Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MMSZoli

tag

Hi L4RS,

Én is az "idióta" masszív hozzászólók között voltam a "Sapphire"-os topicnál. Magyarázat: egyszerüen nem láttam a HD4650 AGP Topicod az első oldalon a Top50-ben, később meg a másik topicot követtem fel. Ha esetleg az elején lett volna az AGP szó, gyorsabban megtalálom, most is csak a Goglival sikerült...

De kisdobos becsület szavamra: mostantól ezt a fórumot használom a felkövetésre... :-)
    Remélem ezáltal sikerül az IQ-mat megnövelnem pár ponttal...

Hogy valami hasznos hozzászólásom is legyen: a Tomshardver-en tesztelték az AGP 4650-et, összevetették a 3850 AGP és 4650 PCI-E verzióval.
    Ezt már eddig is tudtuk, de most csináltak egy frissítést, amiben az X2 3800 helyett egy kicsit extrább, X2 5000+ -nak megfelelö procival hajtották meg, összevetve a 3800-as sebességével.
    [TomsHW AGP test új]

Konklúziók:
    - A játékok jó része CPU limites volt. Megnövelve a CPU sebességét, elég durva növekedéseket lehetett látni. Vagyis játékokhoz önmagában az új GPU nem elég.
    Ezt mondjuk eddig is sejtettük, de most ki is lett pontosan mutatva, mekkora növekedésre számítsunk. Elég nagyra. Megyek új S939 CPU-t venni....
    - A HD4650 most majdnem annyiba kerül (kint) mint egy HD3850, ami széjjelalázza.
    Érdemes várni egy kicsit, míg az árak normalizálódnak.
    - A 3850 minden tesztben sokkal gyorsabb, mint bármelyik 4650. Van benne kakaó.
    Állítólag a 4670 (van belőle AGP-s) be tudja majd fogni,alacsonyabb fogyasztásokkal.
    Csak ne fogyasztanának annyit.
    -A 3850-nél erősebb kártyának már gyakorlatilag nincs létjogosultsága AGP vonalon, mert nincs megfelelő proci hozzá. Esetleg csak a kisebb fogyasztás miatt valami 40nm-es...
    -Igazából nem maga az AGP fogja vissza a sebességeket, hanem az ilyen alaplapokba beletolható procik.
    -------------------------------

A Diamond kihozott egy 512MB GDDR3 verziót a HD4650 AGP-böl.
    Várom!
    Bár a kép alapján 2 slotos ventillátora van, a specifikációs oldal 1Slot-nak mutatja. Mivel a HD4670-ből úgysem lesz 1slot-os, az én gépembe úgysem megy bele.
    [Diamond HD4650 AGP spec]

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy páran az USA-ban flame-eltek, mivel a dobozon GDDR3 volt írva, de a kártyán és a doboz oldalán a cimke DDR2-t írt. Sajnos a rendszer is...
    [Diamond HD4650 visszajelzések USA]

Új hozzászólás Aktív témák