Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

válasz 7Heads Drago #176 üzenetére

6 fős háztartás napi főzéssel. Szerintem neked fogalmad sincs hogy mennyi víz megy el a mosogatással, úgy gondolod hogy kevés, közben pl kimérni sose mérted. Vagy egyedül élsz és nem főzöl. Az örök szingli haverom is csak szendvicset eszik otthon 1 tányérról és 1 csészéből iszik kávét. Oda tényleg nem kell mosogatógép, nem éri meg, sose lenne tele.

Nyilván mindenki béna, csak te vagy helikopter :)) Oktass még kérlek, hogyan kell mosogatni. Balról jobbra körkörös mozdulatokkal sikálok az jó lesz úgy, mester?

Mellesleg nálunk gázboiler van
    Tök jó, csak nálunk meg pl nincs. És végig elektromos bojlerről volt szó amiből fajlagosan jóval drágább a melegvíz mint a gázosból. Ennek ellenére az elhasznált energia mennyisége nem lesz kevesebb a gázbojler esetén sem, csak kevesebbet fizetsz érte.

10-15 literesnél nagyobb edénynél nagyobban nem is jó mosogatni és azt se kell csak félig engedni.

Ajjaj, van baj. Látom kettőnk közül nem én nem tudok mosogatni. :U De amúgy számolj már utána cicafül... Tehát mondjuk főztök 2 fogást, lesz 2 10 literes edény minimum. Félig engeded a te szipiszupi takarékos módszereddel, az kapásból 10 liter víz. Tehát úgy, hogy semmi mást nem tisztítottál meg elhasználtál annyi vizet mint a mosogatógép 12 terítékre és 3-4 nagy edényre....

Az öblítővíz meg eleve csak langyos szokott lenni
    Ettől még ugyan úgy hideg vízzel tölti a bojlert és ugyan úgy kihűti a többit. Szerinted amúgy a mosogatógép 70 fokos vízzel öblít? Mert nagyon nem. Látszik, hogy dunsztod sincs.

Persze ahogy írták is lehet folyóvíz alatt is....Csak tök felesleges sztem.
    Akinek meg mondjuk csak 1 mosogatótálcája van az gondolom nem ember, annyit is ér. Vagy ha egy kiadós, ragadós, szaftos, zsíros pörköltet csináltál akkor is gondolom csont nélkül pacsálod az üvegpoharat ugyan abban a vízben, jó az úgy.

Ha van ideje az embernek a kézi mosogatás időben is gyorsabb és energiában is olcsóbb
    Nettó 5 perc alatt bepakolom a gépet. Ha te 12 terítéket és 4-5 edény elmosol ennyi idő alatt akkor tényleg kivágom az ablakon a gépet és fizetek neked hogy taníts meg hogy kell.
    Az energia része meg de facto nem igaz. Ezerszer objektív módon kimérték, hogy sokkal gazdaságosabb, még google scholaron is találhatsz róla tanulmányt ha akarsz. De nyilván te jobban tudod.

• nemlehet

őstag

válasz 7Heads Drago #169 üzenetére

Nem kell. Max a kiterjesztett garanciához, azt meg el tudja dönteni mindenki, hogy kell-e neki vagy sem. Ezt minden boltban megpróbálják elsütni, de ha valami nem engedélykötelesen szerelhető (pl klíma a gázok miatt vagy a vezetékes gázzal működő dolgok) akkor nem tagadhatják meg a garanciát. Ha kötik az ebet a karóhoz, akkor ezt le kell iratni velük, név, céges pecsét és fura mód hamar elengedik azt a hülyeséget...

sztem áramból pénzben kifejezve többet eszik.
    Ezt rosszul gondolod. Nagyon nem mindegy, hogy 2x5 liter vizet melegít fel arra a 30-40 percre amíg használja, vagy a bojlerből kifolyatsz 20-30-40-et amit újratölt hideggel és lehűti az egész 80-100-120 literes bojlered. Biztos van aki konkrétan ki tudja neked számolni forintra ha nagyon szeretnéd.

Nem beszélve a tabletta meg az öblítő áráról. Semmi sincs ingyen. A kézi mosogatószer lényegesen olcsóbb
    Akkor az idődet is számold oda. Nekem olyan nettó 12k körül van óradíjam. Ha csak 15 percet mosogatok az 3000 Ft. A tabletta meg 60.

meg a kézi mosogatáshoz alacsonyabb hőfokú víz is kell ami megint csak olcsóbb.
    ÉS pont ezért hülyeség, hogy kézzel szebben mosogat bárki is. Persze ha nem zavar, hogy zsíros marad minden akkor hideg vízben is lehet mosogatni az még olcsóbb. Amúgy nem biztos hogy olcsóbb, mert ugyan nem olyan meleg, de sokkal többet ki kell engedni és mint fent írtam az egész bojlert is lehűtöd vele.

A gépek tartóssága meg megint egy hülye érv. Ilyen alapon mossunk kézzel, mert a mosógép is tönkremegy. Járjunk gyalog, mert az autó karbantartása drága. Szerintem spórol annyit a gép, főleg ha az idődet is hozzászámolod, hogy 10 évente tudsz venni egy újat. Nagy fejlődés nincs, nem is igazán lehet lévén ezek valójában elég egyszerű gépek. Nálunk van 4 gép a családban, kettő abból már legálisan ihatna és csak zsanért kellett cserélni bennük.

Új hozzászólás Aktív témák