Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kepista88

újonc

Ezt nem vitatom, mind fogyasztásban, mind hőben sajnos meglátszódik.

Nekem ez nem gond mert a PC az fizikailag másik helyen van, így nem zúg be a szobába, de teljesen érthető ha valakit zavar (de akkor itt szintén, ha a zaj vs performancia esetén a zaj fontosabb, akkor az olcsóbb, lassabb, de csendesebb ssd még mindig szóba jöhet. Ahogy a HDD-k sem haltak még ki, úgy gondolom az alancsonyabb SSD-k sem fognak egy jó darabig, mert lesz rá igény.

RPI-ben pl egy Kingston NV3 1TB tökéletesen elketyeg, ha sok GB-ot mozgatok rajta akkor nagyon be tud lassulni, de mivel csak házi mini NAS-ként főleg olvasásra üzemel arra tökéletes, úgy sem tudja a rpi 5 sem kihasználni még ennek a sebességét sem.

• kepista88

újonc

Kövezzetek meg, de szerintem igenis jó lenne a 6 elterjedése. Nagyon sokszor látom kommentek között, hogy "minek", "úgy sem lehet kihasználni" stb... De szerintem ez nem helyes, megakadna a fejlődés.

Természetesen nem kell mindenkinek drágábban megvenni, akinek elég a PCIe 3.0 vagy 4 sebessége vegye meg nyugodtan olcsóbban. Viszont én a PCIe 5.0-el is érzem a limitációit.

Nem 0-24. Nem mozgatok több TB-ot minden nap ide-oda. De igenis érezhető, amikor valamit szeretnék megnyitni, vagy 1-1 nagyobb fájlt mozgatni, akkor örülik annak, ha nyerek pár másodpercet.

Nekem megéri ezt a felárat. Másnak lehet, hogy nem. Sajnálom ha nem lesz előbb 6.0, mert nekem azt a plusz 10-20% felárat lehet megérni az a komfort növekedés amit ad, mégha ez naponta csak néhányszor pár 10 percet is jelent összesen.

Új hozzászólás Aktív témák