- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JJános
addikt
válasz
CsigaGyilkos #6050 üzenetére
Az AMD-t nem ismerem. Ha 4670-es vga-t akarsz venni, akkor a gddr4-est vedd meg 512 Mb. nekem az van, és nagyon jó.
Netezés közben 32 fokos, és 60 fokig nem megy fel. Keveset fogyaszt. -
JJános
addikt
válasz
#31757056 #5903 üzenetére
Én azt mondom, igenis észre lehet venni, hogy a gddr4-es gyorsabb. 3-5 %-ot írnak itt, én többet gondoltam.
Nálam a hűtés 34%-on áll, és arról el nem mozdul. Tartós használatban sem megy 56 fok fölé. Amikor semmilyen szellőzés nem volt a házban, akkor is csak 61 fokig ment fel, és akko 34-ről 43 %-ra állt a hűtés foka.
Játékokban jól teljesít. -
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5841 üzenetére
Erről beszéltem, igen.
Csak mert a kereskedő rá akart beszélni egy 96 gt-re. Aztán barátomal elkezdtünk kutatni, és azt mondta, hogy sok jót írnak erről a kártyáról. Vacilláltunk a 3850-es is szóbajött, de azt gondoltuk, hogy a 4670-esnek a technológiája újabb. Én gondoltam, hogy a sávszélesség valójában a memória miatt kell, ha nem elég nagy. Ezért nem izgatott, hogy 128 bites. A Furmark teszten egyértelműen látszott, hogy a 88gt nem jobb. Ez volt a másik kártya, amin még gondolkodtam.
Végül is a fogyasztás, és a hűtés sem egy utolsó szempont, ezért amikor megláttam ezt a kártyát, azonnal rácsaptam. Nem magamat akarom igazolni, de jobban jártam most ezzel, mint a 96gt-vel. Köszi a segítséget.A 10%-ot nem jól gondoltam. 3-5? Elég nekem!
-
JJános
addikt
válasz
barnam_ #5833 üzenetére
Tudjuk, hogy a 96 gt már lejár. Az új játékok már nem úgy, vagy nem fognak működni rajt.
Mit tudunk a 4670-esekről? A legújabb játékokban szépen teljesített, átnézve a teszteket. Az érdekel, amit itt már valaki feszegetett, hogy a technológiája mennyire jó, és mire.
Egyébként a gddr4-es memória lehet 10%-al gyorsabb mint a gddr3? Mert akkor a 96 gt közelében van a kártya, fele fogyasztással, és kevés hővel.
Köszönöm.
-
JJános
addikt
Tagadom, hogy valaha is volt nekem más, mint ATI!
Az ATI kártyákba bele szeretnem egy pillanat műve volt. Megláttam, megszerettem. Meg elhívtam randira, és már a gépemben van. Jól belecsavaroztam.
Jól tudod nvidia fóbiám lett.
[ATIvsNvidia] -
JJános
addikt
válasz
Sebaj Fóbiás #5799 üzenetére
Üdv! Ezt nem igazán értem.
4770-es kártyát szeretnél, és 4670-es eladó? A 4670-en nincs külön tápcsati.
A 4770-es kártyát nem ismerem. tudnál róla képet, tesztet mutatni? -
JJános
addikt
Nagyon érdekes! Ez tetszik! Hát én 24500.-ért jutottam hozzá, de beszámítattam a 76gt-t, és csak 18000.- friccset kellet kifizetnem. Még így is jó vétel volt.
7800 pötty elsőre? Az nagyon jó. Játékokban pedig sokkal jobb azoknál a kariknál, amik a 3dmarkt06-ban több pontot érnek el.
Ma én is megpróbálkozok a teszteléssel.
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5750 üzenetére
Oksa. Esetleg ha valaki kérné, ingyen, és bérmentve.
Időközben a barátomtól kaptam Everest 5 nevű progit. Kiderült, hogy a régi egészen mád hőfokokat mért. Ez a gpu két diódájának hőjét is méri, ami cirka ugyanaz, és a cpu két magját is külön méri.
A gpu most netezés közben 32 fokos, és izzasztáskor sem megy el 50 fokig. persze közben felkészülve a nyárra betoltam egy 12 cm-es ventit, fele fordulaton, és hátra a két 8 cm-est azokat is fele fordulaton. Még valamelyik vga-hoz kaptam ilyen cuccot, amivel lehet játszani, mennyi feszt kapjanak. Így elég csendesek, és határozott "cúg" van a gépben. -
JJános
addikt
Üdv! A kártyát így vettem, és nagyon tetszett. A helyi kereskedőnél rendeltem meg egy képről, ami persze nem volt dupla. Valahol a katamarán szót hallottam rá, és ezért irtam ezt.
Légyszi irj nekem a te kártyádról. Érdekelne.
tzsolesz: Valóban elfoglalja a mellette levő helyet. Van nekem régről egy cooler, amit régen a vga mellé erre a helyre tudtam becsavarozni. Ez a kártya kinti hidegebb levegőt fujt rá a vga hűtőjére. Sajna nagyon hangos volt. Ha kell ajándékba elküldöm, és ha akarod dobok fel képet róla.
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5744 üzenetére
Igen ez az. Én azt gondolom róla, hogy a gpu 95-98 %-ban le van foglalva, és a cpu is (5200 dual-core) 50% felett dolgozik, akkor ez egy jó izzasztó program.
Ha jön a nyár, ez a szoba a tetőtérben nagyon meleg. És tudnom kell hogyan állok. Mennyi hűtést kell betennem, hogy egy jól szellőző ház legyen.
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5732 üzenetére
Jelentem az izzasztó "kúra" lezajlott.
vga-61 celzius, gpu 95-98% között tekert, a vga ventije 61 foknál 34%-ről 43%-ra ugrott, és a vga ilyenkor 60-ra visszhült. CPU 40-41 celziuson álldogállt, miközben 50-60%-osan futott.
Pár perc mulva vga-37 fokos, cpu-32, hdd-29, levegő 26,2.
Nagyon elégedett vagyok!
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5732 üzenetére
Szabályozni nem tudom sajna. De ahogy vizsgálgatom, általában 34 %-on megy a venti, és ma fogom izzasztó kúrára tenni. Tervezek egy hoszabb izzasztást, és nézem a hőfokokat. A procim végül is elmozdult. Már hajlandó 31 fokig is felmenni. A vga netezés közben 34-40 fok között stabil. Vinyó 28. A szobában 26-27 fok van, stabilan.
Nagyon szépen teljesít a kártya, a gddr4-es memória is dob rajta szerintem olyan 5-10%-ot.
Ami előtte bent volt, a 76gt-t, kb 3-5-ször veri el.
Találtam teszteredményt a neten, ami 11000 pont felett volt 3DMarkt06-ban, húzás nélkül . Én 8000-el is elégedett lennék. A 76GT 3300 körül tudott.Hajrá ATI!
-
JJános
addikt
Raknák fel még képeket, ha valakit érdekel. Érdekes, hogy dupla eleje van, és két csavarral rögzül.
Tettem fel egy Tombraid Underwold, ha jól tudom.
Felcsavart grafikán, akadásmentesen, nagyon szépen ment a játék.
Nagyon elégedett vagyok a kártyával. Megrögzött nvidiás létemre váltottam át atira, mert amikor megláttam a kártyát, beleszerettem.És még annyit, hogy légyszi szóljatok hozzám, írjatok. Please!
-
JJános
addikt
Bocsi 1440x900.
-
JJános
addikt
Hát igazándiból nem is tudom milyen xp van most fenn. Barátomtól kaptam, most próbáltam ki elősször, bár a régi xp-vel sem akart menni a 3dm06.
Sajnos a vantage-t nem ismerem, így viszonyítani sem tudok.
Everest4.0-ám van. Leszedtem 4.6-ot, de az sem irta ki a hőfokot. Nem tuningoltam.Innen egyszer leszedtem egy vidi izzasztót, az szépen fut.(rthdribl?)
Úgy emlékszem, hogy a 76gt-hez képest mintegy háromszoros fps-ek vannak.Furmarkról nem is hallottam. Légyszi, ha nem gond valamit róla, vagy egy linket plíz.
-
JJános
addikt
válasz
barnam_ #5721 üzenetére
Köszi, de befejeztem. 3DMarkt-ot kitöröltem a gépből. Türelmem már nincs rá.
Sajna én egy idős emberke vagyok(59), és inkább ilyen örök kezdő vagyok, bár a hardvert értem, és sok gépet szereltem, raktam össze. Sokat javítottam meg is, de ez nekem kínaiul van.Van olyan tesztprogram ami elérhető, és meg tudom vele nézni, hogy a konfig jól műxik?
És még egy kérdés, hol tudom megnézni a vga hőfokát? Köszi! -
JJános
addikt
Üdv! Én tegnap raktam a gépembe egy Sapphire 4670 512 gddr4-es kártyát. Xp telepítése előtt játékban gyönyörűen futott, és teljesített, de a 3Dmarkt06 nem futott le, mert megfagyott.
Xp után is minden jól műxik, és felraktam a 3dm03-at, amit a PH-ról töltöttem le. De hibajelzéssel megállt.
Igazából a teszt csak arra kell, hogy tudjam, hogy minden rendben van a kártyával.
Az everest(4.0) sem látja a gpu-t, és a lapomat sem ismeri fel.Az a gondom, hogy nekem főleg Nvidia kártyáim voltak, és mindíg mindent szó nélkül. Készüljek fel, hogy gondok lesznek, vagy ne féljek?
Most megpróbálom megint a 3DMarkt06-ot, és jelentkezek. Addíg légyszi aki ért hozzá irjon nekem a konfigomról, hogy jó így.....
Egyébként a kártya hangját alig hallom, csend van a házban. Kicsavarozgattam az összes ventit, mert a procim így is majdnem megfagy szegény. 26 fokos szobában 27 fokos a proci. 28 a vinyó, és a vga hőjét nem találom.
Előre is köszönöm a segítségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- UHD filmek lejátszása
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- The Crew sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest