Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
RpPRO
őstag
-
Pala
veterán
válasz
Csapi007
üzenetére
Ebben korántsem vagyok biztos, Cayman hozzászólása után meg pláne nem.

Most direkt leterheltem a gépet 2820MHz-en: CD írás, 10 explorer ablak, Everest, MSN, Winamp, Photoshop és ezek mellé még beindítottam a Bioshockot. Meg se rezzent a gép. A játék persze belassult, de fagyás, vagy programhiba nem volt. Az orthos meg 2mp után meghal. -
törölt tag
Nekem is ugyanez van,és ahol már a gép nem Orthos stabil, ott is még sok óra játék után sem adta fel a proci, semmi gáz nem volt... Ellenben volt itt a fórumon egy hsz valahol hogy az ember kitesztelte Orthos-sal a prociját, de a játéka pár mp futás után rommá fagyott, holott az Orthos nem, visszavette a húzást, és lám jó lett a game is, na ennyit erről...

-
Pala
veterán
válasz
NovaBlue
üzenetére
No, próbálkoztam, egészen 2820MHz-ig tornásztam fel a proci órajelét (ekkor a memók még mindig 667 alatt voltak bőven), a gép tökéletesen működik is, de az Orthos kb. 2mp futás után azonnal leáll hibával.
Állítgattam a proci órajelét, és megfigyeltem, hogy 2700MHz alatt az Orthos lefut minden további nélkül (néhány perc után lekapcsoltam, csak arra voltam kíváncsi, hogy ad-e azonnali hibát), 2700 felett azonban bármilyen frekit állítok be, mindig hibát ad néhány mp után. Hozzáteszem, hogy 2820-on a gép teljesen normálisan bebootol, a windows is bejön, sőt még 3dmarkot is indítottam, és minden további nélkül lefutott. Nem értem; nem tudom mennyire megbízható ez az Orthos 
-
Knife
csendes tag
Hi,
Jelenleg, egy X1950GT dorombol a gépemben, az lenne a kérdésem, hogy mekkora a tápigénye a Pro-nak, a GT-hez képest? Vagy ha a GT-t bírta, akkor bírni fogja a Pro-t is?
-
Csapi007
veterán
válasz
sancisunci83
üzenetére
Kicsúsztam.
Igen, szerintem már megéri az 512-es.
Lawn: Nem számottevően, már ígyis állati olcsók.
-
Lawn
tag
Én 1280x1024-ben szeretném tolni...
Szerintetek le fog esni a dx9-es karik ára az új dx10-esek érkezésével?
-
sancisunci83
tag
Sokat számít az, hogy 256MB-os vagy 512-es
akkor inkább ha nagyobb felbontásban tolod nem
-
Lawn
tag
Hali!!
Szerintetek meik kari a jobb?
HIS 1950 Pro 256Mb Iceq3 Turbo 39k
Sapphire 1950Pro 512mb 35k
Mennyivel jobb a his?
PEACE -
Dr.Én
veterán
válasz
sancisunci83
üzenetére
Hali
Nekem GT van és simán megy a PRO órajelein(600/1400MHZ)
-
spiercell
aktív tag
válasz
sancisunci83
üzenetére
15%-al gyorsabb a pro, amit vagy be lehet hozni a gt-vel, vagy nem..
-
sancisunci83
tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni mivel kártyavásásrlás előtt állok, hogy érdemes e kiadni annyival többet egy x1950pro-ért mint egy gt-ért
mármint az árkülönbség nem hiszem, hogy reális a teljesítmény szempontjából ugyi ??? -
tzimash
őstag
talán ez segit: memória órajel kalkulátor
-
NovaBlue
aktív tag
Csináld ugy hogy a memóriákat vedd vissza a 300 vagy 330 alá nemtom menniy az 275 vagy hogyvan DDr2 nél h ne 600 MHz-en menjenek alapból a ramok hanem azalatti sebességen és húzd fel a procit ameddig szeretnéd vagy birod ha rájóttél h hol van a procid vége feszemeléssel vagy annélkül akkor a proci szorzűját ha tudod állitsd vissza ne 12*esen menjen hanem mondjuk 11*esen és utána adj neki még kakaót amig elnem éri a memória a 667MHz-et vagy akkörüli sebességet vagy a procid nemér a húzás eredményeképp kapott sebességer.
ez lehet kicsit bonyolultra sikeredett
-
Pala
veterán
válasz
NovaBlue
üzenetére
Ezt értettem, de valami még nem tiszta.
Amikor megvettem / összeszereltem a gépet (mindent megtalálsz az adataimnál) akor a proci ugyebár a gyári 2400MHz-en üzemelt, a ramok viszont a gyári 667 helyett csak 600-on. Ezt először nem értettem. Viszont észrevettem valamit. Az Everestben a túlhajtás ablakot megnyitva találtam egy ilyen sort, hogy: "DRAM / FSB arány: CPU/8, felette meg írja, hogy CPU FSB 220MHz (a tuning alkalmával ezt húztam 200-ról 220-ra), alatta pedig, hogy Memóriabusz 330MHz.
Itt egy kép, most mentettem ki, hogy egyértelműbb legyen [link]Mit tegyek tehát, ha úgy akarom emelni a proci órajelét, hogy a memória frekvenciája ne emelkedjen a gyári 667MHz fölé, mert őszintén szólva ezt akarom elérni!
Thx a helpet előre is!

-
NovaBlue
aktív tag
hy
a visszaosztás azt jelenti h a bios-ban a DRAM vagy más menüpont alatt belehet állitani a memória frekijét 133.166.200 DDR-nél azért irok DDR-t mert nekem az van és én azt tudom mi hogy van. és ha pl én felhúzom a procim 2.0GHz-ről 2.4-re és a memóriákat a biosban nem 200 ra effektiv 400MHz re állitom hanem 166ra eff 333 ra akkor mikor megvan húzva a proci"fsb"je akkor a memória 400 MHz en fog menni met az FSB-ből számolja ki a saját frekijét.
szolj ha nemértesz valamit -
Pala
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
Ez a visszaosztás pontosan mit jelent és hgy csináljam?? Sorry, ebben a kérdésben újonc vagyok, de ha leírod, én meg fogom érteni.

mod: én gondolok valamire, csak nem biztos, hogy jóra, ezért kérdem.
-
Pala
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
Mi számít jól húzhatónak?
Nekem 3800+ Orleans van, ezzel meddig érdemes kísérletezni? most 2640MHz-en fut, de szerintem menne még följebb is, bár 2700-on néhány perc után hibázik az Orthos, de én inkább a ramra gyanakszom, talán vissza kéne kicsit venni az időzítéseket!?
mod: számításaim szerintem olyan 2800MHz környékén már meglenne a 10000 pont 3DM05-ben

-
Kicsizso
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Akkor meghuzogatni a dolgokat felesleges igaz(vga,proci)?
Vagy van értelme mert most még nem szeretnék cfg-t cserélni majd idővel! -
Kicsizso
tag
Hy
A kérdésem az hogy az én 33+Sempron @2000Mhz mennyire tudja kihajtani játékoknál az x1950GT-met?
-
RpPRO
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
Ne viccelj mar! 15%? Valami nalad nagyon el volt cseszerintve.
-
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Mondom, vegyél egy Audigy 1-et használtan. De még egy SB Live! is jobban megéri, mint az alaplapit használni.
-
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Gyakorlatilag ugyanaz mint az Audigy SE, csak újra kiadták, új néven. Szóval akkor máér inkább Audigy SE, mert olcsóbb.

-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Hello
Lenne Creative X Fi Xtreme Audio 7.1 PCi 9500 HUF ért ..
Ez már nem járna rá annira a procira?thx

-
válasz
Armando_19
üzenetére
Én ATT-vel állandóan látom az FPS-t. Persze ez is lassít egy kicsit a játékon.
-
válasz
Armando_19
üzenetére
Nekem most csak 2400-en megy a proci. Egyébként az, hogy nem szaggatott be nem azt jelenti, hogy nem ment időnként 30 FPS alá, de ez alatt is játszható volt.
Persze AA és AF nem volt bekapcsolva, de minden maxon volt a játékban. Viszont nagy ritkán volt egy-egy röccenés, ezt annak tudtam be, hogy megtelhetett a videomemória (gondolom ide sem árt már 256-nél több). -
JimKirk
tag
Hihetetlen!
Tegnap elrakattam a kartyat.. ma megyek erte kezembe adjak a dobozot, fizetek, kinyitom megnezem.. Mit talalok benne? Egy 1650-est, raadasul mar hasznalt volt! Modom mi ez? Gyosan hoznak egy masikat, kibontom megnezem, 1950pro...AGP... Mondom en PCI-E-t rendeltem... Gyorsan bocsanat-elnezest... Meg-e varom azt a par napot amig megrendeleik? Mondom, nem kerem vissza a penzem.
Raadasul ezt mind belgiumban. Asszem a VGA-t is nemetorszagban veszem meg mint a gep tobbi reszet.....
-
válasz
Armando_19
üzenetére
-
Armando_19
őstag
Na.
Hát srácok, tegnap felraktam az UT3 demót, és meglepődtem. 800X600 Full highon a legnagyobb csatában esett le 1x-2x 55fps-re,de amúgy kiakadt 62-n végig. 1024 tesztet még csinálni kell, de nagyon meg vagyok elégedve a kártyával. X1950GT@PRO, 7.9 catalyst. -
dobolan
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mi nem megy? Egyátalán nincs kép a tv-n?
itt is tedd fel a kérdést: [link]
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Kell lennie valahol egy Force TV detection kapcsolónak. Azt kéne bekattintani.
-
Sirandrish
legenda
Halihó.
Lenne egy kérdésem.
Van egy X1950GT-m és S-videon keresztül szeretném tv-re kötni de valamiért nem megy
Beszéltem egy hozzáértővel kiszerint
arra a bekarikázott monitora kellene egy jobklikket nyomatnom és akkor megjelenne valami kis ablak hol csakkikéne választani valami "with of tv" vagy valami hasonló dolgot..a problémám pedig az lenne hogy hiába kattintok jobb vagy akár balklikkel arra a kiképre semmi sem történik...
-
JimKirk
tag
Sziasztok!
En is beszereztem egy 512-es X1950Pro-t es erdekelne, hogy melyik drivert ajanljatok hozza?
A valaszokat elore is koszonom!
! -
Echoes
csendes tag
Ok, köszi.
-
Pala
veterán
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Ugye megmondtam én neked...

-
Echoes
csendes tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy FSP BlueStorm II 350W Active PFC táp elegendő-e egy asus eax1950 pro megfelelő energiaellátásához?
-
B@bL3ve5
senior tag
alap 2.0GHz
a hűtés meg egy gyönyörű Scythe Infinity
az nem hiszem h gond lenne 
nah de haggyuk ezt a témát nem ide való
-
B@bL3ve5
senior tag
hát örök hálám. nagyon sokat segítettetek
szurkoltam h az Atit ajánljátok 
kösy mégegyszer
-
válasz
B@bL3ve5
üzenetére
Az SLI nem 100%-os hatásfokkal működik, tehát 2db 8600GT nem lesz 2x gyorsabb 1db-nál. Az X1950Pro jobb a 8600GT-nél. Asus-ból csak 256MB-s X1950Pro van, én csak ajánlani tudom, mert nagyon jó hűtője van, és nem sokkal drágább a Sapphire-nál. MSI is jó márka, annak is jó a hűtése. Az 512MB memória jól jöhet, mert az új játékoknak kell már (a nagy textúrák miatt, és nagy felbontásnál). De sztem a 256MB is elég.
-
B@bL3ve5
senior tag
halyka
haragudni fogtok ezért a kérdésért de musza feltennem

tanácsotokat ill véleményeteket összegezve segítségeteket kérném.
két kártya ill két megoldás közt vacilálok.
1. első lépésben 8600GT második lépésben egy hónapra rá 8600GT SLI
2. lépésben egy darab ASUS X1950PRO kari.
kérdés :
1. meiket ajánljátok?
2. miért?
hozzávaló : SLI-s a lapom de valami csoda miatt nem kaptam hozzá SLI hidet szóal azért utánna kell járnom h hol szerezhetnék. valaki valamit tud ez ügyben?
ha X1950PRO-t ajánlotok akkor mire elég a 256os ill mennyire ajánljátok az 512est? ill ha már itt tartunk meik márkát? MSI, ASUS etc.
előre is kösy a terjedelmes válaszokat
byby -
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Hangminőségben óriási eltérés van, de te tudod.

-
Breki
veterán
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
-
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Igen, sok prociidőt eszik csakúgy, mint az Audigy SE kari is, ugyanis ez utóbbi is butított hangkártya, egy csomó mindent lespóroltak róla. Viszont még mindig jobb, mint az alaplapi, mert az alaplapi hangkarik döntő többségének pocsék a hangminősége.
Célszerű lenne beszerezni egy igazi Audigy-t használtan, itt a fórumon. -
Rabbitf_24
addikt
Egy nem idevaló kérdés, de hát itt mindenki ért mindenhez...
Tegnap meghalt a hangkártyám, vagy nem tudom mi történt, mert amióta
megvettem az új gépet, és beleraktam, azóta baj van vele (sb live). Először sistergett,
most meg már nem is észleli a rendszer hogy van benne egy hangkártya
A kérdésem az lenne, hogy használjam az alaplapi HD audio 7.1es hangkarit, vagy
vegyek egy sb audigy se-t. Csak játékra, néha filmnézésre és netezésre használom a gépet...Tényleg sok prociidőt foglal az alaplapi hangkari?

Köszi a segítséget előre is!!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Állítgattam a proci órajelét, és megfigyeltem, hogy 2700MHz alatt az Orthos lefut minden további nélkül (néhány perc után lekapcsoltam, csak arra voltam kíváncsi, hogy ad-e azonnali hibát), 2700 felett azonban bármilyen frekit állítok be, mindig hibát ad néhány mp után. Hozzáteszem, hogy 2820-on a gép teljesen normálisan bebootol, a windows is bejön, sőt még 3dmarkot is indítottam, és minden további nélkül lefutott. Nem értem; nem tudom mennyire megbízható ez az Orthos

, pedig nem szabadna asszem.