- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
Igen, erre a vapor kártyára (meg úgy általában 4890-re) nehéz találni olcsó de megfelelő hűtést, sőt ilyen nincs is. Amit ezekhez a külön hűtőkhöz adnak VRM bordákat, azok kevesek egy ilyen kártyához, ezért fent kell hagyni a gyárit, ami miatt viszont több hűtő nem fér fel a kártyára. Én jelenleg egy Alpenföhn Heidi-vel szemezek, ez 10k környékén van, ahogy nézem elvileg el kell férnie a kártyán. Ezen kívül még a Thermalright HR-03 borda lenne még jó, de ez még drágább és még ventit is kell hozzá venni. Én viszont csak a hang miatt akarom cserélni a hűtést, nálam alapból 55fok körül van, játékok alatt 80fokig emelkedig kb.
Ettől függetlenül nem szabadna, hogy nálad ilyen meleg legyen a kártya, vmi ott nincs rendben. Olvastam, hogy voltmoddal is próbálkoztál már, jó lenne megtudni a gyári értéket és arra visszaállítani.
Milyen táp van a gépedben egyébként? -
varsam
őstag
Pl Everest stabilitás tesztje grafikonon mutatja hőmérsékleteket.
"nekem alapon a MemIO 90fok a DispIO és árnyaló meg 70-75 fok körül van úgy hogy még nem is játszom. nem sok ez?"
De ez sok, ha még nem is terheled a kártyát...nagyon sok, vmi ott nincs rendben.(#8509) ádikácska
Mennyin megy a memória?(#8510) Nowi
fordulat mennyi? -
varsam
őstag
válasz
Clapaucius #8498 üzenetére
Akkor jó
Ez jó ötlet, hogy átviszed a te tápod és kipróbáljátok azzal. Az az FSP egy teljesen jó minőségű, megbízható táp. Remélem ezzel már menni fog, és nem más alkatrésznek lesz baja. -
varsam
őstag
válasz
Clapaucius #8491 üzenetére
HKC tápot sokan csak ajtótámasztéknak használják, erősen nem ajánlott kategória, hibába van ráírva 630W
Itt egy HKC teszt, egyik PH-s fórumtárs csinálta ha jól tudom... no comment
Azért kérdezz rá itt, megmondjákt a frankótÉs bár jók a chieftech-ek, de koránt sem top kategória, de legalább megbízható tápok.
Ezen kívül azért nézd meg a proci és vga hőmérsékletét, azok is okozhatnak ilyen problémát.(#8492) Nowi
Nézd meg Catalyst-ban, hogy leveszi-e a kártya 2D-ben az órajelet. -
varsam
őstag
válasz
bthello #8465 üzenetére
akár a heatpipe is tönkre mehet, de az látszódna, hogy van rajta vmi kis lyuk és nem nagyon valószínű, vizsgáld meg.
Nézd meg, hogy fel van-e téve rendesen, megfelelően fekszik-e a gpu-n, lehet hogy elmozdult kicsit. Esetleg szedd le és pasztázd újra, majd ügyelj a visszarakásnál. Elképzelhető , hogy takaírás közben mozdult el minimálisan és ha rosszul érintkezik a két felület, akkor jönnek az ilyen gondok. -
varsam
őstag
válasz
Quan-Chi #8386 üzenetére
nyers erőbe jobb a 4890, olyan 10-15% talán játékokban, viszont fogyasztásban 5770 nagyon jól áll, plusz még ott van a dx11 is.
Itt a PH-s teszt mindkét kártya benne van.(#8388) Quan-Chi
szerencsére a fogyasztás és a DX11 nem érdekel , teljesítmény orientált vagyok!
Akkor 4890 -
varsam
őstag
vsync nem eszik semmit, az csak annyit csinál, hogy nem enged több fps-t, mint ahány Hz-en frissít a monitorod. Szóval azért megy 60fps-sel a játék, mert 60Hz-es a monitorod.
Szerintem minnél több fps, annál pörgősebb egy játék, és bár 60 az elég sok, de egy COD-nál jó ha van 125 v 250, teljesen más. -
varsam
őstag
-
varsam
őstag
dede, hőmérséklet hatására emeli a fordulatot fokozatosan, bár elég gyorsan melegszik. 4890 nem éppen a kis fogyasztásról és alacsony hőmérsékletről híres, ellenben piszok erős
Nálam megy annyit a venti, saját tapasztalatom írtam csak le, hogy esetleg tudjál mihez viszonyítani. -
varsam
őstag
ezért ez a 63% így egy kicsit erős, nagyon nem mindegy hogy milyen proci és milyen vga van abban a gépben, és azok milyen sebességen mennek...
A vapor-x-ről írtakat viszont én is alá tudom támasztani, 2D-ben néma, terhelésen viszont megjön a szélzaj, olyan 3000-3500rpm-en megy a venti kb.
-
-
varsam
őstag
-
varsam
őstag
Tápot kérdezd a tápos topikban ott értenek hozzá. De 400watt körüli Enermax, Corsair vagy FSP tápot nézz.
Ha FullHD monitort veszel, akkor 4890 a befutó szerintem. -
varsam
őstag
Mekkora felbontásra kellene milyen proci és táp mellé? Számít a fogyasztás és a melegedés?
Kisebb felbontáson elég az 5770, nem sokkal gyengébb a 4890-nél (kb 4870 szint), viszont kevesebbet fogyaszt jóval, halkabb és hűvösebb, valamint dx11-es. Ha ezek nem számítanak, és csak az ERŐ kell, akkor egyértelműen 4890 -
varsam
őstag
Valaki tudna adni infót a vapor-x kártya ventijéről? Mekkora a légszállítása bizonyos fordulatokon?
-
varsam
őstag
válasz
zolisx4 #8297 üzenetére
Na, ilyesmire gondoltam én is, hogy csak egy venti csere legyen.
Rámegy egy szabvány méretű venti, mondjuk egy 92mm-es? Hőfokok hogy alakultak utána?szerk:
(#8299) zolisx4
És a venti be volt kötve fix tápra, vagy a kártya szabályozta?Amikor megvettem, akkor még meg volt az AC S1-em, azt próbáltam, de nem fért el rajta, alacsony is volt, és túl is lógott.
Twin Turbo azt mondod jó rá, úgy hogy még az eredeti VRM borda is megmarad? Mert az egész magas darab. -
-
varsam
őstag
válasz
alientwo #8286 üzenetére
Ha már a hang miatt cseréled a hűtőt, én mindenképp egy kétventis megoldást választanék, minnél nagyobb ventivel. Twin Turbo szerintem jobb hűtő mint az a Zalman.
Ennél halkabb már csak az Arctic Cooling Accelero S1-el lennél, amire ráteszel két db néma 12 centis ventit.
Ez, és sztem a Zalman alá sem fog elférni a fentebb linkelt vrm hűtő.Ezeken kívül szintén nagyon jó hűtő, bár drága is a Thermalright HR-03, VRM-nek pedig Thermalright HR-11. Ezek azok, amik kellenek egy 4890-re kb, úgy hogy halk is legyen.
Ezeket mind meg kell nézni, hogy felmennek-e a karidra, mert lehet hogy teljesen máshol vannak a furatok és más az egész nyák kialakítása.Pasztát mindenképp cseréld, a gyárit töröld le. Jó paszta: Arctic Cooling MX2 vagy MX3.
-
varsam
őstag
válasz
alientwo #8282 üzenetére
Attól függ, hogy milyen nyákja van a kártyának. Ezek a hűtők csak a referencia nyákokra mennek rá, az egyediekre nem biztos. Ezt meg kell nézned, hogy hol van a kártyán pontosan a gpu, és mennyi hely van az elejétől, majd megnézni, hogy ez a hely elég-e pl egy Twin turbonak. Ezen kívül a VRM hűtése még nagyon fontos, ezt is meg kell oldanod. Jó lenne pár kép a kártyádról, mondjuk szétszedve, hogy lehessen látni mi a helyzet.
Amit pl Twin turbohoz vagy Scythehez adnak VRM hűtőket azok kevesek egy ilyen kártyához. -
varsam
őstag
válasz
KalozoneR #8275 üzenetére
Én két hónapig hajtottam a CX400-al a 4890 Vapor-x-em mindenféle hiba nélkül. Erős táp az, simán elbírja a konfigod. Azért cseréltem le egy Enermaxra, mert terhelésen már megnőtt a szélzaj, ami engem zavart. Ettől függetlenül hibátlanul teljesített egy Phenom II 720 proci mellett, ami 3,5Ghz-re volt húzva.
Hőmérsékleteid milyenek? Lehet azzal van gond, és azért kapcsol ki a géped egy idő után, mert valami túlmelegszik.
-
varsam
őstag
válasz
zolisx4 #7062 üzenetére
igen, sajnos mindig is később jelennek meg a driverek ATI-nál, mint ahogy az adott kártyának szüksége lenne rá, remélhetőleg a következők már kihozzák a maximumot az 5xxx szériából is. Ez megvolt az előző generációban is, nem értem miért nem tudnak a szofver részre is kicsit rágyúrni a fejlesztők, ha már hardver szinten ilyen jót tudnak alkotni. Viszont azt is be kell ismerni, hogy amikor kijönnek az új karik, akkor még nincs is olyan játék, amire igazán fejlesztették (mint most pl dx11), tehát drivert sem lehet nagyon írni arra, ami még nincs is.
-
varsam
őstag
Nekem sem, semmilyen! Még Dirt 2 sem szaggatott, pedig nagyon sok mindenkinek igen, nem is kellett semmilyen hotfix meg semmi, 9.11 driverrel vígan elvagyok. Attól hogy kijön egy újabb driver, nem kötelező azt feltenni, ha csak valami újabb játéknak nincs szüksége rá, mert ezek már leginkább az 5xxx karikhoz valók, azokat javítják, 4890-hez pluszt már egyik sem fog adni.
-
varsam
őstag
ez a helyesírás (illetve nem az), uhh
Az egyes gyártók más hűtőkkel szerelik a kártyákat, leginkább ebben van különbség köztük, illetve némelyik gyárilag kicsit tuningolva is van. Ha számít, hogy halkabb legyen a kártya, akkor ajánlom a Sapphire Vapor-x vagy Toxic típust, illetve a HIS icooler X4 változatát, ha nem számít, akkor vedd a legolcsóbbat. -
varsam
őstag
válasz
gordonfreemN #6957 üzenetére
Csak két példát mutattam, ez a kettőt láttam meg gyorsan, persze ha körülnézel rendesen, találhatsz másikat, vannak jó procik fent, de ezt inkább tényleg a procis topikban kellene megbeszélni, ne tereljük el a témát a 4890-ről
(#6958) zolisx4
Tudom persze, jól körül kell nézni, csak nem tudtam hogy szeretne-e egyáltalán használtat (sokan vannak akik újat akarnak) ezért csak gyors linkeltem két jó procit.(#6960) Dusee
A 720-as 3 magos alapból, az 550 pedig 2
A "speckó" lap pedig ahhoz kell, hogy fel tudd oldani a letiltott magokat. -
varsam
őstag
válasz
gordonfreemN #6955 üzenetére
Használtan is lehet?
Ez 3 mag + 6MB L3 cache nagyon jó proci
Ez alapból 2 magos, ugyanúgy Phenom II, de fel lehet oldani a 3. magját és szépen megy 3,5GHz-en, (megbízható eladó) -
varsam
őstag
válasz
gordonfreemN #6951 üzenetére
Az már egy jobb proci, de annak sem árt a tuning (mint ahogy egyiknem sem
)
Mennyit szánnál rá egyébként?
Itt egyébként több választ kapsz ez ügyben -
varsam
őstag
válasz
gordonfreemN #6942 üzenetére
FullHD felbontáson azért már elég a 4890 mellé az az Athlon II is ha felhúzod minimum 3,5GHz-ig, amit simán visznek vmi normálisabb hűtővel, akár abban a házban is amiben akarod. De ha van még rá pénzed, inkább valami izmosabb procit vegyél.
Legjobb: Phenom II X4 955BE - kb 35k
Vízhűtés már tuti nem férne bele a házadba, nem beszélve arról, h kb 30k ft-nál kezdődne a dolog (új cuccokkal)
Ha olyan 4890-et veszel, ami nem fújja ki alapból a levegőt a házból, akkor tele kell nyomnod a házad ventikkel, amennyivel csak tudod, mert nagyon be fog fűteni. 5770 sokkal hűvösebb kari, sokkal kevésbé melegszik.#6946) Dusee
és ezt te el is hiszed? ilyen naív vagy?inkább szedj rendes 18 karikás filmet
-
varsam
őstag
válasz
gordonfreemN #6925 üzenetére
Ha teljesítmény kell, akkor 4890 egyértelműen, ha jó fogyasztás akkor 5770, kb fele annyit fogyaszt mint a 4890. Mekkora felbontásra kellene?
(#6919) Mika1227
egyébként 1 kérdést elég egyszerre 1 topikban feltenni, nem kell mindenhol -
varsam
őstag
válasz
WhosTheHigh #6899 üzenetére
Toxic, vagy 1 gigás Vapor-x
-
varsam
őstag
Szerintem csak akkor cseréld, ha kell a dx11, amiből egyelőre csak 1 játék van. Én is ilyen felbontáson játszom, és semmilyen játékban nem kell visszavennem kicsit sem a graf-t, kétlem hogy nálad is bárhol kevés lenne a vga. Az meg hogy 40 vagy 60 fps-el megy egy játék, szvsz mindegy. Kivéve mondjuk 1-2 játéknál multiba, de ott meg a 4890 is bőven hozza a fix fps-eket.
(#6868) Dusee
próbáld meg nem ccc-ben, azt hagyd, hanem simán win-nel. Win gomb + P tartsd nyomva, itt tudod kiterjeszteni monitorokat. Ezután beállítod a felbontást vezérlőpultba, és úgy használod. Ha nem kell, akkor úgyanígy leválasztod a monitort, majd ha újra felteszed, megjegyzi a felbontást. Én csak lapin próbáltam ezt, de ott szépen megy. -
varsam
őstag
válasz
ALONSO11 #6778 üzenetére
Szerintem meg teljesen felbontásfüggő hogy mennyire "hajtja ki" a kártyát a proci.
FullHD-ban előbb fog limitálni a vga, mint a 3,6GHz-es Athlon II. Nézd meg ezt az új tesztet. Crysis-ba 1280-as felbontáson olyan vga limit van mint a huzat, hiába van alatta akármilyen Core i7 proci, Athlon II-vel is ugyanannyi fps-t hoz. (és nagyobb felbontáson a többi játékkal is ez lenne)
Egy Athlon II 250 3,6GHz környékén már elég ennek a karinak FullHD felbontáson, maximális graf. részletességen és élsimítással.
Egyébként nézz használtan procikat, én 20.000-ért vettem a Phenom II X3-at, ami most szintén 3,5-ön megy.
Ezen kívül még +2GB ram is jól jöhet komolyabb játékoknál.És vzsryl is ezt írta a másik topikba
-
varsam
őstag
Ez érdekes, akkor valszeg nem jó valamelyik ram foglalat
"nagyon meleg a kartya nyakja?? kicsit mintha melegedne..."
Most kicsit vagy nagyon meleg?
Everesttel nézz hőfokokat, 90-95fok teljes terhelés alatt még elfogadható, játék alatt nem lesz annyi talán. Ez a kártya sajnos egy kis kazán, szóval ajánlott egy jól szellőző ház mellé. -
varsam
őstag
válasz
Daniford #6706 üzenetére
Hova nem elég a 975ös GPU órajel?
"bár csak a teszt idejére fut ezen a frekin amúgy meg a gyári érték alatt üzemel."
Játékok alatt mért a gyári érték alatt fut? Hagyd ott is 950 körül, és FullHD-ben bármit elvisz a kártya. Ha jól értem ezt írtad. Amennyiben 3D markkal játszol, akkor nem ez a te kártyád, válts zöldre.
Esetleg a biosában emelj egy kis feszt, és akkor mehet 1GHz fölé a tuning. -
varsam
őstag
mar az osszes lehetosehetkiprobaltuk. mas ram mas videokartya mas tap. ugyanez
Akkor már csak az alaplapot kell kicserélni.Alaplapon is tuti ratja van a 24 pines, és a 4+4 pines tápcsati is?
(#6695) XaoS
A 850-es Corsair-en van 4db 6+2 pines PCI-E csati, azokat dugd rá, értelem szerűen az egyikbe a 8-ast teljesen, a másikról pedig az eredetileg lelógó 2pin maradjon le. -
varsam
őstag
PN 266-1E115-020SA
SKU# 11150-05-20REz a két sor a lényeg, ha minden igaz, szóval ez teljesen egyezik, azaz megvan rá az esély, hogy hibás szériás. Én még karácsony előtt vettem, az enyémnek is ugyanezek a számai, de hibátlanul működik, (kopp-kopp
) azaz nem mindegyik hibás darab, ami ebből a szériából jött ki (másnak is van itt a fórumon ilyen kártyája, neki is teljesen jó). Mennyiért vennéd? Amennyiben van garancia a kártyára, nagy veszteség nem érhet szerintem.
-
varsam
őstag
Catalyst mellé lehet tenni ATT-t? A venti vezérlését szeretném kicsit átvariálni. Melyik a legújabb verzió ebből?
-
varsam
őstag
válasz
zolisx4 #6603 üzenetére
Uhh az csúnya
Ezért kell mindig átlósan meghúzni a csavarokat, valamint nem rögtön elsőre rászorítani az első csavart, hanem fokozatosan, mindig csak egy kicsit hajtani rajta. Ha odafigyelsz, nem lehet semmi gond a felfogatásnál.
(#6600) Mika1227
Én 12centis ventit ajánlok, akár kettő is ráfér, így a kártyát teljes hosszában érné a légmozgás. Kicsit így nehezebb lesz a kártya, lehet hogy fel kéne függeszteni, hogy ne hajoljon meg annyira, mert attól elmozdulhat a hűtő és nem feküdne fel teljesen. Mint már korábban is írtuk, a VRM részre is figyelj oda, legyen rajta borda. Ha cseréled, akkor először semmiképp ne terheld le a karit, csak desktopon nézegesd a hőfokokat, majd ha rendben van, akkor szépen kezd el terhelni, de amint abnormális hőfokot észlelsz, állítsd le. -
varsam
őstag
válasz
Dyingsoul #6590 üzenetére
Ezek alapján elég jól működik a kártya. GTA IV sajna ilyen, elég rosszul optimalizált, nálam is 20fps körül, ezért vissza is kellett vennem (nekem csak 1 gigás karim van), cod6 nekem is annyit megy. Terhelés alatt nálam is 80fok felett van kicsivel a kártya, desktopon a tied alatt.
Az átvezető filmek alatti max fordulok valszeg tényleg betudható a driver "hiánynak".
Próbálj meg csökkentet módban újraindulni, és úgy törölni mindenféle videó drivert mindenhonnan, driver sweeperrel is pucold meg a gépet vga driverektől, majd utána próbálj catalystet feltenni normál módban.(#6589) Vasinger!
Akkor sajna nincs jobb ötletem, esetleg Nvidia? (bár ezt félve írom csak le
)
-
varsam
őstag
válasz
Vasinger! #6586 üzenetére
Igen, megértelek. Sokan vannak így a fórumon, akik ilyen szintű 5xxx karit keresnek, de sajnos még nincs, remélhetőleg majd lesznek.
Ami marad számodra, legalábbis én elgondolkoznék rajta, az egy ref nyákos 4890, amire felteszed az S1-ed 1-2 ventivel, illetve veszel még egy jó VRM bordát rá. Amit az S1-hez adnak, arról azt mondják hogy ehhez a karihoz már kevés.(#6587) vitko
Játékok rendesen mennek a gépeden? Van most fent egyáltalán valamilyen catalyst? -
varsam
őstag
Lejárt a szerk idő
Amit még csinálhatsz, hogy veszel egy sima ref 4890-et, amire veszel egy rendes hűtőt, pl: Thermalright HR-03 GT vagy meghagyod az S1-et, valamint még a VRM részre kell venned valamit, pl Thermalright VRM R1 / R2, illetve ezekre 1-1 venti.
S1-el és egy VRM hűtővel még árba is jól kijönnél talán.(#6582) Vasinger!
Igen, sajna ez a 4890 ilyen forrófejű, ellenben igen nagy teljesítményű is.
Elég jó házad van, nem hiszem hogy ha van benne pár 12-es venti, akkor be tudná fűteni, de a szobát azt tuti
4890 szintű 5xxx szériás kari sajnos meg nincs, 5770 gyengébb ennél, 5850 meg drágább. -
varsam
őstag
válasz
Vasinger! #6579 üzenetére
Én vapor-x-ről tudok neked pár infót mondani viszonyítás képpen. Játék alatt a ventije olyan 2800 körül forog, a gpu pedig 78-80fokig emelkedik. Elnézve a géped, még mindig ez lenne a leghangosabb dolog a konfigodban, mert mind a táp, mind a Mugen 2 halkabb lenne nála. Sajnos a 4850-edről sem tudnád erre rárakni az S1-es hűtőt, mert nem ref nyákos és nem fér el (próbáltam). A Toxic változat talán halkabb ennél, mert valamivel nagyobb a hűtőbordája és vannak heatpipe-ok is, bár a venti ugyan az kb. Ezen kívül még az MSI Cyclone változatát lenne érdemes megnézned, annak is elég normális hűtője van.
-
varsam
őstag
-
varsam
őstag
válasz
sdavidliver #6567 üzenetére
Igen.
Ha egymás után több dolgot szeretnél írni, akkor kattints a szerkesztés gombra, így még 5 percig átírhatod a hozzászólásod, és nem kell kettő külön, amit nem nagyon szeretnek a fórumon (pláne ilyen rövid időn belül) Egyébként ha nem a topikba illik amit írsz, már pedig ez nem, akkor azt állítsd off-ra, azaz hogy nem ide tartozik. Ez egy szakmai fórum, szóval jobb lenne ha inkább a témával kapcsolatban írnál mindenhova.
Ez csak egy kis segítség, mivel még új vagy, de vedd leb@szásnak(#6570) kbalazsa
csak segítek -
varsam
őstag
válasz
sdavidliver #6564 üzenetére
Jobb oldalt: adataim-ra katt
-
varsam
őstag
válasz
sdavidliver #6557 üzenetére
egyáltalán nem, teljesen ugyanaz a két proci, csak a 965-nek gyárilag feljebb van véve a szorzója, amit te is megtehetsz gyári hűtővel is
(#6559) sdavidliver
Gépemet látod, ha rákattintasz a nevemre, egyébként használd a válasz gombot, hogy tudjuk kinek írsz. 1680x1050-es felbontáson játszom, és nincs olyan játék ami ne full grafon menjen (csak GTA IV, de az más dimenzió)
-
varsam
őstag
válasz
sdavidliver #6555 üzenetére
Igen, a 955 3,2GHz, a 965 3,4GHz, kb pár ezressel drágább (egyes boltokban akár 5000forinttal is), de egy forinttal sem ér többet tényleg.
-
varsam
őstag
válasz
sdavidliver #6552 üzenetére
Írtam, hogy Phenom II 965 helyett Phenom II 955-öt vegyél. Nem éri meg a plusz pénzt, mert a 955-nek a szorzóját simán eggyel megemeled BIOS-ba, és máris a 965 szintjén vagy. Egyébként nagyon jó konfig, sokáig elég lesz.
-
varsam
őstag
válasz
sdavidliver #6550 üzenetére
-
varsam
őstag
válasz
sdavidliver #6546 üzenetére
Prociból viszont tényleg felesleges a 965 megvétele, mert a 955 ugyanannyit tud olcsóbban. Mindkét proci szorzózármentes, tehát ha a 955 szorzóját megemeled, akkor ugyan ott vagy mint a 965-el, aminél ezt gyárilag tették meg.
Nekem ugyan olyan 4890-es vapor-x-em van amit kinéztél, szerintem nagyon jó kártya, tudom ajánlani, elég halknak mondható, viszont ne ott vedd, ahonnan linkelted, ott drága, 46k körül már lehet kapni: [link]Alaplappal kapcsolatban pedig itt kérdezz: [link] Írd le az igényeid, mihez kellene és mennyit szánnál rá.
Milyen tápod van egyébként vagy milyet akarsz venni? Arról se feledkezz meg, mert elég erős konfigod lesz.
zolisx4: Ha jól tudom 790chipset csak CF támogatással tud többet mint a 770 (de ebben nem vok teljesen biztos) Igaz viszont, hogy nem lehet tudni kell-e neki a CF egyáltalán. Igazán maga a CF sem annyira ajánlott, mert egy erősebb egymagos kártyával nagyobb teljesítményt lehet elérni kisebb fogyasztás mellett, mint két gyengébbel (amik árban egyezőek), valamint nagyon ingadozik a CF teljesítménye az egyes játékokban.
Igen, a drágább lapot vettem - csak mert tájékozatlan voltam - , de már nem tenném, mert fölösleges, az a 770-es giga lap is tud annyit mint a 790-es. -
varsam
őstag
Sztem tök fölösleges egy olyan lap, nem fog CF-et használni, akkor minek ilyen drága lap.
Ebbe is ugyanúgy lehet 140wattos procikat tenni, és ugyanolyan nagyszerű lap. -
varsam
őstag
válasz
Drexler #6459 üzenetére
Nem feltétlen. Ha nincs semmi matrica a csavarokon, vagy a hűtőn olyan helyen, hogy megsértése nélkül nem tudod leszedni, akkor ki lehet cserélni, nem veszik észre.
A Thermalright meg sztem annyival nem tud többet, mint amennyivel drágább. Annyiból megvan az S1 ventikkel együtt.
-
varsam
őstag
válasz
Mika1227 #6444 üzenetére
Ezen gyárilag van vrm hűtő, ami nem is magas, szval ránézésre elfér felette az S1. a vram-ra meg jók lesznek amit S1-hez adnak süniket. A kérdés már csak az, hogy elfér-e rajta az S1? Én a vapor-x-emhez próbáltam hozzá, nekem a kártya eleje (ahol a monitor csatik vannak) túl közel volt és nem fért el a hűtőborda. Mérd meg milyen messze van a gpu a csatlakozóktól, illetve hogy mliyen magas a vrm borda, majd nézd meg az S1 honlapján, hogy pontosan mekkora a hűtő, van róla mm pontos rajz: ez az
De lehet az is elég lenne, hogy ha csak ennek a ventijét szednéd ki, meg a burkolatot és csak simán rátennél az eredeti bordára, ami elég jónak néz ki, két 9 vagy 12 centis ventit mondjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest