- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
válasz
Dealer20 #54041 üzenetére
Ha a formátumok is fontosak (pl. flac lejátszás), akkor a Pio FH-X 730 BT a nyerő.
Itt még/már a hangminőség is helyén van. Jó, tudom, van 1-2 jobb hangú 1 din-es fej, de az legalább ennyibe kerül, vagy többe. Ha 2 din-t szeretnél ennél jobb hanggal, az meg 5x ennyibe fog kerülni. Saját tapasztalat alapján mondom, amit mondok. -
simi811118
aktív tag
válasz
Dealer20 #48338 üzenetére
Nyíregyen a Szent István és a gimnázium köz sarkán van egy méteráru, vagy ezen az úton fentebb a kórház felé ugyaninnen kb 200m-re van egy másik, Burda nevezetű méteráru bolt. Ezekben vásárolunk mi is a leggyakrabban (asszony varrónő) A vatelin métere olyan 500 és 1000 Ft között van ha jól emlékszem.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Dealer20 #48346 üzenetére
Vatelin bármelyik méterárú boltban van, ha értetlenül néznek, mondd azt, hogy kabátbélés. Párszáz Ft négyzetmétere... Nehogy "Hifis" vatelint vegyetek csilliókért...
Az erősítőből meg azért írtam a combosabbat, mert nem sokkal drágább, 5-8e Ft, de sokkal több mindenre lehet használni. Ahogy írtátok is, hídban combosabb szett, vagy egy érzékeny szett + szub, vagy akár aktívozás.
Így elég sokáig foroghat az adott erő a rendszerben.
Amúgy értem én ezt a kevés wattal is lehet zenélni dolgot, meg az esetek nagy részében áll is, én is hallottam sok SQ-s autót már, ahol tényleg 40-50W-al hajtották az elejét, de azok a rendszerek az én ízlésemnek elvesznek az alsó tartományban. Nem a hangerő, hanem a testesség ami hiányzik nekem. Ha már SQ, és a valósághűségre törekszünk, akkor a pergődobot úgyanúgy érezzem, mint ahogy hallom, hiszen egy élő dobosnál is ez a feeling. És ezt érzékeny hangszóróval, és 40-50W-al nem nagyon lehet elérni sztem.
-
opeter70
senior tag
válasz
Dealer20 #48338 üzenetére
Budapesten a Marion Kft-nél egész biztosan kapsz. Én náluk vettem legutóbb.
-
kacsa7
őstag
válasz
Dealer20 #48340 üzenetére
A gain-t nem feltétlenül kell belekeverni a dologba. Minden erősítőn negyed és fél állás között a jó. Aki ezen kívül eső tartományban használja, ott általában valami el van rontva. 3542-nél ami 60-70W kb. pont ugyanott volt a gain potim, mint a 3544-nél, ami legalább 150W-al küldi csatornánként. Mindkettő 2V-ig tud bemeneti érzékenységet kezelni. Hangerő hasonló, a dinamika más bizonyos hangerő felett, a 3544 javára.
A leadott teljesítmény nem egyenesen arányos a kapott hangzással. Alpi 3566-al, ami csatornánként 30W-ot tud, hajtottunk 6 ohm-os hangszórót a másik autóban és zenére, normál hangerőn egyáltalán nem volt kevés. Persze mióta hidalva megy, jobb lett a dinamika nagyobb hangerőn, itt jön elő a képlet azon része, hogy a több mindig jobb. Mindenkinek azt kell eldönteni, mit enged a pénztárca és mik a pontos igények. Minőségi erősítőnél 30-40W is elég lehet zenélni (az összes régi oldschool Alpine erősítő a 90-es évekből ilyen, komoly táprésszel), főleg egy érzékenyebb szetthez. Aki viszont elég magas hangerőn akar jó minőségben zenét hallgatni, megfelelő dinamikával, anélkül hogy szétesne a színpad és hangkép, oda kellenek a wattok. Ezért mondja PiciPeti mindig (amit én is osztok, és az én rendszerem is így van összerakva), hogy túl kell méretezni a rendszert, az erősítőket a hangszórókhoz képest, hogy könnyen mozgassa a hangszórókat és legyen benne tartalék. -
PiciPeti
őstag
válasz
Dealer20 #48308 üzenetére
Hát, nemtudom mennyire illik össze a digit erővel az a roki...
Bár túl rossz dolog nem hiszem hogy kisülne belőle. Ha meg mégis, abból a nyomóból könnyű kiszállni, "legenda".
Sok zenei stílushoz továbbra is a zárt ládát preferálnám. Refinél nagyon nehéz eltalálni az optimumot, hogy legyen elég ereje, de még ne búgjon, dörmögjön. Mindezt több zenei stílusban...
Gladen nyomó biztos jó, de hogy ennyiért nem vennék subot, az is biztos...
-
PiciPeti
őstag
válasz
Dealer20 #48306 üzenetére
Volt mindkettő nálam, Benéztem, de a Roki inkább zártba illik szerintem. Ott pontos, gyors, és ha kell tud düdörögni is.Az SPL szerintem egy zseniális nyomó ennyiért, ~50-52l-es ládába illik. Nagyobb légterű autóba (Pl Octavia) nagyon jól illik reflex ládában is.
Én inkább ezt venném, denagyobb ládába tenném, vagy ha adott a láda, érdemes a töméssel játszani...A Hx Rokit vedd meg, ha ennyiért van. Viszont akkor is zártba illene igazán szerintem. Milyen zenéket hallgatsz amúgy? Milyen erővel hajtanád?
-
kigoi
senior tag
válasz
Dealer20 #48044 üzenetére
Szerintem ez már túl spl-es,egy watt temető.
Nagyon alacsony frekin biztos jó de kicsit fentebb szerintem már nagyon nem kontrollált főleg nem refibe és ez ugye abba való.
Átlag felhasználónak bizonyos stílusokra biztos jó,de nem hiszem hogy tényleg jó lehet sqra is és nyomásra is.
Én gladen helyében spx nevet adtam volna inkább ennek.
Kár érte,a 2ohm és a nagy terhelhetőség tetszett benne nekem is. -
kigoi
senior tag
válasz
Dealer20 #48040 üzenetére
Nemrég én is azt szemeltem ki hogy az kéne ha netán egy nyomóra váltanék.
Csak aztán megnéztem az adatait /szerencsére a gladen nem titkolja nagyon/.
Nálam ott vérzett el hogy MMS 205g.
Inkább maradok 4ohmon akkor és akkor vagy sqx vagy a legjobb a zero 12 pro lenne de az már árban elég bitang de tuti hogy pontos feszes hangja lehet. -
válasz
Dealer20 #48030 üzenetére
ha a Gladen-t még nem rendelted meg, akkor inkább mást válassz...szerintem nem éri meg az árát, egy Audio System, vagy Hertz szett sokkal jobban szól...
Ládásról, igen másabb mint a csöves, a felépítésből kifolyólag is...de nem akkora a különbség, mint egy zárt vagy reflexes közt. Én a zárt ládákat mostanában jobban szeretem, sokkal pontosabbak...
-
kacsa7
őstag
válasz
Dealer20 #48030 üzenetére
Nekem 3542 van, amiben 30A bizti van, de simán boldogult 80-100W RMS szettel. Persze ha agyonra feltekered a hangerőt, akkor elfogy, és elkezd elmenni a dinamika, viszont itt már ordít, de azok az erősítők döbbenet jól szólnak, jó a felépítésük.
A 3547 2x50W körül tud 4 ohm-on (20A bizti) és le is adja. Mivel a hanszóró 3 ohm-os, kicsit jobb a helyzet. Szerintem simán normálisan kihajtja. Amennyiért van 3547, annyiért nem szabad ott hagyni, de akkor már ha rám hallgatsz ezt veszed. Postával kb. ugyanannyiért jön ki, viszont ez a 3542. A 3544 után a legjobb hangú erősítő amit eddig hallottam. Van alja-teteje és szuper tere. Ja és 11V-tól működik! Gyakorlatilag amikor az akku-m már nem csinált semmit a kocsival, nem villant fel semmi, az erősítő még szólt -
PiciPeti
őstag
válasz
Dealer20 #47990 üzenetére
Igen, zárt láda esetén lényegesen nagyobb erősítő teljesítmény szükséges, hogy egy reflex ládába szerelt sub hangerejét/nyomását elérd. Cserébe viszont (az esetek jó részében) pontosabb, kontrolláltabb hangot fogsz kapni.
Nekem P2S4 van.
Elvileg elég lehet... Bár most nincs előttem a gyári ajánlás, de Rokinál nettó térfogatot szoktak írni (tehát a sub által kiszorított térfogaton felüli érték). Inkább 37-38l-es ládát csinálnék hozzá, aztán abból vennék el, ha nem tetszik a hangja... (papír zacskós, só, cukor, stb...)
-
simi811118
aktív tag
válasz
Dealer20 #47988 üzenetére
Nagyon a wattok világában élsz.
Először is : felépítésükből adódóan más impedanciát fog szeretni egy 1 ohm stabil mono erősítő és egy hidalt kétcsatornás erősítő. Előbbinek jobb az alacsonyabb míg a másiknak a magasabb fog inkább kedvezni.
Neked ehhez a dologhoz (ne legyen túl nagy, de ne is 4 ohmos legyen + ferdehátú autó) egy 25-ös vagy 30-as kéttekercses sub (1+1 vagy 2+2 vagy 4+4 ohm-os) fog megfelelni a legjobban, egy reflex ládában.
Ha nekem lenne ilyen mono erőm, én is inkább egy vagy két ohmon használnám. Ezért írták a többiek azt hogy ehhez felesleges 4ohm-os subot használni.Linkeltél lentebb két SPL nyomót. Értem én hogy mindenki a tökéleteset keresi és jó lenne olyan, amit nagyon halkan és nagyon hangosan is lehet hallgatni, de olyan sztem nem nagyon van (vagy nem ebben az árban) vagy ha meg igen, akkor zenén lesz nem oda illő hangja.....
Maradj sztem a DLD-nél. A ládán nagyon sok múlik!30-32 L-ből soha - ismétlem soha nem fogsz olyan hangot kihozni mint egy dupla DLD-ből.
Ezt el kell fogadni. Vagy helytakaréskosság, vagy falbontó zene.
Együtt a kettő nincs!
Nekem pl az az Emphaser sub amit linkeltél, már túl sok lenne. Neked meg kevés. Hát na.
De abban is igazat adok, hogy ha a fázisok nincsenek rendben, akkor attól nagyobb teljesítményű cucc is szarul fog szólni, míg egy jól belőtt autóban egy 25-ös (vagy akár kisebb) subot is isteníteni fogsz.. -
Daywalker
addikt
válasz
Dealer20 #47981 üzenetére
Ez így fogós kérdés, főleg a wattok nem annyira mondanak semmit. Ha kész a rendszer, akkor próbálj bele párat és ki fog alakulni. Sajnos erre nincs jobb tanács, mert te tudod mit keresel hangban. Én csak annyit tanácsoltam, hogy kisebb teljesítményűt keress, amit ki tudsz hajtani, annak több értelme van - onnantól h hány tekercs már mindegy. PiciPetinek van valami rokija, ami gyors, jó hangja is van, most hirtelen nem ugrik be melyik sorozat egészen pontosan, de úgy emlékszem arról másik is azt mondták, hogy eléggé minőségi darab.
mod: naugye, mondtam én h rockford
-
kacsa7
őstag
válasz
Dealer20 #47971 üzenetére
Ezeket azért nem értem, mert nekem 25cm-es 150W RMS-es láda van és zártban sem használtam feltekerve. 5 ajtós G Astra-m van, ami hasonló méret, mégis röhögve beszólta. Ha kinyitom refiben, akkor meg pláne elég.
Ott valami nagyon nincs rendben, vagy süket vagyA dupla DLD láda biztos jó volt veretni, azok után minden halk lesz. Egy akkora autóban mint a tiéd, ami ráadásul kvázi egyterű, még nem is egy szedán, röhögve elégnek kell lennie egy normális 25ös szubnak, de legyen akkor 30-as, hogy jól meg tudd tekerni a tökét. Akkor sem hiszem, hogy szükség van 1000W-ra, sőt... Egy normális 300-400W RMS-es nyomót normálisabban kihajt az erősítőd, mint egy 1000W-ost, és ezerszer jobban fog szólni. Ha nagyon hangerőre mész, akkor tedd reflex ládába, vágd 80 hz-en. Ha fázisban van a szettel, akkor így kizárt, hogy halk lenne. Ettől függetlenül, te utcazenélni akarsz, nem minőségi zenehallgatni, szóval az a kijelentésed, hogy halkan legyen minőségi, de amúgy meg tudj vele veretni, üti egymást. Két teljesen más beállítást igényel.
-
kacsa7
őstag
válasz
Dealer20 #47968 üzenetére
Az STX 4 ohm-os, annak az 1000W terhelhetőségéhez hurka lesz az erősítőd. Főleg zártban.
A 2 GZ-t meg megnézném, milyen zenélni... Ráadásul azokat is ha 4 ohm-ra kötöd, akkor gyenge lesz az erősítő, ha 1 ohm-ra, akkor meg szar lesz zenélni.
Mondjuk nem igazán értem, hova kell 800-1000W RMS, ha valaki nem nyomni akar. Milyen autó?
Az Emphaser is 500W-al terhelhető, refi ládában az hogy a francba kevés?!? Ott valami nagyon nincs rendben a fázisokkal, láda elhelyezéssel vagy valami mással. -
T-Tboy
tag
válasz
Dealer20 #29025 üzenetére
Ja, ezt olvastam róla én is, hogy 2x230W RMS 2ohm-on (1ohm-on 2x240W RMS) vagy 1x562W RMS 2ohm-on.
De ahogy pps1 is írta ezt is olvastam már róla, hogy nem biztos, hogy ténylegesen szereti é a 2ohm-os hajtást.
Itt lehet olvasni róla pár dolgot: http://www.akereskedo.com/tuning/lapok/2002_04/teszt.html
2csatira írja a 1ohm-ot is, de hidaláshoz csak a 4ohm-ról regél. No meg, a enyém a régebbi széria, nem a 4RCA aljzatos (mint a linken a képen), hanem csak kettő. -
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #29019 üzenetére
Ugyan sokkal drágább, de sokkal többet is tud - Emphaser
Ez beállíthatóságban, hangban kb verhetetlen, mellette brutálisan erős is - Hifonics
Kb egyenlőre ennyi, de biztosan van ezeken kívül is jó vétel.
-
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #29015 üzenetére
Szerintem felépítésében semmivel nem jobb a mac-nél. (talán még ugyanazon a kínai gyártósoron is készülnek)
De ha már cserélni akarsz, miért nem választasz egy kategóriával feljebbről? Ennek a tipusú csereberének semmi értelmét nem látom.
Gondolom még nem vetted meg, máskülönben nem kérdeztél volna. -
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #27942 üzenetére
Egy magas sugárzó hangja nagyban függ a mögötte álló elemek minőségétől. Vasárnap tapasztaltam ezt eddig legintenzívebben, Az eddig kicsit visítós Rainbow magas -aminek jelszíntjét a hangváltón visszavettem -2 dB-vel-, erősítő csere után annyira megszelídült, hogy a hangerejét vissza kellett állítanom nullára a hangváltón.
Az általam jónak tartott Audio System MX szett magasa egy AMA 475-össel volt hajtva (előtte Alpine, is volt rajta, azzal is tetszett), lehet egy macAudioval más lett volna az eredmény.
-
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #27641 üzenetére
Ferozámban 44+94 Ah van egy kb 40 A-os generátorra. Miért lenne sok? Ha ezt meg tudod magyarázni nekem, Nóbel díjat kapsz!
Ha teli van az akksi, a generátor lényegében nem tölt. Ha használjuk, csak azt tölti vissza, amit elhasználtunk, legyen az egy 44 Ah-ás, vagy nagyobb. Az autó gyártók a költségeik csökkentése és a nyereség növelése miatt csak akkora akkumulátort raknak az új autókba, amekkorát nagyon muszáj. Nem azért van kis akku bennük, mert a generátor nem bírja el.200A... remélem minimum 50-es kábeled van.
Az csak 1 biztosíték, ha pótakksit akarsz beszerelni, az elé is kell egy (a 2 akksi között 2 kell) -
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #27638 üzenetére
Annak a generátornak oly mindegy, hogy 30 Ah-ás vagy 80 Ah-ás akksit tölt. Ez fogyasztók áramfelvételén múlik.
Közösítő? Relére gondolsz, ami leállított motor mellett leválassza a pótakkumulátort a főakkumulátorról? Bár az sem létszükséglet.
Ami viszont fontos, hogy a hátramenő pozitív kábel elejére és végére is tegyél a kábel vastagságának megfelelő biztosítékot.
Savas akkut lehetőleg ne tedd be az utas-csomagtérbe, töltés közben durranó gáz keletkezhet, ami ugye robbanásveszélyes. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Dealer20 #26911 üzenetére
Ez jó kérdés, ez engem is érdekelne, ránézésre közel azonos felépítésű, leírtak alapján a Gladen terhelhetőbb lehet, viszont az MX meg garantáltan nagyon érzékeny, hátha garden tud valami okosságot róluk.
krisztian7: Én tervezek venni egyet, de jelenleg még magyar üzletek oldalán nem láttam.
-
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #26686 üzenetére
Ajtó szigetelés (feltételezve a rendes kivitelezést és anyaghasználatot) kb annyit javítana a minőségen, mint ha jobb hangszóró szettet vennél. A műanyag kiemelőkkel is érdemes foglalkozni, vagy MPX-ből legyártani másikat (MDF is megteszi), vagy a műanyagot megerősíteni bitumen lappal, gyantával...
Soudaband nem jó se az ajtóba, se máshova, olyant ne vegyél. -
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #26339 üzenetére
Mint ítram, annak a kötésnek semmi értelme. Nem lehet variálni, ezeket a szubokat vagy 0,5, vagy 2, vagy 8 ohmra lehet kötni.
Az a +6 dB az a BassBoost, és ugye azzal a szub hangerejét emeled meg egy bizonyos frekvencián. Ez álltalában 45 Hz. Ez rendesen bele szokott rondítani a mély tartomány zeneiségébe, búg tőle a mély. Nem mellesleg a torzítást is felküldi az egekbe. Én nem használtam akkor sem, mokor Audison srX 3-am volt az autóban, és azóta sem, pedig megfordult már pár erősítő nálam.
-
prmcsk
addikt
válasz
Dealer20 #26333 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok...
Az erőlködő fotóján 2 Ohm/ csat. felírat látható. Ez ment 0,5 Ohm/csat. ?
Ezek szerint a mélyeid 2x1 Ohm dupla tekercsesek.
2 Ohm = A hangszóró plusz- mínuszát összekötöd, a maradék plusz-mínusz megy az erőlködőre/csat.
(bal alsó)0,5 Ohm = A hangszóró plusz, plusz összekötve az erősítő plusszal/csat.
Ugyanezt a mínusszal. (bal felső) -
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #26303 üzenetére
Ahogyan neked tetszik.
Komolyan!
Írhatnám, hogy a 0,5 ohm miatt vigyázz az erősítőre, és ne tekerd a gain potit fél állás fölé, meg hogy 40 Hz-en vágd meg a jelet (én azt teszem), neked biztosan nem tetszene a végeredmény.
Más igények, más hallgatási szokások, más zenék.
-
-
Peti66
senior tag
válasz
Dealer20 #26204 üzenetére
Itt,vagyis Nálad több összetevős probléma leheségest
1.) Hátsó testpont gyengusz,és az Rca mínuszról is próbálkozik(a fej felől),így vegyesbe akár és végeredmény-képen földhurok jöhetett létre. (szerintem)
Ez, az ovál/ sub kombó sem egy egészséges dolog. Azonos frekvencia határokon belül, kioltások jönnek létre. +plusz
még szerencsétlenebb esetben fázis kioltás is bejátszhat. De,szerintem is valami rca, kontra test
gebasz a legesélyesebb -
profi91
tag
válasz
Dealer20 #26110 üzenetére
ESX Quantum QX 6.2C szettem van, iszonyatosan jó hangja van, egy jó erősítővel meghajtva.
Nagyon nagy dinamika, részletgazdag kép, hangerőben sincs szégyellni valója, telt mélyek, csilingelő magasak, nagyon jó összességében.
Igaz, ez egy felsőkategóriás szettje a gyártónak. -
gabber01
addikt
válasz
Dealer20 #25028 üzenetére
na most akkor mi van? hogy négy csatornára? dupla hidalásról volt szó. duplatekercsesnél az nyilván működik, ha az erőt lehet hidalni duplán. a lényeg hogy szeretném kihasználni az erősítő mind a négy csatornáját, hidalni elvileg lehet duplán az enyémet is, kérdés hogy egytekercses mélynyomót meg lehet-e vele így hajtani valamilyen módon.
-
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #24858 üzenetére
Ahogy Kavics is írta, ez valóban 0,5 ohm.
srX 1D 1 ohm stabil, én nem tenném le 0,5 ohmra, mert csúnya vége lehet. Versenyen egy bizonyos frekin ugyan a láda szorzó megemeli az ellenállást, de zenén folyamatosan ingadozik.
Alapban a 70-es biztosíték nem hiszem, hogy sokáig fogja bírni, ha egyszerm rendesen kihajtod.
Hűtőbordája sem képes szerintem kezelni tartósan a megemelkedett áramfelvétel okozta melegedést.Nem olcsó cuccaid vannak, vásárlás előtt fel kellett volna keresned egy szakembert.
-
kavics325i
őstag
válasz
Dealer20 #24858 üzenetére
A közösítést arra érti,hogy a két hsz kimenet odabent egy helyről indul. Bevett szokás normálisabb sub erősítőknél!A te példád pedig az,hogy 2x2 ohm tekercs párhuzamban az egy ohm. Ebből van kettő ami ugyancsak párhuzamosra van közösítve bent az erőben. Ez biza 0.5 ohm ami az erőnek annyira nem jó hír. Bár meglehet 0.5ohm stabil
(#24856) pps1 Látod mondtam én,hogy kétcsatis lesz a vége.
De legalább vett volna 2ohm stabil hídban erősítőt. Neeeem,, kötött 2x4-et 2x4-re
-
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #24854 üzenetére
Ú bakker, ti aztán kötögettek mindent mindenhova, anélkül, hogy tudnátok, mit tesztek.
Nincs a környéken valami szakember?
Ennek az erősítőnek ugyan 2 kimenete van, de azok belül közösítve vannak.
A további írásodat viszont nem tudom értelmezni, jobb lenne, ha lerajzolnád.Informatívabb.
Ezekkel a szubokkal 0,5 vagy 2 ohm lehetséges, ugyan az a szituáció, mint Magnat - 2x4 ohmos szub kombinációnál. 2 ohmon kevés a kakaó, 0,5-re meg én nem tenném le tartósan az Audisont.
-
T-Tboy
tag
-
zolikaDB
veterán
válasz
Dealer20 #24465 üzenetére
Astráéknál a sedan a kupéval nagyjából kompatibilis, hátsó lámpa, hátső lökös, hátsó sárvédők tekintetében, ezek nem egyeznek a hot hatch kivitellel, azaz az 5 ajtóssal.
Az 5 ajtós első ajtaja szerintem egyezik a 3 ajtóséval. De szigetelőlapot nem mm-re fogsz venni, és ha lenne is eltérés, akkor az mm-ben mérhető.
A kiemleőkeretet nyugodtan cseréld MDF-re, egészen másképp viselkedik a két anyag, és pár ezrest megér.
Milyen hangszóróról van szó amúgy? -
T-Tboy
tag
válasz
Dealer20 #24162 üzenetére
Hm, zsír új? Jól megőrizte vki a utókornak.
Szerintem is kösd erősítőre, az az igazi. A fejek nemigazán tudják jól meghajtani a hangsugárzókat.
A Kicx szettedet hangra szerintem simán elveri ez a MB szett, persze, az a kérdés, hogy a gyakorlatban a Te füleidnek majd mennyire jön be. -
T-Tboy
tag
válasz
Dealer20 #24150 üzenetére
Lehet rosszul vagyok informálva, de ha jól rémlik akkor újonnan anno olyan 50-60eFt közt mérték ezt a szettet. Ennek tükrében döntsd el, hogy Neked 20e-et megérne e.
Én egy MB Quart QSD216-os szettet használok szigetelt ajtókban, kiemelő MDF panelekben és nekem tetszik. Igaz, ez "kicsivel" drágább szett volt anno, de ez sem mai csirke. -
T-Tboy
tag
válasz
Dealer20 #24150 üzenetére
Szerintem ki kellene próbálnod ha lehetséges vásárlás előtt. Nem mai darab ez a szett, de ez nem jelent semmit sem ha jó műszaki állapotnak örvend. Persze, az hogy tetszene e Neked amit tud az nagyban függ a rendszered többi elemétől is. Elvileg eléggé mélyre képes menni a mély-közepe ennek a szettnek (40Hz), ha jól szigetelt, csillapított ajtókba kerülnek akkor szerintem szépen fognak muzsikálni egy kisebb teljesítményű erősítővel is.
-
trencsy
csendes tag
válasz
Dealer20 #24100 üzenetére
Szia!
Nekem új szériás 122 van, Hifonics1000D -vel párosítva, jelenleg még 4 Ohm -on.
Saját építésű láda, kézzel "reszelt" port.
Szeretem, van benne fantázia, kiváncsi leszek 1 Ohm -on mit fog hallatni magából, de ez csak jövőre, most itthon pihen az ágy mellett...Nem bántam meg, hogy megvettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest