- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
d.beni #67306 üzenetére
Valószínű csodás minőségű rezezett alu kábel volt, azok képesek akár 15-20 centi hosszan eloxidálni, a csatlakozási pontból kiindulva... Én is találkoztam már ilyennel (pl pitonék féle saját márkás/dld kábel...) ahol gyakorlatilag porrá vált a kábel.
Ki kell cserélni normális minőségű, OFC kábelre. Kácsa, Cordial, Gladen, AR, stb... minőséggel nem nyúlsz mellé, 4-500Ft/m ár felett nézelődj.
-
Asztee
aktív tag
válasz
d.beni #64429 üzenetére
Nem kell alá semmi ,azt a fóliát is szedd le nyugodtan. Olvastam itt a fórumon ,hogy valaki belemezelte a nyílásokat. Az úgy biztos még jobb ,de nekem anélkül is megfelel. Ami még fontos ,hogy mielőtt nekikezdesz alkohollal tisztítsd meg a felületeket ! (Zsír és pormentesítés) Vízvédelemmel szerintem nem kell külön foglalkozni. (Erről legalábbis nem olvastam semmit
)
-
Asztee
aktív tag
válasz
d.beni #64424 üzenetére
Szia !
Nem biztos ,hogy a legjobb tanácsadó vagyok ,mert még én is csak egyszer csináltam és ezt most leírom neked. ( én is innen a fórumról szedegettem össze az infót hozzá.) Szóval én Silent Coat-ot használtam 2mm-est (bár itt a fórumon olvastam olyat is ,hogy jobb ha vastagabb vagy több réteg ,de az még több pénz). Egy dobozzal rendeltem ,amiben 20 db 380x250mm-es lap volt. (Ez 1.9 m2) Ez nekem bőven (3 tábla kimaradt) elég volt a két első ajtóra (astra g) és ilyet raktaktam kívülre is és belülre is. Igen öntapadós ,de nem ajánlott 10 celsius fok alatt felrakni,mert akkor nem fog jól megtapadni. Nekem volt itthon egy kis zárt cellás szivacsom is és én raktam rá abból is egy réteget. Amikor először olvastam itt a fórumon erről a témáról - bevallom
- kicsit olyan voodoo-nak vagy placebonak tűnt ,de nem az
! Döbbenetes a különbség !
Kívülről is ha megkocogtatom az első vagy a hátsó ajtót ,teljesen más hangja van ,nem akartam elhinni !
Itt van néhány fotó :Remélem tudtam segíteni !
-
Samus
addikt
válasz
d.beni #64266 üzenetére
Koax (több az egyben hangszóró) vagy komponens szett (külön vannak a hangkeltők)? Egy csatornáról hajtod a szettet, vagy külön a mélyközep, külön a magas (a csipogó a nagy hangszóróra van kötve?) Van külön hangváltó? Milyen szett? Kicsit több infót írhattál volna. Így elsőre szaladt tekercsre tippelek.
-
-
Joe fiú
senior tag
válasz
d.beni #56772 üzenetére
Érdekes egy hibrid erősítő, kíváncsi lennék mit tud valójában. Amúgy érdekes dolog, tényleg azt írják, hogy van rajta, aztán mégse. Ahol vetted ott kérdezted? nincs valami rejtett csatlakozás rajta, átalakító, akármi? Bemenet oldalon kellene lennie, de én nem látom így képről.
Peti megválaszolta, akkor én tévedtem.
-
PiciPeti
őstag
válasz
d.beni #56772 üzenetére
Ott van rajta az AS gomb, annak Hi-ba kell lennie, akkor tudsz hsz bemenetet csatlakoztatni rá. Kell egy pár szerelhető RCA (Lehet olyat kapni, amiből kilóg a kábel, így csak ott kell forrasztani), és azzal rá tudjátok csatlakoztatni.
A sub gombját pedig tegyétek 4Ch-ba, akkor közösíti a jelet a másik 4 csatornáról.
-
HagaNRG
őstag
válasz
d.beni #56758 üzenetére
Én is hasonló dologra vagyok kényszerülve, mint a kolléga.
Kicsit bővebben: Gyári Toyota fejegység, új autóról van szó, viszont nincs RCA a "komoly" érintős fejegységen.
Szeretnék egy -lehetőség szerint- pótkerék helyre süllyeszthető aktív ládát. A MacAudionak van ilyen, ha jól tájékozódtam elég komoly hangminőséggel.
Részemről mehetne a Pionner és társai megoldásai is, de a műanyagházas, esetenként 8-16cm-es mélysugárzókkal szerelt slim-fit subwooferek nem keltenek bennem nagy bizodalmat a minőséget illetően. (bár az előző autómban a gyári Bose hifi is ilyen mini kis műanyag sw-vel üzemelt szintén a pótkerékbe illesztve, azzal végülis el lehetett lenni).
Tehát egy ilyen Mazda Bose gyári rendszertől jobbat tud valami más slim-fit sub, akkor már nyertünk. (a Mac Audio azért a 20-as subbal elég biztató, a pótkerék üreget épp kitöltené)
A fő félelmem azonban még mindig az, hogy egyáltalán érdemes-e bármi ilyennel foglalkoznom, ha még egy szerencsétlen RCA-t sem szerelt a Pioneer a gyári fejegységére. Pioneer AVH-7148
Vagy simán az első hangszórókról tovább lehet vinni a jelet az aktív subba és igazából minőségromlás nélkül is megoldható a dolog?Köszi!
-
Joe fiú
senior tag
válasz
d.beni #56568 üzenetére
Ha mindenáron ragaszkodsz a hátsókhoz( az ég világon semmi hiánya nem lesz ha kikötöd) akkor azokat hagyd a gyári végfokon, az első szett+szub meg legyen meghajtva erősítőről. Első körben azért próbáld ki szub nélkül csak erősítővel megtámogatva az elsőket, ajtószigeteléssel, lehet így is elégedett leszel. Szubot mindenképp csak akkor válassz ha az eleje rendben van, különben katyvasz lesz.
Kavics83: Egy szóval nem írtam olyat, hogy nem jók, azt írtam kompromisszumos, legalábbis a low budget kategória mindenképp, komolyabb 5 csatisnak meg én személy szerint nem látom értelmét. Ahogy a kisebb négycsatisoknál probléma, hogy a szub szekció lehúzza a szettet,főleg ha nem duplatápos, akkor 5 csatisnál az hatványozottan igaz. Kompromissszumos megoldásnak találom mindenképp, főleg mióta átálltam a mindent külön erősítőről hajtok oldalra. Érezhetően jobb lett.
-
I'am Dony
őstag
válasz
d.beni #56565 üzenetére
https://www.jbl.com/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dw570ebab1/pdfs/Spec%20Sheet%20-%20JBL%20Club%20Amplifier%20%28English%29.pdf
https://www.jbl.com/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dwe3bc11ca/pdfs/Owners%20Manual%20-%20JBL%20Club-704-4505-5501%20Amps%20ENG.pdf
-
I'am Dony
őstag
válasz
d.beni #56557 üzenetére
Szia!
Mivel hasonló cipőben járok szeretném megosztani veled amit eddig begyűjtöttem, megtudtam és neked is fontos lehet. A kijelző/fejegység nyilván maradni fog. Erősítőből a kívánalmaid alapján egy 4 csatornás lenne jó választás. Az erősítőnél jó dolog a nagy-jelszint fogadása viszont itt nagyon figyelj, hogy olyan erősítő legyen ami erről a jelről automatán be és ki is kapcsol. Több olyan erősítőt találsz majd ami nem lesz auto funkcióval ellátott, hiába fogadja a hangszóró bemenetet. Ennek hiányában szükség lehet vagy egy jelszint átalakítóra ami generál egy Remote jelet vagy kapcsolt REM szál bekötésére. Ez plusz költség és munka is.
A hangszóróknál célszerű figyelned a hangszóró érzékenységét, ami 90 dB és felette jónak mondható valamint az RMS teljesítményt. Érzékenyebb hangszóróval kisebb erősítő teljesítmény is elég lehet. Az erősítőt ez alapján válaszd ki rendszerben gondolkozva, és itt szintén az RMS értéket nézd. Az erősítőnél a teljesítménynél talán fontosabb is másik két adat, a damping és a jel/zaj arány. Az eddigi megtudottak alapján a csillapítás 150 míg a jel/zaj 100 dB körüli értékek már egész jónak mondhatóak, (minél magassab annál jobb). A hangszórókon lévő RMS szám nem feltétlenül fog kelleni erősítő teljesítményben, az annyit jelent, hogy a hangszórók ennyit tudnak "kezelni".Ha van lehetőséged új cuccokat vásárolni ajánlom neked a német oldalakat, mert nagyon sok jó áras lehetőséget találhatsz.
Sok sikert
-
G.Zs.
senior tag
válasz
d.beni #56555 üzenetére
Fejegyseg: gyári, mert kell a multi kormany. - Kell egy normalis markas fejegyseg, + CAN bus adapter, es van multi kormany.
Erosito: Jbl club 4505: azert mert ez 5csatornas es van rajta magas jel bemenet is!(kell a gyari fej miatt)
- Nem kell, es ez az erosito meg plane nem kell, helyette egy negy csatornas erosito lesz, amit valoszinuleg a hasznaltpiacon fogsz beszerezni, tobbiek majd ajanlanak a piacon aktualisan elerheto minosegi darabokat.
Kell elore 1 par 16cm hangszro kulon magassal. - Ez bizony kell.
És kell 1 par 16cm hangszoro hatra is. - Ez bizony nem kell, es a gyarit is ki kell kotni.
Egy kondenzatort is szeretnek. - Miert szeretnel?
Az erositot minden hangfalra plusz melyre kotnem. - Ez igy jo lesz, ha az eleje megvan beszelhetunk a melyrol. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest