- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
icon
senior tag
Szia,
kész csoda, hogy megy a géped, eléggé a határon lenne a géped játék közben, arról nem is beszélve, hogy egy komplett rendszert egy gyenge, elavult tápra bízni, számomra döbbenetes.
Minimum egy 400W-os minőségi tápot mindenképpen megérdemel a géped, még mielőtt sokkal nagyobb költségekbe kéne magad verned.
-
icon
senior tag
válasz
Tucoramirez #500 üzenetére
az itt olvasottak alapján?
-
icon
senior tag
Ja így, hogy mindent szétversz, azt ugye megint meg kell venned... így tényleg nem lesz pénzed új alkatrészekre... a tuningkérdésben nem nyilatkoznék, mert én nagy élvezettel vágok neki, aztán baromira örülök 1-1 3dmark pontszám javításnak, de az az 1-2 fps többlet nem éri meg egyszerűen, hogy tuningolva hajtsak egy videókarit,
Hibaelhárításról meg annyit, hogy ha már a vásárlás előtt olvasnál fórumokat, teszteket, azzal sok bosszúságtól szabadítanád meg magad, én pl. hetekig ezt csinálgatom, meg nézegetem az alkatrészeket, hogy ki-kivel tud komolyabb gondok nélkül összedolgozni.
Így nekem a játékkal megy el a legtöbb idő, meg a PH fórumokba írogatással, de szívesen teszem.
De ha neked ennyire gondod van az összerakással, vagy notebook-ot vegyél, vagy konzolt, vagy szívesen segítek.
-
icon
senior tag
Nekem eddíg mindent sikerült gariztatnom, amivel baj volt, 2 lényeg van benne, meg legyen minden tartozék, és a garipapír, illetve eléggé határozottan kell a dologhoz hozzáállni (persze nem bunkó módon, a púlt másik végén is emberek ülnek).
Még a régi rettegett boltokban sem (Mistral, Bluefish) voltak gariztatási gondok, sőt egyszer nem volt időm bemenni, és páromat küldtem be, hogy nézzék meg egy 6600GT nem éppen üzemszerű viselkedését (már bootnál öklömnyi pxelek voltak). Gond nélkül kicserélték a kezdeti hozzáállás után ("mit akar már tőlem ez...").
-
icon
senior tag
A garanciális csere fogalma ismeretlen a számodra? Persze nem a szétverés után...
Hát nem bíznék rád semmit, pl szétvernéd gépházamat, mert mi az hogy kéken világít, meg mi az, hogy zúg a ventillátor... mondjuk az is igaz, hogy műszerész az alapszakmám, informatikus diplomám van, szóval nekem hivatalból szeretem és tisztelem az elektronikus cumókat -
icon
senior tag
nekem se dől a lé, én is halogattam az átállást lga775-re... aztán mérlegeltem azt, hogy vagy jó pénzért még kipofozgatom a masinám, és lesznek kompatibilitási gondok, aztán ha valamikor a váltás mellett döntök, akkor már alig tudom eladni az alkatrészeket.
Így az átállást 35-ből megúsztam, ennyit meg bőven megért egy stabil gép, meg a kevesebb bosszúság esélye.
-
icon
senior tag
-
icon
senior tag
Folytatom... úgy fest, hogy az AGP-s kártyákhoz a mindenkori drivercsomagon túl még kell 1 hotfix... az utalás erre itt:
Itt a 8.8-as Catalyst-hoz találtam, a régebbiek megkeresését rád bizom, ha ez kell.
Remélem tudtam segíteni ezzel, írj vissza, hogy mi lett. -
icon
senior tag
szia
az AGP-s világot a gyártók mindkét oldalról (értsd szoftver, és hardver) nem kezelik olyan súlyal, mint a főcsapást, ahonnan a legtöbb bevétel jön.
Nem tudom melyik Catalyst-ot próbáltad használni, ha jók az emlékeim, visszább írtak erről, hogy az AGP-s valahol külön van.
Azt a gépet ne bántsd, ha Te kerested meg rá az anyagiakat, akkor pláne, mert a Te kidobott pénzed lenne... de ez a világ ilyen, "játszani akarsz, és szépen is nézzen ki, és jó sebességgel fusson? akkor cserélj 3 évente platformot, évente videókártyát..."
Mivel nem vagyunk milliárdosok, marad a kompromisszum... -
icon
senior tag
És még egy infó, a CM590-es nem tudom van-e olyan széles, mint a 690-es, de nekem a 690-eshez oda ahol a videókari vonalában lehet az oldallapra ventit tenni, emlékeim szerint egy 25mm vastag normál venti úgy fért el, hogy minimális hely volt az Accelero széle, és
a venti széle között, attól féltem, hogy össze is érnek.Így vettem oda egy ilyet:
http://www.computermode.hu/index.dw?mit=101&t_kat1_id=35&t_kat2_id=125
Itt a legalsó... jó halk és 12mm vastag csak
-
icon
senior tag
válasz
Nyiscsák #454 üzenetére
Milyen következtetést sikerült levonni?... Ja még 1 adalék a ventifelhelyezéssel kapcsolatban, minél jobban a közepe felé célszerű felrakni majd, így elkerülheted azt ahogy majdnem én jártam, nevezetesen a venti lapátjai hozzáértek a közelben lévő SATA foglalatokba dugott kábelbe, csak indítás előtt szerencsére megforgattam a lapátokat.
Kártya kivesz, venti feljebbrakva
-
icon
senior tag
-
icon
senior tag
válasz
Nyiscsák #445 üzenetére
Nekem egy HIS HD3650 IceQ-m van, arra felment. Pár dologra azonban vigyázni kell:
- a hőcsőnek célszerű a foglalat felett elhelyezkedni, különben nem lehet abba beletenni majd a kártyát. Ezt úgy éred el, hogy a hűtő felhelyezése előtt kilazítod azokat a csavarokat, melyekkel beállítható a kívánt magasság (én feltoltam teljesen)
- célszerű a házban lévő kábeldzsungelt valami rendezett formában kialakítani, hogy ezen hűtővel szerelt kártyád bemehessen a helyére, mert különben szép kis közelharc alakul ki, mire bejátszod a kártyát a helyére
- én használok Turbo Module-t is, de sima ventikkel is megoldható.
Nálam a végeredmény idle:38 fok, terhelve a GPU Caps Viewer Fur Rendering tesztjével 50 fok átlag 50fps 820/920 MHz-en
Elégedett vagyok az addigi 44/70 helyett, melyet a gyári hűtő produkált valamiért folyamatosan alacsony fordulatszámon tekerve...
-
icon
senior tag
Szia,
még anno a P4 3GHz gépemet 6600GT-vel megtámogatva ezzel a játékkal sem tudtam rávenni, hogy maximum beállítással menjen a C&C3 akadásmentesen...( nem írtad milyen procid van, de gondolom az nforce2 behatárolja, hgy mit tehettél a masinádba
)
De fel fogom rakni ezt a játékot, megnézem, hogy nálam mit is alkot, mert nálam minden bizonnyal videókártya limites lesz a dolog, majd ha hazaérek melóból.
(E6550 Core2 Duo, EP35-DS3, 2x 1GB 1066 Kingmax ram, HD3650 512 videókártya)
-
icon
senior tag
VPU recovery az elvileg azt csinálja, hogyha a videóchip valamitől leáll (túlmelegszik, hibás utasítást kap) akkor alaphelyzetbe teszi a kártyát.
Ezt bizonyos játékok nem szokták tolerálni, olyankor lefagyás, asztalra kidobás, rosszabb esetben kék halál szokott fogadni. Ha ki van kapcsolva, néha bejön, néha komplett rendszerfagyást szokott eredményezni, nálam bekapcsolva hagytam, mert ez tán a jobbik rossz...
Ha a legújabb drivert akarod feltenni, akkor előtte uninstallálni kell az előzőt, mert előfordulhatnak olyan hibaüzenetek, amit belinkeltél.
Elvileg az "Ati szoftver eltávolító"-val kell uninstallálni a "Programok telepítése és törlése" ablakban, utána minden Ati cuccost is, és utána telepítheted az újabb verziót.
-
icon
senior tag
válasz
belaazallat #402 üzenetére
Én csak arra hivatkoztam, amit más fórumokon olvastam, sok panasz van az ilyen jellegű összeakadásokra.
De szerintem az nforce2 összeeresztése egy HD3650-es kártyával nem túl szerencsés választás, hiszen alapvetően egy PCI-E technológia lenne ez a fajta videókártya, melyet a HSI-chippel próbálnak AGP-síteni, ilyen-olyan sikerrel.
A régebbi kártyáidat nem tudom milyenek, voltak, de ha alapvetően még AGP-re készültek, akkor kevesebb lehetett a hibajelenség.
És emlékképeim szerint az nforce2 nem igazán volt egy jól sikerült chipset...
-
icon
senior tag
Szia,
ezek sok minden dolog miatt lehetnek.
- Nforce2 chipset vs. HD3650... generációs problémák, illetve az Ati-Nvidia cuccosok szeretnek egymással összeakadni
- VPU recovery-t csinál a géped többek között (C&C3-nál taglaltak alapján), ennek okai eddíg tisztázatlanok, más fórumokra támaszkodva írom ezt. (Volt hasonló gondom, és nem tudom, hogy az XP újrahúzása, a Catalyst 8.4-esnél újabb verzióinak mellőzése, vagy a túlmelegedés ellen tett lépések hoztak megoldást)
- hőfokokat én is hasonlóakat tapasztaltam, én beújítottam a hűtést (lásd feljebb), a Te esetedre nézve, fogalmam nincs hogy ha erre adnád a fejed, milyen hűtőt lehetne oda felrakni, az AGP-s kártyák egy kicsit másabb felépítésűek, mint a PCI-express-esek a HSI-chip végett.
Azt kell, hogy mondjam, hogy zsákutcába futottál ezzel a kártya vásárlásával, valószínű nem volt olcsó... lehet, hogy jobban jártál volna valamilyen PCI-express-es alaplappal, valami alap procival, ddr2 rammal, meg ezen videókari PCI-express-es verziójával.
-
icon
senior tag
válasz
mester07 #396 üzenetére
Egy kicsit kevés infót adtál meg... pl. pontosan megadott típus, mely alapján utána lehetne nézni pár dolognak. Nem mindegy, hogy passzív vagy aktív hűtése van, a gépházban milyen a szellőzés...
Az ájponnál vett HIS HD350 ICEQ 512MB kártyával hasonló dolgokat éltem át, mint te, az GPU Caps Viewer Fur renderingjével felment 74 fokra is, egy ottani szervizest meginterjúvolva annyit mondott, hogy nincs okom aggódni ezeken a hőfokokon.
Én ebben nem hittem, és tettem rá Accelero S1-et a gyári hűtő helyett turbó modullal,
úgy a hőfokok barátibbak lettek (40 / 60, átlag játékokban 50 fokon műkszik). -
icon
senior tag
No, mostmár legyűrtem a hőfokgondokat is, kapott egy Accelero S1 rev2-t meg a hozzá járó ramsüniket is + Turbo Module... idle 40 fok, terhelve 46-50.
-
icon
senior tag
Nálatok mennyi szokott lenni az idle és a load hőfok?
Mert nálam az idle közel a chipset hőfokhoz áll be (most éppen 47 fok, de egymást melengetik szépen), míg játék közben olyan 60 fok körül van...
Illetve volt mostanában egy érdekes hiba, VPU recovery-k jelentek meg a játék során (Splinter Cell Double Agent), aztán tegnap jobb ötletem nem volt, WinXP újrahúzás, majd a gyártó oldalán lévő legfrissebb driverek letöltése, azóta nincs gond...
Azonban aggasztott a .GPU gaps Viewer "Fur rendering"-tesztje alatt 70 fok....
-
icon
senior tag
Háááát ...
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9500M-GS.8167.0.html
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-3650.8839.0.htmlEz alapján tán kicsit könnyebb lesz a döntés, de itt zömmel asztali gépek ATi Radeon HD 3650 / 3670 kártyiról szokott szó lenni.
Itt nézz szét- kérdezz akár az egybegyűltektől:
http://prohardver.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/friss.html -
icon
senior tag
válasz
belaazallat #383 üzenetére
Szia, visszaolvastam amúgy
az atitool 0.27 beta4 lett a megoldás, azzal egész jól lehetett húzni
-
icon
senior tag
válasz
belaazallat #383 üzenetére
Köszi, már tesztelek is
-
icon
senior tag
Sziasztok,
ki mivel tuningolja 3650-es kártyáját? Nekem 8.6-os Catalist-al is próbáltam a frekiket kissé módosítani egy HIS HD3650 512MB-os ICEQ-s kártyán állítgatni, de mindíg visszaáll az alap 790 /890 -re, rivatunerrel szintúgy, míg az atitool ablaka meg se jelenik, de a háttérben kompletten leterheli az egyik magot, csak task manager-rel lehet erről lebeszélni.
Csak kicsit bosszant a dolog, mert már az Core2Duo 6550-emet stabilan tudom használni
3GHz-en komolyabb melegedés nélkül, és stabil is a rendszer, a videókártya sem melegszik túl 55 foknál pl. az autómatikus frekikeresésnél. -
icon
senior tag
Gigabyte GA-EP35-DS3-at meg tudom erősíteni, az én videókarim amúgy egy HIS HD3650 ICEQ 512MB-os, nagyon elégedett vagyok vele.
-
icon
senior tag
Senki nem tesztelgeti rajtam kívül ezt a fajta kártyát?
-
icon
senior tag
The Witcher minden max-on 27-35 FPS, Geralt futkározása közben esik le 27-re, irányváltásnál döccenőkkel a monitoron... 1024x768-ban. Lehet ráférne a játékra a patch-elés, meg az Ati driver finomhangolása, esetleg némi tuning..
-
icon
senior tag
válasz
Real_Gabe #326 üzenetére
Mégis mit képzelt az a jóképességű? Ami AGP-s, de 775-ös foglalatú az valami öszvérmegoldás, ott még kevesebb esélyt adtam volna működni a dolognak.
Szerintem a HSI-chip tökéletesen végezte a dolgát régebben is, szerintem simán működnie kéne egy stabil alaplapban.
Melyik bolt volt ez?
-
icon
senior tag
3DMark05:
3DMark Score 10943 3DMarks
GT1 - Return To Proxycon 46,7 FPS
GT2 - Firefly Forest 34,4 FPS
GT3 - Canyon Flight 52,2 FPS
CPU Score 9194 CPUMarks
CPU Test 1 4,9 FPS
CPU Test 2 7,6 FPS
Fill Rate - Single-Texturing 2625,0 MTexels/s
Fill Rate - Multi-Texturing 6058,9 MTexels/s
Pixel Shader 281,2 FPS
Vertex Shader - Simple 152,4 MVertices/s
Vertex Shader - Complex 94,3 MVertices/s
8 Triangles 7,5 MTriangles/s
32 Triangles 49,5 MTriangles/s
128 Triangles 136,8 MTriangles/s
512 Triangles 140,3 MTriangles/s
2048 Triangles 141,0 MTriangles/s
32768 Triangles 140,9 MTriangles/s3DMark06:
3DMark Score 6115 3DMarks
SM2.0 Score 2110
HDR/SM3.0 Score 2926
CPU Score 2105
GT1 - Return To Proxycon 15,670 FPS
GT2 - Firefly Forest 19,490 FPS
CPU1 - Red Valley 0,664 FPS
CPU2 - Red Valley 1,068 FPS
HDR1 - Canyon Flight 24,779 FPS
HDR2 - Deep Freeze 33,742 FPS
Fill Rate - Single-Texturing 2625,234 MTexels/s
Fill Rate - Multi-Texturing 6285,482 MTexels/s
Pixel Shader 260,722 FPS
Vertex Shader - Simple 326,449 MVertices/s
Vertex Shader - Complex 94,549 MVertices/s
Shader Particles (SM3.0) 53,362 FPS
Perlin Noise (SM3.0) 89,412 FPS
8 Triangles 15,757 MTriangles/s
32 Triangles 61,273 MTriangles/s
128 Triangles 138,931 MTriangles/s
512 Triangles 141,527 MTriangles/s
2048 Triangles 141,967 MTriangles/s
32768 Triangles 139,071 MTriangles/s -
icon
senior tag
3DMark03:
3DMark Score 15277 3DMarks
GT1 - Wings of Fury 372,8 FPS
GT2 - Battle of Proxycon 102,2 FPS
GT3 - Troll's Lair 87,7 FPS
GT4 - Mother Nature 120,0 FPS
CPU Score 1541 CPUMarks
CPU Test 1 183,8 FPS
CPU Test 2 25,3 FPS
Fill Rate (Single-Texturing) 2474,3 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 5975,2 MTexels/s
Vertex Shader 104,0 FPS
Pixel Shader 2.0 151,7 FPS
Ragtroll 66,0 FPS
No sounds 115,5 FPS
24 sounds 102,3 FPS05, 06 hamarosan...
-
icon
senior tag
Splinter Cell: Double Agent 35-55 fps
-
icon
senior tag
Sziasztok,
lassan csorgatni fogom az infókat az én HIS3650-esemmel kapcsolatban, a hétvégén raktam össze a gépet, amikor tudok Fraps-ozgatok majd...
Tehát a konfig:
Gigabyte EP35-DS3-as alaplap
E6550-es Core2Duo még csak alapfrekin
2x1GB Kingmax 1066MHz Ram
HIS HD3650 512MB GDDR3 IceQ Turbo PCIE
vinyók (egyik SATA, egyik IDE), dvd-író stb.
450W Chieftec TápPro street-el kezdtem, minden beállítás maxon
22-30 fps 1024x768
30-37 fps 800x600Majd folytatom, már vannak 3Dmark03,05,06 eredmények, csak be kellett jönni melózni, a többi infó majd később.
-
icon
senior tag
Sziasztok,
rendeltem egy ilyen videókarit :
http://www.ipon.hu/webshop/product/his_x3650_512mb_128bit_iceq_turbo_pcie/25166Szerintetek jó vételnek tűnik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest