- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
tul nehezet kerdezel. ennyire kompromisszumkeszseg-mentesen erdemi eredmenyt nehez lesz elerni, rosszat meg inkabb nem javasol senki. gondolom az itt soxor dicsert 165-osok bele sem mennek az ajtoba (nyilvan kiemelo-keretrol sem lehet szo), tehat az erzekenyebb _es_ jobb minosegu hangszorok otlete is kuka. ha gonosz lennek, akkor azt mondanam h ha csak a hangero novelese a cel, akkor egyetlen db negycsatornas erosito (ket csatorna a ket ajtonak es ketto hidalva a melyladanak) megoldja szigoruan a hangero problemajat.
raadasul meg kene hallgatnotok egy hasonloan felepitett konfigot, mert siman elkepzelem h igy akar 40k is kidobott penz lesz -
orbano
félisten
egyébként ajánlom az én típusomat: Alpine CDA-9847. Hangminősége kiváló, bár a háttérszín kicsit macera mert csak a nagy gombok borostyán, a kis gombok pirosak (illetve van még pár kombináció, pl lehetnek zöldek, meg mittomén). Van rajta viszont 6 RCA és használtan ha találsz (türelem azért kellhet), akkor 20-30 között mozog, én spec 20ért vettem, de láttam 25ért is.
-
olbeteam
tag
-
-
Xero
nagyúr
Ha valahol kihallod a sub-ot az egy elbaszott rendszer!
Az hogy ilyen-olyan installokba demo autókba hova mi kerül az nem mérvadó. A mérvadó az a ténylegesen hangminőségre épített kategória. Ilyenkor legjobb példának az egyik hifi szerelőm autóját szoktam felhozni példának.
Megszámolhatatlan mennyiségű első helyezés 2.1-es felállással!
Minden autó amit minőségre építenek ugyan ilyen elrendezéssel bír. Nem véletlenül!Ahogy előttem is írták a hátsó ajtókba pusztán a hátsó utasok miatt raknak hangforrásokat, de azokat az első utasok elöl elzárni szinte képtelenség, mivel az ember a közép és mély tartományok irányát hallja!
Bárki nyugodtan beülhet a kocsimba meghallgatni egy hangszeres CD-t, majd átülhet akármilyen, akár gyári sok hangszórós rendszerbe és meg fog döbbenni! Stereo-t stereo-n kell hallgatni ilyen egyszerű!
-
orbano
félisten
ha a szubot kihallod, akkor nem beszélünk hifiről. az egy kommersz szar, amit lenyomtak a torkodon, vagy egy méregdrága valami, amit hifi gyanánt vettél meg, csak elq*rtad. az autóhifi egy pár magas-, egy pár mélyközép- és egy mélyhangú segédhangszóróból áll (nem véletlenül ez a neve). pont.
és igen, csak azért építik a csomagtartóba, mert ott fér el jól. bárhova máshova teszed, a kocsi funkcionalitását rontja. de ettől függetlenül simán lehet, hogy ott is van a legjobb helye, ezt előre nem tudnád megmondani.
aki pedig a hátsó ajtóba tesz hangszórókat, mert azért lehet oda is, az azért teszi, hogy a hátsó utason utazók is megfelelően élvezhessék a zenét. DE, nagyon nehéz, és kellő körültekintést igényel, hogy a fejed mögé tett sugárzók ne rontsák el a teljes színpadképet. de hangúlyozom, csak és kizárólag azért kerülnek hátra is hangfalak, hogy az ott utazóknak is jobb legyen, nem azért, hogy elöl is jobban szóljon. -
Xero
nagyúr
A háromszögben is jó nagyjából.
A lényeg, hogy a magas és közép tartomány lehetőleg egy vonalban legyen.
Hogy miért rossz a hátulról jövő zene? A koncerten akár hangosítás nélkül is elölről szól a zene nem össze vissza. A sub nyilván jó helyen van hátul a sub hangoknak nem halljuk az irányát ha jól van beállítva! Nem véletlen, hogy a hangminőség versenyekre épített autók 90%-a így van kialakítva. -
Geri89
aktív tag
Meggondolandó a dolog.. Mindenki ezt a 16os hangszórót mondja amúgy.. Az a baj, hogy félek az átalakítástól.. Az ajtópanelt még csak-csak meg lehetne oldani,de akkor még a kábelt is át kell valahogy vezetni, hogy ne törjön meg,stb.. aszem aludnom kell rá még párat
Köszi mindenesetre!
-
Tibicsucsu
aktív tag
Számítottam vmi hasonló válaszra.
Asszem veszek egy Alpine-t 30-40 között. Már csak az a bajom, hogy rohadt nagy a választék és nem nagyon találtam összehasonlító táblázatot, hogy tulajdonképpen mi is a különbség. Pl miben más a CDE-1xx és a CDE-98xx széria? (és miben más a CDA?)Ott vannak még a plussz jelölések is: R, RR, RM, Ri, BT stb.
Teljesen össze vagyok zavarodva -
orbano
félisten
ez nagyon szép és jó, de hogy a fenébe jön a témához? én írtam, hogy beszerelni egy szakinak (ezt nyomatékosítom, mert beszéljünk szakemberről) akármilyen autóba egy akármilyen fejegységet nem tart valami sokáig, tehát ez a van-e iso csati vagy nincs dolog eléggé tárgytalan. erre te nekem estél, hogy de a gané munka nem jó, meg ugyanúgy szerelsz be egy alpinet mint egy kínai bóvlit. és?
a kazetta adaptert én is messziről kerülném, nevetséges egy eszköz sajnos. pedig az ötlet jó.
-
orbano
félisten
de minek? kiveszi a gyári fejet, betesz egy olcsó mp3-ast, és kész. a legjobb ha olyat vesz aminek van USB csati az elején. ahogy az igényeit elnézem bármelyik jó neki, ami nem esik szét. tesómnak is van valami noname mp3, bt kihangosítós, mindenese, valami tizenezer forintért írországból, és teljesen korrekt. pláne egy buszban lévő egyéb "hifi" egységhez mérve.
-
Tomate
veterán
Igazából autóhifi témában nem nagyon vagyok otthon. Terveim szerint kezdésnek olyan 100.000 Ft-ot tolnék bele. Kell egy fejegység. (valami jó márkát szeretnék Alpine, Pioneer) Első ajtókba 1-1, kalaptartóba 1-1 (ovál?) Akkor a sub + az erősítő. (meg a kiegészítők esetleg) Célom viszonylag olcsón egy igényes rendszert összerakni. Az összeg változhat mert úgysem egyben fogom megvenni, hanem mindig ahogy lesz rá pénzem. Ez csak az én amatőr elgondolásom. Bármilyen más javaslat jöhet, mert mint írtam még kezdő vagyok.
-
Ákos86
tag
-
hugi0
őstag
Igen.
Ugyanis a nagy erteku kondi lassu (alltalaban).
Raadasul az akkumulatorbol, nyeri o is azt az "energiat" amit az erositonek ad tovabb.Tehat a kondenzator nem segiti az akkumulator munkajat (jelen esetben).
A jobb erositokben igy van megoldva a problema.
Par erosito felepitese: (Tobb kisseb kapacitas a "gyorsasag" erdekeben.)
1
2
3
4
5 -
Dare2Live
félisten
Amit vettem máshol se volt olcsobb. Ellenben itt a szerelés alapesetben ingyenes (ill az anyagköltséget állni kell és amely tipus problémás ott a beszerelés: 2500FT. Te ugye ennyiért a zsebedből se veszed ki a kezed.....) azaz nekem ingyenes volt.
Egy 25 körüli sráccsinálta végignéztem a munkáját, korrekt meló volt.
Extra kérésem annyi volt, hogy hangolja összea mobilommal ez meg is csinálta.
-
Dare2Live
félisten
hát lehet, hogy te nem veszed ki, de rákérdeztem és MMben is nem annyiból hanem ha náluk vetted ingyen azaz ingyen beszerelik.
JVC KDB11 MMben sajnos nem találni (illetve rendelnem kéne de jobban szeretem ha gari helyben van + akkor nem ingyen lenne a beszerelése) de ajánlottak helylette:
LG LAC 7900RNtami "uaz" mint a JVC Kékfog+telefonkihangosító+Mp3+WMA és még USBs bemeneti is van, ha nem olvasok róla semmi rosszat holnap megveszem/beszereltetem.
-
Ákos86
tag
Vegyük a számítógépes példát..jó mint mondottam mert én is magam raktam össze alkatrészenkét!
alapból én úgy rakattam össze hogy kértem segítséget!sokat informálódtam stb!
Minden egyes alkatrészre meg van a gari....de ha én belenyúlok a bioszba és egy kicsit megtépázom a teljesítményt,akkor tudni fogom érvényesíteni a garit, mert szerintem nem! -
Ákos86
tag
Egy picit összekevertem az üeneteket, bocsi!
"Ezzel az egészel csak egy probléma van , ha kulcsal van lezárva akkor azt azt a kulcsot sajnos odaadják a tulajnak!
"
Kérlek ne értsd félre:nem az a baj hogy meg kapod a kulcst TE vagy más,hanem az hogy olyan is megkapja aki hozzá nem értése ellenére belekontárkodik, majd utána visszajön "hogy há a gari"! -
orbano
félisten
de pontosan erről van szó:
egyben veszel egy rendszert, a rendszerre szóló garival, vagy alkatrészeket veszel? ha az előbbit, akkor a rendszerbe bele nem nyúlhatsz, mert elszáll a gari, ugyanúgy, ha alkatrészt veszel, elszáll a gari, ha leveszed a VGAról a hűtést, vagy felbontod a HDD-t.
a számítógépre sem véletlenül raknak matricát hogy ne bonthasd fel: így ha BÁRMI elromlik, ők javítják. ha te utólag beleraktál még három bővítőkártyát és kicserélted a VGAt, akkor már nem "fair" bevinni az egész gépet, és rájuk bízni a hibakeresést a saját költségükön. ahogy kocsit sem viszel vissza a garanciális márkaszervizbe, ha időközben kicserélted a vezérműtengelyedet és tönkrementek a szelepek, vagy mittomén.
miért lenne ez autóhifinél pont másképp? ha alkatrészeket veszel és az egyik elrontja a másikat, a Te bajod. ha rendszert veszel, amit beállítanak, akkor pedig ne piszkálj bele olyanba, amitől baja lehet. plána ha a hangminőségre is van "garancia". ha rátenyerelsz a fázisállító menüben az egyik gombra, akkor milyen alapon reklamálsz ingyenes szervizelésért hogy állítsák vissza, mert szar a hangja a hifidnek, -
Ákos86
tag
Egy picit javítalak,ha nem baj:
beszerelem, beállítom jön a lové (alap hogy úgy állítom hogy jó legyen és nem menjen el semmi)
Ha akar visszajön, ha akar nem...nem kötelező(mint mondottam jobb helyeken visszahívják,de te ezt felülbírálhatod, a rendszerednek baja nem lessz tőle)
Ha valami mégis elromlik nincs semmi gond hisz én állítottam! -
hugi0
őstag
Sal PRO szerias melysugarzok.
(Technikailag es fizikailag is jo felepitesuk van.)
.. es ahogy kivulrol vizslattam a Sal PRO utodjat, ez is eleg jonak tunik.De hat ezek nem SAL-ok az ne feledjetek.
Kinaban raboktek egy melysugarzora, hogy "ebbol kerek 5000db-ot es Sal matricat".
A SAL csak egy gyujto forgalmazo nev, semilyen fejlesztes nincs a nev mogott.
- hacsaknem a reklamozast fejlesztik.)
Ahogy az "suranyi" is teszi. - neki sincs igazan tapasztalata, autohifi epitesben.
(ha mar suranyirol szo esett) -
Ákos86
tag
Salból elég keserves jó hangot kicsikarni, nem véletlenül a legolcsóbb hangszórók közé tartoznak!Koax hangszórót melós autóba kell tenni...tudod tökmindegy csak valami szóljon!
Habszivacsot már nem nagyon szoktak alkalmazni!Inkább a gumi!A gumi meg a pille egy idő után lágyulni fog, picit puhább lesz!Ezért van az hogy komoly hifiseknél vissza kell vinni az autót 1-2 hónap után hogy újra belőjék a rendszert! -
orbano
félisten
azért érdemes kiválasztani olyan műfajt, amit jobban szólaltasson meg a hangfal. mindennek hangszórónak van egy bizonyos karaktere, ami miatt az egyik műfajt szebben, a másikat gyengébben szólaltatja meg. olyat sosem fogsz találni, amitől elalélsz, ha meghallgatod rajta a 4 évszakot, de kiüti a szívedet a helyéről, ha beraksz egy kis astral projectiont...
-
Ákos86
tag
Nem tudja olyan szépen megszólaltani a mély, közép, magas hangokat mint egy hasonló árkategóriájú (vagy olcsóbb) fej!
Ha szeretnél hangosan zenét hallgatni, akkor a sony levesz a mélyből és tesz egy kis plusz kraftot a magasra, elhiteteve az utassal azt, hogy hangosabban szól...pedig nem!
Az erősítő kimenetekről ne beszéljünk mert az már istenkáromlás lenne!
Ha valaki minőségi hifit akar a kocsijába akkor a sony-t azonnal felejtse el!!!! -
gyuri00
aktív tag
nekem is ma aszt ajánlották hogy hátulra ovált vegyek mert az jobban kiadja az összes hangot
valami iylet mondtak lehet hülyeség
pedig MAC Audio X 16.2 kezdett meg tetszeni de akkor keresek "ovált"
amit linkeltél az elég jónak tűnik és az ára se rossz de arról a sal-ról nem sok jót hallotam
érdemes oylat venni??
még egy buta kérdés a hangszórókat mindig párba árulják igaz??
-
Oibacsi
őstag
Persze, ezért szoktam haverokat is beültetni hogy őszintén bíráljanak, ne pedig én legyek elfogult a saját autómmal kapcsolatban...
Sajnos én annyira nem válogathatok még az olcsóbbak között sem, mert sajnos az astra ajtóban sem fér el csak a keskeny hangszóró például meg a komolyabb csipogók egyszerűen nem férnek el a tükörháriomszögnél, ez is elég necces...
De ami a legfontosabb: elégedett vagyok vele -
Oibacsi
őstag
"Az esetek döntő többségében jóval az elvárt minimum szint alatt tejesít."
Pontosan ezért próbálók ki annyi alkatrészt, mert ha már nem vagyok nagyon eleresztve, megpróbálom abból kihozni a legjobbat...pl azt se gondoltam volna hogy hangzásban sokkal jobb lesz egy 900ft-os pei dóm mint egy 5ezres selyemdóm... -
hugi0
őstag
Nekem ugyan nem.
Muszerfalon a kozep es a magas, egymas felett a leheto legkozelebb.
Az ajtokban egy-egy push-pull rendszeru melyszekcio.
Ebbol igazan sok info ami a "szinpadot lehuzna" nincs.A 90'-es evek legelejen kezdtem el foglalkozni az autohifivel.
- termeszetesen fiatalon meg szamomra is a hangero volt a lenyeg.
Sajnos ezert el is loptak az automat.Sok idot toltottem azzal is, hogy idehaza (relativ kis osszegbol) elerjem azt amit elertem.
- amig en ezzel meg vagyok elegedve addig nincs is vele gond.
Termeszetesen ultem mar bemutato termekben, es "netes" ismerosoknel is akik az "alom" kategoriat kepviselik.
Álom, mert en is csak a kezemmel keresem a kenyerre valot.Az ismert markak altalaban ugyanazzal a szabvannyal pozicionaljak az also es felsob kategorias termekeiket is.
- bar most, hogy igy ravillantottal ere a temara, ugy erzem nemileg naiv vagyok ezen a teren.Ha valoban egy prospektusbol kivalasztjak a szepet, es olcsot, akkor nem szamit mit tud.
(... mert a marka kotelez, ahogy azt en is gondoltam ...) -
Pörp
senior tag
Az előző tulaja az autónak behúzott a csomesztérbe egy DIN kábelt, meg egy pár tápkábelt amik végén ilyen villaszerűség van. (piros és fekete). Egyedül az első ajtókban levő hangszórókhoz nincs kábel ha erősítőről akarnám hajtani. A ládához adnak hangfalkábelt amivel az erősítőre tudom csatlakoztatni?
-
Oibacsi
őstag
mert többet már nem szeretnék rászánni...még az első gyáriakat cserélem ki ami az ajtóban van és kész, csak ez a dilemma...lehet az lesz a legjobb ha megveszem az alpine sxe szettet és eladom belőle a magasakat...ez elég keskeny ahhoz hogy beférjen az ajtóba
a hangminőséggel meg majdnem tökéletesen elégedett vagyok már így is, csak ne kéne az a 4decibeles kiemelés a fejegységen a magasnál...a mély meg a közép az rendben van nekem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Emotiva BasX A2m + Airmotiv B1 + Norstone Stylum 2 + Ajándék
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest