Hirdetés
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
Furcsa dolgok történtek az utóbbi időben a hangkártyámmal.
Múltkor újraraktam a gépet, miután a Win töltőképernyő után nem töltött be csak black screen, csökkentett módban ment. Reinstall után hibátlanul működött kb. 1 hónapig.
Most ugyanezt eljátszotta, előtte a hang egyszer berecsegett elég csúnyán, és iszonyat lassú lett a gép, kb 0,2 FPS-sel ment az egér, stb. Először vírusra gyanakodtam, de aztán valahogy kiszűrtem, hogyha csökkentett módban törlöm a HD2 driverét, akkor minden gond nélkül megy.
Driver reinstall nem segített, úgyhogy elkezdtem gondolkodni
Közben majdnem elsírtam magam, mikor hallgattam az integrált hangkártyáról az SRH-440-em. 
Eszembe jutott, hogy a hangkártyám át van flash-elve sima HD2-re, mert eredetileg HD2 Advanced DE volt. Akkor még mindenképpen akartam natív ASIO-t stb., szóval átflash-eltem és az ESI driver-rel használtam.
Most kitaláltam, hogy egyrészt átrakom másik PCI slot-ba, másrészt visszaflash-elem az újra, hiszen alig féléves a legutóbbi driver, amikor vettem a hangkártyát, azt hiszem még nem is volt Win7 driver rá, ezért is flash-eltem.
Újraindítás, Envy szoftver install, próba: iszonyat nagy recsegés akármilyen hangerőn. Aztán elolvastam a leírást (a fentebbi hozzászólásban található link alapján csináltam), és láttam, hogy semmi nem írja, hogy rakjam vissza a jumper-t. Eszembe is jutott, hogy anno egy régi CD-meghajtó hátuljáról szereztem hozzá plusz jumper-t, hogy menjen a régi firmware-rel.
Szóval jumper le, és már hibátlan is. Az Envy-s kezelőfelületet szokni kell, alapvetően ugyanazt tudja, meg legalább működik a Win master volume.
Nah ennyi a sztori, csak leírtam hátha valaki még így járna. Nem tudom, hogy mitől omlott össze a régi firmware-rel teljesen véletlenszerűen többször is Win7 alatt. Először frissítésre gyanakodtam, de nem rakott fel semmit, és még használva se volt akkor a hang, amikor előjött, úgyhogy rejtély.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anyagi helyzetek és életutak
- Sweet.tv - internetes TV
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- LG LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- További aktív témák...
- Ütésálló 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Közben majdnem elsírtam magam, mikor hallgattam az integrált hangkártyáról az SRH-440-em.