- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooland
senior tag
válasz
zolikaDB #22213 üzenetére
Minden hangszórónak külön kábele van, külön csatornaként kezelendő. Az erősítő egyik csatiját rákötöd a hangváltó tweeter in-jére és onnan a tweeter out-al mész tovább a magas sugárzóhoz. Az erősítő másik csatiját rákötöd ugyanennek a hangváltónak a mid/kick in-jére és onnan mész tovább a kick-hez. Így kész egy oldald. Ugyanaz van a másik oldalon is, az erősítő másik két csatornájával. Így a 4 csatis erősítő minden egyes csatija egy-egy hangszórót hajt. (CH1 bal magas CH2 jobb magas CH3 bal mélyközép CH4 jobb mélyközép)
Így a hangváltó teszi a dolgát ahogy kell. Időkorrekciózni külön tudod mind a 4 hangszórót. -
rooland
senior tag
.
-
rooland
senior tag
Jájj milyen szintű okosság megy itt mostanában...
-
rooland
senior tag
Ha valakit érdekel zsír új 0km-es, bontatlan dobozos Hertz DSK 165 szett bolti ár alatt, keressen bizalommal.
(akár több is) -
rooland
senior tag
válasz
zolikaDB #20034 üzenetére
Azóta sem cseréltem le, fix tagja a rendszernek.
Pont most 1-2 hete kényszerültem arra, hogy nincs bent szub. És azon gondolkodom, hogy lehet nem is hiányzik. Így legalább nem kutyulja össze a zenét. (persze elektronikus, "baszatós" zenénél nem veszi fel a versenyt egy jó szubbal, de hangszeres pl. rock zenére tökéletes) -
rooland
senior tag
Hello!
Ki mit tud az Alpine 117-ről? Hallotta már valaki? Milyen a 9887-hez képest? A 117 procival együtt lenne amúgy.
("Az egyik szar, a másik meg jó" nem sokat segít köszönöm.
)
-
rooland
senior tag
Hello!
Valaki nem tud eladó Alpi 9887-et? -
rooland
senior tag
válasz
Intruder A 6 #18005 üzenetére
Én hallottam hasonló Kicker ládát, nekem tetszett a hangja.
-
rooland
senior tag
És miért ír itt mindenki off szürkével? Hogy mégjobban bas**a az ember szemét?
-
rooland
senior tag
Talas & Joe fiú:
Köszi az ajánlást, megnézzük mit tehetünk.Orbano:
Köszi meglátjuk, valószínű most pénteken kint leszek én is.Talas:
Én pont tegnap tettem be a DT-t ismerkedni. Ha gondolod meghallgathatod tetszik-e. Valóban van egy karakteres, jellemző hangja. Tegnap még nem nagyon tetszett, ma már kellemes csalódás volt valamiért. Lehet csak aludni kell rá párat. -
rooland
senior tag
12"-es Aliante zárt ládában hajtására milyen erőt ajánlanátok ami erőben és minőségben is kiszolgálná? Kb olyan ~30-35k körül kéne megoldás.
-
rooland
senior tag
válasz
gamek!ller #17666 üzenetére
...
-
rooland
senior tag
Az ODR-es Audinak sajnos konkrétan semmi értelme nem volt abban a közegben. De szépnek szépen villódzott...
-
rooland
senior tag
Én is ide offolok egyet hátha valaki ezt keresi.
Van egy eladó AS X-ion 12 plus-om gyári zártban. -
-
rooland
senior tag
Üdv újra köztünk!
-
rooland
senior tag
válasz
saguaro #17317 üzenetére
Hertzék helytakarékosan csinálták meg, legalább sokkal könnyebben építhető.
Lehetne mondjuk a két váltó egy közös 3x ekkora dobozban és akkor máris olyan lenne mint bármelyik másik hasonló kategóriás szett váltója. A beltartalma ugyanaz.
Sőt tehetnék 5x ekkorába mondjuk, amit nem lehetne kinyitni és akkor az átlag user bemenne a boltba és azt mondaná ahh az mekkora az biztos kemény abból adjon 4-et! -
rooland
senior tag
Azért a Verbatimot még nem nagyon veri semmi.
Verbatim Mikro -
rooland
senior tag
válasz
Osynho #17300 üzenetére
3 lehetőség van:
1. aktív a fejed. ilyenkor az erősítő semmit nem vág csak erősít, minden vágást a fejen csinálsz. ezt csak a komolyabb fejek tudják. (nem kell külön hangváltó)
2. az erősítőn vágod a dolgokat. szinte minden erősítőn van felső és alsó szűrő is amivel megoldhatod ezeket. (nem kell külön hangváltó)
3. bi-amp mód. ha a szett hangváltója ezt támogatja. ilyenkor a szett hangváltója vágja a frekvenciákat az erősítő erősít, viszont a szett mind a 4 hangszóróját külön csatornaként tudod kezelni a fejen. időkorrekció szempontjából fontos.
-
rooland
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #17270 üzenetére
4csatis erő. Két csati a szettnek, a maradék kettőt pedig behidalod a szubnak.
40ből simán találsz használtban 4 csatisat + valami szubot, ami kezdésnek jó lesz.
(aztán irány a lejtő...) -
rooland
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #17267 üzenetére
Nyugodtan rákötheted erősítőre, sokkal jobb hangja lesz vele a Hertznek.
Viszont igazad van, annyi márka annyi terméke van... inkább lenne 3 fajta amiből lehetne választani mi?Ja és aki azt mondta neked hogy kifejezetten fejről kell hajtani mert egy erősítő széthajtja az profi kereskedő lehetett.
-
rooland
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #17263 üzenetére
Jó a zenei ízlés!
Szerintem ilyen hangszeres zenére mindenképpen zárt ládás mélyet keress (pontos típust nem tudok/szeretnék mondani). Erősítőben meg ha jól tudom Udimension, Steg, Rockford (és számos más) erők talán jobb választások ilyen zenéhez, de nem akarok hülyeséget mondani. A lényeg hogy ne D osztályú erőt vegyél erre a célra, azt hallottam az nem túl szerencsés, max szub hajtáshoz.
Mondjuk ha szubhoz kell az erősítő akkor jó lehet a digitális. -
rooland
senior tag
Este valaki Lurdáj?
Lakatfogója van valakinek egy mérés erejéig amivel komolyabb DC áramokat lehet mérni?
-
rooland
senior tag
válasz
Laybee #17131 üzenetére
Na kezd érdekes lenni.
Mostmár lehet állítani a gain-t hangszórónként.
Tudja mostmár vágni a magasat is.
Viszont a közepet felülről nem.
Az már tényleg olyan nehéz lett volna??? Ez így akkor most milyen hajtás? Még mindig nem aktív!?WAV-ot még mindig nem játszik...
Az equ legalább 5 sávosról 13 sávosra nőtt. -
rooland
senior tag
Csak egy kis tapasztalatot osztanék meg.
A Neotech KHS-321 RCA-k a 25-ös táppal együtt kanyarognak a hátsó ülés alatt és 0 zaj. -
rooland
senior tag
válasz
Laybee #16933 üzenetére
Kettőt és könnyebbet
Nekem ez van: Kicx Pro6020
Nem akarom sztárolni, de igencsak kellemes jószág szerintem ezért az árért (bi-ampolható). Persze biztos van más bi-ampolható szett is. Annyira már nem vagyok okos.
-
rooland
senior tag
-
rooland
senior tag
válasz
Laybee #16930 üzenetére
A bi-ampos hangváltó annyit takar, hogy két bemente van és két kimenete is. (mélyközép-magas).
Így mind a két hangszórót külön tudod időkorrozni hisz két külön független csatorna, de a vágást (hogy melyik hangszóró hány hertztől hány hertzig kapjon jelet) azt a hangváltó oldja meg. (nem a fej) A kenwoodnál sajnos csak ez a lehetőség van, mert a fej nem tudja megoldani.
Nekem szerencsére bi-ampos gyárilag a hangváltóm.
Utólag beszerezni adott szettnek szerintem nem tudod, csak építeni lehet a szettnek megfelelő bi-amp hangváltót. -
rooland
senior tag
válasz
Laybee #16920 üzenetére
Hogy az egyik oldalon a magas és a mély-közép hangszórókat együtt tudom állítani csak. Így vagy a magasak vagy a mély-közepek nem lesznek fázisban. (ami nem jó)
Ha mind a négy hangszórót külön tudod állítani (2 mély-közép, 2 magas) az sokat számít a színpadképben és hogy minden a helyén legyen. -
rooland
senior tag
Csak magasokhoz keresek olcsó 1-1,5mm2-es kábelt.
Másik fórumon ajánlották a CAT6 UTP kábelt erre a célra.
Vélemény/tapasztalat, tényleg jó magasra?
Érdekes megoldásnak tűnik (nekem), de ha működik miért ne, kipróbálnám.
Valaki használta már? Bírja az utcai mindennapos használatot ez a kábel? -
rooland
senior tag
Köszönöm mindenkinek az együttérzést!
A műtét sikeres volt, úgyhogy marad a bot hallásom!
De legalább ezután most már látom majd mit nyomogatok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest