-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #71894 üzenetére
Szakmai topikban tilos hirdetni, nem?
-
Lite
őstag
válasz
Wiz Khalifa #71876 üzenetére
Akkor viszont a külső rács lehet az akadály. Nem lehet a végtelenségig emelni. Nekem specifikus mdf keretem volt, azon is kellett még picit emelni. Viszont belül, emlékeim szerint volt még valami lyukacsos fém cucc, annak a sarkát le kellett vágni, az is akadályozta a beépítést.
-
Lite
őstag
válasz
Wiz Khalifa #71871 üzenetére
Kiemelő keret kell és emlékeim szerint a jobb oldalra kicsit alá is kell tenni, nem egyforma a két oldal. Oda nem fér be olyan mély cucc alapból.
Mélységre a 68 mm még befért (Sinus Live 16 iL). Sokkal több hely nincs.
A kábel áthúzós, de ott a jobb oldal meg könnyebben. -
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71871 üzenetére
A mélység nem gond en max 85mm max magnes átmérőt tettem be ez athuzos volt nekem asszem.
-
Lite
őstag
válasz
Wiz Khalifa #71868 üzenetére
Nekem is volt ilyen, mi a kérdés?
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71868 üzenetére
Tessék kombiba építkeztek 1u ba.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #71759 üzenetére
Csak sikerült megcsináltatni a tűzfalon átvezetést.
Egy általános szervízben vállalták el végül. Megcsinálták profin, pont ahogy szerettem volna és ahogy kértem tőlük. Két 10-es vezetéket vittek át az akksitól és 14e Ft-ot kértek érte.
10-es tápvezetékeket vettem és szereltettem be, ahogy itt tanácsoltátok. De végül túllőttem egy kicsit (vagyis nagyon) a célon, mert az eredetileg kinézett Impact JX 604 erősítőt hiába nem rendeltem meg, nem szállítják ki, mert a magyar forgalmazó szerint valami sorozathibájuk van és 10-ből 8 hibás. Így a webshop-os srác rábeszélt helyette egy KENWOOD KAC-M1814 típusra. Ez csak egy kicsivel nagyobb méretre, még ez is elfér a műszerfal mögött a kesztyűtartó mellett és tud nagyszintű bemetetet fogadni. Egyetlen hátránya, hogy ez csak 4x45 W-os, de végül elfogadtam, hogy ennyi lesz csak és megrendeltem ezt, már meg is érkezett.
Ennek a Kenwoodnak viszont gyári, nem cserélhető 1,5-es tápvezetékei vannak és az adatlapja szerint 30 A helyett 15 A-re kell biztosítani. Így most elég elcseszettül néz ki, hogy a már bevezetett 10-es vezetékről sorkapoccsal lemegyek 1,5-esre. De mindegy, legalább minimális veszteség lesz rajta.
Most keresgélek 15 A-es értékűt a 10x38-as biztosítékból, mert autóhifi boltokban nem találtam ilyet sehol, muszáj ipari biztosítékot vennem. Viszont nagyobbat sem használhatok a levékonyított tápvezetékek miatt.
Ma már ideiglenes bekötéssel teszteltem a rendszert az erősítővel. Hihetetlenül tetszik, nagyon meg vagyok vele elégedve, így végre kihozom a hangsugárzóimból azt, amit ténylegesen tudnak.
Bőven elég is lesz nekem az a 4x45 W.
Holnap elvileg megérkeznek a krimpelhető ISO hangszóró anya és apa csatlakozók, hogy ne kelljen forrasztással gányolni a csatlakozásokat. Sajnos ezeket külföldről kellett rendelnem, mert itthon sehol nem találtam krimpelhetőt, csak olyat, amin már van egy 10 centis vezetékcsonk. Utána már be is fogom tudni a végleges helyére szerelni az egészet.
-
pengusz77
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71796 üzenetére
A kábellal semmi baj, nem mindig a kábel minősége okozza a generátorzajt.
-
pengusz77
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71777 üzenetére
Én Hicon Ambience rca-val bármikor produkálok neked generátorzajt 😂
-
szapor_v
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #71775 üzenetére
Szia!
Generátor zaj alatt azt értem, hogy amikor emelkedik a fordulat, vele együtt a sípoló hang frekvenciája is emelkedik. Mindenféle kábelt próbáltam de nem oldódott meg(még azt megpróbálom, hogy nem "befűzve" hanem a levegőbe viszem).... Ezekkel a magas-alacsony jelszint átalakítókkal milyen tapasztalatok vannak?
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71781 üzenetére
Ez nem attól függ, hogy milyen az autód benzin vagy dízel. Lehet minden külön vezetve bal táp jobb rca akkor is elő jöhet, nehéz kiírtani vagy ki sem lehet. Megtanulsz vele együtt élni. Nálam is van egy 10-20 perces halk sípolás utána abba marad. Cserébe én tudom mitől van csak időm nincs elrendezni a kábeleket. Hsz,táp,rca mind egymás nyakán.
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71777 üzenetére
Nem biztos, hogy az segít a zavaró zajok elhárításában. Előző autómban - Passat 1,9 PD TDI - volt egy alap búgás, akkor hallgatott el, amikor az úgynevezett tolóüzemi lekapcsolás esete forgott fenn, vagyis elvettem a gázt, megszűnt a befecskendezés. Semmi módon nem sikerült megszüntetni, megtanultam együtt élni vele. Már negyed hangerőnél elnyomta a zene. A minden létező szigeteléssel ellátott, 5 méteres RCA kábel ára 54000 Ft volt.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71775 üzenetére
Majd fogsz, előbb utóbb mindenkit utolér
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71759 üzenetére
2003-as autó, az ég világon minden gyári benne (a fejegység már nem). Nem lett nagyon hozzá nyúlva semmilyen szinten.
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71733 üzenetére
Az általánosítás, hogy mindegyik olasznak sok a magasa. Szerintem egyáltalán nem igaz, sokkal inkább mondható az amerikai gyártmányokra.
A felsorolásodban csak a Hertz olasz, mikkel van még tapasztalatod? -
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71731 üzenetére
Ezek olyan általánosítások, amiknek semmi közük a valósághoz.
-
Ear001
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71727 üzenetére
Jaj istenem, ne mondjunk már ilyen marhaságokat, hogy 20-as szubhoz vegyen egy magasat, azt jó lesz. Végül is csak a zenei sáv fele nem fog szólni, az ének, a hangszerek 80%-a.
Meg ilyeneket, hogy azért volt benne sok magas, mert olasz volt.
-
szemarci
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #71725 üzenetére
Köszi!
Hangszóróból ötlet?
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71718 üzenetére
Igen, tudom nem Pioneer stb, de ez volt nekik ott cserében készleten, azonnal. S jó vélemények vannak róla (4.8/5 45 értékelés alapján)
Edit: Ez már nem is egy pehelykönnyű valaminek érződik.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71706 üzenetére
Sajnos messze vagy, de így sok értelme nincs ilyen szettnek ha nem építesz neki megfelelő körülményeket. Arra lettem volna kíváncsi, hogy van e értelme ekkora mágnesnek ezen a hangszórón.
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71708 üzenetére
Panelt kell építtetni hozzá, ami elkészül pár nap alatt. Addig nem szerelném be, amíg nincs kialakítva a megfelelő hely és a rendszer többi eleme. Ezért porosodik Focal Utopia szettem a szekrény tetején. Inkább ne szóljon sehogy, mint szarul.
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71706 üzenetére
1988-ban vettem egy Daciát, annak az ajtajában sem volt hely hangszórónak, de megoldottam, dekopírral kivágtam.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71704 üzenetére
Középboxból az ajtó fele?
Merre fele laksz meg lehet hallgatni?
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71698 üzenetére
A bevonata lehet OFC.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71698 üzenetére
Van egy olyimpic szetted?
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71695 üzenetére
Nem szabad noname kábeleket venni, erre már 30 évvel ezelőtt rájöttem.
Ezek melegen ajánlottak: [link]. -
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71695 üzenetére
Az ofc az ofc meg a sulya is mas mivel a rez nehezebb. Ha cca kabelt adott neked tuti vissza kocogtam volna vele...par jó szoval ellatva. Ha erndelek en mindig azt kapom keress jo online boltot.
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71689 üzenetére
Inkább 99,99 % tisztaságú legyen!
-
Andralin
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #71689 üzenetére
OK. így már értem. Meg is rendeltem a 10-es vezetékeket, profi Dietz tápkábelt, ahogy javasoltátok.
Amit írtok a beszerelés felelősségéről azt én nem tudom megérteni és elfogadni. Ennek szerintem semmi alapja nincs.
Kihangsúlyoztam, hogy nem kérek elektromost bekötést, az nem része a megrendelésnek, kizárólag karosszéria/lakatos munkát kértem tőle, olyat, amiben neki van nagy tapasztalata.Hozzá legfeljebb akkor mehetnék vissza panaszra, ha rosszul tömíti az átvezető furatot és befolyik a víz az utastérbe. Ha elektromos probléma lenne (pl. tűz), akkor az elektromos bekötést végző ember (szóval én) lennék a felelős, senki más!
Ez kb. olyan, mintha kigyulladna egy új ház elektromos hiba, rossz bekötés miatt és a kőművest vennék elő miatta, aki az elosztódobozok helyét kialakította a falban, nem pedig a villanyszerelőt, aki magát a bekötéseket csinálta. Szerintem ez nonszensz. Ő egy lakatos munkát csinált, kialakított egy vízálló furatot egy lemezen, itt a vízállóságon semmi más nem kérhető számon rajta. Aki nem vállaja el, az a szememben egy beszari alak, vagy csak nem akar lehajolni a kisebb melóért, mert biztos úgy van vele, hogy van elég nagyobb pénzt hozó melója is, sok ilyet láttam már "mesterembereknél".
És végül akkor mi a véleményetek a sima autóvillamosságis által végzett kábelbehúzásról? Alapból meg lehet bízni abban is, hogy jó munkát végez?
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71678 üzenetére
Szia itt egy össze hasonlítas pl. [link] remelem jo a link
-
Andralin
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #71675 üzenetére
BBéci, Wiz Khalifa,
Köszönöm a tanácsokat!
Remote vezeték nekem nem kell, mert az Impact JX 604 a FRONT LEFT nagyszintű bemenetét használja remote-nak, ha jön rajta hangjel bekapcsol, ha nem jön, akkor kikapcsol automatikusan.Viszont az általatok ajánlott 10 és 16 mm2 keresztmetszetű táp kábelek számomra nagyon durván hangzanak. Egy 4x60W D osztályú erősítőről van szó, ami 30 A-re van biztosítva. Hagyományos villamossági számítások szerint a 6 mm2 is már túl van méretezve. Mégis 10/16-ost ajánlotok?
Csak kíváncsi lennék, hogy hangtechnika esetén miért kell ennyire túlméretezni a tápkábelt? Vagy csak azért kell ekkora, mert kisebbet nem gyártanak profi kábelből? -
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71678 üzenetére
A tápkábelen érkező áramból lesz a hang, tehát befolyásolja. Hifiben és házimoziban is jelentős hatása van a jó minőségű tápkábelnek.
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71675 üzenetére
Többen, többször leírták, hogy amennyiben fontos a hangminőség, el kell felejteni a hegesztőkábelt.
-
Nagyfejű
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #71599 üzenetére
Ne haragudj de kurva nagy hülyeségeket irogatsz,itt a hangminőség rajongói vannak,és nekik magyarázod a kw teljesitményeket......teljesitmény nem egyenlő a hangminőséggel.....
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71599 üzenetére
Na akkor a szélvédő is birja csak kell ra egy biztonsagi folia 2 3 retegben. Mar nincs is bajod. Na az ajto szakítós dolog nem 1.5 kw. Nekem 10kw van a szekrenyben. 4 15 col nyomoval. Meg az se veszi le az ajtot. Hidd el ugy lehet mereviteni nem is gondolsz rá. Es nem novelsz súlyt
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71589 üzenetére
Amiről írsz ezek mind megszüntethető ek.kb bele kell tolni egy 40 50 et különböző szigetelő anyagokba és már jó is.ha elered a 1.5kw ot ott már ebben az állapotban csak zörögni fog sajnos. Nekem is van még zorges de fogy szépen lassan.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71589 üzenetére
Erre vannak a zaj és rezgéscsillapító termékek.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71583 üzenetére
Van akinek ez a fontos ami neked, hogy minden porcikája rezonáljon az autónak. Bár nemtudom ez miként határozza meg egy egy készülék minőségét.
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71583 üzenetére
Mi köze a hangminőségnek ahhoz, hogy "szakít"? A SAL-ok is "szakítanak", mégse kerülnek ki a bóvli kategóriából.
Tegnapi hozzászólásodban ötször szerepelt a "szar" jelző, amit akár tízszer lehetne mondani a makkaudió termékekre. Sőt, idézlek: "kókány szar"."Kókány szar" autókban, mint a Thalia könnyen rezgésbe jön minden, az nem viszonyítási alap.
-
V8engines
tag
válasz
Wiz Khalifa #71569 üzenetére
"Itt nem téged akarlak bántani hanem hogy ilyen ipari hulladékokkal van teli a mai világ ami még ajtó támasznak se jó mert nem tartja meg a súlya miatt."
Ajtótámasznak még sz@rul is néz ki, szerintem. De "ízlések és ficamok", a mondókám.
Ajtótámasznak pl. egy öreg akkumulátor, nálam. Ha már kitámasztó nincs felszerelve. -
racskobalazs
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71569 üzenetére
Igen, valami ilyesmi. Mondjuk gondolkodtam is, hogy a régi volt vagy 2+ kiló, ez meg... fél se
Akkor erre csakis az a megoldás, hogy egy fokkal komolyabbat kéne venni?
Néztem itt topic leírásban, de a legolcsóbb ami BT-hez van sorlva, az ilyen 30+, amit nem garasosság miatt nem vennék, hanem mert az autó 16 éves létére 70k km-et futott. Az év 365 napjából 300-at garázsban tölt.
-
Lite
őstag
válasz
Wiz Khalifa #71555 üzenetére
Ez tiszta,a kérdésem csak arra irányult, itt lehet-e egyáltalán különbség, vagy ebben a nem túl szerencsés akusztikai környezetben nincs értelme...
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71543 üzenetére
Egy gyors kérdésem lenne a d osztály erősítőrol ha csapod neki mennyire melegszik fel? Kezmeleg langyos vagy nem allja a kezed?
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71517 üzenetére
Az ilyen jellegű nagyon nagy lyukat én beragasztottam elsősorban utána fedtem le ctk val. Nagyon sokan így csinálják és elégedettek vele ,hisz így is sokkal jobb mint a gyári.
-
CB
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71517 üzenetére
Nem tudom láttatok-e már élőben Forester ajtót, de akkora ajtaja van, mint egy busznak.
A lemezek elég vastagok, és belül is tele van az ajtó merevítéssel.
Ennek az STP-nek táblája 1,5 kg. Egy ajtón így is 2 - 2,5 tábla van. Ehhez jön még a hangszigetelő filc súlya, ami a kárpit belső oldalára kerül. Ez is kb. 1 kg.Az ajtó belseje teljes felületen be van borítva. Az új hangszórók fejegységről hajtva olyan nagy rezgéseket nem keltenek.
Már így is olyan az ajtó, hogy kopogtathatod, semmi rezonancia nincs.Ha meg eljön az ideje, hogy berakatok valakivel egy erősítőt, eldöntheti, hogy kipótolja-e a borítást.
Egyébként már így is sokkal csendesebb lett az autó. Hihetetlen.
De hogy ez mekkora munka, azt sehol nem olvastam. Ezen a héten minden délutánom, és a hétvége is ráment. A térdeim, lábaim kikészültek a sok térdeléstől, guggolástól, hajolgatástól.
Alig tudok menni. A kézfejem tele van karcolásokkal, amit az ajtó belsejétől kaptam. -
CB
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71514 üzenetére
Hát, nekem sincs nagy tapasztalatom, mondhatnám, hogy még szűz vagyok.
Éppen ezért kb. 150 videót néztem végig róla. Azt azért elárulom, hogy nem láttam kettő egyforma módszert, ahogy nincs kettő egyforma ajtó sem.
A látottakon kívül a kárpit is kapott belúlről az STP-ből, és 10 mm-es, és 16 mm-es öntapadós hangszigetelő anyagot. -
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71514 üzenetére
Jól tudod, bár triplával még nem találkoztam, aminek oka lehet az én tapasztalatlanságom. Ami a képen látható, az félmunka.
-
orbano
félisten
válasz
Wiz Khalifa #71461 üzenetére
Viszont hangban körbekocsikázza a P99-et az az ODR. Az eddigi legjobb mélyhang amit hallottam pedig belépő kategóriás 30-as driverekből jöttek, persze komoly, hozzá passzoló elektronikával. Itt jellemzően az erősítő és a driver és a kocsi szinergiája a döntő, nem a komponensek kategóriája. Az a micro szett meg magáért beszél, jujjdeszeretnékegyolyat... mondjuk DA100 Genesisekkel
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71468 üzenetére
Ízlés dolga, szerintem egyáltalán nem retró kinézetű, minden szempontból megállja a helyét ma is, bármilyen autóba építve. Jókora OLED kijelző, két nagy gomb fogja közre, bárcsak olyanom lenne 2017 márciusi autómban!
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #71468 üzenetére
Referencia fejegység, nem dobnak belőle évente újat.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71461 üzenetére
A vicces autóból az első micro precíziós szettet elfogadnam,jól egy.de ez a komponens válogatás valószínűleg jól sikerült a tulajdonos nak.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #71459 üzenetére
Először P99RS-nek néztem azt a fejet. Ami annyira nem vicc.
-
tomszli11
tag
válasz
Wiz Khalifa #71453 üzenetére
Bocsi félre írtam szóval amit vennék azon nem látok hátul olyan kimentet.
Küldenék egy linket a választott típusrol, és akkor ahogy jól értelemezem, kapnom kell majd mellé egy átalakítót amivel csak össze kell dugni a már meglévő autóból kijövő kábelekkel?Köszi.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71441 üzenetére
Olvastam en is irasokat a D osztaly damping factor -ja igy szar ugy szar. A tapasztalatom az (es jolenne ha vki megerositene
) hogy azonos arkategoriat osszehasonlitva a D osztaly dampingja jobb. Egy bizonyos hatar felett A-A/B nel meg kisebb kimeneti impedanciat lehet elerni -> megnagyobb damping faktor.
Pl: az M12 nek >1000, ami hasonlo arkategoriaju Helix AB osztalyban (G) az tud 200 at hidban...
Viszont ha megnezel egy Mosconi Zero 1 et az 6000+ hidban. Viszont itt 400 penzrol beszelunk -
Z0mbi
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71436 üzenetére
en kulon allatfaj vagyok, szub ban nem gondolom hogy indokolt AB - jo a D osztaly. Alacsony torzitas, hangzas...en nem hallom a 15-80Hz es vagasok kozott a kulonbseget
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71423 üzenetére
Alpine PDX M12... biztos kapni itthon is. Az ujabb szeria mar elvileg nem fog 40-50V DC-t nyomni a kimeneten
(regi 1000.1 en meg regi m6 os nak voltak ilyen remiszto videoi... )
/Z -
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71433 üzenetére
A ket optima eleg nagy tároló egyseget kepez. Ha meg külön vannak es rele kapcsol mindent akkor próbáld meg lehet ha hosszabb utakat jarsz elegendő a generátor. Ugy sem padlozod a zenet vegig. A hatso akut meg közvetlen a generátor töltse ugy vidd a töltő szálat. Biztosítékot szamoljbele en raktam elore meg hatra is.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71431 üzenetére
Igen elvileg 2 erősítő tud 2 ohmon 2kw ot. Én is úgy veszem ki de a THD magas és a damping miatt vetnem el,én.egy bxi szériás Hifonics is tudná amit szeretnél szerintem. A bxi 4000 pl az 1.5kw 2 ohmon.
Ha akkumulátor akkor ezt ajánlották Odyssey Extreme 31M-PC2150 12 V 100 Ah nekem 5:kw így kb elég húzós tétel de ha kell áram akkor kell.
Jelenleg egy 80A es generátor tölt nekem egy 77 A és 2db 92Ah munka akut.semmi gond a 2 év alatt.max gyorsabban elhasználodik a generátor.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71429 üzenetére
Ha csak 2kw körül kell erő akkor audio System h3000 eton fa 3000 pl Emphaser ea széria.hifonics bxi széria.rockford erők.az áram elegendő legyen az a lényeg.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71427 üzenetére
miert is ???ha errol beszelsz.
CEA RMS Power : 1x 1000W @ 2Ω, THD+N ≤1%
CEA RMS Power in bridge mode : 1x 2000W ez a stegnelTHD distortion @1KHz - 90% 4ohm nom. pow 0,03
Damping factor @4ohm >1000en 4 ohmon fogom hajtani az a 2 db ot es minimum 50mm 2 csatlakozok majd jelenleg is 35mm2 es meteren beul van ofc kabellel
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71425 üzenetére
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71423 üzenetére
steg k2.03 vagy k2.04 es mar meg is vagy
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68547 üzenetére
hogy volt mi volt bekapcsolva?
meg szelel tegyel ala tomitest a hangszoronak is.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68489 üzenetére
szia az egy gyari lada?
-
Ear001
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68463 üzenetére
Ha a lekoppanás a láda méretezése miatt van, amit nem hiszek, akkor az nem túl kicsi, hanem túl nagy, ugyanis a levegő úgy működik, mint egy csillapító rugó. Kisebb láda, erősebb rugó, nagyobb láda gyengébb rugó.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #68463 üzenetére
Olyan nincs, hogy túl erős rossz beállítás az van. Egy tekercset nem szerencsés hajtani a mélynyomón.
-
Ear001
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68445 üzenetére
Más. Úgy hívják, hogy mikrofónia. A lényeg, hogy az elektronikai alkatrészek egyfajta torzítással válaszolnak arra, ha nagyon rázzuk őket.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Wiz Khalifa #68445 üzenetére
Gondolom azért, mert szétrázza benne az alkatrészeket.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Wiz Khalifa #68439 üzenetére
Először is gratula
Másodszor viszont: erősítőt nem építünk rá ládára. Én nagyon gyorsan levenném róla. Öntapadós tépőzár van pár forintért és nem kell szétbarmolnod az autót. ABS lap is könnyen formázható és megmunkálható amire ráépítheted.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68439 üzenetére
Ez szep lett, csak nem értem miert kell a ládát erősítővel díszíteni?
grat a szetthez
-
kacsa7
őstag
válasz
Wiz Khalifa #68391 üzenetére
Azért van rajta 2x2 kivezetés, hogy a duplatekercses nyomónál ne a mélynyomó termináljain kelljen kötögetni. Az erősítőben belül össze van kötve a két kivezetés, hiába van 2x2 kivezetés, attól még 1 csatorna van csak. Szóval nem muszáj összekötnöd a mélynyomón, be tudod kötni az erősítőbe is külön-külön mindkét tekercset, mert belül közösítve van.
Ad egy kis szabadságot, így 2 lehetőséged is van.
Szóval ha a nyomón megcsinálod párhuzamosra, akkor az erősítőn csak egyik terminál párba kell bekötni. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Erre valaki? Holnap kéne bekötnöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szerintem hangszóró kimenetet nem párhuzamosítunk. Nem tesz jót neki. De majd a szakik megmondják.
-
atosan
veterán
válasz
Wiz Khalifa #68353 üzenetére
Maradt a Kenwood KMM124 😁
-
atosan
veterán
válasz
Wiz Khalifa #68350 üzenetére
Köszi, Peti66 Neked is
Meglátom mi lesz a felhozatal a boltban. Úgy tudom a Kenwood és a JVC egy és ugyan az, csak a dizájn más. -
kacsa7
őstag
válasz
Wiz Khalifa #68340 üzenetére
Az autók is papíron 2 literrel kevesebbet esznek, mint a valóságban. Az erősítők nagy részénél a leírt adat és a valóság eltér... A magasabb kategóriában van inkább realitása. Azért linkeltem a tesztet, mert ott van a végén a mért eredmény. Ettől még nem rossz erősítő, csak hasznos, ha van valós mért adat, nem a gyári kamu adatokra kell alapozni.
-
dmad
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #68340 üzenetére
Jó lesz az a Kenwood fej mellé, majd meglátod!!
-
dmad
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #68337 üzenetére
Jó kis erőlködő az
Az eladó meg rendkívül korrekt!!
Már ha itt veszed és egyről beszélünk.. -
kacsa7
őstag
válasz
Wiz Khalifa #68337 üzenetére
Teszt
A Hertz HCP szériás erősítők abban az árkategóriában egész normálisnak számítanak. Ha elég a 300W/4ohm v. 500W/2ohm, akkor vedd meg. -
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #68318 üzenetére
Tudom, nem javaslat volt az előző, csupán példaként említettem.
Korábban műszerfal alá, vagy középkonzol mögé rejtettem a frekvenciaváltókat. Viszont sosem voltak fejegységről hajtva, mert az maga a borzalom. Már 1992-ben végfokot használtam. -
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #68311 üzenetére
Eszembe nem jutna ajtóba tenni a keresztváltót. Tudom, hogy sokan oda teszik, de a nedvesség és a csapkodás miatti rázkódás biztosan nem tesznek jót az alkotóelemeinek. Legutóbbi autómban az erősítő mellé csavaroztam a hátsó üés támlájára, látványnak sem volt rossz, onnan vittem előre a négy szál fonott kábelt.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68315 üzenetére
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68311 üzenetére
a karpit belso oldalara a hangszoro elotti reszben nem fer el?melegragaszto?nem fogja oda?
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68307 üzenetére
szia nincs ket lemezcsavarod meg egy darab hilti szallagod siman fel megy mindenhova.milyen auto ajataja ?
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #68289 üzenetére
Számomra rémes ötletnek tünik nem a saját keresztváltójával használni egy komponens szettet. Hacsak nem valami különleges minőségű, egyedileg gyártott a cseredarab.
-
dmad
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #68296 üzenetére
Lesz majd ez még rosszabb is..
Ajtószigetelés, komolyabb kábelezés, stb....
A lejtő, az lejtő!! -
dmad
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #68293 üzenetére
Jól látom, hogy elindultál Te is a lejtőn?!
Helyes!! -
dmad
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #68289 üzenetére
Meg van annak az oka, hogy miért nem javasolják a Sal és társai eszközöket.
-
vasi89
őstag
válasz
Wiz Khalifa #68268 üzenetére
sodord rá a csatira a vezetéket meg tekerd körbe zöldsárga szigszalaggal. Az is oldható kötés
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68264 üzenetére
Nekem nem igazan jött kabel egyik szett el sem... Amugy ha forrasztod saru se kell
-
V8engines
tag
válasz
Wiz Khalifa #68264 üzenetére
Há', eddig én sem vettem még szettet, hogy ne lett volna besaruzva a hánszóló vezetéke.
Az más kérdés, hogy a vezeték minősége milyen. Az a vékonka bizbasz.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68262 üzenetére
Toronyora is akkor van lancal ha megveszed hozzá amugy nem jar. Miért adna neked hozzá sarut?
-
kacsa7
őstag
válasz
Wiz Khalifa #68258 üzenetére
A hozzáadott hangváltóval kösd be.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #68258 üzenetére
Full mindegy, a DSK magasait 2 hét után kitéped a csába.
-
hefike
tag
válasz
Wiz Khalifa #68231 üzenetére
Vágom...köszi!és mi annak az átalakítónak a neve?
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #68235 üzenetére
-
Gyumadár
tag
válasz
Wiz Khalifa #68235 üzenetére
Javaslom elolvasni az összefoglalót.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #68233 üzenetére
Annyit fuznek hozza, hogy hatra ne tegyel hangszorot.
Azzal a fejjel es a negy csatis erositovel igy aktivban tudod majd hajtani az elso szettet. -
kacsa7
őstag
válasz
Wiz Khalifa #68221 üzenetére
Értem a célt és mindenkinek más igényei vannak. A tisztánlátás végett azonban muszáj megkérdeznem, hallottad már az általad kedvelt zenéket normális rendszeren autóban/szobában vagy akár csak egy értelmes fülessel? Meglepődnél, milyen zenei részleteket fedeznél fel, általad jól ismert számokban. Egy RAP zene, nem csak annyiból áll, hogy legyen sok mély, ami mindent elnyom, aztán közben valami hülye vakerál valamit. Maga a stílus hangsúlyos eleme a mélytartomány, de nem csak ebből áll. A fejegységről hajtott hangszórók és külön erősítőről hajtott nagyobb láda azt fogja eredményezni, hogy nem fogják tudni az ajtó hangszórók követni a mélyládát hangerőben és hangtisztaságban. Ez már közepes hangerőnél jelen lesz, szar beállításnál meg úgy mindenhol.
Hogy messzire ne menjünk, pl. Wiz Khalifa számainál az alsó nagyon mély tartomány a hangsúlyos, de a számaiban sok magas hangú hangszer jelenik meg, ami élvezhetővé teszi, hogy ne csak a terjengős búgó mély legyen. Na ebből pont semmi nem fog hallatszani, csak a búgás. Ráadásul a vokált is elnyomja.
Egyébként erre a stílusra csak is refi való, zárttal vérszegény lesz. A zárt ládák alapból nem mennek annyira mélyre és nem emelik ki azt a frekitartományt, amit egy RAP/RNB/Hip-hop vonalon lehetne. Mellé a refi könnyebben hajtható, nem kell mögé ugyanakkora erősítő.
Nem akarlak megtéríteni, mert nem is lehet. Határozott véleményed van, ami vagy igaz, vagy nem. Ezt majd saját magad megtapasztalod.
A hangnyomásról csak annyit, hogy akik méretnek, azoknak a 90%-nak fogalma sincs arról, miről szól ez az egész valójában. Odaállnak egy nagy terhelhetőségű gyári reflex ládával, egy ahhoz képest lepkefing teljesítményű erősítővel, aztán feltekerik a hangerőt és várják, hogy a kontrollálatlan hangszóró mekkora hangnyomásra képes. Egy normális hangnyomásra hangolt rendszer normális tápellátást, erősítőt, hangszórókat és nem utolsó sorban egy jól hangolt ládát kíván. Ez ugyanúgy sok idő, mint akár SQ vonalon és minél magasabb szinten űzöd, annál több pénzt lehet belelapátolni minimális javulásért is. Ráadásul az igazi SPL rendszerekben több mélyközép és magas hangszóró van, pont azért, hogy tudja tartani a lépést a ládával és hozzáadjon a hangnyomáshoz.
Érdemes beülni SPL-re épített normális autóba, tényleg élmény.
Egyébként amit néztél MTX erősítő+nyomó még egy egész jól párosított történet terhelhetőség-teljesítmény oldalról, csak a dupla nyomó karakterisztikája miatt mindent el fog nyomni hangerőben, amíg a felette lévő tartomány megszólaltatására hivatott eszközök nincsenek ugyanúgy megerősítve. -
travix
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #68221 üzenetére
Ja azt nem tudtam, hogy vissza lehet csavarozni akkor nekivágok holnap
Én ilyet találtam szigetelésnek, de lehet van jobb, de ez olcsó megoldás:
https://zajcsillapitas.net/webshop/product/hanno-protecto-pf-820-1000-1000-2-mm_2
https://zajcsillapitas.net/webshop/product/ovf-soft-1000x1500mm_12Igazából ez elég 4 ajtóra ha nem valami terepjáród van, legalábbis én nem költök rá többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest