Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalintUG
tag
6600GT- már a 3dik konfigomat éli túl

-
BalintUG
tag
válasz
rollins
üzenetére
Hát megnéztem ezeket a teszteket, de számora az derült ki ebből, hogy nem érdemes ezzel foglalkozni már... Az az igazság, hogy 40 ezer fölött már eléggé sajnálom a lóvét csak VGA-r főleg annak a tudtán, hogy fél év mulva már lejebb kell vennem a grafikát az újabb játékoknál. És hát nem tudom ki nézte meg az adatlapomat, de a 6600Gt-m már igen igen öreg
Gonoltaom nincsen, hogy mit tehetnék ... -
BalintUG
tag
válasz
rollins
üzenetére
Értem amit mondasz, de nekem továbbra is az a bajom, hogy nem tudom milyen VGA-t vegyek a karácsony tesztet amit most tettek fel nemrég kipörgettem már, de semmivel sem lettem okosabb. Eddig 8600Gt/GTS-ről mást sem hallottam csak, hogy nagyon trék mostmeg ottt istenítik a tesztben

ami elég érdekes. Nem is beszélek arról amit idáig hallottam miszerint x1950es család elég jó kis kártya, erre most jól ledegradálják a tesztelők. Ezért is keveredtemn össze de rendesen. Nekem 8600os család nem szimpatikus és 8800 alatt semmi sem. Szóval mondjatok még tanácsot mert nemtom mi legyen. Az a tuti, hogy kell videókártya. -
size
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó Teszt.

-
Dr.Én
veterán
-
Lt.Zsolt
csendes tag
válasz
Csapi007
üzenetére
Amúgy ez a teszt elég furcsa, mert egy x1950gt-t tesztelnek, ami kb. 15%-al gyengébb mint a pro, és a bioshock-ra nekik 29FPS átlag jött ki 1280-ban..hát ezen meglepődtem, és AtiGef kolegával letesztelgettük a pro-t. Hát mit ne mondjak 48-70FPS kb. a játék. Úgyhogy eléggé furcsállottuk
-
rollins
őstag
válasz
BalintUG
üzenetére
Van egy csomó tapasztalat, le van írva. Nem olyan rossz a hűtése, ill. ha ATT -vel belövöd a venti fordulatát, ahogy kell, akkor még hűtést sem kell cserélni. Mellesleg a Zafír hd3850 hűtője még hangosabb, ha az is normálisan van szabályozva. Minden GT megy itt a tapasztalatok szerint Pro órajeleken.
Lt.Zsolt Ja, van benne valami. Ráadásul ha már OC-s 8800gt van benne, akkor lehetett volna egy x1950Pro is vagy azonos sebességre tuningolt GT. Sőt, az utóbbi Pro -ként eladott Zafír darabok, nem más, mint egy egy tuningolt GT, ha jól tudom. -
BalintUG
tag
Szevasztok!!!
Kérdésem annyi, hogy Zafír x1950GT-vel kapcsolatban van-e valakinek valami tapasztalata? 256 megásat érdemes-e még venni? egyáltalán érdemes-e még x1950-et venni ? És ha Igen akkor Zafír-ra rálehet operálni Zalman vf-700at? Válaszoljatok légyszíves mert Radeon-om em volt 9600Xt óta

Előre is köszönet.
-
Csapi007
veterán
hello
Tudtok mondani valami jó kis moddolt drivert?
A BF2-m minidg kifagy.
-
lúzer
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
kösz
-
lúzer
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nekem se sok a hőfok, 55 fok fölé nem megy, de említett játéknál kifagy.

-
Dr. Romano
veterán
-
Pancho
csendes tag
Pálinkás jónapot!
Az lenne a kérdésem, hogy melyik drivert ajánlanátok leginkább az 1950pro-hoz? Mik a tapasztalatok? Nekem jelenleg a legutolsó omega driver van fent. Érdemes próbálkoznom Catalystokkal?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv! -
lúzer
veterán
Fura
NFS Prostreet kifagy, de csak ez az egy játék.
Ha leveszem a ház oldalát akkor oké.
Lehet hogy a sapphire hűtése tényleg nem az igazi?esetleg mit tudtok ajánlani, ami jó, és viszonylag olcsó?
-
brd
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Én mindig Low-on használom, mert a High beállításban már néhol látni némi textúramódosítást, a minőség rovására. Persze ez téged ne zavarjon, én maximalista vagyok, a többség valószínű észre sem veszi a különbséget.

-
Dr. Romano
veterán
Átalában high és az off beállítások közötti különbséget nézem. A standard beállítás szinte minden esetben (sebesség tekintetében) a high és az off között helyezkedik el.
Fear: off: 54; high: 58 (átlag fps)
Lost Planet: off és high semmi különség
Crysis: high a nyerő, de az előny még a +1 fps-t sem érte el
3DM05 (def. csak a 3 gametesz): off: 8820; high: 8873
Gunmetal Bench (def. +B1): off: 63,36; high: 63,44 (átlag) fpsMég lehet lefuttatok egy két tesztet, de ebből nekem az jött le, hogy érdemes high-ra tenni a Catalyst AI-t. A legrosszabb esetben nem nő a sebesség (tehát veszteni való nincs). Ellenkező esetben program/cpu függő a növekedés szerintem.(azonban kíváncsi lennék egy olyan mérésre ahol az X1950 egy komolyabb procival megy, ott lehet jelentősebb lenne a növekedés).
ollie:
látom elég brutál kis C2D-d van, nincs kedved párat ezekközül lefuttatni és leírni nálad mennyivel nőtt a sebesség?
-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Na de a Catalyst AI-nak 3 beállítása van (off, low, high). Mindegyikkel letesztelted?
-
válasz
Tutivesztes
üzenetére
A chipsetet hogy frissítetted? Forrasztópákával?
-
lúzer
veterán
Nálam meg az volt a fura hogy agp-s kártyára nem akart felmenni az omega sem!
everest szerint rv570 a mag, és csak 580 volt az inf fájlban.
Mikor ezt átírtam, fura módon települt az omega driver. -
Armando_19
őstag
válasz
Tutivesztes
üzenetére
Próbáld meg akkor, hogy minden ATI-s drivert és programot leszedsz.(Start>Control panel>programok telepítése törlése)
Utána restart, ne rakj fel még semmit, csak a C/ATI mappát töröld.
Utána eszközkezelőből távolítsd el a VGA kártyát, és újboli reinstall. Ne lemezről telepíts, hanem szedj le valahonnan egy drivert!
(www.guru3d.com) -
Tutivesztes
tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Igen, azt még sikerült feltennie a cd-ről...
-
Motion_Blur
félisten
-
Armando_19
őstag
válasz
Tutivesztes
üzenetére
Hello!
.net framework 2.0 fel van telepítve? -
Tutivesztes
tag
Sziasztok, hibáztam, segítsetek.
Frissítettem a biost és a chipsettet is az alaplapomon, azóta nem lehet elindítani a catalystot, mintha nem is létezne. Leszedtem mindent, a kártya cd-röl újra feltelepítettem az alapszoftvert, de a catalíst az nem él, a 7.11-et pedig nem is engedi telepíteni, kicsomagolás után azonnal hibát ír, és kész. Mit csinálok rosszúl, hogy lehetne újra életet lehelni bele?

-
Csapi007
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Lehet...

-
Dr. Romano
veterán
Tegnap azért én is nyomtam pár tesztet, hogy kiderítsem mi az igazság

Kipróbáltam a FEAR benchmarkjával és 1024-ben (graf max; gép high) AI nélkül 54 FPS AI-val 58!
Azonban a Lost Planet bench és a Crysis szinte semmit sem változott. Még majd meglesem a 3Dmarkokkal is.
Azonban ha csinál is valamit, tény hogy nem sok előnye van. -
Csapi007
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
És mi lesz helyette?
-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Én csináltam tesztet még valamikor márciusban/áprilisban, és egy kicsivel gyorsabb low beállításnál. De gondolom ez erősen konfig függő, valszeg többet dob akkor, ha a proci aránytalanul erős a VGA-hoz képest, ill. lassít, ha ez fordítva igaz.
-
Dr. Romano
veterán
A Catalyst AI-t ki milyen beállításokon használja (ha használja egyáltalán) és mik a tapasztalatok ezzel a beállítással kapcsolatban?
-
diablo1984
veterán
ma én is kiléptem a pro tulajok köréből, majd vagy x1950xt-t, vagy 3850-et kellene venni, csak az ára kissé fel van verve az utóbbinak! de ez éppen az előbbinek csökkenti az árát!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hawk1979
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Áruló !!!
Cseles ez a mod gomb
-
Motion_Blur
félisten
Ez az utolsó napom a kártyával, 1 órán belül a kezemben lesz az utód

nem vagyok áruló, kihajtottam a kártyát, nem sokat ment alapon

-
RpPRO
őstag
válasz
Hawk1979
üzenetére
De akkor mi a bajod az atival? Rangat?
Erdekessegkeppen egy rovid sztori: felraktam a test Drive Unlimitedet anno es qra zavart, h rangat ossze-vissza, h alig birtam uton tartani a verdat. Gondoltam, h mar nagyon keves a procim a jatekhoz, el voltam keseredve. Forumon kerdezgettem mindenfele. Egyszercsak vki kerdi tolem: milyen tuzfalad van? Mondom Outpost. Aszongya: probald ki nelkule. Ok, az allam leesett, semmi akadozas! Tanulsag: jobban korbe kell nezni, ha valami grafikai problemad van, nem feltetlenul a VGA vagy annak a szoftvere a hibas. Ennyit a szofosas(om)rol.
-
Hawk1979
őstag
Eatsider Én csak megpróbáltam segíteni,már az is baj?
De ha már itt vagyok,kérdeznék én is valamit,hátha tudtok segíteni nekem.
Xp-m van,.Net 2.0 keretrendszerrel,7.11-es Catalysttal.Telepítésnél nem dob fel hibaüzit a gép,és nem is fagy le,pedig friss Directx is van fent.
Ennél is érdekesebb hogy pl. A Crysisban nincsenek textura hibáim,az Unreal 3-as motort használó játékok is mennek rendesen.A ccc is működik ahogy kell.Ha beállítom a refresh rate overridot 100hz-re akkor az a játékok alatt is annyi lesz.Eddig nagyon rejtélyes nem?
Ja,a kártyám nem fagyogat,a vrm se volt még 90fok felett.Nem értem mitől lehet.Pedig a tápcsatit is bedugtam ahogy kell,és nem is Codegen van a gépemben,szellőzés is megoldott két halk ventivel.Lehet az a baj hogy megrántottam a procit 2,8-ra hogy kihajtsa a kártyát,és fix 100mhz-re állítottam a Pci-x frekit?
Ma végső elkeseredettségemben felraktam a 3dmarkot,de rájöttem hogy azzal nem is tudok játszani,hiába van 5ponttal több nekem,mint a szomszéd Józsikának.Egyszóval valamit nagyon elbaltázhatott az Ati/Amd csapata,ez az 1950pro minősíthetettlen.
Még az a fránya Nfs Pro Street se rángat a gépen !!!
Mától Nvidia fan leszek,mert sok játék intrója elött ez a szöveg fogad:It's meant to be playedR.I.P. ATI/AMD
-
eastsider
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
szerintem komolyan gondolta

-
dredbiro
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
köszi diablo a segítséget.
tudtam én hogy jo emberek vannak itt
-
diablo1984
veterán
válasz
dredbiro
üzenetére
ne nyúlj hozzá, attól baja nem lesz, de ha összezárod elb@szódhat! amúgy elképzelhető, hogy a pal és ntsc között lehet manuálisan is váltani nem csak softveresen! de ne nyúlj hozzá, isten ments! nehogy azt hidd, hogy 1 jumperrel istencsuda vga lesz tőle, vagy rejtett tunning jön elő....

-
válasz
diablo1984
üzenetére
Én inkább a 3rd party chipsetekre gondoltam, de nyílván igazad van.
-
dredbiro
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni ha lehetséges.
Van egy HIS Radeon X1950 Pro AGP-s VGA kari a gépemben.
A karin találtam egy jumpert és tudja-e valaki hogy ez mire való???
Nem mertem hozzányúlni nehogy valami károsodjon rajta.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
RAiN91
őstag
Hello
Akkor most full grafon CS source, ez az FPS kevés? Ha nincs ellen (saját szerver, akkor 100 is megvan, de így még 50 sem...)
[link]
Ha leveszem minimumra, akkor is ez van. -
Hawk1979
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vegyél egy kisebb monitort.. pl a 15" lcd moncsiknak csak 1024*768 a natív felbontásuk,azzal kevésbé terheled a kártyád.
Igaz közelebb kell ülnöd,hogy lássál is valamit,de lagalább nem kell új videókarit venned.
Tudom ez nem az apróhirdetés helye,de van még egy 14" sima monitorom a szekrényben ha kell esetleg.Nézhető képet csak 800*600/75hz produkál... -
lordstade
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni, van egy nagy gondom a videókártyámmal.
Az összes Unreal 3 motoros játéknál (Bioshock, Medal of Honor
Airborne, Unreal III....stb)játék közben a kép alja és a jobb oldala szétesik elemeire (RGB
pixelek). A fények is elvannak "csúszva".
Ati 1950pro (Asus EAX1950pro) karim van, legfrisebb Driver 7.11+ATI CCC,
legfrissebb DirectX (novemberi) fent van,
Microsoft Visual C++ 2005 Redistibutable package is fent van....
Tudna valaki segíteni? A választ elõre is köszönöm.http://kepfeltoltes.hu/view/071214/error_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A konfigom:
550 W-os enermax táp
Asus P5B plus alaplap
4GB RAM
Intel Core 2 duo 6600
Asus EAX1950pro -
rollins
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Amilyen igényeid vannak, felbontásra gondolok, oda a 3850 is kevés lesz
Hacsak nem CF lesz. -
FragBoy
csendes tag
Újonc kérdés következik:
Sapphire X1950GT 256MB GDR3
Gyári hűtővel fel lehet tornászni az értékeit pro szint környékére vagy ne is próbálkozzak? -
válasz
diablo1984
üzenetére
Csak Intel chipsetek támogatják a CF-et.
-
dni
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lehet, h várok január végéig, úgyis vizsgaidőszak van, és egy 3850 fog befigyelni ha értelmes árban lesz, bár amíg 1950pro-m volt avval is teljesen megvoltam elégedve, igaz akkor 1280-ban gémeltem.
Thx
-
Lt.Zsolt
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én is vettem volna egy HD3850-et, csak nem volt aki megvette volna a karimat

-
spyduck
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem a crysis adta meg ezt a lökést!
fölidegesítettem magam, h mindig fejlesztek a gépen és mindig van olyan játék ami kinyírja!
Eladok mindent a gépemből és veszek egy notebookot!
Nem játszok többet!!
Vagy ha igen akkor lanparty-n haverom gépén!
ennyi
-
spyduck
nagyúr
Holnaptól nincs x1950-em, visszatérek x800xt-re!
Sziasztok
Arra jöttem rá, h ami ment szépen x1950-el az ment szépen x800xt-vel is! Az újjak meg nem mennek szépen x1950-el!
És kapok mellé 15.000ft-ot! Szerintem megéri! -
juhi07
senior tag
Hy
/Ha emlékeztek hogy az alaplapom a huzás miat megdöglöt egy pár hette és a boltban az monták hogy ilyen alaplapra cserélik le (MSI K9N SLI)
lenne egy kérésem hozzátok hogy ebbe az alaplabba bele illik-e az x1950pro ?És lehet majd crosfire be tenni ha majd tán veszek mégegyet? Menyivel jobb a k9n neo-f töl?Menyivel jobb az msi k9n neo-f ez az alaplap ?
-
Lt.Zsolt
csendes tag
Vettem egy két cuccot a gépembe, h kicsit pofásabb legyen
[link]
A kábeleket még el kell rendezni
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nálamis ígyvan
, sztem a tdu egy kicsit szarul is van optimalizálva mert az elöbb említett 2 játék szebb is és kevesebb gépet zabál 
-
-
BaliJack
aktív tag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Értem
.
Majd ha lesz időd, és eredmények, érdekelnek.
Előre is kösz. -
zonaporkolt
tag
Sziasztok!
Egy olyan problemam lenne, hogy 1950GT-nel (Catalyst uccso driver) S-Video-n keresztul kinyomatom a TV-re a kepet (a tv-n is van S-video bemenet, azon keresztul) es a kirakott kep kilog a tv-bol (magyarul "scrollozni" tudom az egerrel ;). Probaltam mar clone moddal, felbontas atallitasaval, de nem akar osszejonni. Mi a megoldas?
-
törölt tag
az miért van, ha játék közben hibát ír ki és a VPU Rec vissza akarja venni a GPU sebességet , amikor nincs is húzva?
1950GT AGP kártya -
RpPRO
őstag
-
dni
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A Procival sztem sem lesz gond, 3 Ghz-en pörög most is és az M3 Chalenge vígan elmegy az x1050 brutál karival 1680*1050 2AA 4AF Fraps szerint 22-25FPS, ami még simán játszható. Azt mondjuk nem tom, h a Hyper memory mennyit vesz lesz le a ramomból, vagy h az egyáltalán be van -e kapcsolva, mert nem találtam a Catalystban
-
BaliJack
aktív tag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Ezexerint sikerült akkor feltenni.
S milyen? Hőmérsékletek, hangja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gonoltaom nincsen, hogy mit tehetnék ...

)
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

persze, hogyne!