Hirdetés
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Yettel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
koovyy
tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne: hogy lehet Autocadben lévő rajzot bevágó lapozni word dokumentumba, úgyhogy csak a rejz legyen ott és a ''fekete'' háttér ne?
Köszi!Microsoft filozófia: ''Ha már jó nem lett, legyen nagy!''
-
WuDu
tag
Nem egy szép megoldás, de hátha elég:
1. válts Layoutra
2. printscreen
3. beilleszt -
koovyy
tag
Ok. Köszi. Tegnap este megtaláltam a megoldást, csak elfelejtettem írni.
Azért kösziMicrosoft filozófia: ''Ha már jó nem lett, legyen nagy!''
-
koovyy
tag
Még egy kérdés:
Hogy lehet, úgy besraffozni egy területet, hogy típusa line legyen, de fekete, fehér rész váltakozva legyen?Microsoft filozófia: ''Ha már jó nem lett, legyen nagy!''
-
WuDu
tag
Ha Acadban inchel akarok dolgozni, akkor azt hol kell beállitani?
Illetbve, ha inchben megrajzoltam mindent, de aztán nekem miliméterben kellenek az értékek, akkor az megoldható vagy számolgassak fejben? -
koovyy
tag
Szia!
Amikor új rajzot kezdesz, akkor valahol ott a dialógus ablakon be lehet állítani a mértéket metrikusra vagy angolszászra, azt hiszem az utóbbi az inch-es dolog.
Köszi a tippet a sraffozásra.Microsoft filozófia: ''Ha már jó nem lett, legyen nagy!''
-
fLeSs
nagyúr
Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne. Melyik az aktuális, most használatos AutoCAD verzió, amit procitesztekben érdemes lenne használni?
-
arnold
csendes tag
Egy HW kérdésem volna.
Ha egy gépben nem Pentium hanem Celeron van...
1. Nem fut rajta az autocad
2. Fut csak x%-kal lassabban
3. Ugyanúgy fut
Mi az igazság? (Mi az x?)
Ugyanez lenne a kérdésem Archicaddal is.
(Mint látszik nem cadolok, de fontos lenne a válasz) -
fLeSs
nagyúr
Mi a különbség az AutoCAD és az ArchiCAD között, illetve melyiket használják többen?
-
Som@
őstag
Autocad 2005.
Egyébként az ArchiCAD egy virtuális épület modellezõ eszköz, mint a nevéből is kiderül
''Az AutoCAD® szoftver a számítógépes tervezés (CAD — computer-aided design) nemzetközi mércéje. Az AutoCAD szoftvert többen használják a világon, mint bármely más CAD alkalmazást.''Mozgásba hozzuk az energiát! elemes.hu
-
arnold
csendes tag
Pentium?
Celeron?
Mié?
Bocs. -
fLeSs
nagyúr
Annyiban kéne segíteni, hogy egy példafilet ajánlasz nekem, amit érdemes benne kiszámoltatni/renderelni (nemtom mit csinál a progi
), amivel a procik közötti különbségek kijönnek, illetve annyit kéne még elárulnod, hogy melyik gombot kell megnyomni ahhoz, hogy ezt a műveletet elkezdje.
-
Atlantis
veterán
AutoCAD-del nem érdemes tesztelni, nem egy gépgyilkos program. A Specviewperf szerintem a legkorrektebb tesztelőprogram erre a területre, de ezt szoktátok is használni.
[Szerkesztve]>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Ez nagyban függ attól, hogy milyen verziójú AutoCAD-ről van szó és mekkora Celeron-ról. Én anno egy 166MMX-en kezdtem 2000-es AutoCAD-del, döcögve, de ment, persze, nem ajánlott. Nagyobb rajzoknál(kb. 30MB-os) már 1,7-es Celeront.t is megakaszt, fél giga RAM-mal és MX440-el. Persze ez utóbbi sem egy csúcsgép.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Persze, igényli, de korántsem annyira, hogy tesztelni lehessen vele, én úgy vettem észre, hogy a sok memóriát jobban szereti, mint a sok Mhz-et. ArchiCAD kissé távolabb van tőlem, én gépész vagyok.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Szerintem maximum szofver rendert tudnál vele tesztelni azt is csak másodperc pontossággal, mást nem tom érdemes-e
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
arnold
csendes tag
Köszi a választ. Elmondom a történetet kicsit részletesebben. Egy barátom megkért, hogy segítsek neki gépet választani Archicadhoz. Vettünk egy gépet 2.4 GHz- Celeronnal és fél giga memóriával, hogy majd bővítjük 1 gigára.
Aztán megjött a gép és a kollégája aki a gépen fog dolgozni, azt mondta, hogy használhatatlan, mert a Celeronnak kicsi a cache-je és kicseréltette Pentiumra.
Azt állította, hogy a programja nem is fog renderelni Celeronon.
Én most nagyon hülyének érzem magam, mert úgy hittem, hogy egy applikáció nem tehet különbséget a két processzo között, maximum gyengébben performál.
Írtam már egy-két programot de zavarban lennék ha olyan funkciót kéne találnom ami elhasal a cache méretén.
A srác egyébként valami Atlantis nevű programot is emleget (érdekes egybeesés), hogy na az aztán nem fog menni.
Az égésnél is rosszabb a bizonytalanság, ezért kérdezek. -
Atlantis
veterán
Specviewperf szvsz bőven elég. Az elárulja, milyen a számolási teljesítménye a procinak. Aki meg komolyabban kíváncsi, az tudja, mivel kell letesztelni, a legtöbb programhoz van saját tesztelő.
-
Atlantis
veterán
Atlantis program? Erről nem hallottam, ettől persze még létezhet.
Mint írtam, én 1,7-es ceruzával melózom és elég satnya a VGA-m is. Én ugyan gépész világban mozgok, nem vagyok építész így az ArchiCAD-et sem ismerem részletesen, de nem tartom valószínűleg, hogy nem renderel, legfeljebb lassabban. A nagy cache persze előnyös lehet, de ettől még lehet Barton AMD is, nem kötelező a méregdrága P4.
Na, lényeg, hogy szerintem az a gép kezdetben elég lesz, bár nem tudom, mennyire profi dolgokat csinála srác. Inkább a VGA legyen erősebb, hogy a megjelenítés ne akadozzon. Én örülnék, ha bent olyan gépem lehetne.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Szerintem ezek a programok inkább a MHz-re mennek rá, ebből adódhat ez a különbség. Én a gépész programoknál nem vettem észre, hogy a duál memóriának vagy a HT-nek előnye lett volna. Mondom, szerintem a VGA és a RAM mennyisége a legfontosabb, sajnos OpenGL-ben az NV erősebb, ide meg inkább az kell.
-
Atlantis
veterán
Na, ez meglep. Gyakorlatban tényleg nem látni különbséget. Mondjuk én UGS-t és ProE-t használom/használtam ezek közül,ott meg nem is olyan vészes.Ezek szerint van olyan program, ami kihasználja a duál memóriát. Csak a kíváncsiság miatt, ez mennyi RAM és főleg milyen VGA? Az eredményekből ítélve 9800Pro.
-
Atlantis
veterán
Gondoltam. Nem is rossz egy 9800Pro-tól. Az 5900XT-m alapból 10,xx-et csinált, egy 2,8-as P4-gyel. Még a végén vissza kell vonnom, hogy az Nv jobb ide. Bár az az előnye megvan, hogy szoftveresen lehet Quadro-t csinálni belőle, akkor pedig már verhetetlen.
-
fLeSs
nagyúr
1ébként íme a PH! mérései.
A két 3400+ eredményeit össze lehet hasonlítani. Úgy néz ki, hogy az Anand nem csal. -
_Petya_
őstag
Üdv!
Autocad 2004-hez keresek alapfokú leírást, tankönyvet, manualt. Tényleg nagyon alapfokú kellene. Ha valaki tudna linket adni, megköszönném.
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Dimitrij
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen béna vagyok sajnos az ACAD-hoz, de a munkámhoz kell.
Van-e olyan eszköz, amivel egy már megrajzolt tárgynak meg lehet adni a méreteit? A nyomtatásban szereplő méretarányosság miatt kellene. Pl. van egy ajtó, aminek kijelölöm a két végpontját, majd megadom, hogy ez legyen 1 méter. És a rajzlap méretével arányosan fog nyomtatódni.
Az a baj, hogy ezer helyról jön terv és amikor szeretném kinomytatni, egyszerűen béna vagyok hozzá, hogy beállítsam az arányt. Ha lemérem, hogy egy tárgy hány rajzegység a modelltérben, majd a saját elrendezésemen is lemérem, és a méretarányhoz megadom a viszonyszámot, akkor átméretezi az elrendezést, azaz a lapom méretét. Pedig annak fixnek kellene lennie, nem?
Tehát hogyan lehet egy a modelltérben nem méretezett objektumot a saját elrendezésembe átvinni úgy, hogy ott már a rajzlappal arányos legyen?
Köszönöm előre is! -
Zimezoom
tag
Nem teljesen témába vágó, de mégis:
Háztervezéshez keresek valami nem túl bonyolult, de mégis viszonylag nagy szabadságfokot engedő 3D-s szoftvert. Olyasmit mint a Broderbund 3D Home Architect Home Design (még nem próbáltam).
Tudtok még ajánlani ilyeneket, esetleg ingyenesen kipróbálható verziókat? (amelyik tetszik és megfelel, azt meg is venném)Pay attention, or pay the price!
-
beeboy
addikt
uraim, azért ne gányoljunk!
acad...\support\acadiso.pat-ba (acad.pat) bemásolni ezt:
*ANSI91,ANSI bubu
90, 0, 0, 0, 4
90, 0.1, 0, 0, 4
90, 0.2, 0, 0, 4
90, 0.3, 0, 0, 4
90, 0.4, 0, 0, 4
90, 0.5, 0, 0, 4
90, 0.6, 0, 0, 4
90, 0.7, 0, 0, 4
90, 0.8, 0, 0, 4
90, 0.9, 0, 0, 4
90, 1, 0, 0, 4
90, 1.1, 0, 0, 4
90, 1.2, 0, 0, 4
90, 1.3, 0, 0, 4
90, 1.4, 0, 0, 4
90, 1.5, 0, 0, 4
90, 1.6, 0, 0, 4
90, 1.7, 0, 0, 4
90, 1.8, 0, 0, 4
90, 1.9, 0, 0, 4
90, 2, 0, 0, 4
és az ansi fülön ott lesz a mintaNem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
szilchi
őstag
Volna egy kérdésem az AutoCAD-el kapcsolatban.Atlantis-nak köszönhetően van könyvem
és nekiálltam tanulgatni,amíg nem indul a tanfolyam.Csináltam egy-két egyszerü metszetet,méghozzá úgy,hogy nem koordinátákat adtam meg,hanem polár-koordinátába váltottam és úgy adtam meg a vonalak hosszát,hogy az adott irányba húzta az egeret és beírtam az oldal hosszát.Majd jött a méretezés.Na itt van a gondom.Méretezésnél nem stimmelnek a méretek.Négy tizedesjegyig mutatja és az eltérés max. 0.300-0.350.Ez mitől van??
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
a méretek pontosságát itt Bővebben: link tudod beállitani
-
szilchi
őstag
Köszi a gyors segítséget.Akkor pár kérdés,mivel még annyira nem merültem el a programba.Az egyik,hogy hol állítom be a végpontra való illesztést.És koxx,nekem az R14(tudom..van frisebb,de csak erre futotta
) van meg magyar nyelven.Azt a menüt az R14-ben hol találom meg??Köszi a helpet.
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
szilchi
őstag
Ja és hány tizedesig ajánlott meghagyni??Vagy ez a rajz típusától függ??
-
Manitou
addikt
Az AutoCAD-et a gépészek használják főleg, az ArchiCAD-et meg az építészek.
Az AutoCAD szerintem sokkal bonyolultabb az ArchiCAD-nél.
Az AutoCAD-et többen használják.Én személy szerint ki nem állhatom. Most így hirtelen egy olyan tulajdonságot se tudnék mondani amiben AutoCAD jobb lenne az ArchiCAD-től. -
Manitou
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Steelbookok, gyűjtői darabok, relikviák
- BIZTONSÁGOS, AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Microsoft licencek a legolcsóbban - Windows és Office
- Avast vírusírtó kulcsok gyorsan, jó áron
- Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re!
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest