- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
A RAM lesz a ludas.
Próbálj Prime95 teszteket futtatni. Prime blend a RAM-ot teszteli. Small FFT pedig lényegében csak a procit. Ha a Small FFT lefut 30-60 percig hibátlanul, akkor a RAM lehet gyanús.
Pontosan milyen modulok? Default-ban 667MHz-re lövi a lap, te meg 800-on járatod?
Egy CPU-Z képet küldhetnél róluk. Ilyent:
-
bolcsodal
addikt
válasz
pritor #12254 üzenetére
Nem! A catalyst control centerben pipált ki az "appplication controlled" beállítást és játékon belül próbáld állítani az élsimítást.
Egyébként pedig élsimiítás nélkül teljesen normális, hogy így néz ki.
(#12255) pritor: Akkor lehet, hogy ezért nem is működik?
Sajnos AA nem fog menni ezzel a játékkal: [link]
Ismert hiányossága a játéknak, semmi köze a videokártyádhoz.
-
bolcsodal
addikt
Valszeg selejtes 4870-ek....RV770
-
bolcsodal
addikt
Egy nagy hátránya a DX11 hiánya. Én ezért döntöttem végül a használt HD5770 mellett...
Amúgy ennyi pénzért símán megéri újonnan. Főleg ha van benne annyi tuningpotenciál, mint a HD4830-asokban egyébként.
A korábbi XFX-em 575@780MHz-et tudott....ehez képest a mostani HD5770 több, mint csalódás..
-
bolcsodal
addikt
válasz
Akcok94 #12161 üzenetére
Legutóbb nekem is CrossfireX-nél.
Ha mondjuk 50MHz-enként mész felfelé akkor is? Mondjuk gyári hűtővel nem nagyon virgonckodnék...
A másik megoldás, hogy visszamész Catalyst 12.11-re. Az utolsó ATI driver. Azzal még működik az ATI Tray-tools különösebb trükközés nélkül. A CCC-t nem is kell telepíteni.
ATT-ben pedig tudsz tuningolni és profilokat elmenteni, amit aztán 3D auto detection-nel használni is.
.
-
bolcsodal
addikt
Iszonyú jól skálázódik Crossfire-ben 2 HD4830!
Ha nem fűtenének mint az istennyila megtartanám a másodikat is...
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
válasz
gazso007 #12082 üzenetére
Elég durva....Egy alap HD3850-es is lealázza...
Valami nagyon nincs rendben ott...
Még a PCIe sávszélre gondoltam, de szépen megy 16X-os sebességen ha jól látom.
CPU elég gyanús....de mit csinál közben? Túlmelegszik és bekapcsol a "thermal throttling" (a túlmelegedést elkerülendő visszaveszi az órajelet...)? Hány fokos a procc terhelve?
-
bolcsodal
addikt
válasz
gazso007 #12080 üzenetére
Nekem egy default E2160-al többet tudott egy HD3850-es VGA......és azt tényleg "nem tudta kihajtani", mivel 3GHz-re rángatva hozott majdnem 11K-t 3DMark 2006-ban.
A szorzót pedig ellenőrizheted, csak terheld valamivel a CPU-t. Mondjuk Prime95-el.
Max a BIOS-ban kikapcsolod az energiatakarékossági funkciókat (ha lehet).
-
bolcsodal
addikt
válasz
kisza25 #12023 üzenetére
Clock-to-clock a HD4830 vs. HD4870 960Gflops (750-re húzva a GPU-t) vs. 1200 Gflops. Úgy, hogy a memsávszél rádupláz a HD4870-nél. Valószínűleg sávszél limit nélkül ennyi fért az architektúrába (1000-1200 Gflops).
Félelmetes, hogy milyen sokféleképpen fogják vissza mesterségesen a kártyák teljesítményét...lényegében mesterségesen generálnak le egy teljes piaci palettát egy teljesítmény-létrával...
Közben meg kiszórják a selejtet és a korszerűtlenebb DDR3-as lapkákat is...
Bár lehet ezen nem kéne meglepődnöm...
-
bolcsodal
addikt
válasz
bolcsodal #12020 üzenetére
Már megint hülyeségeket beszélek...a 4770 igazából a 256bit-es memóriavezérlőből profitálna sokat, mivel gyárilag GDDR5-el szerelik...Arra akartam kilyukadni, hogy ez a fajta architektúra: 640SP/32Tex/16Rast VRAM sávszél limites és lenne még benne potenciál szemben a 4850-nél alkalmazott 800/40/16 felállással...
Nem hiába áltak rá a 4770-nél a 640 SP-re...sokkal optimalizáltabb teljesítmény nyújt.
-
bolcsodal
addikt
válasz
#21346560 #12018 üzenetére
Az XFX-nél nincs Powerplay, így csak manuálisan tudod levinni az órajeleket (ATT).
(#12019) kisza25: Nálam a GPU-t sem veszi vissza...lehet közben toltak egy újabb BIOS-t...
(#12015) zsole84: Jah..néha nem ártana olvasnom is...
Anno egyébként a HD4770-nél spekulálgattak arról, hogy jobban menne GDDR5-el, de az AMD mesterségesen visszafogta a pipeline kártya teljesítményét. Lényegében a HD4830 egy az egyben a 4770-re hajaz (SP, ROP...) így lehet ez is megindulna gyorsabb RAM-októl...
-
bolcsodal
addikt
válasz
jerry311 #11950 üzenetére
A CCC elég korlátozottan tudja változtatni az órajeleket. Van egy órajelplafon, ami fölé nem megy.
Nálam kb. 100 MHz-et engedett, viszont ATT-vel jelenleg is 750 MHz-en használom a kártyát, ami lényegében +175 MHz.
Nem érdemes a CCC-t ilyesmire használni....leginkább uninstall, amit megérdemel.
-
bolcsodal
addikt
Kérdezd másképp: Megéri az a 40% teljesítménytöbblet, amit az 5770 hozna? Esetleg 512MB-os 4830-ról érdemes lenne váltani 1GB-s 5770-re. Egyébként 20%-ot símán lehet fogni a különbségen, ha tuningolod a 4830-at. Tuning mellett már nem lesz olyan látványos a gyorsulás.
A procival nem lesz baj, kivéve ott ahol profitál a játék a kettőnél több magból.
(#11890) Chris78: Amióta megvettem a kártyám a 10.5-ös Catalyst-ot használom CCC helyett ATT-vel. Frissebb driverekkel voltak már fagyásaim...
(#11888) MolGabi: Mindenképpen érdemes tuningolni. ezekben a kártyákban van 20% tuningpotenciál. Ezt miért nem használod ki?
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
erikke17 #11816 üzenetére
Érdemes lenne újratelepíteni a drivert CCC-vel együtt.
Mellesleg az olcsóbb NYÁK-os VGA-nál nem ismeretlen a fix ventiszabályzás. Ettől is olcsóbb kicsit a VGA. Az ilyen fapados Force3D stb karikon alapból nem lehet állítani a venti fordulatszámát.
De hogy ASUS-nál ilyen van?..attól még elképzelhető.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Dark KillerX #11756 üzenetére
Tényleg kevés lehet. Én 1680x1050-ben használom, ahol lehet képjavítással 750/1000-en, ATT-vel alulfeszelve és sok helyen már kevésnek bizonyul.
XFX-nél a legalacsonyabb adható fesz 1.129V-volt ATT-nél.
Alapból bőven 1.2V-felett kap a GPU, ott simán vitte a 780MHz-et, de ennek ellenére én is inkább 750-en használom.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Dark KillerX #11752 üzenetére
Szép tuning...de feszemelés nélkül nem sok GPU tudja ezt meglépni.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Sandrew #11739 üzenetére
Crysis fél pillanat alatt bekajálja az 512MB VRAM-ot így elkél az 1GB-s változat. 14K-ért megéri.
Tuning lutri. Általában a 4830-akat jobban lehet húzni, mint a 4850-et. Ha 20%-ot tudsz majd emelni a GPU órajelen elégedett lehetsz, már gyorsabb lesz, mint egy alapórajeles 4850.
Én Win7 alatt 10.3-as Catalyst-tal használom, de CCC helyett ATI Tray Tools-t használok.
Mondjuk nálam csak DX9 módban volt hajlandó fagyás néllkül futni a Crysis...csalódtam benne.
-
bolcsodal
addikt
válasz
#21346560 #11730 üzenetére
Win7 alatt DX11 módban a kártya képességeinek megfelelően DX10.1-ben lenne kötelessége futni. Ez az egyik újítása a DX11-nek. Ha csak DX9-et tudna a kártya, akkor a DX11-re kattintva DX9-es API-val indulna el.
A probléma az, hogy ez csak elméleti lehetőség ezek szerint AvP-nél. Ha nem DX9 módban futtatod, akkor kifagy....
És nem találok megoldást neten sem...
Eléggé VGA és platformfüggő az effekt. Van akinek símán megy DX10-ben. Ugyanilyen optimalizálatlan fos a Crysis-is..az is fagyott DX10-ben...
-
bolcsodal
addikt
válasz
zetecR #11725 üzenetére
Igen! Símán elfut vele win7 és WinXp alatt is. A CCC-t fel se telepítettem...
Más...
Valaki próbálta már a legújabb AvP-t ezzel a kártyával. WinXp alatt (csak itt működik rendesen az ATT VRAM számláló) megmértem mennyi VRAM-ot kajál normál textúramélység mellett és bizony bekajálta mind az 512-t...
DX9 1680x1050 1xAF NoAA....
Szerintem ez gáz....
Hozzáteszem, hogy DX10.1-ben játszahatatlan a fagyások miatt.
-
bolcsodal
addikt
válasz
legenda007 #11722 üzenetére
10.5-el használom amióta megvan....
Win7-en és Xp-n is símán működik. Mondjuk én nem használok CCC-t.
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
válasz
Speed® #11690 üzenetére
Az XFX kicsit magasabb fesszel dolgozik...
Nekem is az 512MB-os XFX-van. Default 1,258V, 575/900 és nincs poweplay.
ATT-vel most 1,13V-on használom 3D 750/2000 (max 50 fok 100%-os GPU terhelés mellett pl.. Alien Swarm minden maxon, 1680x1050) és 2D-ben 165/700-on (31 fok IDLE).
Mondjuk én nem akartam heggeszteni a 12 cm-es ventivel..inkább vettem rá turbo modul-t.
(#11688) andreijj: Szerintem cserélj hűtést...én megőrültem a gyári hangjától...
-
bolcsodal
addikt
válasz
andreijj #11682 üzenetére
Vegyél rá használtan egy AC S1-et+ 12cm-es ventit és tuningold ki a lelket is belőle....
Ezek a kártyák jól húzhatóak megfelelő hűtéssel, és könnyedén beérik/lekörözik az alapórajeles HD4850-et...
A hűtést viszont illene cserélni, annak ellenére, hogy sokan dícsérik az XFX megoldását...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest