Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

A Sony füles kapcsán jutott eszembe:
    A legnagyobb probléma azt hiszem az itt a fórumban és általában véve is, hogy nagyon sok zenehallgató van a hifisták között, akik hifistáknak hiszik magukat, holott nincs hifistáskodáshoz elegendő tapasztalatuk.
    Mivel az utóbbi másfél hónapban olyan sokszor vert pofán a rendszerem a változtatások miatt, olyan sokszor történt 180 fokos fordulat, hogy aztan megint forduljon 180 fokot hogy már szégyenlem leírni, kifejteni ( micsinál a gránit vs homokkő, micsinál az árnyékolas, hova hangolódik a rendszer a mindentegybeforrasztás miatt, stb), hogy bátran kijelenthetem:
    Lóf.szt vagyok én hifista, egy kütyübuzerátor vagyok, aki nagymellénnyel verte mellkasát, hogy micsoda kicsoda..!
    Szimpla zenehallgató vagyok kéremszépen. Halvany fingom nincs a hifiről, majd ha oda ülök a sokadik élő előadásra ( műtermi és szabadtéri egyaránt, jazz, tradícionális, klasszikus stb műfajokban), majd ha odaülök a sokadik rendszer elé, ami sokmilliós értékű és sokórát hallottam a nagyok világát AAA lemezekkel lp-n, hallottam nagytudású dobozokat, erősítőket, dacot, futóművet, kábeleket egyszerre egy rendszerben, azaz ha lesz valami valós tapasztalatom a hifi világát tekintve, akkor leszek kezdő hifista, addig radikális zenehallgató max!
    S nagyon sokakra igaz ez, amiket mondtam. Hájend szint meg audiofill, mi? F.szom...
    Sony fejhallgató szint van, ha valami tetszik, király, mindegy, hogy mi köze van a valósághoz. Itt tartok én, s sokan itt tartunk. Ez nem hifi, ez csak jó minőségű zajforrások halmazának imádata, akkor lesz hifi, ha Earl001, vagy kammerer, stb azt mondja, hogy na ez már közelít...s ekkor se leszek hifista, mert nincs meg a tapasztalatom hozzá. Se nagyot, se semmit nem akartam ezzel mondani, csak úgy bennem volt ( akkor is, ha csomó mindent hallottam, tapasztaltam már rendszerépítés során).
    Pont mint a Ferrari vs Audi quatro. Sose ültem Ferrariban, nem vezettem, csak gépjárművezető vagyok az Audisták között.

Új hozzászólás Aktív témák