-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Tyson5 #14381 üzenetére
Az tényleg jó vizes, bár én nem szoktam 60 ml-t kiengedni, így erről nincs tapasztalat.
Az őrlemény mennyiségét lehet növelni, ha erősebb kávét állítunk be, tovább megy az őrlő, mivel annak időzítésével szabályoz (ez nem számol fordulatot, mint a Saeco rendszere).
Másik az őrlemény finomsága, mint említettem, az őrlő gyári beállításának módosításával. Finomítástól viszont csökken a pogácsa vastagsága, de azt figyeli a gép és szükség esetén növeli az őrlési időt, néhány ciklus alatt.
-
8
senior tag
válasz
Tyson5 #14375 üzenetére
Benne volt a krémesítő golyó a rugójával?
Hallottam már olyat, hogy gyárilag hiányzott valami hibás szériában, meg ha használtan/felújítva vetted a gépet, vagy vitted már szervízbe tisztíttatni/javíttatni, akkor előfordulhat hogy nem került bele vissza egy karbantartás után -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Tyson5 #14375 üzenetére
Ha nem veszít vizet a csepptálcába (amit nem nehéz ellenőrizni, ha főzés közben kézzel tartod a csészét, a fémlemezt eltávolítva), akkor nem ez a gond, de ez a kis dugattyú a bojler melletti csoportszelep vagy vezérlőszelep oldalára van rögzítve, elfordítható, bajonettzáras, amit célszerű megfelelő óvatossággal kezelni, nehogy letörjön a rögzítőfül:
https://www.youtube.com/watch?v=PBs3lA_P_Ms
Lehet variálni az őrlési finomsággal is, azaz finomabbra állítani, mint a gyári. Az őrlő peremén a tárcsát kell odébb pattintani, megjegyezve az alapállást.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Tyson5 #14372 üzenetére
Azt kellene megfigyelni, hogy az előáztatási szünetben van-e vízvesztés a csepptálcába. Ez általában fülre is hallható, ahogy elengedi a nyomást, a szünetben ugyanis teljes csendnek kell lenni.
Vizuálisan, ha leveszed a csepptálca fémlemezét és megfigyeled, hogy a szünetben lemegy a víz egy része, az már gond. Bővebben:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_13355-13355.html
Önmagában a kifolyó kávé "szőkülése" annyiban természetes jelenség, hogy a babból felszabaduló szén-dioxid kivilágosítja, ez azonban később elillan a pohárban lévő kávé már fekete lesz.
De ha az említett vízvesztési hiba áll elő, amit a felhasználó a vízmennyiség növelésével igyekszik kompenzálni, az már nem jó irány, mivel pont a kávé "eleje" tűnik el a csepptálcába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest