- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozefgucci1
addikt
válasz Willie #13601 üzenetére
Az elehet , hogy neked van igazas se attol még gondolom lehetne vele normális képet csinálni vagy nem ? Anyósomnak vettem egy olcsóbb 15K Olympos gépet és az szebbet csinál mint ez !
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a 2816x2112 képeimet mélyen méretben lehetne levágás nélkül előhívatni? 24x30-s keretet vettem, mert ránézésre 4:3-nak tűnt, de nem az. Ha jó látom a képkeretek közül, a 18x24, 30x40, 60x80 a 4:3 arányú. Minden más esetben nem lesz rajta a teljes kép?
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
tegnap húgom kezébe került a coolpix s203
haza már úgy hozta hogy azt írta ki hogy objektívhiba!
és nem tudott fókuszálni és a motor is megakadt vissza se tudta húzni
gyors szétkaptam és hullott is ki belőle egy karom
ilyet szerezhetek külön ?
[link]kicsit bele is lendültem a szétszedésbe
[link]viszont ezek hova valók ?
[link]előre is köszi!
Szerk:
találtam egy rugót az hova kellhet ?
(a lencsés részen rajtavan)[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz jozefgucci1 #13600 üzenetére
Bemozdulásos életlenség. Ami nem mozgott, az éles. Pl. a székek.
Kevés fény -> hosszú záridő -> ami az alatt elmozdul, az életlen lesz.Megoldás a vaku bekapcsolása, és a gyerekek kordában tartása, hogy ne superman sebességgel izegjenek-mozogjanak. Ha vakut nem lehet automata üzemmódban bekapcsolni, akkor kicsit kísérletezned kell a programtárcsa beállításaival.
Még több 100e HUF-os felszereléssel is nagy gyakorlat kell az ilyen téma megfelelő kezelésére.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
*Ropi*
félisten
válasz jozefgucci1 #13600 üzenetére
Túl hosszú záridőt használt az automatika (emiatt bemozdultak a gyerekek), meg az élességi sík is a torta mögött ülő srácon van, nem a két elöl állón. E két hiba közül egy is hazavágja a képet, nemhogy ilyen halmozottan hátrányos helyzetben.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Nekem Asrock P67 Fatal1ty Professional lapom van, ahhoz (szerintem a többi Asrockhoz is) ingyen jár az X-Fast RAM alkalmazás, ami mindezt tudja, meg még sok hasznos dolgot (oprendszer ideiglenes fájljainak RAMdiskre helyezése, stb...).
-
*Ropi*
félisten
válasz Hege1234 #13610 üzenetére
Arra nagyon vigyázz, hogy van a gépben egy ~400 volt körül töltött kondenzátor (a vaku kondenzátora), amire ha rányúlsz, akkor többet nem fórumozol soha többet! Nem tudom, mennyire értesz hozzá, de inkább bízd szakemberre az összerakását, mielőtt nem lesz bátyja a húgodnak!
-
Zaied
addikt
A következő a tapasztalat a ramdiskkel kapcsolatban ps használata mellet.
Konfig amivel próbáltam:
Alaplap: Asus P8Z77-V Premium
Proci: Intel Core i7-3770K
Ram: Corsair Dominator 16GB 1600MHz
SSD: OCZ Vertex 4 128GB
HDD: WD Caviar Black 1TB
Op. rendszer: Windows 7 Professional 64 bit
Photoshop CS6 64bit ami ssd ről fut.
AMD Ramdisk progival próbálva 1024MB fat32 re formázva.
Ezzel a beállítással próbáltam ki és az ssd-n és a hdd-n való dolgozással összehasonlítva mondom el a véleményemet.
4 képet készítettem egy canon eos 5d mark 3 segítségével raw formátumba (a nyers raw képek 25-30mb közt mozogtak), majd ezeket beolvasva lementettem mind a 3 eszközre psd formátumba szerkesztésre.
Képeken retusálási folyamatokat hajtottam végere, e közben és semmi sebességbeli különbséget nem vettem észre, szerintem itt elhanyagolható tényező még a hdd is szinte azonos sebességen működött itt mint a többi eszköz. A szerkesztés végén a képek mérete psd ben 400-500 MB között mozgott ezeket lementettem, majd bezártam őket. Ezután visszanyitottam újra a ps be itt már érezhető különbség volt. Lemérve ez annyit jelent hogy a hdd 4-5másodperc alatt dobta be, ssd 1-2 másodperc alatt, ramdiskről minden esetre azonnal mint ah már rég be is lett volna töltve itt egyértelműen gyors volt (de én még a 4-5 másodpercbe se halok beleXD)
Képeket baromi gyorsan másolta föl rá persze ez attól is függött hogy miről másoltam át a ramdiskre. Magán a ramdisken történő adatmozgatás is pillanatok voltak észre se lehtett venni hogy csinál e valamit vagy sem
Viszont maga a ps egyik eszközre se írta föl a fájlokat gyorsabban a másiknál, közel megegyező sebességgel írt és mentet rá az összes eszközre, magyarul ha dolgoztam és nyomtam egy crtl+s-t ugyan az a sebesség volt mindig és a mentés másként funkció alatt is
Telenyomtam jpg képekkel és bridge(64bit) segítségével föltallóztam a meghajtót itt volt különbség a hdd-hez képest, de közel az ssd-vel egy időben tallózta föl a képeket.Ezeket próbáltam ki, én szeméyl szerint nem vagyok elragadtatva tőle, lehet az én ramjaim lassúak azért csak ennyia különbség, minden esetre szerintem enynit nem ér meg a használata és én nem is fogom, de mindenki döntse el, mindenesetre én képszerkesztésnél nem látom értelmét, maga a progi jól működik könnyen kezelhető, de szerintem ahhoz hogy valami más komolyabb dolgot csináljunk rajta több kell 4gb-nál és akkor már fizetős, arról nem is beszélve hogy fizikai memória is igen csak kellene akkor már.
-
kiskornel
addikt
Szerintem rosszul állsz hozzá. Itt a PS, aminek a működéséhez minden lépés után el kell mentenie a visszalépés funkciót. Ezt a temp részt raktam én Ramdiskre. Meg a böngésző "Temporary Internet Files" könyvtárát.
Olyanra használd, amihez qrva nagy sebesség kell, de ha mégis elveszik, mint adat, nem kár érte. Ezért használják pl LR-nél PS-nél temp tárhelynek.Erre viszont érdemes a 4GB-ot elfüstölni, ha persze nem panoráma képet raksz össze, mert akkor még a lapozófájlt is vissza kell kapcsolni, hiába a 16GB RAM.
-
Eagl3
veterán
Rossz fényviszonyok között, pl. a viszonylag sötét téma egy erős napsütéses ablak előtt van, ezért mikor lefotózom, a téma bebukik, sötét lesz az ablak viszonylag színhelyes.
Ezt hogy célszerű kiküszöbölni? Ha adok +Fe-t, akkor viszont az ablak fog kiégni, jól gondolom?
Esetleg át kéne állítanom ilyenkor a gépet, hogy középre súlyozott fénymérést használjon és ne kiértékelőt? -
j.bravo
addikt
Ha elég nagy a fényerőkülönbség (=> kontraszt), akkor tökmindegy melyikre mérsz fényt, a másik ki fog égni/bebukni.
Az érzékelő egyszerűen nem fog át ekkora dinamikatartományt.
Ilyenkor kell deríteni a sötétebb részt, pl. derítőlappal, vagy vakuval (ergo csökkenteni kontrasztot)Lehet persze hdr-ezni is, de azért másfajta képet eredményez, meg nem is megy minden témával.
Ha kint már nem olyan erős a fény, bent pedig erős lámpa van, akkor persze a villany felkapcsolása sokat segít, és akkor az az érdekes helyzet áll elő, hogy ha a benti meleg fényre állítasz fehéregyensúlyt, akkor az ablak szép kékes lesz
szerk.: persze eldöntheted, hogy számít-e, hogy az ablak kiég, ha a lényeg bent van és azt jól exponálod; illetve fordítva.
Legegyszerűbb persze megvakuzni a benti témát.[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
scarabaeus
őstag
A HDR-hez: ha nem önmegvalósításként, csak eszközként használja az ember (úgy 1-2%, de lehet, hogy sokat mondok ), akkor hellyel-közzel ki lehet védeni abban a helyzetben, persze nem mindegy, mi a téma.
Egyszer hasonló helyzetben ezt hoztam össze, sok képből.Quoth the Raven "Nevermore."
-
hun620
aktív tag
válasz scarabaeus #13621 üzenetére
Nagyon érdekes kép, olyan, mint ha 3D grafika lenne
>> Galaxy Tab 2 7.0 P3100/P3110 matt/fényes (klasszikus) fólia, Galaxy S WiFi 5.0 fólia >> http://bit.ly/11HvvRU <<
-
Zaied
addikt
válasz kiskornel #13616 üzenetére
Nem a visszalépést mentem el hanem a kész képet amikor végeztem, persze közbe is mentek, tudom hogy tempbe is pakol és már ki is húzott 1x a szarból hogy onnan visszanyerte az adatokat a ps.
Hanem az volt a lassú amikor nyomok egy mentés és alul méri százalékba hogy hol tart a mentés az mindig ugyan olyan gyors volt szinte.
Ha a tempet fölraktam a ramdiskre akkor se volt számottevő gyorsulás az ssd-hez képest.
Nem mondtam hogy nem gyorsabb de 2-3 másodpercér szerintem nem éri meg használni, lehet valkinél ez jóval több de én ebből ennyit vettem észre lr-el meg nem is néztem ezek után, de valószínűnek tartom hogy ott lényegesen gyorsabb lesz a lr működése ramdisk segítségével.Tegnap sikeresen kiírattam hogy kevés a ramom miközben a ramdisket próbálgattam szóval tudom mire gondolsz
-
*Ropi*
félisten
Egyrészt akkor van a RAMdisknek nyeresége, amit Kiskornel írt, másrészt meg akkor, amikor RAMdiskről RAMdiskre exportálsz PS-ből. Na ott csak a processzorod lassúsága a korlát. Egy rendezvény 1000-2000 képes anyagánál azért már észre fogod venni, hogy fele annyi idő alatt van kész, mint SSD-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Hova tudnám betenni ezeket a képeket, hogy megmondják, hogy ezek a régi analóg gépek mennyit érhetnének manapság?
-
fattyu
veterán
válasz Vasinger! #13629 üzenetére
http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=box+tengor&obd=2
és sose adják el egyiket se.
http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=smena&obd=2
ez meg a másikod.Kérdeztél vitatkozol és megspóroltad hogy ráguglizz....
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bubi92
őstag
Lightroom-ban van olyan beállítás, hogy exifbe beleírjon egy mondatot, és ha feltöltöm pl. facebookra akkor azt kiolvassa onnan és beleírja a fénykép leírásába?
-
fattyu
veterán
válasz bubi92 #13634 üzenetére
óh. Akkor erről nem tudtam. Nem lehet hogy szimplán csak ki kell töltetni vele a copyrightot? Meg lehet hogy ha LRen keresztül publikálod FBre akkor maga az lr csinál ilyet. Próbálkozz
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
kiskornel
addikt
válasz bubi92 #13634 üzenetére
Szerintem a RAW eredeti exifjét kell visszamásolni a JPG képbe, amit feltöltesz... A váznak meg meg tudod adni, hogy mit töltösön ki copyright mezőbe(ha nem más, akkor EOS Utility-vel).
Én a BreezeBrowser-rel szoktam visszamásolni az eredeti exifet. Az tudja csoportosan is.
-
copass
veterán
válasz bubi92 #13632 üzenetére
LR exportáláskor betudod állítani hogy mit rakjon a JPG EXIFbe a RAWból (jogok+készítő,csak jog,semmi,egyedi is van asszem)
FB a jog/készítőt szedi be automatikusan a leírásba.
exiftools-al lehet vissszaállítani a dátumot a RAW-ból a JPG-re, mert alapból az exportálási idővel esik ki LRból"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
HollyBoni
veterán
Múltkor írtam hogy koszos a szenzor, és nem tudom mit vegyek tisztításra. Vettem egy ilyen szettet, nagyon jó! Elég poros volt a szenzor és volt rajta egy folt, 2 perc tisztítás után teljesen makulátlan lett.
-
total90
veterán
Hi!
Mivel lassan megyek nyaralni, akarok venni egy vízálló tokot, házat a dslr gépemre. Van esetleg akinek van ilyen? Milyet érdemes venni?
Olyan kellene, ami 1-2 méterig oksé, mélyebbre nem akarok merülni vele.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
*Ropi*
félisten
válasz total90 #13640 üzenetére
DICAPac WP-S10, nekem is ilyen van.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Valami ilyesmit szeretnék csinálni, viszont háttérnek nem tudom mi lenne jó. Falon lenne a háttér és lejönne a földre. Mit tudtok ajánlani? Tapétára gondoltam, de szerintem az nem lenne elég széles, kb 1-1,5m széles kéne hogy legyen.
-
-
Zoluska
tag
Sziasztok!
Ma végre megjött az E-PL3. Lőttem vele pár tesztképet, és nagyításkor feltűnt, hogy a képeken egy bizonyos helyen van egy fehér pixel. Próbaképp csináltam pár képet teljes sötétségben, és három olyan pontot is találtam, ami mindig fehér. Általában ugyanaz a három pixel fehér, a mellettük lévők pedig világosabbak. Pár képen valamiért kicsit arrébb találhatók ezek a pöttyök. Mi lehet ez? Érzékelő hiba, vagy por ment rá, amit a portalanító rendszer nem tud eltávolítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest