-
Mobilarena
avast! összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Szerintem az lehet a gond, hogy frissült a TC de az ikonja ami kinn van még a "régi" már nem működő exe-re mutat.
Keresd meg a start menüben vagy a programfiles mappában az "új" .exe-ét és tedd ki, HA nem jó akkor szerintem "vissza a kályhához" töröld a programok közül és telepítsd újra. -
Cs1csó
titán
Ingyenes vonalon 3 alternatíva van:
- MS Defender (pl. a Defender UI kiegészítővel kicsit használhatóbb lesz a GUI-ja) az egyik probléma, hogy lassítja a fájlműveleteket a fájleléréseket és a karanténozás-visszaállítással volt már gond, érdemes már az elején a TUTI biztos megbízható de nem túl ismert programjaidat vagy pl. játékokat kivételek közé tenni.
Az is egy gond, hogy a böngésző/web védelme az EDGE böngészőre korlátozódik, tehát ha azt a böngészőt használod okés, de pl. Firefox esetén kb. védtelen vagy ott érdemes (meg persze minden böngészőben) pl. valamilyen tartalom (reklám, kártékony kódok, oldalak) blokkolót feltenni pl. az Ublock Origin vagy az Adguard ingyenes böngésző bővítményeket.
Egy apró érdekesség: számomra legjobban az a "kombó" vált be (ha lehet így fogalmazni) hogy az Ublock Origint telepítettem, (ezzel gyorsabb volt a böngészés mint az Adguard-dal) DE, a gyárilag bekapcsolt szűrők nagy részét kikapcsoltam és az Adguard fontosabb szűrőit bekapcsolva értem el a legjobb hatást a legfürgébb működést.
Anno itt a PH-n említette valaki és tesztelés után nálam is bevált.- Kaspersky Free (kicsit macerás a telepítése: kell hozzá egy Kaspersky fiók amiből magyar lokalizáció esetén tölthető a ingyenes változat. Elég komolyan veszik a GDPR-t, és irgalmatlanul sok a beállítási lehetőség már-már zavaróan sok, de itt is érdemes átnézni az egészet.
- Bitdefender Free - ezt ismerem legkevésbé és régen nem volt túlzottan ajánlott de az "új" ingyenes változat (talán 2-3 éve támasztották fel újra ÚJ koncepció alapján)
A legfontosabb változás a régebbi Free BD-vel szemben, hogy az egy kvázi "más" vírusírtó volt mint a fizetett változat nem volt benne pár fontos dolog, egyfajta erősen butított volt, a GUI-ja is teljesen egyedi NULLA konfigurálhatósággal. Az "ÚJ" FREE egy az egyben a fizetős változat GUI-ját használja és annak egy limitáltabb változata, de FONTOS, megjegyezni, hogy nem "butított" változat hanem inkább az EXTRÁK hiánya jellemzi. Remélem érthető volt a megfogalmazás. Leegyszerűsítve: védelmi képességei egy klasszikus laboros teszten nem sokban különbözne a fizetős változattól (ciki de nem tudom így fejből mi az ami hiányzik de olyan dolgokra gondolj, mint pl. a VPN vagy a távoli segítségnyújtás, bár ez jellemzően mindig is a fizetős termékek kiváltsága volt persze ha valaki csak magyarul tud és az adott SUPPORT nem akkor nem sokat ér vele. HA jól tudom az ESET ebben jó (volt? nem tudom már azt sem követem egy ideje) hiszen szlovák cégként nem volt nagy kunszt magyar nyelven tudó munkatársakat leakasztani.Visszakanyarodva: a helyedben gyalulnám az Avast-ot (akár egy módosított újratelepítés is jöhet a MINIMÁLIS modulokkal a sok fölösleges dolgot mint ez a frissítő dolog ami tuti valamelyik fölösleges extra szolgáltatás/modul része kihagyni)
Aztán egy ideig kipróbálnám az MS beépített Defender-jétFizetős vonalon talán az F-Secure-t érdemes kipróbálni. Persze a Kaspersky-vel is lehet egy próbát tenni vagy az ESET-el.
A Kaspersky-vel óvatosan mert az EU szankciók miatt kérdéses, hogy hová fog ez az egész kifutni.
Bár nem teljesen értem mert ELVILEG már hivatalosan is van egy EU-s vagy Oroszországtól független központja tehát mondhatja magáról, hogy tény, Orosz gyökerű cég vagyunk de már nem Orosz cég vagyunk, így joggal blokkolni őket már nem túl korrekt. Bevallom ezt sem követem, mármint, hogy épp hol tartanak a szankciók mennyire érintik őket stb. -
Mickey5
csendes tag
Bizony csinál! Én már 2018-ban sokat csevegtem erről a fórumtársakkal. De bármit kapcsolok ki, a CCleaner-t akkor is automatikusan frissíti. De lehet, hogy mást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest