Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Itt nem szimpátiáról volt szó, hanem tesztalanyról, arra pedig szerintem kitűnő.Én játszani nem tudok vele, a Richard Burns Rally az egyetem az NFSPS meg az óvoda.
Az általad oly kedvelt Flatout 2 is jobb nála, néha még a grafikája is jobban tetszik, ha a korát is beleszámítom!
-
fagy53
nagyúr
Na ugye Te is tapasztaltad, hogy az NFSPS gyönyörű egyenes vonalat csinál az idő függvényében a CPU használatnál!
A MOHA dettó!
tzsolesz: a CPU annyira dolgozik, hogy a VGA-k közötti kis különbség nem érezhető meg az FPS-ekben. A CPU limit közeli helyzetben, a VGA tuning kis változást jelent csak, a játékban. Ez kicsit bővebben a mondat második feléről.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Bruticus #9630 üzenetére
Az én nézőpontom az, hogy elég tisztességes különbséget érzel pl a 76GT-hez képest, a procid éppen elég a kihajtásához, de a mai játékokhoz a RAM kevés és ha akadoznak a dolgok, akkor ne a VGA-t okold!
Az 512MB az esetedben jó választásnak tűnik, mert az AGP-s kariknál még többet lassít a rendszermemória használata mint a PCI-E-nél, ezért inkább több legyen a VGA memória méret. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #9537 üzenetére
Kösz, jól.
Az max-on a bench-ben 36 pontot kap snow-ban.
Az órajeleiden járó XT-t szorozd be legkevesebb kettővel, ez a különbség, azonos beállításon. A pontos szorzó játéktól függ.Nem, ott ennyire nem érezhető, mint az ATi-nál, de az sem fenékig tejfel!
Pl. a DiRT-öt nem tudtam telepíteni a WHQL-es driverrel, de az utánna kijött béta simán lerendezte. A megjelenítésben meg változatlanul az ATi a király. Régebben is így volt, most is így van. Művi úton, Digital Vibrance beállítással lehet hasonló képminőséget hozni, ami az ATi kártyáknak alapból megvan. -
fagy53
nagyúr
Nekem is mosott színeknek tűntek a 2600-on, de ezen még én sem néztem!
[Btzsolesz:][/B] a Lost Pl-t nagyon az nV-re írták, emlékszem ott bukott először nagyot a 2900-al az ATi. Azóta sokat javítottak a driver-ben, én XP-n néztem és nincs szégyenkeznivalója a 2600-nak, de ez egyike annak a pár játéknak ahol nem lehet max-on nyomulni.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9438 üzenetére
Így van!
Ami még ráadásul egy elbaltázott bios buheránál is jól jöhet.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9357 üzenetére
Te és a 3DM06!
Már azon sem lepődnék meg, ha ezután a Crysis-t futtatnád le szobahőmérsékleten.....
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9355 üzenetére
Így van, a feszt nem lehet a biosból állítani, én viszont nem tapasztaltam, hogy az ATT nélkül magasabb hőmérsékleten menne a dolog.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9310 üzenetére
Majd idővel....
, én néha altatónak használom.
-
fagy53
nagyúr
Ma én is csatlakoztam a "hűtlenek" táborához, és hab a tortán, hogy mindezt zöld mezben.
Szomorú, hogy velem együtt már egy pár vezető beosztású munkatárs is elhagyta az AMD-ATi-t.Ahogy elnézem a megjelenítés minőségét visszasírom egy darabig, de a Catalyst-ot azt nem.
A Sapphire 2600PRO tudása és árérték aránya, továbbá megbízhatósága előtt le a kalappal! -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9293 üzenetére
Sanax már nincs, Frontin van helyette!
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
Májsztró #9283 üzenetére
Ez elsősorban azokra a tesztekre igaz, amelyekben a 7.11 előtti driverek voltak.
Sokat javult az ATi HD 2XXX azóta. Egyébként vegyes a kép és erősen játékfüggő.fiftyke: a 3650 is az! Mire számíthatsz attól aki a 3DMxx-et sem képes lefuttatni az ATi-kon, félbehagyja a tesztet és ráadásként az eddigi baklövéseit közzé is teszi.
Az nem tűnt fel, hogy volt olyan eset, amikor a 3850 kikapott a DDR2-es 3650-től! -
fagy53
nagyúr
Ezek szerint még mindig nem érted. Nem a membusz bitjeinek száma miatt mondjuk, hogy felesleges az 512MB, mert az bőven meg tudja címezni, hanem a feldolgozás gyorsasága nem teszi lehetővé, hogy játszható FPS-ekkel fussanak a játékok azokon a beállításokon ahol szükség van az 512MB méretre.
-
fagy53
nagyúr
És mégis milyen érdekes, hogy az ATi mennyire észrevétlenül küzdi le ezt a nehézséget! Már írtam róla, hogy nem a Crysis az amelyiknél a vizsgálódást érdemes megejteni, mert azokon a beállításokon, ahol 300MB fölé tornászom a vmemhasználatot, a 2600-al játszhatatlan az egész. Megfigyelhető azonban, hogy a kevésbé gépigényes, de nagy textúrázási méretet lehetővé tevő játékok, CoD4, COH mennyire érzéketlenek pl a 460MB vmem használatra akkor, amikor a VGA memóriája 256MB! Az FPS-ben mérhető különbség 10% alatti....
Ezt egyedül a rendszermemória érzi meg, a valamit valamiért elv alapján..
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9210 üzenetére
Remek, örülök neki!
Most már csak a használat közben ne okozzon csalódást, mint nekem. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9206 üzenetére
Szívesen, írd meg, hogy Neked milyen! Érdekelne, kösz.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9204 üzenetére
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9187 üzenetére
Remekül működik az OC rész is, ráadásul a venti vezérlés is, csak a legújabbat kell használni.Ray Adams tett valamit érte, bár a Crysis és a Cobra 11 Crash Time azóta nem megy.
Veszteség nélkül nincs nyereség!
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9156 üzenetére
Szerintem a 2600PRO-t nem tudod kihajtani, de ez a kisebbik baj vele, a nagyobb, hogy nagy esélyed van a szenvedésre a driverek miatt. Nagyon sokan küzdenek már a telepítéssel is az AGP-s tulajok!
A 7600GT-t megint csak nem hajtja ki, de itt legalább nincs gond a driverekkel és minden játék menni fog.
Én a 7300GT 256MB GDDR3 AGP-s VGA-t keresném, mint a legolcsóbbat és ami jobb mint a jelenlegi. -
fagy53
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9152 üzenetére
Ezt a DX10-es dolgot ezzel a konfiggal és a 2600PRO/XT el is felejtheted! Még egy kellemes barangolás is egy rémálom lesz a DX10-es játékok bármelyikében! Úgy érzed magad mint 1910-ben egy moziban.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9147 üzenetére
Celeron-nal? Nem képes a 7300GT-t sem kihajtani rendesen, kipróbáltam.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9143 üzenetére
Nehéz ügy, 2D-ben az XT-vel jársz jobban, 3D-ben meg a GT-vel.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #9129 üzenetére
Ott a játékból nem lehetett AA-t állítani, csak a driverből.
A 2600XT- nél az AA=max-ot csak 21-25 FPS-szel tudja, ami itt kevés.
Szégyen, hogy egy 2005-ös játék kifekteti. Fura, hogy a Cross Racing Championship szintén ekkor készült és látványos textúra hibákkal van tele, de nemcsak nekem, másnak is, mint hallom. Viszont a később készült játékokban remekül helytáll ez a kis válogatós. -
fagy53
nagyúr
válasz
Kis zöld izé #9125 üzenetére
Sajnos a NFSMW a 2600XT-vel sem fogja tudni még sokkal jobb procival sem az FSAA-t, legalábbis maxon.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Gyuri27 #9117 üzenetére
Igen, már én is úgy gondolom, hogy legalább egy év kell még a DX10 ill. a Vista komolyabb térnyeréséhez. A DX9-es játékokra meg sokáig lesz még igény, mert most olvastam, hogy az MS 2010-ig forgalmazza az XP-t.
gbors: gyakorlatilag egy árban vannak, de a teljesítménytöbblet a 9600GT vásárlása mellett szól. Sajnos igazad van, ha azt mondod hiába a korszerűség, az igazi DX10, ha a játékok 99%-a nem a 3850 és társaira íródik.
-
fagy53
nagyúr
"igyekszik az ATI-t kiszorítani a játékok fejlesztéséből, ahol teheti"
És vannak sajnos olyanok is, akik ezt ha picivel is , de finanszírozzák.Gyuri27: a pénz tényleg nem minden, de ebben az esetben döntő, hiszen itt minden akörül forog. Az AMD-ATi besétált egy csapdába, azt hitte a DX10-é a jövő és az ennek megfelelő szabvány szerint tervezte a VGA-kat, korrekt módon.Mivel a játékok mind a mai napig nem ebben a szellemben íródnak, vesztett. Kiváncsi vagyok meddig húzza még.
Két gyenge lábon áll az AMD, de meddig? -
fagy53
nagyúr
Nem különösebben értek hozzá, de érdekelne, hogy miért van az, hogy a 720p nézhetetlen minőségű, míg 1080p tökéletes? 4:3 TFT monitor, XP 32bit , CCC.
-
fagy53
nagyúr
Ha valaki az 512MB-os VGA-n töri a fejét, annak üzenem, hogy nem éri meg még 1-2K különbség esetén sem, mert nagy eséllyel veszít a tuningolhatóságnál.
A játékban meg szinte semmit nem veszít a sebességből, a 256MB-hez képest.
COH bench - 1280x1024 minden maxon, Ultra és High, AA=off.
Avg 43.4 FPS a min: 22 FPS a vmem használat 460MB ! RAM haszn 1,88GB.
Egy két beállítást lecsökkentve, árnyékok stb 260MB vmem használat mellett
Avg 47.7 FPS a min: 22.8 FPS.
A Crysis és a COD4 teszteknél is kiderült, hogy önmagában a 400MB vmem használat nem csökkenti számottevően az FPS-eket ezekben a játékokban. -
fagy53
nagyúr
A Power Play nekünk is remekül működik, Aggregátor-nak igaza volt.
Az RBE 1.0.0.9-es verzió segitségével meg lehet adni 2D, 3D low és 3D órajeleket, és tudja ezek után a 2D/3D váltást. A feszt viszont nem lehet állítani, de azt hiszem a 3650-nek sem.
A venti kétféle szabályozási methodus szerint állítható, azon belül tetszőleges szabályozási karakterisztikák alakíthatók ki. -
fagy53
nagyúr
válasz
greatchaos #8971 üzenetére
Grat!
Igen ezért ajánlunk mindenkinek, veled együtt, GDDR3-at! De van aki vizet prédikál és bort iszik.
Most legalább a saját bőrödön tapasztalod mit jelent az, ha a mem sávszél a szűk keresztmetszet a VGA-nál! De az szép dolog, hogy így is sokkal jobb a 76GST-nél, pedig az sem volt rossz! -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8941 üzenetére
"Előbb lesz valami Linux a gépemen, mint Vista. "
Nana, a C2D-s gépedhez és a 9600GT-s VGA-dhoz majd Vista-t használsz Te is!Más borzalmakat nem tudtam hamarjában összeszedni.
-
fagy53
nagyúr
Tálca - jobb klikk az ikon - hardver fül - túlhajtás beállításai.
Pipa, órajelek felvétele profilba - csúszkákon órajel beáll, alkalmaz.
Mentés ikon - megjelenő ablakba valami nevet pl 2D - ok.
Pipa, indításkor ezt a profilt használja.
Ugyanezt megcsinálni 3D órajelekkel....Automata túlhajtás - automata 2D/3D túlhajtás bekapcs., pipa.
Beírni a megfelelő profilneveket. Kész. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #8862 üzenetére
Próbáld majd ki amit linkeltem, nem hiszem, hogy ennél egyszerűbb.
A ventit meg egy csúszkával bárhová 0-100%-ig be tudod állítani és tesztelheted a hőfokot.
Az automata meg több lépcsőben bármilyen beállított hőmérséklethez hozzárendel egy fordulatszámot.
Ez az új ATT teljesen kiváltotta a CCC-t, az ATiTool-t és részben a RIVA OSD monitort, de lehet, hogy egészen, mert még nem néztem meg első örömömben, hogy a CPU adatait plugin-ben be tudom-e rakni. -
fagy53
nagyúr
Gyerekek, van egy jó hírem! Az ATT legújabb verzíója ismeri a kártyáinkat, működik az overclocking, persze GPU - 850MHz, MEM - csillagos ég, ragyogóan lehet a ventit szabályozni, pl kézzel bármilyen fordulatszámot be lehet állítani és így ki lehet kisérletezni, hogy a különböző hőmérsékletekhez milyen ventiford. tartozik, majd ennek ismeretében be lehet állítani az automatikus szabályozást.
Be lehet állítani a 2D/3D-t és ehhez órajelprofilokat lehet rendelni.
A többi eddig is használható funkciója pl OSD-be ki lehet rakni GPU freki, hőmérs., venti fordulat, MEM freki és szabad vmem, felhasznált rendszer mem / amit a játék használ/ továbbra is működik.ATT 1.4.7.1157 Itt a [link]
-
fagy53
nagyúr
Az X2-öt legalább 2.4GHz-re tedd, így kihajtja biztosan a kártyát. A nagyobb felbontás a procit is jobban igénybeveszi.
Gyuri27: ennél a játéknál érdekes módon a 433MB-os mem. használat sem lassít, de nem is látszik a grafikán.
A textúrázást Extra-ra téve kb ennyit használ.
-
fagy53
nagyúr
Nézd meg ezt a tesztet ebben elpáholja a 2600XT a 7950GT-t.
-
fagy53
nagyúr
Mivel driver problémád van, célszerű ennek utánanézni. Sajna AGP-s VGA-d van, ez egy kicsit komplikáltabb, mint az enyém.
Az #1hsz-ben le van írva a telepítés mikéntje, de ha jól tudom a 8.3-as Catalyst-ba már be van építve a hotfix, vagy van hozzá. Ebben remélhetőleg segít valaki, akinek ilyen kártyája van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Update 07.07. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest