Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• JoinR

őstag

Furcsa dolgok történtek az utóbbi időben a hangkártyámmal.
    Múltkor újraraktam a gépet, miután a Win töltőképernyő után nem töltött be csak black screen, csökkentett módban ment. Reinstall után hibátlanul működött kb. 1 hónapig.
    Most ugyanezt eljátszotta, előtte a hang egyszer berecsegett elég csúnyán, és iszonyat lassú lett a gép, kb 0,2 FPS-sel ment az egér, stb. Először vírusra gyanakodtam, de aztán valahogy kiszűrtem, hogyha csökkentett módban törlöm a HD2 driverét, akkor minden gond nélkül megy.
    Driver reinstall nem segített, úgyhogy elkezdtem gondolkodni :)) Közben majdnem elsírtam magam, mikor hallgattam az integrált hangkártyáról az SRH-440-em. :)
    Eszembe jutott, hogy a hangkártyám át van flash-elve sima HD2-re, mert eredetileg HD2 Advanced DE volt. Akkor még mindenképpen akartam natív ASIO-t stb., szóval átflash-eltem és az ESI driver-rel használtam.
    Most kitaláltam, hogy egyrészt átrakom másik PCI slot-ba, másrészt visszaflash-elem az újra, hiszen alig féléves a legutóbbi driver, amikor vettem a hangkártyát, azt hiszem még nem is volt Win7 driver rá, ezért is flash-eltem.
    Újraindítás, Envy szoftver install, próba: iszonyat nagy recsegés akármilyen hangerőn. Aztán elolvastam a leírást (a fentebbi hozzászólásban található link alapján csináltam), és láttam, hogy semmi nem írja, hogy rakjam vissza a jumper-t. Eszembe is jutott, hogy anno egy régi CD-meghajtó hátuljáról szereztem hozzá plusz jumper-t, hogy menjen a régi firmware-rel.
    Szóval jumper le, és már hibátlan is. Az Envy-s kezelőfelületet szokni kell, alapvetően ugyanazt tudja, meg legalább működik a Win master volume.
    Nah ennyi a sztori, csak leírtam hátha valaki még így járna. Nem tudom, hogy mitől omlott össze a régi firmware-rel teljesen véletlenszerűen többször is Win7 alatt. Először frissítésre gyanakodtam, de nem rakott fel semmit, és még használva se volt akkor a hang, amikor előjött, úgyhogy rejtély.

Új hozzászólás Aktív témák