- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valamivagyok
tag
Az évtized végéig szinte biztos marad nálam a PCIe 3.0 SSD és a SATA HDD.
Szerintem a consumer piacot 90-95%-ban nem mozgatja ez.
-
kepista88
újonc
Ezt nem vitatom, mind fogyasztásban, mind hőben sajnos meglátszódik.
Nekem ez nem gond mert a PC az fizikailag másik helyen van, így nem zúg be a szobába, de teljesen érthető ha valakit zavar (de akkor itt szintén, ha a zaj vs performancia esetén a zaj fontosabb, akkor az olcsóbb, lassabb, de csendesebb ssd még mindig szóba jöhet. Ahogy a HDD-k sem haltak még ki, úgy gondolom az alancsonyabb SSD-k sem fognak egy jó darabig, mert lesz rá igény.
RPI-ben pl egy Kingston NV3 1TB tökéletesen elketyeg, ha sok GB-ot mozgatok rajta akkor nagyon be tud lassulni, de mivel csak házi mini NAS-ként főleg olvasásra üzemel arra tökéletes, úgy sem tudja a rpi 5 sem kihasználni még ennek a sebességét sem.
-
E.Kaufmann
veterán
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy mai technológiával marhára fog melegedni, ahogy a PCIe4 megoldások hőmérséklete is az elmúlt években kezdett normalizálódni, előtte marhára melegedtek. Régen nem tudtál venni borda nélkül PCIe4-es SSD-t. Már az AI-nál is kezdenek az SSD-k irányába menni, mert olcsóbb lenne mint a DRAM, de a sebesség kell neki.
Tudom, buzzvörd, de az AI az új UI, meg látszik, hogy lehet skálázáshoz és tömörítéshez is alkalmazni, nem fontos cseverészésre használni, magunkban beszélés helyett
-
kepista88
újonc
Kövezzetek meg, de szerintem igenis jó lenne a 6 elterjedése. Nagyon sokszor látom kommentek között, hogy "minek", "úgy sem lehet kihasználni" stb... De szerintem ez nem helyes, megakadna a fejlődés.
Természetesen nem kell mindenkinek drágábban megvenni, akinek elég a PCIe 3.0 vagy 4 sebessége vegye meg nyugodtan olcsóbban. Viszont én a PCIe 5.0-el is érzem a limitációit.
Nem 0-24. Nem mozgatok több TB-ot minden nap ide-oda. De igenis érezhető, amikor valamit szeretnék megnyitni, vagy 1-1 nagyobb fájlt mozgatni, akkor örülik annak, ha nyerek pár másodpercet.Nekem megéri ezt a felárat. Másnak lehet, hogy nem. Sajnálom ha nem lesz előbb 6.0, mert nekem azt a plusz 10-20% felárat lehet megérni az a komfort növekedés amit ad, mégha ez naponta csak néhányszor pár 10 percet is jelent összesen.
-
snecy20
nagyúr
Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
Utána Brüsszel kiveteti a gépből őket kötelezően?
-
Johnny001
senior tag
Én örülök,hogy van 2 SSD-m is, az egyik 4.0! Viszonylag újak, maradnak amig akarom!
-
Kotomicuki
senior tag
"Ennél is később jöhetnek ezek a fejlesztések a PC-kbe, ugyanis egyelőre nincs érdeklődés feléjük."
...és mégis milyen érdeklődést tanúsíthat az ecceri felhasználó, ha még csak mutatóba sincsen az elérhetőségek között?!
Ez nagyjából az a szint, amikor a hajléktalant azért büntetik, mert nincs olyan magántulajdona, amiben lakhatna...Mivel nincs a piacon, így fejleszteni sem fejlesztenek rá -> még tovább tolódik a bevezetése/elterjedése.
Pedig a gyártástechnológia most/megint elérkezett egy nehezen áttörhető határhoz, így más területeken kell sebességet találni a (tovább)fejlődéshez, amibe jól beilleszthető lenne az újabb PCIe szabvány (is)..., ha elérhető lenne. -
Alogonomus
őstag
A szaporodó Direct Storage alkalmazások hatására az 5-ös azért az évtized végére már esetleg ugyanúgy "ajánlott" lesz, ahogy most egy legalább 3-as NVMe SSD javasolt még egy SATA3-as meghajtó helyett is, vagy ahogy az ezredforduló környékétől a PATA meghajtók számítottak már elavultaknak/elégtelennek.
-
Cassi
őstag
Még ez is csúsztatás, leginkább a PCIe 4 marad, főleg az otthoni gépekben, mert nem lehet kihasználni semmit az 5-ösből.
-
atus72
őstag
"Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k"
Miért? Utána ki kell venni????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- (40db) Samsung SSD Bazár 250GB 500GB 1TB (850 EVO, 860 EVO, 870 EVO, 860 PRO, 850 PRO)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest