Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit összetett gondom van!
Asrock b560 pro4 alaplap. Nvme M2 ssd van benne... Szépen műxik...
Megtaláltam egy kb egy éves Intenso M.2 SSD High -ot.. gondoltam beleteszem.
Hàt az asrock töltő képnél kifagyott harmadik probàlkozásnàl is....
Aztàn ügyes voltam, mert beleejtettem a csavart menet közbe és a csatolt képen jelzett helyen szikrázott egy szépet....
Nem látok semmit megsülve... De annyit változott a bootmethode, hogy amikor benne van a "próba" ssd akkor hàromszor ki be kapcsol bootolás közbe...
Ha nincs benne semmi csak az nvme akkor "látszatra semmi baja"...Az első lesz a kristàlygömbös kérdés! Lett valami baja az alaplapnak... Nem találtam kapcsolási rajzot hogy mik vannak azon a területen!
A második, mi a fenéért nem akar működni a sima nem NVME-s ssd...
Tudom hogy az alaplap csak nvme-s ről bootol... De adattárolásra se tudom használni vajon benne?Köszönöm
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz Csorbi #81349 üzenetére
Kaptam. Ajándék volt mert a céggel is mindig ott vásárolunk....
Igy tul sok mindent nincs mit reklamáljak... Meg nem is figyeltem megmondom őszintén!
Adták, elfogadtam....
Ha lenne is másik FW amig nem találok olyan lapot ami fogadja addig nem sok mindent tudok csinálni!
Szerintem veszek egy NVMe-s SSD-t aztán ezzel meg talán tudok valamit csinálni! -
SwissAirplan
aktív tag
válasz #24845312 #81347 üzenetére
Megnéztem az Asrock oldalán , a legfrissebb BIOS van fent 2.30. 2022/1/27 es kiadás,
Igy ez nem tud befolyásoló tényező lenni.
Az SSD-n nem tudok FW-t nézni mert nincs kéznél màsik lap... Igy frissiteni se tudom az FW-t rajta!Mit javasolsz.. hagyjam simán bedugva a Win USB-t és vàrjak hàtha reagál?!?! Vagy TAB al vàltsak és F11 el kérjek Boot menüt és ott vàrjak?
Adok neki egy fél órát... -
SwissAirplan
aktív tag
válasz SwissAirplan #81343 üzenetére
-
SwissAirplan
aktív tag
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
ASRock B560 Pro4 es alaplapot próbálok éleszteni i7-10700KF procival és egy intenso M.2 SSD vel...
Viszont az SSD-t nem látja....Elvileg ugy olvastam hogy tudja az SSD-t kezelni.
Tudnátok segíteni hogy a biosba merre tudom engedélyezni? Mert én nem találtam meg.
A manualja pedig csak az SSD instalálásra tér ki, a settings-re nem!Előre is köszönöm!
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz jokeph #79733 üzenetére
Köszönöm a segítséget... Meglett a gond.. az eredeti i7 6700K semmilyen körülmények között sem akart működni....
A teljesen eredeti konfigba beraktam egy intel 4400 as procit... Igen tudom. Nagyon gyengusz.. de ugyan az a foglalat.. és láss csodát.. elindult.
Minden eredeti csak a proci lett cserélve!Mondjuk nekem érdekes hogy csak igy jàték közbe kipurcan a proci...
De eddig minden jel erre utal! -
SwissAirplan
aktív tag
válasz jokeph #79731 üzenetére
Másik táppal megnéztem.. ugyan ugy nem éled.
A Hdd felpörög, meg a cpu gpu hűtő de se kép se hang...
Most beletettem egy prime H270 plus alaplap a a procit.. nem tudom hogy kompatibilis e a generáció... De ezzel sem éled a képernyő
Most megprobàlom az eredeti alaplapba egy másik procit tenni... Mert ebbe a prime ba talàltam egyet! 😊 -
SwissAirplan
aktív tag
SZiasztok!
Had kérdezzem, az LGA1151 ás az FCLGA1151 között mi a különbség?
Adott egy Predátor G6 gamer gép.
Ami játék közbe kifagyott..
S videokari külön jó.. a memória is!
A procit és az alaplapot nem tudtam letesztelni.. de mivel nem kapcsol be és az USB perifériák sem kapnak tápot bekapcsolás után, csak a prociventi meg a GPU venti pörög, igy arra jutottam hogy nagy valószínűség szerint az alaplap lesz halott, és szeretnék rendelni egy másikat bele.. rendelhetek egy sima LGA1151-est?[ Szerkesztve ]
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS H-97 plus alaplap amihez [link] vettem egy ilyen intenso 240 gigás M.2 SSD-t
Most SATA-s Kingston SSD-n van az oprendszer!
Gondoltam ujrahuzom az M.2-re, hogy gyorsabb legyen.. igen ám de telepítésnél a Bios nem látja az M.2-t
Amit találtam videot róla hogy PCH tárolónál M.2 kell kijelölni, megtörtént, igy sem látja...
vissza ment a SATA-s ssd de igy sem látja. Eszközkezelő valamit kapisgál... de foggalma sincs neki se és nekem se hogy vajon az e az amit keresünk!
Van valakinek ötlete, mi lehet a megoldás?
Köszönöm -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Van egy H97 pro lapom , ddr3. 32 GB ig támogat!
Van 2x 8 GB 1300 Corsair és 2x 8 GB 1600 Corsair ddr3 as RAM om.
Van valami szerepe hogy hogy pakolom bele a slot-okba?Illetve lehet hogy az egyik 8GB 1300-as RAM kilehelte a lelkét.. érek vele valamit ha berakok ideiglenesen helyette egy 4 gigásat?
Köszönöm!
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok.. adott egy gigabyte GA B85M HD3G alaplap, most került hozzám.
Indulàs után.. inditja a monitort, egy pillanatra felvillan egy fehér terra felirat, majd a képernyő elmegy aludni, és az alaplap is leáll...
Proci, Memoria, ssd másik alaplapba tesztelve lett, valószínüleg kuka a lap ugye? -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok javasolni normális árkategóriába inteles 8 RAM slot-os alaplapot?
Köszönöm
-
SwissAirplan
aktív tag
Bocsánat hogy ide irok de a MOD topic cirka 15 éve halott!
Jartas valaki olajba usztatott gépekbe, vagy egyéb extrém de pofás megoldásokba? Esetleg magyar topiccim hogy hol érdemes szétnézni? -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom hova illik jobban a kérdés. De tudnátok segíteni hogy ez milyen csatlakozo
Találok ilyen átalakitot satához?
Vagy jobban járok ha egy normál laptopvinyót teszek bele a Sata adat mehet normális kábelről a sata tápot meg "összepatkolom egy normál satat táp kábellel mert ebbe 2 fekete meg két piros megy.Eredetileg amigy ezen egy dvd csatlakozik de egy plussz vinyót szeretnék beletenni
[ Szerkesztve ]
-
SwissAirplan
aktív tag
Bocsánat nem akartam duplán posztolni.. csak uj a telefon és valamit elkevertem.
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz SwissAirplan #65316 üzenetére
Sziasztok.... ha valaki tudna segízeni azt nagyon megköszönném.
https://m.prohardver.hu/tema/azonnali_alaplapos_kerdesek_oraja_2/hsz_65316-65316.html
Lassan lejár a licit és nem tudom hogy beleugorjak e... -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Hozzá tudnék jutni egy ilyen PC hez elég kedvező áron
https://support.hp.com/ie-en/document/c02781693
Honnan tudnám kideríteni hogy max mennyi memóriát tud fogadni és kezelni?!
Mert sehol nem találom... -
SwissAirplan
aktív tag
válasz Irvkhf #65131 üzenetére
Sziasztok!
Hozzám került egy HP Compaq 6200 ProSmall i5 proci Win7 gyárilag 16 giga ram de winyó nélkül. tesztnek van egy elég rotty állapotba lévő winyóm HDD Sentinel 42 napot jósol neki.
Wan egy "álltalános" WIN 7 em- nem Hackelt.. win oldaláról letöltve, elkezdtem telepíteni.
Mivel a winyó 500 gigás szétszetteme gy 100-e a rendszernek és 400 az adatoknak.
telepítés után a gépen szinte nem ment semmi, mintha a win-be nem találálta volna meg a drivereket.Hálózati drivert nagynehezen leszedtem hozzá... megy .. de lassu.. win felállása kb 4 perc utánnna még a chrome-nak vagy bármi másnak még kell 2-3 perc hogy magához térjen.
A winyóbol csak az oprendszer particióát látja a másik 400-at nem... és nem i9s sikerül rátalálljak.Okozhtaja az hogy az alaplapi drivereket nem találta meg a WIn7-be? vagy a halott winyó az oka inkább
Találhatok ezekhez "specifikus" win7-et? mert amugy előre telepített lett volna, érvénys a kód is ami a gépen van mert tudok vele regisztrálni
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz jokeph #65107 üzenetére
Lehet hogy nekem nem sikerült jó szériát kifogni, de mindegyik cserélve lett "hallkabb" ventire.... hát.... mitismondjak....
Gyorsan akartam venni mert az asszonyideges volt, itt vettem a városba 27 frank darabja, abból meglett volna már a 3 blok.
A NAS meg a Domoticz az nem melegszik, linux mint van rajta minimalizálva!Sorosan gondolom életveszélyes lenne, inkább párhuzamosan kellene kötni a 3 procit ugye?
most egymáson fekszik a 3 gép, gondoltam a hátsó venti helyén a rácsot szépen megfúrom... ott kihozom a csövet.De arra is gondoltam hogy kiszedem a házakból és epítek belőle valami brutál MODD bábeltornya gépet...
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Nem kifejezetten alalplapos kérdés... de mégis!
Kicsit túlnöttem magamat gépek terén! Van egy hp compaqt sff 8200 gépem, használati gépnek van egy hp compqqt ussf 6200 gépem azon OMV NAS fut és van egy szintén hp compaqt ussf 6200 amin meg Domoticz/Node-Red/Mosquitto trio fut.
Mivel picik a gépek ezért szépen elférnek az asztal "polcos" részén, de 3 gép az 6 venti.... 6 venti az pont annyi zaj amitől a nejem kikészül.
Szerintetek működne ha mind a 3 gépnél lecserélném a procihűtőt vizes blokkra és a 3 procit hűtené 1 rendszer?
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Ha olyan elvetemült ötletem támadna hoyg a mellékelt HP ThinClienten ki szeretném cserélni a 2 gigás IDE flash memóriát egy nagyobb IDE vinyóra akkor honnan kotorjak neki betápot?
A sata csatlakozó táprészét osszam ketté és onnan vegyek le?
Vagy az is működik ha csak egy sata vinyót teszek bele? Tudok rá telepíteni? ( egy Debián menne rá) -
SwissAirplan
aktív tag
válasz jokeph #61203 üzenetére
Szia!
Jó a felvetés... igen ezek megvoltak! Egyforma mind a 4 memoria! Mind a négy működik és mind a négy slot is működik!
Bios frissítést még életembe nem csináltam... és mivel az alaplap közel 5 éves, ezért gyanítom hogy nem a legújabb van rajta!Azota valami oknál fogva működik... latja mind a 16 Gigát 1333Mhz-n de efektivre csak nyolcszáz valahányat ír!
Egy bajom van hogy a memoria hűtőburkolatos ami álltal magasabb ez meg egy fekvő small ház, és ha a negyedik slotba is teszek modult akkor a dvd meghajtót nem tudom visszahajtani a helyére
Ugyhogy most nagyobb ház keresés a soros! Mert azt nem hiszem hogy jó lenne ha a memóriáról barmolnám le a hűtőborítást! -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Tehát a probléma a következő... Alaplap elvileg kezel 16Giga memoriát de csak 1333Mhz-n nekem 4 darab 4 gigás memom van de 1866 MHz-s
Ha berakom mind a négyet el sem indul a gép... mit tudnék tenni hogy érzékelje mind a 16 gigát?
Most 2 darab 4 gigás van benne!
És a kért adatok!
Előre is köszönök minden segítséget!
-
SwissAirplan
aktív tag
Senkinek sincsen ötlete?
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP6200 Pro Alaplapom, a leirása alapján 16 Gigát tud kezelni 1333MHz- a 4 slotba!
Eddig 4 darab 2 Giga 1333MHz-es Elpida volt benneHozzám került 4 darab Crosair 4 Giga 1866MHz-es memória!
Ebből ha berakok kettő, megy szépen látja a 8 gigát, ha berakom mond a négyet akkor nem is indul a gép.
Viszont ha berakok 2 darab 4 gigásat meg 2 darab 2 gigásat akkor elindul és látja a 12 gigát ( de vegyesen nem nagyon szeretném használni)
Gondolom a magasabb órajel miatt nem fut a 4 egybe!
Mit tudnék tenni? valahogy lejjebb tudom húzni az órajelet? vagy mi a megoldás hogy menjen mind a 4 memo?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest