- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzsolt
csendes tag
Sziasztok!
A múltkor kérdeztem a Xiaomi Redmi 8 Pro telefonnal kapcsolatban, akkor az a problémám (töltés) megoldódott, de azóta újabb van.
Nem igazán akar működni a mobilnet, a 4G kapcsolat csak nagy ritkán épül fel, jellemzően csak LTE felirat jelenik meg. Elvileg ilyenkor is kellene lennie netnek, de mégsincs...
Cseréltem szalagkábelt (a töltésgondot ez oldotta meg), töltőpanelt és tegnap az antennakábelt is, de nem segített.
A GSM és a wifi antenna ugyanaz egyébként, az alaplaptól az alsó usb panelig? A wifi ugyanis teljesen rendben van. Telefonálni is lehet vele, bár néha hangminőség nem a legjobb.
Tudok még valamit annak érdekében tenni, hogy működjön, vagy most már nézzek újat... ?
Köszi. -
gzsolt
csendes tag
válasz
AlyrArkhon #48746 üzenetére
Köszi.
1. megrendeltem, kedden kiderül, most csak simogatom, néha tölt...
2. 3 féle töltővel és direkt USB portról is próbáltam (hátha a kisebb áramfelvétel segít) de ugyanaz
3. már új akksi van benne, azt írtam isEgyébként a telefonra ráestem egy fél éve, kiflibe hajlott (de tényleg, votl egy centi benne pont középen, ha leraktam), de működött (nem is értettem, hogyan), csak utána még egyszer leesett, akkor repedt el a kijelző. Azt cseréltem, azóta működött...
Annyira meghajlott, hogy az akksi is íves lett, de azt akkor nem cseréltem.
Találtam is képet.
-
gzsolt
csendes tag
Sziasztok!
Hátha találkozott már valaki ilyen problémával...
Xiaomi Redmi 8 pro
Elkezdett nem tölteni. Esetli jelleggel, nyomkodásra töltött, de aztán az sem.
Kitakarítottam, jó lett 1-2 töltésig, azóta azt csinálja, hogy fel-le kapcsolgat a töltés pár másodpercenként. Vettem új töltőpanelt és akksit is. Ugyanaz a hiba. A szalagkábel látszólag sértetlen. Több töltővel is próbáltam, ugyanaz a helyezet.
Kikapcsolt állapotban sem tölt. Néha bekapcsolás után látszólag tölt, Ampere alkalmazás jelzi is, de a százalékok csak fogynak. Volt olyan, hogy felszaladt a töltés 1A környékére, aztán szépen visszcsökkent 120 mA-re (szoftver szerint), de merül folyamatosan.
Ötlet, amit ki lehetne még próbálni? Gyári visszaállítás még nem volt, de azt gondolom, ha kikapcsolt állapotban sem tölt, akkor hardveres hiba lehet.
Kábelt még nem cseréltem.
Gondolom van valami töltésvezérlő chip az alaplapon, de az már nem otthoni bütykölés kategória. Az meg tud hibásodni? Nyilván, de mennyire jellemző?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest