- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #412 üzenetére
Mod: sztornó, találtam itthoni árakat. [link] Egy drágább ATX lap árában van, végülis tényleg nem rossz választás ha a processzor erő is fontos. Én ennek azt a baját látom hogy ehhez már kell egy drágább HTPC ház is ami igényesen néz ki, elfér benne egy normális táp és a szellőzése is megfelelő egy komolyabb C2D, uram bocsáss C2Q -hoz. Ez így együttesen már simán kiadja egy HDTV árát, arról nem is beszélve hogy a kész HTPC házakba gyakran microATX lapok is bele mennek úgyhogy elveszik a miniITX előnye.
-
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #365 üzenetére
H.264 -el fele ekkora bitsűrűséggel is le lehet tömöríteni ilyen minőségben ezt a videót. Egy MPEG2 -es 1080i FullHD adás többnyire 13-14 Mbit/s -et igényel, ugyanez H.264 -el 7-8 Mbit/s -el is megoldható. Sávszélesség és helyigény végett tehát előnyösebb a H.264 (illetve egy rakás plusz olyan technológiát is felvonultat ami végett sokkal jobb képet ad még így is mint a megelőző kódolók, ha van ingerenciád olvass bele ebbe: [link], van további 2 rész folytatása)
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #354 üzenetére
Aki atomreaktort akar építeni, az tényleg vegyen egy AMD780-as miniITX lapot.
Ez a videó szerintem azzal sem menne jól. Mivel nem szabványos ezért a DXVA gyorsítás amit az IGP tudna, nem használható. Inkább csak érdekességnek linkeltem be a videót, bár végülis a lejátszási sebesség alapján akár összehasonlítani is lehet a gépeket. Inkább érdemes kipróbálni az m1 1080i HD adásának egy részletét, az már valósabb igény lenne: [link]DBob: A videót most töltöm le, de ha tényleg DivX akkor ez rossz viszonyítási alap. 1080p -s DivX -et az én mostani gépem is elvisz szaggatás nélkül. H.264 erőforrás igényei jóval nagyobbak.
-
válasz
duffbeer #336 üzenetére
Nem bírható rá valahogy a natív sata használatára? Leginkább ncq lenne hasznos némileg. Elég régi már a sata, és elég sok új kernel jött azóta, hogy ne legyen ebből gond...szerintem
gma500 meg egy "jövőbeli" grafikus mag. Hordozható gépekbe szánt chipsetekbe elvileg már rakják. Nem tudom hogy mennyit tud 3d grafika terén, inteles doksi annyit ír csak hogy teljes avc/h264/wmv9/mpeg2 gyorsítást tud, így finom lesz. Sajnos attól tartok hogy 3d téren nem lesz jobb a 950-nél. Majd meglátjuk mikor jön meg az asztali chipsetekbe, egy újabb chipsettel
http://download.intel.com/design/chipsets/embedded/prodbrf/319545.pdf
Ez elég "régi" pdf. Atomhoz déli híd + észak hídi + gma500 = 2.3w tpd -
válasz
duffbeer #290 üzenetére
Ha már compizt használtál ubuntu alatt:
Sokan sírtak hogy linux nem megy rá fel rendesen, mert acpit ki kell kapcsolni, az integrált lannal együtt.
Ez legújabb ubuntunál hogy volt nálad?Majd ha megjön a kétmagos atom, gma500-as chipsettel (remélhetőleg lesz ilyen), akkor linuxot feldobom rá, és csóközön.
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #324 üzenetére
Igen, a DSUB -al is megoldható az LCD TV -sdi. Nekem sajna még nincs LCD TV -m, de páran azt mondják hogy DSUB -al nem minden esetben kap az ember szép képet. Elvégre a kép egy felesleges D/A A/D konverzión is átmegy, szóval van benne logika, de tapasztalat nélkül ez tényleg csak hallomás.
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #319 üzenetére
Az 1080p -vel megalomániám van.
(teljesen jogos hogy a 720p is már bőven okés egyenlőre, bár ha egyszer eljutok oda hogy lecserélem a monitoromat Full HD -sre..). Legalább 1080i azért nem volna rossz már csak a DVB-T HD-k miatt (gyanítom ez még kevésbé menne mivel ott deinterlace is kell); HTPC -nek menne akkor előbb-utóbb kapna egy DVB-T tuner -t. DVI későbbre LCD TV miatt lenne jó, egy DVI->HDMI átalakítóval ha az szükséges. Hát úgy kb. ennyi
(Nem volna rossz egy DXVA 2.0 képes IGP a kis molekula mellé.)
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #290 üzenetére
Egészen jól megy véleményem szerint.
Már többször is kíváncsivá tett a dolog: a PicoPSU -hoz milyen adapter szükséges hogy működjön? Az én kis VIA -mnak kellett 12V/3A és az alig eszik 20-30W -ot, gondolom ehhez valami komolyabb kell. Sajnos az áraktól még mindig feláll a hátamon a szőr.. a ház és a PicoPSU is annyi mint a lap maga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-6400
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest