- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Side_
aktív tag
Igazából nem az ellenállás a meghatározó. Az csak egy adat. Bár hangerőbe ténylegesen beleszól.
A minőség meg teljesen más tészta. Nyilván a legoptimálisabb a null-ellenállás lenne, de ez gyakorlatilag megoldhatatlan.
(Milyen márka a csati és az rca? Csak hogy tudjam- kössz )
-
Side_
aktív tag
A hűtés sose hülyeség. Főleg, ha tényleg forró a cucc. Bár akkor lehet nem ártana mégjobban lehűteni valahogy. Az is segít valamit, ha a bordázata a légáramlás irányának megfelelően áll. (Már ha van bordázata, és van légáramlás
)
Mondjuk az én erősítőim nem melegszenek annyira. Igaz az egyikben belül van venti is. -
Side_
aktív tag
Zártat nem próbáltál?
Nekem jobban bejön, mint a reflexek általában.
A reflex nekem túlságosan 'úszkálós'. A zárt meg elég feszes - igaz nehezebb meghajtani és nem szaggatja a kasznit - de ez utóbbi nálam inkább pozitívum.
Ja, meg a reflex az egy-frekis hangszóró. Ott szól jól, ahová hangolva van. A zárt, viszont mindenhol konstans - általában jó - ellenben ugyanazon a cuccon halkabb is...viszont nem dinamikátlan egyáltalán.
Kinek a pap, kinek a paplan.
''Ennek mi értelme van''...lehet valami selejt -
pweisz
senior tag
ez atól függ mire?
A gumi peremű membrűnosok, általában vastag szélüek, sőt mostanában már láttam olyan hogy majd a membrán fele a gumi) na azok nehezen hajthatók, erőmű erősítő kell hozájuk, viszont sokkal kisebb doboz kell nekik mint egy normál hangszorónak, a papír peremesek általában szerintem nagyobb dobozt igényelnek, és könnyebben hajthatók. De hangzásbeli különbségek is vannak, de azt nem értem hogy egy autó subnál mér lehet jó a papír peremes hangszoró, inkább szélesávú és hangosítás technikában alkalmaznak a mai időkben papír peremest.
-
Side_
aktív tag
Mondom, nem ismerem és azt sem tudom, hogy mennyire marketing szöveg az ott leírt dolog.
A legtisztább az, ha kipróbál az ember egy csövet, és egy ládát - aztán eldönti, hogy igaz-e vagy sem.
A hifiben mindent csak meghallgatás útján lenne szabad megvenni. Ládát pedig meglévő rendszerhez illeszteni. Tudom, hogy az ár elég fontos tényező, de olcsóbb kategóriában is van választék - és főleg az autó miatt vannak különbségek is rendesen.
(És nem kell megijedni, normális helyeken lehet tesztelni - akár vásárlási kötelezettség nélkül is. A cégnek sem jó, ha a saját hírnevét azzal rontja, hogy nem engedi kipróbálni a forgalmazott termékeket.) -
Side_
aktív tag
A csöveknek általában nem jó a hangjuk. Ilyet mág nem hallottam, de valszeg erre is igaz, hogy ugyanaz a hangszóró egy zárt ládában sokkal jobb lenne.
Meg sok helyet is foglalnak, főleg mivel nem ehlytakarékos a kialakításuk.
Egy sima láda okosabb megoldás - és jobb is általában - minőségre is, de akár hangnyomásra is.
(Itt is érvényes a próbálgatós-móka.)
Papír v gumi membrán?Passz...általában nem az anyag a lényeg, nem lehet azt mondani hogy ez jobb v az jobb. Van amiből ez, van amiből az.
De nem a peremre gondoltál??! Mert maga a membrán általában papír alapúból készül, abból is lehet a legjobb sztem - természetesen ez sem törvényszerű...főleg, hogy mostanság bejöttek különböző technológiák - úgy, mint karbonszövésű, meg ilyen-olyan mittomén...
De alapvetően papírmembrán, gumiperem. Egyszerre fontos a merevség, és a rugalmasság. Jó, ha egyszerre mozdul meg az egész membránfelület, és nem először a széle, aztán a közepe, és jó, hogyha ezt azonnal tudja, és nem késik. Ugyanez megállásra is érvényes. Az legalább olyan fontos.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Hegesztés topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest