- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantomas
őstag
Próbálom életre kelteni a 12.6-os Win8-as legacy Catalyst-ot, a végleges win8-on, de a fenéért se hajlandó lecserélni az "Általános Microsoft-videókártya" drivert.
Se 32, se 64 bitesen nem hajlandó működni, azt mondja, hogy "Az eszközhöz kijelölt illesztőprogram nem támogatja a Windows rendszer e verzióját".
-
Xantomas
őstag
válasz
Zangetsu20 #1708 üzenetére
rivatunerrel alaposan vedd vissza a videókártya memóriájának a sebességét, kb a felére.
Vizsgálgasd a kártyát a rivatuner gpu tesztjével, hogy kiderüljön, hogy a vga hibázik-e, azon belül a gpu, vagy a memória, mert ezek is magával ránthatják az egész rendszert.
-
Xantomas
őstag
válasz
laci1128 #1593 üzenetére
Idokozben "megcsinaltam" a kartyat, de legalabbis hasznalhatova tettem. Valamelyik memoria ic rakoncatlankodik a felso 256mb-os blokkbol. Vagy kapott egy statikus toltest, mikor en, vagy az elado fogdostuk, vagy van a bga golyok kozott valami dielektrikum, es atutnek a bitek a ket lab kozott.
Ha ati bios editorral lecsokkentem a memoria sebesseget 1400-rol 800MHz-re, vagy 512 helyett 256MB-ra allitom a memoria meretet, akkor megy rendesen a kartya, de csak a 9.3 elotti driverekkel, de vista es win7 alatt cseppet sem stabil.
-
Xantomas
őstag
válasz
cildren #1588 üzenetére
Jesszus, nem véletlenül találták fel a mondat végi írásjeleket, és a vesszőt.
Ha peched van, valószínűleg lesarkaztad a GPU-t, (mivel nem egyenletesen feküdt fel rá, hanem valamelyik sarkára) vagy letörted a nyákról a kristály oszcillátorok valamelyikét. (amit bekarikáztál)
Ezért kell az ilyen műveleteket hozzáértővel elvégeztetni...
-
Xantomas
őstag
Nekiálltam kicsit mélyebbre ásni a dolgokban.
Radeon Bios editorral levettem a sebességeket (GPU:Memo) 725/700Mhz-ről 600/600-ra, és úgy a kártya nem hibázik, win7 alatt is működik egy ideig, utána csinálja a korábbi hibákat. Visszavettem 400/400-ra, úgy már nem.Következő lépésként Ati tray tools-szal elkedtem emelni a GPU sebességet, MHz-enként az alap sebességig, de nem hibázott. Majd a memóriát, és 480Mhz környékén nekiállt Crysis alatt szemetelni a kép.
Radeon Bios Editorral szépen beállítottam 725/450-es értéket, és most így tesztelgetem, úgy néz ki így hibamentes...
Gyanítom az előző tulaj kipróbálta menyit bír a kártya, és elkezdte húzni a memória sebességét, aztán mikor rájött, hogy hiába veszi vissza alapértékre, ugyanúgy szar, eladta...
-
Xantomas
őstag
válasz
laci1128 #1584 üzenetére
A mostani alkatrészeket eladva + hozzácsapva még egy pici pénzmagot, egy új, integrált VGA-s konfigot veszek.
Akitől vettem lehet, hogy szándékosan, vagy véletlenül rám sózott egy hibás kártyát. Próba garira lett véve, első bekapcsolás, és driver telepítés után már jeleztem neki a problémát, hogy hibázik, de meggyőzött, hogy próbálgassam még.
Egy jól működő, ugyan ilyen kártya helyére betéve kiderült, hogy a kártya rossz, nem működik.
Szervizes ismerőssel, még egy nem hivatalos cserét is megpróbáltunk volna, de a vonalkódós matrica fele (amin a sorozatszám, product number, stb van) félig le van tépve, így az se lehetséges.
Írtam az eladónak, hogy féláron visszaveheti, vagy megy a fekete pont, plusz további szankciók.
Én a'sszem a végletekig próbáltam korrekt, és jóhiszemű lenni.
Többet nem kívánok a kártyával foglalkozni. -
Xantomas
őstag
válasz
koszono00 #1562 üzenetére
Nalam az alaplap csere nehezen megoldhato, mert egy 3800+ X2 van mellette, boven a 4800+ orajele fole huzva, szoval egy nforce2-es lapra valo valtas hatalmas visszalepes lenne. Sajnos nem igazan van agp-s lap 939-es processzor tokozassal, amiben jol megy.
Esetlet meg megprobalnam egy agp-s nforce3/4 deszkaban, de azok horribilis aron vannak.így inkabb cserelnem egy 7600gs feletti nvidia kartyara, azokkal nem ugrik ossze.
-
Xantomas
őstag
válasz
Badman 4ever #1557 üzenetére
Pedig sajnos van.
Pénteken vettem egy Sapphire HD3650-et GDD3, 512MB kártyát, és sajnos elég durva kompatibilitási probléma van.Alaplap: Asus A8V Deluxe ( VIA K8T800pro + VT8237)
Végigzongoráztam az összes BIOS-t ami létezik a laphoz, az összes beállítást AGP, és energiagazdálkodási szinten. 8.6 utáni ATI/AMD drivereket, illetve XP alatt 2007 utáni VIA hyperionokat.Vagy nagyon durván szemetel a gép, tele hibás texturákkal, vagy egész egyszerűen kék halállal, ideiglenesen az örök bitmezőkre kerül az OS.
Vista, Win7 alatt a szokásos elfeketedés, ventilátor felpörgés, majd tálca felett a szokásos "képernyőillesztő leállt..." buborék fogadott, XP alatt pedig az ATI VPU-ja állította vissza a drivert, ha tudta, de utána lefagyott, vagy BSOD következett.
Ugyanazt produkálja XP, Vista, és Win7 alatt is, de xp alatt hajszálnyival stabilabb.2D módban tökéletesen megy, de mihelyst a GPU kezd dolgozni, lehal.
Táp is cserélve lett, egy 350W-os Sirtechről (adatlapja alapján 195W-os tud leadni a +12-os ágon), egy Corsair CX-430-ra, de nem az volt a szűk keresztmetszet.
Egy 815i chipsetes lapban próbáltam még, egy 1.4 PIII-S mellett abban hiba nélkül működött, szóval a kártya hibátlan. Vicces volt nézni, ahogy 40%-os processzor terheléssel röhögve viszi az 720p MKV videót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- BMW topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest