-es modulok. Azokat is horror áron adják az 1333-hoz képest. Pedig megfelelő AMD-s gépekben jelentős grafikai teljesítményjavulást hoz.
polip:
Ezt most miért?
Leírta, h olyan munkát végez, ami bizony el tud fogyasztani ilyen sok ramot is. Cad, tervezés, grafikai munkák - akkora fájlokkal kell dolgozni, h öröm megnyitni őket.
Van olyan gép,a miben 4 magos processzor mellett 4 memória foglalt is van. Oda is épp csak elég a 4×4GB ram. Le is van írva, h hova ez a sok ram, és miért épphogy csak elég. -
válasz
Sebibalu #33526 üzenetére
Hát igen, a 4-5 órás akksi üzemidő úgy jön ki, h teljesen letekert fényerővel, esetleg kikapcsolt wi-fi mellett használjuk a gépet.
Mondjuk este a sötét buszon utazva pont megfelel a letekert fényerővel való használat, de nappal már nem bírnám ki a félhomályos képernyőt. -
válasz
Sebibalu #33524 üzenetére
Szerintem ebben nem cserélhető a VGA.
Biztos vagyok benne, h ez rá van forrasztva az alaplapra.
Mondom, ez nem teljes értékű VGA, ez csak ilyen alaplapi képmegjelenítő chip.De manapság a legtöbb dedikált VGA is rá van forrasztva, elég ritka az MXM-es modul.
Miért ilyen notit vettél?
Egyébként hiába is tiltanád le, az akksiüzemidő nem lenne sokkal hosszabb, ha az Intel VGA-ját használnád.
Menyit megy most el akkuról?Hol rendelted a memóriát, vagy mennyi lesz?
Esetleg kérdezd meg a Toshiba topicban hátha tudnak megoldást a videovezérlős kérdésedre.
-
válasz
Sebibalu #33517 üzenetére
Természetesen 1333 cl:9-est vegyél bele.
A chipset támogatja az 1333-at.Egyébként az 1066-os cl:7-es sem lenne gyorsabb. 1066-on a cl:5 lenne gyorsabb, de ez gyakorlatilag se DDR3-nál, se SO-DIMM foglalattal nem elérhető.
A másik kérdésedre nem tudom a választ, tudtommal azokban az Inteles IGP le van tiltva, pont a dedikált VGA miatt.
Természetesen nem minden dedikált VGA-s gépben van letiltva az IGP, csak az nVidia GeForce 315M az nem külön VGA-nak számít. Nagyjából annyit tud, mint az Intel HD3000 tudna. Nem is igazán van értelme ezeknek az alap VGA-knak, mióta az Intel is összeszedte magát a HD2000/HD3000 megjelenésével. Igaz, még van mit csiszolni a drivereken.Mindenesetre fogyasztás/üzemidő specifikus felhasználóknak ajánlott eleve olyan notit venni, amiben csak az Intel IGP-je dolgozik, nem az helyett egy másik, de ugyanolyan teljesítményű gradikus chip.
-
válasz
Khelben #33504 üzenetére
Most, h mondod, én is láttam már olyan 17"-os Toshiba gépet, amiben a hely ugyan megvolt, de a HDD csatlakozója (sata adat+ táp kombó) nem volt ott.
Nem is igazán értettem, mi értelme van így az egésznek, hisz a felhasználó nem tudja csak úgy bővíteni, mert még előbb szereznie kell egy csatlakozót is.
Pedig egy Harman Kardon hangszórós Toshiba volt (P200D).
Amennyibe az akkoriban került, igazán elvárható lett volna, h a kábel ott fiytegjen, előkészítve a gépet a bővítésre.Ettől függetlenül a kezeim közé került 17"-osokban ott volt a másodlagos winchester hely, ebből kiindulva feltételeztem, h az alap opció ezeknél.
-
válasz
Norbeez #33492 üzenetére
Norbeez
A 17"-os laptopokba alapból kettő merevlemezt lehet beletenni, gyárilag úgy vannak kialakítva. Ez egy nagyon jellemző különbség kisebb társaikkal összevetve.
Gamer 17"-os gépeknél jellemző még a két ventilátoros hűtés, egyik a CPU-északi híd párost hűti, másik a VGA-t (két külön irányba/oldalra vannak a hőcsövek elvezetve).
A kétmerevlemezes kialakítás miatt lehet pl egy SSD-t is venni bele, arra tenni a rendszert, a másik helyre meg mehet adatoknak az 5400RPM-es HDD.
De ha kis noti vs. nagy noti a kérdésed lényege, akkor használhatod úgy is a kisebb gépet, h külső monitorra kötöd, 25-35ezer közt 22-24"-osokat találni az aprók közt. Mert cipelni a nagy gépet tényleg nem egy jó dolog.
-
-
válasz
szabork #33458 üzenetére
Ez sajnos nem fog bekövetkezni.
A mindenkori gamer széria mindig 150ezer fölött van.
Az újak nemcsak leszorítják a most futó széria árait, de mivel ezen gépek gyártása meg is szűnik, így szépen kiszorítják azokat..
Így a legújabbak ahogy megjelennek, ismét annyiba fognak kerülni, mint amilyet szeretnél.Használtban kapsz majd 1GB-os VGA-val 150 ezer alatt gamer notit.
Valamikor én is azt hittem, h eljő az olcsó notebook kora, de sajnos 100-130ezer alatt sosem lesznek erős gépek, mert évente cserélődnek a szériák.
-
válasz
Khelben #33452 üzenetére
Én játék közben két könyvet szoktam a noti két oldala alá becsúsztatni, az megemelte olyan 3-4cm-el, könnyebben tudott beszívni levegőt. De ez már egy régi noti, csoda, h még meg egyáltalán.
Aztán hűtőpadra váltottam.
Olyan max. 10°C-ot csökkentett a gépen.
Ez nem valami sok, de hát ezek ennyit tudnak.
Meg a lelkemnek jót tett a tudat, h mindent megtettem.Am nem a proci, vagy a VGA melegszik túl a notikban, azokhoz terveznek normális hűtést. Inkább a merevlemez ami feleslegesen fel tud melegedni, pláne egy régebbi többtányéros típus. Hűtőpadot használva inkább a merevlemez az, aminek jót tesz a hűvös.
Persze notija válogatja, mennyi levegőztető nyílás van a gépen.Ha hűtőpadot akarsz, olyat keress, ami ilyesmi, vagy inkább ilyen.
Semmiképp se ilyet, vagy ilyet.
Gondolom nem kell elmagyarázni, h az utóbbi kettővel mi a baj. Logikus. -
válasz
LaptopSystem #33401 üzenetére
http://logout.hu/cikk/dell_precision_m4600_mobil_munka/bevezeto.html
csƵ:
Igen, közben már eszembe jutott, mivel fentebb írtad, h nem wi-fit használsz.Nálad valami más miatt dobál le.
-
Ha vezetékkel kötöd be a netet, akkor nem dobál le.
A routerben egy kis processzor van, ami az adatok wi-fi csomagokra való lebontásában/felépítésében vesz részt.
Ez az 54M-es routereknél már csaknem 100%-on dolgozik 15megás torrentezés közben. Mivel nem a letöltésre, hanem az általános netesére lett kitalálva, nem csoda, h nem bírja. Megoldás: nagyobb router.Nekem ugyan ez a problémám.
Sajnos nem olyan egyszerű lecserélnem a routert, mert ez nekem egy 20ezeres sávszélesség managelére képes példány, így nem szívesen vennék újat csak azért, h az n-es sebességet is ki tudjam használni.
Persze az 5megás nettel nem volt ilyen gond.
Én is csak azóta tudom, mióta itt utánaolvastam.
De megoldottam, azt a gépet, ahol letöltök, bevezetékeztem. -
válasz
LaptopSystem #33387 üzenetére
Fordítva építették be a kamerát.
Asusnál ez jellemző volt, adtak is hozzá programot.A driverek közül pontosan azt tettétek fel rá, ami való hozzá?
Másrészt van ott program, ami elfordítja a képet.Az MSN, Skype video is fejtetőn van? Vagy csak az egyéb kameraprogram mutat fejtetős képet?
-
Mekkora nettel akarod használni?
15Mbites (~1.9MByte) folyamatos letöltéssel az 54M-es wi-fi ledobál.
A routerben levő chip ilyenkor már 100%-al dolgozik, és nem bírja.
Letöltés lekorlátozva 1-1.2MB-ra, már megy hiba nélkül.
Érdemes n-est venni, ha letölteni is akarsz a notival.
De kell hozzá n-es router is. -
A P7ezres sorozat valamivel alacsonyabb órajelekre skálázódik, mint a P8ezres sorozat, valamint a P7ezres procik nem támogatják a virtuálizációt.
Tehát pl. a Win 7 virtuális XP-módja nem megy fel a P7ezres sorozatú procikra.Valamint a P8ezres procik BGA tokozással is készülnek. (Ez az, amikor nem lábak állnak ki a prociból.)
De én pl. 8500-ért vettem P8600-at, és azóta már más is vett hasonló áron (olvastam valamelyik topicban). Sokat kell nézni a hirdetéseket, ki lehet fogni olcsón is.
-
-
válasz
xxxbmx #33312 üzenetére
Inkább a gyártó-specifikus topicban kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/acer_notebookok/friss.html -
Konkrétan melyik noti az?
Az Intelnek az első HD képes grafikus chipje volt a 4500-as.
Ha a notiban X3100-as lenne (előző évi széria), akkor azt mondanánk, ne vedd meg, mert az még nem HD képes VGA volt.
De a GMA 4500MHD már viszi a HD videokat is.A Core 2 Duo alá készült P4× sorozatú chipsetek grafikus változata (G41) is ezt a 4500-as VGA-t tartalmazta. Ez volt az Intel első normálisnak nevezhető IGP-je, megveheted, alkalmas lesz HD-re is.
Nem fog akadni.Nekem a konyhai gépemben G41-es lap van (E6500, és 4GB ram mellett), általános használatra teljesen megfelel, még az is előfordul néha, h a NFS-World Online aznapi gyémántgyűjtögetését is azon a gépen végzem el.
Mondjuk ilyen 40gigás Blurayekről nem tudok nyilatkozni, azt nem szoktam beszerezni; de általános HD-t minden további nélkül visz.
-
válasz
Roxy27 #33306 üzenetére
A T5470 az Socket P foglalatos.
Ha nem ment benne, akkor a Socket M-et viszi csak.
A Radeon X200M chipset nagyon régi már, nem találom, h konkrétan milyen procikat kezel. Az általad megadott adatból (sSpec: SL9KW) nem derül ki, h milyen a foglalta, mert a micro PGA 478/479 az szinte az összes 478 slotos procira ráillik a Banias, Dothan, Yonah, Merom, Penryn vonalon.
mod:
Na a Celeronod Yonah típus, akkor a Yonahok bele fognak menni az alaplapodba.
Ezek lennének: Wikipedia.
Illetve ha itt jobb oldalt a "select" mellett a "core name" legördülő listájából kiválasztod a Yonah-ot, akkor az be fogja adni a belerakható procikat.
Jeeeee, Intel oldalán is megtaláltam a Yonah magos procikat:
http://ark.intel.com/products/codename/2673/Yonah -
-
válasz
zenwalk #33192 üzenetére
A Win 7 bizony 30GB tárhelyet kapásból megeszik.
Gondolom a Lenovo még adott hozzá pár drivert, meg programot, de azok miatt ne aggódj, ártani nem fognak, lassítani se fogják a gépet.
Ha nagyon zavarnak, ne engedd őket automatikusan elindulni.
Ha másképp nem megy, az automatikusan induló programok közül vedd ki őket.De esetleg ha a Lenovo topicban kérdezed ezt meg, ott lehet jobban tudják rá a választ az Y sorozat tulajok.
-
-
-
válasz
hp1950 #33174 üzenetére
Itt keress hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpVagy esetleg simána notik közt, mint "bontás" címszóval.
Vagy maga a Google is lehet dob ki találatokat rá.Szervizbe hiába viszed, ott is csak ezt csinálnák vele.
Keresnek hozzá alaplapot, vagy rendelnek bele egy újat (megfizethetetlenül drágán), de ezt te is meg tudod csinálni, ha van hozzá elég pici csavarhúzód. Ezért felesleges fizetni sok-sok pénzt.
Am pontosan milyen noti, mert ezzel a típusszámmal több is jött ki.
-
válasz
Doom83 #33170 üzenetére
Nem vált automatikusan?
Ezt olvasd el, írnak róla, mit kell a gép oldalán átkapcsolni hozzá:
http://logout.hu/cikk/lenovo_y570_multimedia_mindenkinek/bevezetes.html -
Van ilyen egyáltalán?
A két merevlemez a 17"-os gépek kiváltsága, nem?A gyártók pedig még csak most jutottak el arra az értelmi szintre, h rájöjjenek, h a 15"-os gépekbe (talán kisebbekbe is) bizony elfér még egy 1.8"-os HDD is (ami lehet akár egy SSD is).
http://www.storagereview.com/lenovo_thinkpad_t520_upgrade_guide -
-
válasz
gulya02 #33122 üzenetére
Rendben.
Ha 4 hónapos, akkor biztosan nincs eltömődve, ill. valóban nem a hőfokokkal lesz a probléma, és mivel több Windowsnál is előjött, nem a telepítő a hibás.
De továbbra is kérdezem:
És mi az az alkalmazás, ami eszi a procit?
(Már ha van ilyen.)Illetve még:
Memóriateszt megvolt már?
Ezt tessék letölteni, kiírni CD-re (bootként), és futtatni gép induláskor, mintha rendszert telepítenél. -
válasz
gulya02 #33120 üzenetére
És mi az az alkalmazás, ami eszi a procit?
Feladatkezelőben válts át a teljesítmény fülről a folyamatok-ra, tedd CPU-használati sorrendbe, alul engedélyezd az összes felhasználó folyamatainak megjelenítését.Másrészt milyen verziójú Windows 7, ha szabad kérdezni?
Am 3GB rammal elég a 32bites is.
De jelen esetben nem ez lesz a gond.
Én hőfokokra tippeltem először, de azt mondod, az rendben van. Mivel mérted? Biztos, h amikor fagy, nem megy feljebb (csak a fagyás miatt nem látod a hőfokokat).
Mikori gép?
Nem hangos a ventilátora?
Csavarozd le az alját, nézd meg, nincs-e eltömődve a kifúvónyílás. -
válasz
Resurrecting #33082 üzenetére
A ventilátor megy közben?
Merevlemezen hallani, mintha felpörögne?És a legfontosabb: külső monitoron ad ki képet?
-
-
válasz
bubi92 #33058 üzenetére
Hát olvasd ki a serialt a winből.
Van rá program.A Milyen program ami topicban biztosan meg tudják mondani, mi a program neve.
Meg talán a noti gyártójánál serial alapján is meg lehet kérdezni a supporttól. Nem tudom, esetleg van erről nyilvántartás.
-
válasz
SirKero #33046 üzenetére
HD Tune szkennelést is csinálhatnál, mielőtt fölöslegesen...
Tudod, erre gondolok:
Garanciában nem fognak vele foglalkozni, mert nem rossz a HDD, szektorhibája nincs, legalábbis az elsőre szektorhibásnak minősített területet mégsem kellett áthelyezni a tartalék területre, mert mégsem hibás.
Nem is értem miért 70%-osra minősítette.
Másrészt a merevlemezek úgy is el tudnak romlani, h használat közben jól megrázzuk őket, ami jelentheti a noti földre ejtését is, amin ettől még nem feltétlenül lesz külsérelmi nyom, de a merevlemez (ideális esetben) megsínyli az ilyesmit.
Mielőtt bárki rámtámad, h mit feltételezek én, csak közlöm, h próbáljatok meg szervizes fejjel gondolkodni. Nincs az a bíróság, ami igazat ad neked, h nem ejtetted le a notit, ha a gyártó ezzel védekezik majd.Miután lefutott a HD Tune (ami valószínűleg csupa zöldet fog mutatni), kérdezd meg Liksoftot a HDD-s topicban, h szerinte ilyenkor várható-e meghibásodás, vagy ez csak "vaklárma".
-
válasz
csucsbicep #33025 üzenetére
Miért akarsz újat venni:
Tudod nennyibe kerülnek a notialkatrészek?A proci amúgy is egy olyan alkatrész, ami szinte sosem megy tönkre, ahogy már írták itt lejjebb.
-
válasz
mokus1 #32986 üzenetére
Googleznod kellene, vannak ilyen átalakítók, szvsz logikus, h a hangot is átviszik, mivel a Scarton van hang bemenet is.
Csak mivel az egyik analóg, a másik digitális, nem lehet némi kábelátforrasztással elintézni.Itt pl. van valami hasonló. De ahogy elnéztem, ezek szörnyű drága cuccok.
-
Igen, én 4GB mellett is lekapcsoltam.
A szüleim notiján XP van, és 2GB ram van benne, annál is lekapcsoltam.Majd ha elfogy a ramod, akkor felugrik egy ablak, h "elfogyott a virtuális memória", de normál használat mellett ilyen nem lesz nálad.
Egyébként a 64bites Win 7 szeret terpeszkedni, fél évi használat után nálam alapból 1.5-1.7GB ram-használattal indult el a rendszer. Böngésző sok-sok megnyitott ablakkal, és máris 2.3-2.5GB fölött jártam.
Ha nem léptem ki a böngészőből, és elindítottam valami játékot, volt, h bejelzett, h elfogyott a virtuális memória.
Ez után vettem 8GB DDR3-at, azóta nincs ram gondom. -
válasz
mokus1 #32949 üzenetére
Igen, én is arra gondoltam, ill a hibernációs fájlra.
8GB ram mellett teljesen lekapcsolhatja, ha esetleg valamilyen program kiabál érte a későbbiekben, akkor meg visszakapcsolja.
Hibernációs fájl kikapcsolása:
Start menü keresőjével indítsuk el rendszergazdai jogosultságokkal a cmd-t.
Kikapcsoláshoz: powercfg -H off
Bekapcsoláshoz: powercfg -H on -
-
válasz
Bdanyy #32861 üzenetére
Ezt inkább az SSD-s topicban kérdezd meg.
De a linkelt Intel az egyik legjobb féle, igen jó áron van. -
válasz
mokus1 #32855 üzenetére
Nem szeretni kell, hanem értékelni.
A Te eseted (2mag vs 4mag) speciális, de arra pl. nagyon jó, h egy T4400-at egy P8600-al össze lehessen hasonlítani.Vegyél második generációs Core i-vel szerelt notit, azokban már mindben széria a HD3000.
De inkább kérdezd meg a milyen notebookot vegyek topicban is, hátha ott többen adnak tanácsot.
-
válasz
mokus1 #32853 üzenetére
Tessék:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlItt meg a VGA lista van, hátha ez is segít:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlAz i3-at ismerem, a másikkal még nem volt szerencsém.
Kizárólag a lista alapján azt a következtetést tudom levonni, h kétmagos alkalmazásokban az i3 erősebbnek tűnik, de ha olyan programokat futtatsz, amik igényelik a 4 magot, az hoz némi pluszt az N970 javára. -
-
-
válasz
Tibi98 #32842 üzenetére
Memóriateszt elsőként.
Futtass le memtestet.Nagyjából egy hete vettem egy hasonló , de G570-es Lenovot, amiben 6GB ram volt. Boltban még működött. Hazavittem, akarok rá oprendszert rakni, nem ment.
Visszavittem, kiderült, h az eladó cég rak bele 4 gigás modulokat pluszba, és az általam vásároltba úgy tűnik egy hibás modul került.
Kicserélték, azóta semmi baja a gépnek.Nem biztos, h ez a baja, csak egy tipp volt.
Ram hiba adhat kékhalált, de furcsa, h először meg sikerült a telepítés.
-
válasz
Gaben1 #32836 üzenetére
BIOS-ban van egy menüpont, még a boot képernyőn írja ki, nem?
Leaglábbis a notik egy részénél ott kell beállítani, h a recovery partícióról induljon el a telepítés.
A gép kézikönyvében nincs benne?Amit a neten találtam manualt, az nem tartalmazott BIOS beállításokat, de biztos van olyan gépkönyv is, amiben ez is szerepel.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G1
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest