- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz
bajusz15 #36370 üzenetére
Ha a protect világít, akkor már be van kapcsolva.
Hiszen, ha nem lenne bekapcsolva, akkor nem tudna világítani.
Annál "beljebb" már nem tud kapcsolni.De csak visszaértünk oda, hogy normális, meg nem normális bekapcsolás....
Tehát te úgy gondolod, hogy először bekapcsol egy "kicsit", miközben kigyullad a protect led, majd ezután "nagyon" bekapcsol, kialszik a protect és átvált normál üzemmódba???
Otthon a tv-t be tudod kapcsolni "egy kicsit", vagy "hibásan" ?Azt viszont és sem értem, hogy miért akarod kézzel kapcsolgatni az erősítőket ki-be?
Ha recseg tőle a rádió, akkor az a megoldás, hogy lekapcsoljuk az erősítőt?
Inkább a hiba forrását kellene megtalálni.
Azt pedig még jobban nem értem, hogy mi az, hogy "ha nem kell a mély, minek menjen"?
Mi értesz az alatt, hogy "ha nem kell a mély"?
Az időjárás és vízállás jelentés idejére te kikapcsolod a mélynyomót?
Vagy milyen más eset lehet, amikor "nem kell a mély" ?
A mélynyomót általában azért szokták beszerelni, mert kell. -
opeter70
senior tag
válasz
bajusz15 #36367 üzenetére
Ezt a sok sületlenséget honnan veszed (már meg ne haragudj )
Hogy érted azt, hogy nem tudja "normálisan" bekapcsolni?
Vagy bekapcsolja, vagy nem. Olyat én még nem láttam, hogy valami csak egy kicsit kapcsol be.
Egyébként én is 1 kapcsolószálat használok 2 erősítőhöz szétosztva és egész "normálisan" bekapcsolja őket. -
bajusz15
senior tag
válasz
bajusz15 #36363 üzenetére
Közben gondolkodtam, és arra jutottam, hogy nem kevés a fesz a második erősítőnek bekapcsoláskor? A szett erősítőjének bekapcsolásakor nincs semmi gond, és mivel egy remote szála van mindkét erősítőnek, lehet az bekapcsolt erősítő elvesz annyi feszt, hogy a második erősítőt már nem tudja "normálisan" bekapcsolni?
-
PiciPeti
őstag
válasz
bajusz15 #36297 üzenetére
Én a helyedben áttennék valami középre, a kardán alagút mellé. Ha nem megy ott semmi, akkor az RCA-kat, ha ott is megy kábel, akkor a tápot, és a küszöbben vinném a hangszórókábeleket.
2 erősítő tápja, 2 pár RCA, 2 pár hsz kábel ritkán fér el a küszöbben, de ha mégis, akkor megoldható, de jobb lenne szeparálni sztem.
-
Daywalker
addikt
válasz
bajusz15 #36252 üzenetére
Ugyanezzel szenvedek jelenleg. Nekem is 25-ös megy hátra, de én szerintem ott fogom elosztani tápelosztóval és onnan tízesekkel kötöm be az erősítőket. Elméletileg elégnek kell lennie.
Nem akarom ülés alá rakni. Inkább csinálok a csomagtartóba egy második szintet, ami alá berakom az erősítőket. Bár lehet, hogy kevés lesz, még le kell mérnem mindent...bár tervezek egy másik akkut hátulra, úgy meg elég lesz.. -
PiciPeti
őstag
válasz
bajusz15 #36256 üzenetére
Ha a fejegységen van 2pár RCA kimenet, akkor az egyik menjen a subhoz, ez általában rear/sub-ként van jelölve. Az első szett erősítőjét pedig a fejegység front kimenetére kösd.
Így tudod állítani a sub hangerejét az első szettől függetlenül, ha vegyes zenéket hallgatsz, akkor ez jól jön.
-
pps1
senior tag
válasz
bajusz15 #36237 üzenetére
Minden csak az igényeidtől függ. Ha nem akarsz utcának zenélni, akkor elég egy jobb 4 csatornás.
Mielőtt végképp leírnád a Kicx szettet, előbb hagyjad bejáratódni. Kell neki 20-40 óra, hogy elkezdjen játszani rendesen. Ha meg még ki is szigeteled az ajtót, mégjobban megkönnyíted a dolgát.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
bajusz15 #36239 üzenetére
Mint írtam, Magnat RX44, erős és viszonylag jó hangú, ha a kollegára hallgatsz és a DLD-t megküldöd 500 valós wattal akkor annak 99% hogy szörnyű halál lesz a vége, ha nem tudod rendesen beállítani akkor meg végképp...a DLD egy érzékeny, könnyen hajtható szub, mégpedig azért, hogy egy akármilyen kis szar erősítővel is jampiskodni tudjon vele a naív gyerek..szóval ha rám hallgatsz akkor Magnat és öröm, boldogság van.
-
Daywalker
addikt
válasz
bajusz15 #36237 üzenetére
Nálam az 500 wattos Carpower az 2x30A biztivel megy, a GTO meg egy 30-assal. Kelleni is fog majd egy jó akku hátra...
De ha combosabb első szettet hajtasz akkor befigyelhet egy négycsatornás hidalva és akkor máris 100A felett vagy.
Hát igen, ha kettő van akkor tápelosztó is kell vagy külön kábelezed. -
Daywalker
addikt
válasz
bajusz15 #36235 üzenetére
Hát, az a baj, hogy a DLD-nek 500W kéne legalább, de nem ártana picit több...namármost, olyan erőt találni, ami négy csatornás és tud egy sztereó csatornán hidalva 500-at, szerintem reménytelen...plusz akkor megint ott vagy, hogy a másik két csatorna ereje sok a szettnek.
Én inkább két erősítőt tennék be. Én is ezt az utat járom...első szettnek megy egy GTO 752, hátsónak meg a Carpower. -
Daywalker
addikt
válasz
bajusz15 #36233 üzenetére
Ezt én is megcsináltam anno...jónak tűnik csak az a baj, hogy a fene sem tudja, hogy mi a tényleges valós RMS-e az erősítőnek, plusz az ellenállás sem pontosan 4 ohm...tehát a legjobb, ha szkóppal csinálja az ember, de a semminél ez is jobb. Nekem minden trükk nélkül lehetett 42 voltot csinálni...carpower erősítő, elvileg RMS 500 watt hídban és durvát szól egy Helix P10V-vel.
Milyen erősítő az ami nem elég a DLD-nek? -
-
bajusz15
senior tag
válasz
bajusz15 #36131 üzenetére
Tegnap sikerült multiméterrel beállítani az erősítőt. 40V jött ki, amire be kell állítani 60Hz-en ( elsőnek lemérve 3 !!! volt volt, nekem meg 40 kéne, nem csoda, hogy nem szólt rendesen
). A gond viszont az, hogy a gain-t teljesen le kellett venni 0,2V-ra, bass boost-ot pedig kb 6-7re kellett állítani, plusz fejegységen +15re állítani a subwoofer-t. Ahogy írtátok, semmi ilyet nem kéne kapcsolni, mert nem tesz jót semminek, illetve ilyen beállítás mellett nem szeretném hagyni, erősen melegítheti a rendszert a feltekert erősítő. ( az igaz, hogy 40V "sima" zenével nem jön ki ilyen beállítások mellet, csak 25 körül, de gondolom ez mindegy, ettől ugyanúgy melegszik az erősítő mert fel van tekerve). Ennyire gyenge lenne az erősítő ( 400W rms 4 ohm-on ) egy dld 500+ ládának?
-
Joe fiú
senior tag
válasz
bajusz15 #36127 üzenetére
Valamit nagyon rosszul lőttél be..egy DLD500+ igencsak súrolja azt a tartományt amikor már azt mondod, hogy sok a mély, alap esetben el kell felejteni a bass boost, loudness, eq és társait, ha az erősítő tud szub vágást ( low pass filter) akkor azt állítsd be 80hz körülre, gain-t a fejegység kimenetéhez kell álítani, de 2v-ig nyugodtan tekerheted.
-
-
Osynho
addikt
-
footy
addikt
válasz
bajusz15 #25317 üzenetére
A dietznek ez a szettje nagyon gagyi, neztem en is korabban. Meg jo,hogy ratalaltam amazonon,ott van kep a belso atmerorol is.
-
-
Joe fiú
senior tag
válasz
bajusz15 #24655 üzenetére
Van fenn apróba Steg 75.4 én a helyedben számításba venném, azért minőségibb kategóriát képvisel mint az általad írtak, és még a szettet is rá tudod kötni, vagy valóban amit Orbano is javasolt régebbi Alpine, pl. 3547, 20ezer alatt megkapod és bőven kihajtja a déeldét.
Esetleg még Cs-n van fennt Phase RS4 az is egy jó kis darab lenne.
-
pps1
senior tag
válasz
bajusz15 #24615 üzenetére
"Mit jelent, ha egy mélynyomóhoz odaírják, hogy 2x2ohm, 2x4 vagy 4+4 ohm?"
A tekercsei ellenállását jelöli. Az mindegy, hogyan írják, hogy 2x2 vagy 2+2, az mindig 2 db 2 ohm ellenállású tekercsre utal.
Két tekercses, a példa kedvéért 2X2 ohmos szubot kétféle képp tudsz kötni:
- Sorban:2+2 ohm= 4 ohm
- Párhuzamosan 2:2=1 ohmHa ehhez soros 1 ohmra kötés esetén keresel erősítőt, akkor annak mono (1 csatornás) esetén 4 ohm stabilnak kell lennie, 2 vagy többcsatornás esetén meg csatornánként 2 ohm stabilnak. Ez utóbbinál ha hídban kötsz rá egy szubot adott esetben 4 ohmra, az ugyan olyan az erősítőnek, mintha csatornánként kötnél 2 ohmra. És mivel a többcsatornás erősítők legkisebb terhelő impedanciáját csatornánként adják meg, így egy 4 ohmos szubhoz nem 4 ohm stabil sztereo erősítő kell, hanem minimum kettő.
Ha ezt a szubot párhuzamosan kötöd, akkor 1 ohm stabil mono kell hozzá, vagy csatornánként 0,5 ohm stabil sztereo, ami a fenti példa szerint hídban 1 ohmot fog látni.
"A másik az lenne, hogy mit jelent az 1ohm-on stabil, 2ohm-on?"
1 (de akár 0,5; 2; 4.....) ohm stabil mindig a legkisebb ráköthető ellenállást jelenti, amit még elvisel a gép. Több lehet, de kevesebb nem. Persze itt is vannak kivételek, de az csak hangnyomás versenyen fontos, itt nem írom le.
Ez az ellenállás több lehet (2 ohm stabilra köthetsz 4-et, 5-öt, 6-ot..... 16-ot...), de kevesebb nem (1; 0,5....) -
pps1
senior tag
válasz
bajusz15 #24588 üzenetére
Szerintem a 150 W a valós. Tudtommal ez a legkisebb KAP szériás 2 csatornás erősítő, szettre nagyon jó lehet, szubra szerintem kevés (ízlések és pofonok)
Ha van rá anyagi keret, akkor válasszad inkább a KAP 27-est, hidd el, az sem túl nagy a DLD-dhez.
Én úgy vagyok vele, hogy sokkal jobban érzem magam, ha nem kell szerencsétlen erősítőt teljesen kitekerni, hanem maradnak tartalékai.Szokott lenni olcsóbban használtan is néha, ha van türelmed, akkor biztosan találsz. Ezeknél nem kell félni, hogy előtted tönkre vágta valaki, nagyon stabil kis gépek.
-
pps1
senior tag
válasz
bajusz15 #24584 üzenetére
Miért baj az, ha túlméretezett erősítőt kötsz rá a szubra? Túl nagy teljesítménytől még nem ment tönkre hangszóró, inkább túl kevéstől. Esetleges későbbi fejlesztésnél meg nem kell erősítőt cserélni.
A Kicx Kap 21-nél szerintem elírták azt a 2 ohmot, mert tudtommal az az erősítő hivatalosan 2 ohm sztereo,-4 ohm mono stabil.
-
pps1
senior tag
válasz
bajusz15 #24577 üzenetére
Gondolom Te a ládaszorzóról olvastál valahol, hogy pl versenyen 50 hz-en a láda felszoroz akár többszörösére is, így az erő magasabb ellenállást lát. De ugye itt csak 50 Hz van, a szorzóval számolva alá lehet illeszteni pl 1 ohmra is.
Az ellenállás frekvencia függő, hullámzik, néhol pl a 4 ohm valóban 4, néhol akár 20 vagy több.
Zenére ez miatt nem igazán szabad a megengedettnél alacsonyabb ellenállású hangszórót kötni az erősítőre.
-
pps1
senior tag
válasz
bajusz15 #24545 üzenetére
2x100 W-os már használható bármire. Szubot és szettet is jól meghajt. De hogy Wattozzunk is egy kicsit, a szubra nem baj, ha akár jóval nagyobb erősítőt kötsz, hisz van rajta egy érzékenységet állító tekerős bizb@sz (gain poti), amivel rendesen be lehet lőni az első szetthez. Az csak jó, ha torzításmentesen kapja a neki valót.
Az általam linkelt Phase egy nagyon jó erősítő, kb ideális lenne az 500+-hoz.
-
pps1
senior tag
válasz
bajusz15 #24536 üzenetére
Azok a Macik felejtősek!
Használt oldalakon pl a CarStyling-on dobj fel egy "keresek" hirdetést, ott szoktak lenni jó és olcsó erők.
Azért írtam ezt az oldalt, mert ha ismertebb embertől veszel, kisebb a kockázata, hogy átvernek. (szerintem)
Pl.: 4.oldalon Phase Linear RS4. Nagyon nem szar!Mennyi rá a keret?
Miért 4 csatornás? Vagy lesz első szett is rákötve?
2 csatornásban nagyobb esélyel találsz normálisat, amire szöksége lenne az 500+-nak. -
zolikaDB
veterán
-
k-feri65
senior tag
válasz
bajusz15 #24219 üzenetére
Nem az a baj, hogy a fejegység nem tudja ellátni információval...mert a fejegységek 98%-a meghajtja,,ha van rajta RCA kimenet,,,de...amikor összerakod az elejét(fej első szett erősítő a szettnek) azokat beállítod,,fasza minden....aztán beteszel egy épp nem azt a szettet szerető épp nem a Te autódat szerető subot a kocsiba,,és felborít mindent ami eddig szépen összhangban volt,,,de ha épp beraksz egy más fajtát ami illik a rendszered eddigi elemeihez akkor semmit nem kell változtatni amit eddig beszereltél...ezért szoktak szoktunk subot csak próbálgatás után venni.....
-
kavics325i
őstag
válasz
bajusz15 #24216 üzenetére
Nekem ennek egy régebbi testvére van-volt évekig. Én ellenzem a reflexet és ezek amúgy is zártban vannak,de én nagyon szerettem őket. Refiben talán könnyebb hajtani nem tudom régen nem volt refi és valszeg sosem nem is lesz
De ez ízlések kérdése. Viszont szerintem szeretni fogod. De vegyél hozzá egy jbl mono erősítőt ha tudsz olyan 300 rms legyen. Annyi elég neki
-
PiciPeti
őstag
válasz
bajusz15 #24213 üzenetére
Szerintem is vehetsz nyugodtan használt cuccot. Ha ki tudod próbálni, találkozol az eladóval, olyan nagy baj nem lehet. Próba nélkül meg úgyse veszünk hifi cuccot, mert a leírásból nem derül ki hogy hogy fog szólni...
Bolti cuccot meg vásárlás előtt nem tudod kipróbálni, max demófalban, több 10nm-es épületben. Szóval beépítve tök másképp fog szólni...Másrészt itt az én példám, mindent használtan vettem, csak a fejegységet nem. És csak a fejegységgel volt gondom, amit garanciában nem is voltak hajlandók megcsinálni. Szóval....
Amúgy House-ra inkább reflex, vagy bandpass ládát érdemes választani. Utóbbi előnye, hogy viszonylag kis erősítőteljesítmény mellett is tud nagyot szólni, hátránya hogy csak kis tartományban, és csak "búgósan". Inkább bódét rezegtetni jó mint zenét hallgatni. Reflex nagyjából mindenre jó.
Egy zárt láda viszont a legjobb a minőségi zenehallgatásra. Gyors, pergő mélyeket ad, de cserébe zabálja a wattokat...
-
gabo01
őstag
válasz
bajusz15 #24213 üzenetére
Azért lehet ám használtan is normális cuccokat venni! Csak nem mindegy kitől veszed! Én megfogadtam, hogy soha többet újat semmiből! Azon lehet nagyon sokat bukni!
Én például árulok egy Polk Audio MM120-as szubot zárt ládában 22-ért! Zenére kicsit jobbnak gondolom mint az általad linkelt ládát! -
PiciPeti
őstag
válasz
bajusz15 #24211 üzenetére
Nem biztos, hogy egy mélyládával kellene kezdeni egy rendszer építését. Inkább egy első szett, ajtószigetelés... Használ szettel, kis szerencsével ki is jön ennyiből. És jobban fogod szeretni.
Ráadásul ennyiért 100x komolyabb ládát kapsz használtan....
Milyen fejegységed van? Milyen autóba kéne? Mit hallgatsz?
-
footy
addikt
válasz
bajusz15 #24201 üzenetére
Én nem értem miért akarod a szobai szettet kocsiba rakni. Ezek az 5.1-ek játékra jók filmre nem rosszak, de zenére nem jók. Ha a kocsiba zenét akarsz rakni, annak megvan a módja, olvasd el az első hsz-t tele van hasznos infóval. Viszont ha otthon akarsz zenét hallgatni jó minőségben és hangosan, akkor vegyél egy jó fülest. 15-ért már nagyon jókat lehet találni és akkor te is boldog vagy meg a szomszéd is az marad
-
k-feri65
senior tag
válasz
bajusz15 #24205 üzenetére
Abban a szettben van egy többcsatornás beépített 220 voltról konektorba dugható münködő erősítő...
Az autóban 12 Volt van,,a 12 ről nem tudod azt megszólaltatni,,
de ha kibuherálod,,és veszel erősítőket amik autóba valók,akkor azokról már megtudod hajtani a hangszórókat.,,de akkor is még lehetnek olyan problémák, hogy az ami neked van hangszóró,,az mondjuk nem 4 ohmos,,mint az autókba valók 90% a és ezért picit hallkabban szólnak majd mint kéne,,,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- RAM topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen videókártyát?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest