- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Fekete autón polírozás után sajnos a motorháztetőn a kőfelverődésekbe beült a paszta, és világít a fekete autón. Ennek az eltűntetésére mit javasolnátok?
Köszönöm előre is!
-
Vincsaba
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
A szezon közeledtével szeretném lecserélni az autóápoló flottámat. Az alábbi kategóriákban szeretnék vásárolni:
- felnitisztító
- gumi ápoló
- APC
- belső műanyag ápoló
- gumi/külső műanyag ápoló
- quick detailerA segítségetek szeretném abban kérni, hogy melyik márka termékpalettáját válasszam? Esetleg RRCustoms vállalható márka?
Előre is köszönöm szépen!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Felnitisztítás/gumiápolás kategóriában melyik lenne az a termék amit ajánlanátok? Meguiars vagy Koch Chemie esetleg a kettő közül jó lehet valami, vagy lenne esetleg még ezen felül valami bevált tippetek?Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Valaki esetleg használta már ezt a bőrtisztítót? [link] FB-n nagyon megy a promozása, de kíváncsi lennék a tényleges hatására, ha esetleg lenne tapasztalata valakinek vele.
Igazából egy szennyezett vajbőr belsőt szeretnék szebbé varázsolni. Szerintetek kipróbáljam ezt vagy inkább legyen a Colourlock bőr tisztító-és ápoló szett?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vincsaba
csendes tag
Ha a Bosch Aero Twin-re gondolsz, akkor azt nyugodtan meg lehet venni Nekem bevált.
-
Vincsaba
csendes tag
válasz Formaster #29003 üzenetére
Igen ez így van az utóbbi pár évben mértem pár db autót, és egy VW, Audi, BMW 110-130 körül volt. Mondjuk ezek úgy nagy általánosságban több, mint 5 évesek voltak, azért megnézném a mai autókat is ezeketől az autógyáraktól.
De minden tiszteletem annak, akinek majd ezt a 70 mikronos sárvédőt kell majd políroznia -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy kis szösszenetet akarok megosztani:
A napokban vehettem át egy új Mazda 6-ot Soul Red fényezésben. Hát, ha használtautó lenne azt mondanám a fényezésére, hogy valami sufni műhelyben fújták le az autót, mivel nem kicsit narancsos. A màsik meglepetés akkor ért mikor itthon rátettem a festékréteg vastagság mérőm, két első sárvédő 70 mikron , motorháztető 90 mikron.Szerintetek a soul red fényezés miatt van a narancsosság? Kicsit meg vagyok lépődve...
-
Vincsaba
csendes tag
válasz z123456789 #28572 üzenetére
Jó akkor majd mindenféleképpen megemlítem a patikusoknak, hogy látogassanak el ide a fórumra
(#28573) Pardise
Úgy emlékszem, hogy Te Mezőkövesden laksz én meg nem messze Miskolcon. Melyik számtech boltban tudtál venni? -
Vincsaba
csendes tag
Használt autó. Megvolt a Jar-os mosás, elég nagy töménységben. Holnap meglátjuk mit hoz napsütésben.
-
Vincsaba
csendes tag
Most jut eszembe, hogy annak lehet-e köze hozzá, hogy a gyurma elèg tiszta volt és meglepően simán siklott rajta. 3 napja vettem az autót, esetleg lehetséges, hogy polírozták előtte és valami nem sikerült ott és ezért lett ilyen most a végeredmény?
-
Vincsaba
csendes tag
Egy másik barátom szerint adjak neki Jar-os vízzel, az mindent lehoz
-
Vincsaba
csendes tag
válasz BigBlackDog #28560 üzenetére
Igen, gyógyszertárral most beszéltem, nem tartanak ilyet.
Hologram eltávolító esetleg nem lenne jó? Olyan van az egyik barátomnak otthon.
-
Vincsaba
csendes tag
Pedig természetesen árnyékban csináltam.
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Soft99 felvétele után hologrammos lett a fekete autóm fényezése. Igazából az látszik rajta, ahogy felvittem körkörös mozdulatokkal a waxot. Napsütésben látszik csak. Előzőleg 2 autót is csináltam már Soft99-el, azoknál gyönyörű lett az eredmény, most is ugyanúgy csináltam, nem értem mi történhetett.
Hogyan lehetne eltávolítani a hologrammot ?Előre is köszönöm!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valaki már próbálta a Soft99 Kiwami waxot? A Fusso Coat-hoz képest mennyivel jobb/rosszabb?
-
Vincsaba
csendes tag
Szerintetek ez milyen lehet ?
[link] -
Vincsaba
csendes tag
-
Vincsaba
csendes tag
Valami jó fajta króm tisztító/polírt tudnátok ajánlani? Polírfelnire kellene.
Előre is köszi!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Soft99-el kezelt autóra mehet mosás után a Sonax Extreme Brilliant Shine? Esküvői "parádés" autó lenne és a cél az lenne, hogy minél jobban csillogjon az autó.
Másik téma: Valami jó fajta krómtisztítót tudnátok ajánlani? Polírozott felnire kellene, a festő javasolta, hogy havi 1x kenjem át krómtisztítóval.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
válasz Motion_Blur #26741 üzenetére
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy már leírtátok 100x, de hogyan is kell a mikroszálasokat tisztítani? (Mosógép nélkül) -
Vincsaba
csendes tag
válasz KisBundi #26693 üzenetére
Én az OMW MaxxMotion-t ajánlanám, mióta dízel magasnyomású rendszerű autóm van (PDTDi, most CRTDi)csak ezt tankolok. Ismerősömnek a híres 2.5 Tdi V6 ő 70 ezer km-es kora óta ezt tankolja, most tart 340 ezernél, és idáig semmi baja vele, pedig az a motornak nagyon érzékeny a befecskendező rendszere. A céges dízel Insigniámba pedig 0km-es kora óta az alap Shell üzemanyag ment, 180 ezernél térdelt le a magasnyomású.
-
Vincsaba
csendes tag
válasz kisgyerek85 #26608 üzenetére
Én ezt használom nagy megelégedéssel:[link]
Nem olcsó, de én az egyik barátommal közösen rendeltem és úgy feleztük meg az 1l-t 1.5 éve és azóta is van még a 0.5l-ből. Pedig már átkentem vele elég sok autót, és azok gumijait.
Egyébként nálunk a városban a VW konszernes márkakereskedő is ezt használja. -
Vincsaba
csendes tag
Akkor inkább hagyjam a fenébe a kerámiát, nehogy még nagyobb gondot okozzak?
A polírt megcsinálom szezon elején aztán ennyi. Meg csak a Wolfos Neutrálist használom majd. -
Vincsaba
csendes tag
(#26433) Formaster
(#26435) CzimbyNem lesz lakkozva.
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Polír felni megóvására milyen "szert" tudnátok ajánlani? Front polír lesz rajta csak, nem az egész lesz polír, de szeretném valamivel megóvni.
Az igaz, hogy nagyon kényes az ilyen fajta felni? Pl. az sem mindegy, hogy milyen felnitisztítót használok? Havonta 1x át kellene kenni krómtisztítóval?
Én mondjuk a kerámia bevonatra gondoltam, lenne értelme ennek vagy rossz az irány?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vincsaba
csendes tag
2 hét után nálam ilyen a Sonax Extreme Brilliantshine, ebben benne volt egy érmés kézi mosóban való nagynyomású mosás is.
[link][ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
válasz Speeedfire #26394 üzenetére
-
Vincsaba
csendes tag
Wolfos APC mehet felnire (motor felni) ?
-
Vincsaba
csendes tag
válasz Speeedfire #26389 üzenetére
Szeretek sportosan vezetni, meglesem azt is . Köszi!
-
Vincsaba
csendes tag
(#26388) tomixx
(#26387) focvisKöszönöm a válaszokat!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek van itt tapasztalata a következő 2 gumival kapcsolatban?
-Pirelli Pzero Nero Gt
-Goodyear Eagle F1
Melyiket érdemesebb venni ezek közül? (235/40 R18)Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, majd meglátjuk, hogy itt Miskolcon mennyit mondanak. Egyébként felniknél hogy van a színkód? Valahonnan meg lehet tudni a gyári színkódot vagy csak úgy "találomra" megy rá a szín? Most nem gyári szín van rajta, de azt szeretnék rá.
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
4db 18" felni újra fújásáért nagyjából mennyit kérnek el mostanság az autófényezők?
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
2 réteg Soft99 között mennyit időt érdemes várni? -
Vincsaba
csendes tag
válasz Imibácsi #26203 üzenetére
Mindegy, már megvettem a Wolfos gyurmát nedvesítő folyadékkal. Akkor ilyen lépések lennének: magasnyomású, mikroszálas szivacsos mosàs, slagos öblítés és ekkor már ne is szárazoljam (?) hanem a rajta lévő vízzel + ahol már megszáradt oda a nedvesítő folyadékkal gyurmázás. Utána mosás, szárazolás és végül wax.
Ez így jó lenne ?[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok !
Holnap waxolnám az autót, most csinálok először ilyet. Soft99 fog rámenni. Olyan kérdésem lenne, hogy a gyurmázás után nedvesítő folyadékot mivel töröljem le? Vízzel öblítsem le az autót?
Előre is köszönöm !
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék feltenni 1-2 kérdést
1. Eléggé erősen szennyezett bézs bőr ülésnek milyen szerrel érdemes nekimenni? Wolf APC jó lenne esetleg?
2. Sampon téren melyiket érdemes választani?
-Wolf Agent Orange
-Sonax3. Csütörtökön vagyok Pesten, és ekkor szeretnék a Wolf-hoz is elmenni és pár dolgot bevásárolni. Meg kell rendelni előtte a vásárolni kívánt termékeket vagy ott van nekik minden raktáron?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vincsaba
csendes tag
Tegnap használtam először a Sonax Brilliant Shine-t, előtte Turtle Minute Wax volt. Szép ragyogást ad az autónak, de amit észrevettem a Turtle-hez képest, hogy a felüleleten végigsimítva a kezemet a Sonax-on "akadt" a Turtle-n meg jobban végig csúszott a kezem, nem tudom, hogy ennek van-e gyakorlati jelentősége majd meglátjuk. Az is lehet, hogy többet kellett volna ráfújnom.
[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
Soft99 rendelésre ajánlom ezt az eladót:[link]
14 nap alatt megjött innen és olcsó is.[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
válasz TheProb #25179 üzenetére
De ezt is szivaccsal/applikátorral kell felkenni, ilyen szivacs féle valamit adnak is hozzà.
Én innen rendeltem: [link]
A fekete a sötét színű autókra kell, a fehér meg a világosabb színű autókra. Szerencsésen nekem az egyik light brown metalic, a màsik meg orientblau metalic, szóval ezért kellett mind a 2 fajtát rendelnem.
Amúgy az eladó termékei között van külön-külön is a 2 fajta. -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Egy jó belső műanyagápolót tudna valaki ajánlani? -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Ilyet használ valaki? [link]
Jónak számít, lehet venni nyugodtan ilyet?[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
A Wolfos gyurmához csak a náluk árult nedvesítő folyadék a jó? 1L kiszerelés van csak 3500-ért. Szerintem az 1L kicsit felesleges lenne... Esetleg van valami amit tudnátok ajánlani helyette?
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Szárazolásra már van itthon 1 ilyen, wax visszatörlésre is jó lesz? Vagy más alternatíva?
[link]Köszi!
-
Vincsaba
csendes tag
válasz Formaster #24613 üzenetére
Nagyon köszönöm, tolmácsolom az információkat a polírozó mesternek!
Viszont lenne még 1 kérdésem. Gyorsviasz témában tudnál segíteni, hogy milyet vegyek? A robogómat nem szeretném a Soft99-el szeretném kezelni, de kellene rá valami védelem, amit mondjuk minden mosás után "ráfújhatok". Idáig Turtle Minute Wax volt, de szeretnék feljebb lépni..
Amit idáig néztem:
- Sonax High Speed Wax 2800 Ft
- Chemical Guys P40 DETAILER 4800 Ft
A CG megér ekkora felárat? Vagy esetleg valami más alternatíva?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti vita és megbeszélés
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek