Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pusszycat #35 üzenetére
"ha van munkád persze."
Na ez az, amit lassan két hónapra előre sem látsz, nem hogy 12-re, mondjuk. Ma már nem függ a szorgalmadtól, tehetségedtől semmi. Úgyis lesz, aki hülyébb Nálad, de legalább együtt pecázik a főnökkel, vagy isznak hétvégente már évek óta... Nálunk is leépítés lesz hónap végén, lehet hogy beszopom, mert miért ne, senki sem védett. Ilyen helyzetekre nem hiányzik, hogy legyen még egy telefonrészlet is a nyakadon... Jellemzően pont az nem szokta ezt figyelembe venni, akinek kéne, mert nulla tartaléka van, mondjuk.
Nem nagyon vagyok otthon a hitelkonsrukciókban, de gyanítom, 12 havi hitel még létező fogalom. Egy Open 760.000 forint. Havi szintre leosztva akkor (kis kamatot is kalkulálva) legyen 820 ezer a teljes összeg, tehát kábé 70 ezer lesz a törlesztő. Mifelénk bőven van úgy, hogy nettó 250-270 között keresnek emberek. Napi doboz cigi, hell és társai, kislóf@sz pia hétvégente, netflixspotijutyúb, esetleg konditerem. Végül gyorsan kijön, hogy vagy albérletre nem futja (100e körül van egy panel lakás errefelé), vagy kajára, lehet választani. Ilyen konstellációban mondom azt, hogy felesleges luxus telefonra felvenni hitelt. Nem mindenki fejlesztő nettó 800-as kezdővel, ezt kell látni. Fémmel dolgozó cégnél vagyok IT-s, pontosan látom, milyen kezdőfizut kaptam itt 10 éve, vagy most mennyit keres egy pályakezdő betanított MEO-s, pld, csak hogy ne a legalját mondjam tényleg.
@bostone:
"Azért mára már elég széles a paletta, hogy bárki találjon a buxtárcájához illő céleszközt,"
Pontosan erről beszéltem, de néhány kolléga szerint inkább hitelből csúcsvas, mint saját zsebből középkategória.
-
janeszgol
félisten
válasz
pusszycat #25 üzenetére
Sokan szégyenként kezelik, aztán bohóckodnak valami szarral, amit kp-ra megvettek.
Pedig a modern kapitalizmus erre épít. Azokon szoktam a legjobban röhögni, akik az amcsikkal jönnek, hogy nekik 1 heti bérük, meg 1 havi bérük. Érted az amcsikkal, ahol országosan nem fogadnak el bankkártyát a legtöbb helyen, csak hitelkártyát. -
Obyboy
addikt
válasz
pusszycat #20 üzenetére
Szerintem is van benne fantázia és bízom benne, hogy egyszer sikerül valaminek kiváltania a mostani aksikat. Én csak arra próbáltam célozni, hogy volt már több világmegváltó aksi technológiáról hír de még mindig lítium aksikat használunk szinte mindenhol.
Jelenleg is elektromos autót használok, én lennék a legboldogabb ha azt a 10dkg-s (vagy lehet felőlem 10kg is) bizbaszt már bele lehetne tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest