- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagaddt
aktív tag
Ja és már a modellezéssel is gondok vannak nem tudom miért valami lett az AutoCAD-el mert most ha kivonok egy testből egy másikat akkor csak látszólag vonja ki .
Mert ha a kivonás helyén keletkezett új élet ki akarom húzni vagy valamit csinálni vele mind1 azt nem lehet kijelölni!
Már tiszta ideg vagyok!
Nem csak, hogy nem tudom át vinni jóminőségben Artlantisban de még a modellt sem tudom befejezni! -
Dagaddt
aktív tag
Az addig ok! AutoCAD-ben mindenhol simít meg minden, de ha átviszem Artlantisba ott már bocs de ku...ra nem!
Auto CAD renderelőjének a beállításait meg már nagyon nemvágom rég csináltam ilyet és azt is 2004-essel és az sem lett hű de szép!
Ezért Akarom Artlantisszal ott egész szép képet lehet kapni kb 10kattintással! Ami nem rossz! azért!
-
Dagaddt
aktív tag
Dwf-el miért ne próbálkozzak??
Közben ArchiCADbe nem, de legalább az Artlantisba sikerült megnyitni dwg-t is meg dxf-et is de abból csak régebbit 2007est azt nem!
A gáz csak az hogy a felületekés ívek felbontása totál megváltozott pontosabban leginkább lecsökkent!
Nem lehet valahogyan vissza varázsolni???
Érdekes, hogy az importálás előtt megkérdezi hogy hány fokoonként ossza fel de bármennyit írok ugyan azt kapom!
Elteszem magamat holnapra!
-
Dagaddt
aktív tag
Nem nem! CSak egy pontja lógott ki a sline-nak és most hogy megigazítottam így már okés!
Csak tudod a megadott pontokból elég ha eggy kilóg mivel ezek érintésével szémolja az útvonalat a körülötte levők és közte az egész útvonal kimozdult sőt a a rákövetkező szakaszra is kihatással volt tehát ha eggy pont kilóg akkor a görbe 4szakaszán kilép a síkból de még az is lehet hogy mind1ikben csak egy időután kerekít és elhanyagol!
Szóva a lényeg csak 1 pontot kellett helyre rakni!
És így már működik!
Köszönöm, hogy segítettél!
-
Dagaddt
aktív tag
Hagyd csak mert amit meg kihúztam azt kicsit egyenesebbre csinálom!
Igen mindenben tökéletesen igazad van!Nem egy síkban van!
Te tudtad, hogy annak ez az eredménye!! Hogy nem csinálja meg és normális vissza jelzés nélkül törli az egészet!
Azért ez vicc nem!
Na de legalább tudom mi a baj!
Köszi!
Egyébként hogyan jöttél erre rá?????? Ilyen gyorsan!?
egyből lekérdezted erre gyanakodtál???
-
Dagaddt
aktív tag
Hú! köszi Még nem néztem meg! De akkor az volt a gond hogy a sline ami mentén kihúztam nem síkbelivolt???
Ennyi!????
ÉS azt miért nem tud ja kiszámolni???
Na mind1Szóval a slineoknak amíből testet akarok csinálni ha azokon még műveletet akarok végrehatani akkor mindenképpen síknak kell lennie! ??? Hümm..!
KáR!Mondjuk az érdekes, hogy vajon, hogy lett nem sík!
Köszi -
Dagaddt
aktív tag
-
Dagaddt
aktív tag
Köszi! Szépen közben én is arra a selytésre jutottam, hogy önmetszés miatt nem megy!
kissebbre vettem a kihúzandót és ez is elégvolt így a forma is az maradt amit szerettem volna.
És azt tudod e, hogy ha kivonok egy szilárdtestet egy másikból (elég összetett az össze metsződés) Akkor miért van, hogy nem kivonja hanem mind a kettőt törli!Ja és ezt üzeni a drága (mintha nem tűnne fel!) :"Null solid created - deleted"
-
stupid user
tag
közben eszembe jutott még egy probléma, amire te nyilván azonnal tudod aválaszt
csináltam pár blokkot saját rajzolású vonalakból meg blokkokból és valamit nyilván el***tam, mert az új blokkokat a stretch parancs nem mozdítja el
a kijelölés megtörténik, a vele együtt jelölt cuccokat nyújtja, a blokkjaim a helyükön maradnakmit ba**tam el szerinted?
-
Cyrin
addikt
hű, ez nem tudom mi volt, de eredménye semmi
, illetve ez:
Command: _circle Specify center point for circle or [3P/2P/Ttr (tan tan
radius)]:
Specify radius of circle or [Diameter]:
Command: (command "_-bhatch" "_s" "_l" "" "_p" "solid" "")
_-bhatch
Current hatch pattern: ANGLE
Specify internal point or [Properties/Select objects/draW boundary/remove
Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin]: _s
Select objects: _l 1 found
Select objects:
Current hatch pattern: ANGLE
Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin]: _p
Enter a pattern name or [?/Solid/User defined] <ANGLE>: solid
Current hatch pattern: SOLID
Boundaries/Advanced/DRaw order/Origin]:
Command: nil -
Cyrin
addikt
De van párbeszédablak, ott választom ki a területet. Próbáltam már zárt objektummal is, ott se csinálja meg. Na mindegy, valami jól elállítódott, de megvagyok nélküle, csak zavart.
A méretezés viszont sikerült, mindent be tudtam állítani, ebben fejlődött, mert régen nem volt preview ablak, amin látszott hogy ha átírok valamit, akkor mi változik.
-
Cyrin
addikt
Márpedig akkor hülye, mert nem ír ki semmit:
Command: _bhatch
Pick internal point or [Select objects/remove Boundaries]: Selecting
everything...
Selecting everything visible...
Analyzing the selected data...
Analyzing internal islands...
Pick internal point or [Select objects/remove Boundaries]:
Command:Ennyi.
Kijelöli az alakzatot, de nem sraffozza be. Ha nagyobbat választok akkor sem csinál semmit, tehát nem vonalsűrűség.
És ezután ha próbálnám kijelölni a sraffozatlan terület sraffozását akkor nem is talál semmit.
-
petkow
tag
bármi ilyennek nagyon örülnék
az a nagy gáz, hogy az archicadből exportált fileok teli vannak custom sraff mintákkal, és persze a nevük is custom, pl "VASBETON"... ezek ugye nincsenek pat fileba, ennek ellenére megjelenik valami mintázat (nem is értem, hogy ilyenkor hol tárolja a patternt, benne van a dwg-ben?)
aztán persze bármi módosítást szeretnék, pl. léptéket változtatni vagy csak egyszerüen kicserélni a mintát egy beépítettre akkor elkezd bombázni a zseniális hibaüzenetekkel: túl sűrű minta, érvénytelen bemenet, hiba a sraffozási minta file beolvasása során, bizonytalan kimenet
eddig csak úgy sikerült ezt megoldanom hogy a pat fileban copy pastel megdupláztam egy már létező pattern definíciót, és azt átneveztem arra ami a rajzba van
ez nagyon szar ostoba dolog hogy csak így lehet, főleg hogy állandóan más a neve ezeknek a custom patterneknek, és folyton takarítanom meg újraírnom kell a pat filet -
petkow
tag
azthiszem itt szakszerűen blokk referenciának nevezik, azaz a blokk definicióból származtatott aktuálisan megjelenő objektumok a rajzon (aminek van poziciója, léptéke, fóliája, elforgatása, attribútuma)
3D grafikai alkalmazásokban nevezik instancenak egy adott itemből származtatott objetumokat, klónokat, tömbhalmazok elemeit stb.
-
autosportos
csendes tag
Ijjjjj, ez akkor egy picit összetettebb, pláne ha a házikó belső és külső falát is más-más képpel kell renderelni (pl. kívülre nem rakhatok tapétát, belülre meg muskátlit, meg ilyesmi...)
Végülis jó ötlet, csak a méreteknél számításba kell venni a differenciát, ami tkp. nem nehezíti meg a munkát, inkább csak a belefektetett időt növeli!
-
autosportos
csendes tag
Köszönöm szépen, sikerült!
Ha nem probléma, lenne egy következő kérdésem is!
Adott egy téglatest, ugye hat oldallappal, lehet-e renderelni kimondottan csak egy felületet a téglatesten? Illetve egy téglatest hat oldallapjához hozzárenderelhető-e hat különböző kép? (tehát minden oldalra egy bitmap)
-
Ala
tag
Köszi a segítséget.
A kihúzott objektumokkal hjogyan lehet dolgozni?Nár mint olyan értelemben h amikor nincsenek kihúzva akkor mág lehet őket alakítgatni, a pontjaikat átrakni nyújtani meg minden.Viszont mikor ki vannak húzva akkor mára csak mozgatni lehet őket, meg nem lehet levágni meg meghosszabítani sem.Ezt csak a 2005-ben van?Ezzel mit lehet csinálni, hogyan lehet megoldani?
-
Ala
tag
2005-ös CAD-et használok.A ferde hasáb az egyszerre úgy sikerült mint az a harmadik ábrán látszik, és az kellene nekem. Viszont a fentázatot azt nem értem h hogyan lehet megoldani, ill a parancsot megcsináltam csak amit mondtál hogy valamilyen mód kell azt nem tudom hpgyan kell beállítani.
-
Chili7
őstag
Naná, hogy van cad, de 2004es, nem r14, de gondolom visszafele kompatibilis.
Viszont találtam olyan objektumot is, amit annak rendje és módje szerint egy duplakattal meg is nyit. Ennél a rajznál ott van a drawing objektum.
Amiket nem nyit meg, azoknál viszont nincs. Helyén unknown objektum van. -
szjoci
őstag
köszi, megkaptam. még egy utolsó kérésem lenne: külön fájlban el tudnád küldeni őket? egy ingyenes cad progival (free2design) próbáltam kivágni és lementeni őket de nem igazán működik. (hogy a kérdésedre is válaszoljak, ezzel próbáltam megrajzolni is ezt az ajtókilincset
)
bocsi hogy ennyi nyűgöm van, és nagyon nagy köszönet a segítségért
ha valaha összefutunk vendégem vagy pár sörre
-
Ala
tag
Olyan testet hogyan tudok csinálni h olyan mint egy hasáb és bellül meg üreges egész végig.Amit most mutattatok azzal megpróbáltam megcsinálni de akkor az üreg nem látszódott hanem olyan volt mint egy sima hasáb.
Hogy egszerűbb legyen:
Parancs: poligon
Adja meg az oldalak számát <4>: 8
Adja meg a poligon középpontját vagy [Él]: 150,150
Válasszon az opciók közül [Beleírt/Kör köré írt] <B>: k
Adja meg a kör sugarát: 75Parancs:
POLIGON Adja meg az oldalak számát <8>:
Adja meg a poligon középpontját vagy [Él]: 150,150
Válasszon az opciók közül [Beleírt/Kör köré írt] <K>: k
Adja meg a kör sugarát: 65De ha erre ráteszem akármelyik árnyalást akkor sima hasáb lesz belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest