Új hozzászólás Aktív témák
-
pschio
őstag
válasz
cellpeti #2138 üzenetére
Nem is tudom magyarul hogy van.
Elrendezést jelent. Itt egy videó, hogy kell csinálni. Remélem segít. Talán ez magyarázatot ad a "modelltérbe belemutató négyzet"-re. A rajzot maximális hosszában és széltében dupla görgőkattal lehet behozni. Ezt látod a 31. másodpercben. Itt a rajzod is ami így készült.
Ezen megnézheted, hogy rendeztem el a szöveget. Erre gondoltál?
Egyébként javaslom, hogy ne magyar Autocad-et használj. Ha az iskola biztosít angol verziót azt válaszd. Ha netán külföldön fogsz dolgozni megérted majd miért mondom.
-
pschio
őstag
válasz
cellpeti #2134 üzenetére
Először is a papírtérben jobb klikk az aktuális papírtér fülére. Ott page setup managger. Modify. Kiválasztod a nyomtatót először is. Ez lehet PDF nyomtató is.
A korábbi javaslatokkal ellentétben nem window-t plottolsz hanem layout-ot.
Kiválasztod a papírméretet. Jelen esetben ez A3. Nem oversize meg hasonló egzotikumok.
A plot scale-nél mm-ert állítasz be. Nem inch-el dolgozunk
A plot offset az 0mm, 0mm
Plot style-nál be tudo állítani, hogy színes fehete fehér vagy szűrkeskálás legyen.
Ha ezeket beállítottad leokézod.
Ekkor a papírtérben megjelenik a rendes papír amit használni fogsz.
Fogod a "modelltérbe belemutató négyzet"-et és kihúzod a lap szélére. Ha akarsz keretet akkor nyomtatási határon belülre rakod, ha nem akkor kívülre. A nyomtatási határ a fehér területen lévő szaggatott vonal. Ha kihúztad akkor belekattintasz a "modelltérbe belemutató négyzet"-be. Ekkor tudosz saccperkb a rajzodra rázoomolni és nagyjából beállítani mit is akarsz nyomtatni. Ha méretarányosan akarsz nyomtatni, akkor ez természetesen nem elég. Ilyenkor visszalépsz a "modelltérbe belemutató négyzet"-ből kijelölöd, jobb klikk properties. Majd a scale mező értékét változtatva pontos méretarányt tudsz megadni. 1:1 rajznál pl ez az érték 1. Azért itt figyelni kell. Mert ha a unitod mm de a rajzban 1 egység mégis 1 métert jelent rajzban, akkor a scale-nél az 1-es érték már 1:1000-es méretarányt fog jelölni. (mert ugye milliméter és méter között ennyi a váltó)
Remélem nagyjából érthető voltam
Ha nem akkor kérdezz!
-
Egorov
aktív tag
válasz
cellpeti #2134 üzenetére
Na azt nem tudom. Én mindig Mérnökirodában nyomtattattam ki a rajzaimat, ott méretre is vágták faszán. Esetleg próbáld meg ezt:
Ha a window-ra állítod, akkor elméletileg ki lehet jelölni, hogy mit nyomtasson ki. Aztán ha ez sem működik, akkor nem tudom. Kérdezz meg valami csoporttársat vagy felsőbb éves diákot.
-
Egorov
aktív tag
válasz
cellpeti #2131 üzenetére
Szia!
Ha még nem használtál sohasem AutoCAD-et akkor kicsit sok lenne leírni, úgyhogy inkább csináltam neked egyet.
Amit nem tudtam: a név, dátum, ellenőr... oszlop az milyen széles? Én 15mm-re vettem. Illetve a vonalvastagság nincs beállítva, valamint nem tudom milyen betűmérettel kell beleírni a szövegmezőbe. Ha kettőször kattintasz a szövegre, akkor tudsz a méreten és elrendezésen is állítani. Remélem jó, ha nem akkor bocsesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged