- Nem nyílnak a Foldok?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
Jelentem az autóhifi upgrade elvérzett. Vettem egy Zapco 10 csatornás DSP-s erősítőt, ami mint kiderült, gyári hibás. Visszaküldtem, elfogadták a reklamációt, most várom a pénzem. Kicsit visszavetette a lelkesedésemet a dolog. Most visszakötöttem a fejre a hangszórókat. Igaz nem úgy ahogy volt, hanem "network" módba. Azaz külön hajtja a magasakat és külön a mély-közepeket. Most azon agyalok, hogy kellene egy mélyláda a kocsiba. De milyen, és mekkora? Passat kombi. Az RCA és a táp hátul van már, de minek? -
GAtesz77
csendes tag
válasz
tomisanzero #78217 üzenetére
Köszi.
Az a helyzet, hogy feszíti a kárpitot, de csak az ajtó egy bizonyos részén. Hullámos 15mm vastag anyag. De nagyon puha, memóriahab szerű.A zörgés gyilkos, bosszantó. Én azt csináltam, hogy mielőtt feltettem a kárpitot gumikalapáccsal kopogtattam az ajtó belső felét, hogy kiderüljön mi zörög.Aztán amikor már jónak ítéltem, utána tettem fel a kárpitot. Ha utána zörög, az már csak a kárpit lehet. Azt is sikerült szinte hibátlanra megcsinálnom. De az még utálatosabb, mert sok különálló darabból van és nyikorognak egymáson a különböző részek.
-
GAtesz77
csendes tag
Szia!
Hallgas Lusu- ra, előbb szigeteld ki az ajtókat.Akkora minőségbeli javulást fog hozni, hogy leteszed a hajad. Én ~1.5 hónapja csináltam meg. Nyilván ha ki vannak repedve a hangszóró szélek, akkor a cserét sem úszod meg. Az új hangszórókhoz lehet venni beépítőkeretet. Itt vannak képek arról, hogy én hogyan csináltam. Nekem B5-öm van , az ajtó ugyan az mint a tied. -
GAtesz77
csendes tag
Ma beszereltem pre-béta állapotban a végfokot. Kábelezve még nincs , csak a helyigényt ellenőriztem. A többi kép.
Úgy döntöttem, hogy nem érdekel mennyi helyet foglal el a mélynyomó. Jöjjön aminek jönnie kell.
-
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
Kipakoltam a kocsi hátulját. Keresem az helyet az erősítőnek. Az volt az alap elgondolásom, hogy beteszem a bal oldali oldalzsebbe, mert ott több hely van. De a jobb oldalon is elférne. De majd szeretnék mélyládát (idővel) és láttam olyan megoldást, hogy a baloldalra volt beépítve a láda. (mert ott több hely van) De akkor már most a végfokot jobb oldalra kellene költöztetnem. Szeretnék minél jobb hangzást csinálni a kocsiban, de nem tudom, hogy az oldalra benyomorított sub nem e ront a hangzáson. A csomit lehetőleg szeretném "üresen" hagyni, de ha lebeszéltek róla (tapasztalatra alapozva) akkor jöjjön aminek jönie kell. Akkor viszont bal oldalon lesz a végfok. Mi a véleményetek? -
GAtesz77
csendes tag
Üdv!
A kocsit szeretném kábelezni. Tápkábelnek mit javasoltok?
Akkutól hátra, a csomagtartóig. SQ setuphoz.
6-8csatornás erősítő, DSP, mélynyomó. Kell a 75mm2, vagy elég az 50mm2
Tudom ki lehetne számolni, de gondolom van erre tapasztalat.
Köszi. -
GAtesz77
csendes tag
Nagy munkában vagyok én is. Szigetelek hetek óta.
Itt van néhány kép róla.
Kész van a 4 ajtó és a tető. Illetve majdnem, mert most még áthúzom a tetőkárpitot.
Az ajtó szigetelés nagyon nagyot dobott a hangzáson. Nyilván túlzás, de olyan mintha betettem volna egy kisebb mélyládát a kocsiba. Sokkal jobb lett az alsó tartomány. Innen is köszi Lusunak a tanácsokért. Folyatás következik. -
GAtesz77
csendes tag
Köszi, köszi.
Első körben felmerülő kérdés, a szigetelés. A fentebb említett anyagok amiket választottam, jók e az ajtók és a tető szigetelésére? Kell e ennél jobb, vagy van ugyan ilyen eredményt produkáló költséghatékonyabb megoldás. Nyilván, nem a low-budget kategóriát célzom, csak mint hozzá nem értő, tapasztalatlan, kérdezem. Mert gondolom itt a hifis termékeknél is előfordul-hat, hogy a nevet, marketinget kell vastagon megfizetni. -
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsra, véleményetekre van szükségem. Van egy jó állapotú B5-ös Passat-om. 8 éve hajtom, és nem szeretnék megválni tőle. Szeretném fejleszteni a hangrendszert.
Jelenlegi felszerelés:
Fej: Pioneer DEH-S520BT (3 pár RCA kimenet) [link]
Első szett: MAC Audio CRX 2.16 [link]
Hátsó szett: MAC Audio Performance X 2.16 [link]
Kábelek a fejtől újrahúzva a hangszórókig. [link]
Ma jött meg az anyag az ajtók szigeteléséhez.
Comfortmat G2 8db [link]
Comfortmat Integra 2db [link] (ez kevés lesz)
Comfortmat Soft Wave 15 XL 2db [link]
Szeretnék "szintet lépni" és hangminőség lenne a fontos. Olvastam, hogy a hátsó ajtókban lévő hangszórók nem segítenek, hanem csak rontanak a helyzeten. Ha ezeket úgymond "megszüntetem", mi legyen a következő lépés? Egy mélyláda? Egy erősítő? Kábelezzem be külön a magassugárzóket és a mélyközepeket? Gyűjtsek egy erősítős DSP-re? Szigeteljek tovább? Ha a hátsó ajtókban nem lesz hangszóró akkor oda elég a bitumenes lap, vagy abba is tegyek hang elnyelő anyagot? Szeretém az átlagnál jobbra megépíteni. A rászánt idő korlátlan, a pénz némileg korlátos. :)
Köszönöm előre is a tanácsokat. Atesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest