- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pps1
senior tag
válasz
attila666 #26404 üzenetére
Szerintem érdemes megpróbálni. Mivel mindened megvan, így nincs semmi veszíteni valód. Persze ennek csak akkor van értelme, ha nem vagy megelégedve teljesen a hangjával, vagy halk.
De mindenek előtt ki kellene szigetelni rendesen az ajtót, amivel kb többet érhetsz el, mint ha bármelyik komponensedet lecserélnéd.
-
plaszy
őstag
válasz
attila666 #21909 üzenetére
Szia!
Köszönöm, igen, ezt megfigyeltem, tehát hallható, hogy, ha megcserélem a 2 szálat, akkor kicsit magasabban szól. Akkor gondolom, hogy ez a "rossz" megoldás, és vissza kell fordítanom. Egyelőre most a bal oldalit szedtem le, az ajtókárpitot meg beépítőkeretet. Holnapután lesz újra több időm, akkor nekiesek a jobb oldalnak is, hasonlóképpen.
-
Az-X
őstag
-
k-feri65
senior tag
válasz
attila666 #21086 üzenetére
Szerintem amiket eddig írtál és mivel a fejegységed pio,,de nem egy high-end,,,ezért jó a reflex láda,,ha fázishibád van és kevés a bassz akkor fordítsd meg a plusz minuszt...vagy forgasd a ládát a csomagtartóban... a zárt láda ugyan pontosabb de ahhoz a rendszert is kéne picikét hegyezni...
-
Joe fiú
senior tag
válasz
attila666 #21051 üzenetére
X ion 10-hez garantáltan kevés lesz, sőt a többihez is kevés lesz, az MX10 el lesz vele, de azt sem fogja kihajtani, vagy keress 30k körül valami normális 4 csatist, vagy tégy úgy ahogy mondtad,hogy az első szett fejre kötve, a mélynek meg valami combosabb két csatist venni.
Más: Valakinek tapasztalat Stinger Expert RCA-val kapcsolatban? Mit érhet, ill. milyen kategóriát képvisel?
-
sixer66
senior tag
válasz
attila666 #20827 üzenetére
Ezen már Én is gondolkodtam, hogy a mostaniból nem lenne rossz csinálni egy reflexeset, csak mivel ilyen témában nem vagyok otthon, így egyedül nem állnék neki.Láttam már ilyen programokat, amik kiszámolják Nekem hogy mit merre, de arra is írták, hogy egyáltalán nem 100% amit kidob.Pénzem nincs most, hogy ládát csináltassak, meg hát majdnem ott lennék, hogy vehetnék helyette egy készre szereltet. Persze tudom elég sufni tuning megoldás lenne belerakni ezt a házimozi sub-ot, úgyhogy inkább el is passzolom ne foglalja itt a helyet, csak ma szétszedtem megláttam mekkora mágnes van alatta , meg tényleg szépen szól és hirtelen rám jött, hogy mi lenne ha beleraknám kocsiba.Nah de el is hesegettem ezt a gondolatot.
Nah akkor érted mi a bajom, hogy erősen keményen szól a mostani is, de Nekem a nagyon mély lágy hangok hiányoznak, amit csak reflexesből hallottam. Nincs nagy komoly autóm, szóval nem akarom szétrobbantani a hátulját, meg azt se akarom hogy minden alkatrész zörögjön, csak hogy halkan is szépen doromboljon. -
orbano
félisten
válasz
attila666 #20799 üzenetére
szerintem fölösleges csatornánként egy kábel, így sem lesz vele gondod. mindenképpen a falit használd, mert az tömör réz... azért jó a hangja. ja és mindenképpen CAT6.
Ilyen dugok jók persze.
Eltörni amúgy nem fog, a külső burkolatot blankold le egy 5 centit és akkor kényelmesen elvan egymás mellett a két dugó. zsugorcsövet nyomhatsz a fedetlen szakaszra, vagy bandázsolhatod. -
Joe fiú
senior tag
válasz
attila666 #20152 üzenetére
Az az ellenállás az a nem kívánatos frekiket vágja le róla, ergo ha levágod kinyírod a magasat, persze majd valaki megerősít, nekem Radion váltóval volt MX-em úgy teljesen kultúrált volt, elég bántóak tudnak lenni az MX magasai, célszerű úgy elhelyezni,hogy ne veled szemben legyen fordítva.
-
Játékos
addikt
válasz
attila666 #20152 üzenetére
Köszi a hozzászólást! Kéárdés maradt, hogy le lehet tesztelni "füllel", hogy van-e gyárilag hangváltó beépítve? Mert van kivezetése a magasnak is, így nem kell szétbontain az egész műszerfalat, meg kábelt behúzni, hanem csak simán arra a kivezetésre tenném a váltót, arra meg a magasat. Na, holnap kiderül...
-
footy
addikt
-
shteer
titán
válasz
attila666 #19678 üzenetére
Az alsó kiemelőgyűrű és az ajtó közé szoktak rakni valamilyen puha anyagot (szivacs, pamut vagy hasonló) vagy csak egyszerűen fogassam fel néhány csavarral?
én "hangszórótömítőt" fogok, amit a szobai hangfalakba kerül, hangszóró és a doboz közé - ilyen nyúlós, ragadós cucc
pácolhatod, lakkozhatod kedvedre
jó lesz, nem apróztad el
-
Joe fiú
senior tag
válasz
attila666 #19618 üzenetére
Ízlések, és az ajtó kérdése hogyan van rögzítve, legcélszerűbb kiemelőgyűrűvel kicsit magad felé döntve beépíteni, ez lenne a legideálisabb, magassugárzót szintén a te ízlésednek megfelelően helyezed el attől függően honnan szól éppen a legjobban.
1.5mm2-es kábel elég lesz,azt hogy az erősítőddel, hogy fog szólni az passz, azt senki nem tudná neked megmondani.
Szivacsot rakhatsz be,ha neked úgy tetszik, szerintem a jelenlevők közül nem sokaknak van benn, nekem pl. pont van a hangszóró mögött.
Ki lehet fogni jó áron használtba a szetteket,ha nem sietsz nagyon,az elmúlt időszakban elég sok jóárasított volt ezekből,konkrétan én is adtam el MX-t.gabber01: Szvsz. halál felesleges hátulra hangszóró,semmi plusszt nem hoz, csak összekavarja az egész zenét, tudom,mert nekem volt/van is benn kalaptartón hangszóró.
És az is hülyeség,hogy a kalaptartón lévő ovál több mélyt ad, egy normálisan beépített első hangszóró ad annyi mélyet mintha a kalaptartót szétufrkálnád. -
Swiss_audio
tag
válasz
attila666 #19618 üzenetére
Annyit hozzátudok szólni én is, hogy Skoda Felíciám van és én is hasonlóan jártam mint te.
[link] én ez alapján építettem meg nem rég a panelt, és aztán végre bekerült a hertz, amit rooland fórumtárstól szereztem be.
Még vissza van az ajtó rezgéscsillapítása,kellene 1 USB fej, meg 1 jó hangú jó árú 4 csatis erősítő is, de így is rengeteg a különbség.A gyakorlottabb emberektől kérdezném, hogy hogyan szokták az erősítőket a kocsihoz fogatni? (itt arra utalnék, hogy láttam olyat hogy kasztnihoz lemezcsavarral csavarozták, de ha cserélni kell az erősítőt akkor tele lesz fúrva a kocsi lyukakkal?
)
-
-
14adam
addikt
válasz
attila666 #18958 üzenetére
épp nemrég javítottam egy MNC tápkábelt... Jó nagy szar,ismerősömnek tettem vissza a ládát meg az erősítőt,fogom a föld kábelt,megrángattam egy kicsit,hogy jól a helyén van-e erre a saru lejön és a kezembe maradt a kábel pedig épp,hogy hozzányúltam.
Na,aztán a végén úgy forrasztottam vissza hőlégfúvóval meg 1,5méter forrasztó ónnalmeg rányomtam a sarut.
-
orbano
félisten
válasz
attila666 #18342 üzenetére
Fejegységről hajtva nem igazán van értelme új kábeleket behúzni, csak az idő/pénz megy el vele. Hátra sem nagyon van értelme hangszórót rakni. Ezt a pénzt költsd inkább arra, hogy egy 16-os komponens szettet tisztességesen bepaszírozz az első ajtókba, illetve az a-oszlopba. ha szeretsz/tudsz barkácsolni, akkor egy tekercs Soudaband-ot belekalkulálva sokkal többre mész, mint az egész hifi hangzását összekuszáló, semmire sem jó hátsó oválokkal (tisztelet a kivételnek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Azonnali fotós kérdések órája
- EAFC 25
- DJI topic
- Asztalos klub
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honda topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest