Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

Jó téma! Igen, én is szoktam gondolkodni, és szerencsére átlátok ezen, de a saját környezetemben sem látnak át ezen sokan.
    Elég arra az ismerősömre gondolni aki büszkén mutogatta a 15 ezer ft-os 11GB-os GTX 1080Ti-ket a lenagyobb VGA drágaság idején, amikor egy 2GB-os GT1030 is ennek a háromszorosába került. Persze rajta láttam, hogy ott van benne a remény, hogy egyszer neki is lehet szerencséje, hogy az eladó nem tudja mit árul, majd megveszi és tízszeres áron eladja, stb.
    Vagy ami épp tegnap volt példa, a vegyél 90 ezerért MOL részvényt, és havi 450 ezret kapsz 2034 végéig.
    Elég gondolkodni az inszentíven is : 90 ezerért veszel részvényt, és akkor havi 450 ezeret kapsz 9 évig? Ez a világ legjobb befektetése lenne, amit ráadásul pillanatok alatt elkapkodnának az emberek. Ha valaki ezt tudná, nem hirdetné, hanem eszetlenül venni a 90K-s részvény packokkat.
    Azzal már nem is jövök, hogy miből termelne ilyen brutális hasznos a MOL?
    A legtöbb ilyen, némi utána gondolással simán kikerülhető, a ba csak az, hogy amikor jön valami tényleg jó dolog, akkor az eltűnik a "zaj"ban.
    A legrosszabb, hogy az ilyeneknek a felderítési és pénz visszakapási esélyei is alacsonyak. barátnőmék családját banki telefonálós csalók húzták le, néhány millióra - évek megtakarítása - azóta eltelt 2 év és 4 hónap, se pénz, se tettesek.
    De hasonlóan csalásnak tűnik a bitcoin, főleg a sokféle rugpullos alt coin stb. Ma már az elektronikus pénztárolással, bankszámlával, egy csaló több ezer km-ről is ki tudja húzni a zsebedből az összes pénzed. Akár úgy is, hogy nem is tudsz róla.
    A helyzet pedig romlik az AI-al és a deepfake-ekkel már a legfigyelmesebb userek is áldozatul eshetnek. :(

Új hozzászólás Aktív témák