- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- One mobilszolgáltatások
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
gameboy
csendes tag
Üdvözletem! A következő kérdésem lenne: Testvéremmel, hagyatéki tárgyalásra fogunk menni aminek az időpontjáról még nem kaptunk értesítést. Az hagyaték amin osztozni kell az egy ingatlan amin 50-50%-ban kellene osztoznunk. megbeszéltük, hogy az ingatlan teljes egészében az enyém lesz, és én az ő részét készpénzben fizetem ki neki. A hagyatéki tárgyaláson van lehetőség arra, hogy megmondjuk, hogy az ingatlan az én nevemre kerüljön, és én ott helyben ki is fizethetem a testvéremet? Van erre lehetőség, hogy a hagyatéki tárgyaláson közjegyző jelenlétében teljesen letisztázzuk ezt a dolgot és ez hivatalosan le is legyen írva? Ha ez így nem lehetséges akkor hogyan lehet ezt jogilag megoldani, hogy hivatalos papír legyen arról, hogy én a testvérem részét kifizettem és ezért 100%-ban én leszek az ingatlan tulajdonosa. Igazából az lenne a jó, ha ezt a hagyatéki tárgyaláson egyből le lehetne rendezni, vinném a pénzt és ott mindjárt ki is fizetném az testvéremet.
-
Cs1csó
titán
válasz
haromegesz14 #48515 üzenetére
Szia, esetleg ha itt nem lesz megfelelő válasz ide is bekérdezhetsz: villanyszerelő topik
Ilyen relatíve nagy tétel esetén valami nagyobb villamosság áruházat keress fel. Minden - is - kínában készül de ettől még ők lehet nem a gagyit szerzik be.
Az árukeresőt nézve pl. EMOS, Legrand
Jah és két paraméterre figyelj:
1. 16A-os legyen ne csak 10
1. 1,5-es kábele legyen ne csak 1-es(jellemzően: 16A, 1,5mm, 3600W vs. 10A, 1mm, 2500W)
Nyilván egy rádiós ébresztőórának, telefon töltőnek, asztali lámpának stb. jó a 10A-es is de akkor az következetesen CSAK ilyesmire legyen használva.
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok,
Milyen típusú hosszabítót/elosztót javasoltlnátok?
Szeretném lecserélni a lakásban az összeset legalább 4 aljzattal, illetve billenőkapcsolóval/megszakítóval rendelkezőre. Óriási fogyasztók nem lennének rajta, kivétel a konyhain. Milyen paraméterekre érdemes figyelni vásárláskor? -
Sziasztok!
Itt HA-n még 2018-ban értékelt egy Vevő pozitívval egy adásvételnél, én szintén pozitívval értékeltem őt, de most töröltetné az én és a saját értékelését is!
Mi lehet ebben a logika? Lehet megkérdezem, hátha őszinte, de ezzel lehet valami hátsó szándéka is vagy csak túl sok a pozitív értékelése (17 db)?
Ha tudna erről nekem valaki mondani valamit....,
Köszönöm! -
FattyDove
őstag
Már korábban kérdeztem, de nem kaptam érdemi választ így ismét megpróbálom.
Van valami oka annak, hogy ncore-ra már jó ideje nem kerül fel frissített Office kiadás Windows-ra? 2024 Novemberi az utolsó feltöltés. MAC-re a mai napig érkezik.Elég nagy segítség volt, hogy egy telepítés után nem az office frissítésekkel kellett szórakozni X ideig. Sajnos a hivatalos oldalon sem frissítik az iso-t pár havonta.
Sajnos a régi feltöltőnek nem tudok írni, mert csak a staff-tól fogad el üzeneteket. Amúgy tudom, hogy itt vagy PH-n, csak a neved nem tudom
-
ColdMan
tag
válasz
Inhouse #48509 üzenetére
Az más téma.
Ha tüneted volt, lehet hogy egyszerűbb lesz ha bódítást kérsz.
Én tünetmentesen, a családi előélet miatt (édesapám volt daganatos beteg), saját kérésre végeztettem el a vizsgálatot.
Nekem azt mondta a főorvos amikor befejezte, hogy nem tekervényes a rendszer, és tényleg marha gyorsan végeztünk. -
MrSealRD
veterán
válasz
Inhouse #48507 üzenetére
Hát ez így elég fura... Magánban annyi különbség még van, hogy az altatás drágább kicsit...
Én a biztonságos arany közép úton próbálnék egyensúlyozni. A bódítás a minimum, ha nincs nagyon súlyos tüneted. Utóbbi eset jelezheti azt hogy bent is rosszak a körülmények, ergo fájdalmasabb lesz...
Aztán helyben a doki ha látja a lapod, akkor esetleg orvosi indikáció alapján lehet az altatás lesz a preferált...
De amit én erősen kerülnék az a mezítlábas naturál vonal.Hajrá, kitartást! És jobbulsát!
-
Inhouse
őstag
válasz
MrSealRD #48504 üzenetére
Nem tudom a dokira bízni, megkérdezte az asszisztancia az időpont foglaláskor, nekem kellett eldöntenem, akarok-e bódítást, vagy nem...
Próbáltam érdeklődni, hogy mire számítsak, nem volt meggyőző egyik irányba sem...
Nem akarok kemény gyerek lenni. Igazából azt sem tudom megmondani, miért nem szeretném a bódítást. Módosíthatok, csak telefonáljak vissza... Gondolom, hogy ehhez is kell felkészülés pluszban, meg anesztes, attól, hogy nem altatás. -
MrSealRD
veterán
válasz
Inhouse #48483 üzenetére
Nem szeretném lerontani a történetszál végére kialakult optimizmust és derültséget... de ezek a 4 perc...meg szárazon hintőporral mert úgyis finom lesz... szintű dolgok szerintem csak félrevezetnek.
Először is nem mindegy, hogy miért csinálják ezt a vizsgálatot. Nekem 10+ éve csináltak. Annyira nem volt wellness szint, hogy válogassak. Kaptam a bódítást. A nagy részére nem is emlékszem, filmszakadás volt párszor... Utána kicsit még félrebeszéltem. De éreztem amikor fájt...és kaptam is közben intravénásan a repetát. És itt nem az a lényeg, hogy ki a fasza gyerek és kibírja. Hanem az, hogy jön egy inger...a fájdalomra megrándulsz. Ez baromira nem játék... Én éreztem, hogy fájt pár kanyar. Hát elég fura típusú fájdalom volt még a bódítás ellenére is...
De családban volt rá példa, hogy a doki már az elején látta mivel küldték be...és azt mondta, hogy itt szó sem lehet bódításról. Altatás lett. És megjegyzem... ez nem olyan altatás mint amikor felkészítenek egy vakbél műtétre. Nyilván vannak fokozatok, ez másabb. És a vizsgálat utána doki mondta, hogy utólag jó volt a tipp, hogy altatták, mert menet közben még így is jelezte a teste a fájdalmat...nagyon kemény volt és az nem 4 perc volt.Szóval röviden összefoglalva... a "házon belüli" több alkalom tapasztalata, hogy a hashajtó miatt a több órán át tartó trónolás az rosszabb része a történetnek.
De tök őszintén, én a helyedben ezt elengedném és a dokira bíznám függően attól milyen betegséggel / gyanúval küldtek oda...
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo 3
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest