- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyugodtan fel lehetne hozni itt bármelyik újabb engine-t - ha a textúraméretet a legnagyobbra állítod, akkor a 256M memóriában nem fog elférni minden. ha alacsonyabb felbontáson játszol AA nélkül, akkor jó eséllyel megúszod az akadásokat, de ahogy a framebuffernek szükséges memória nő, és eleszi a helyet a textúrák elől, egyre több textúrát kell két frame között kicserélni, és határ felett ez már nem fog észrevétlen menni.
-
válasz
VaniliásRönk #9185 üzenetére
a forceware-rel nekem is volt minden bajom, amíg meg nem ismerkedtem a CCC nevű .NET csodával. a 8.5 hónap 2600XT-zés alatt összesen 30 percet töltött a gépen, utána úgy hajítottam ki, hogy nyoma se maradt. és örvendezének vala. ennek tükrében némileg megértőbb vagyok a forceware-rel, és mindössze a startupból rugdostam ki a hülyeségeit
az nVidiáról nekem is megvan a véleményem, de ahogy fentebb már filozofáltam róla, kiscserkészek pár céghez képest, akiknek a termékeit naponta esszük / isszuk / etc. rusnya dolog ez a kapitalizmus...
-
válasz
VaniliásRönk #9172 üzenetére
adja magát, hogy szerinted mennyit is érnek az nV kártyák
-
válasz
tzsolesz #9168 üzenetére
nagyon a szívemhez nőtt mind a 7300GT anno, mind a 2600XT - leginkább azért, mert kiválóan hozták azt, amit vártam tőlük, amikor megvettem őket. az ár/érték mániám nem a pénztárcám függvénye, hanem belső indíttatás - idegesít, ha valamiért többet fizetek, mint amennyit ér. (VaniliásRönk, ez most magas labda Neked
)
fagy53: amilyen tempóban az ATI tolja ki az új generációkat, lesz ez 5850 is
amúgy pont most dolgozom (ill. a gép dolgozik
) egy adag teszten, ami a 96GT CPU-éhségét hivatott megmutatni. ha valaha kész lesz, megy a logoutra.
-
válasz
birozoli7800 #9163 üzenetére
crysis 10x7-ben, minden mediumon: 31-32 fps (Benchmark_CPU) - teljesen játszható.
high-ban már elvetemültnek kell lenni hozzá, 16-17 fps körül van.
ezen ronthat a CPU. -
válasz
LALA_kiraly #9120 üzenetére
ismerem őket. egyrészt alig olcsóbbak, mint a jobb kiskerek (legalábbis a "patinásak" - 2 napja nyílt bazárból meg nem vásárolnék), másrészt az "előrerendelős-ittmegitttalálkozós" megoldás nekem túl macerás. csak olyasmit vennék így, amit máshol nem tudok megvenni, vagy csak sokkal drágábban - pl. CM Heatpipe hűtős Galaxy 8800GT-t vadásztam náluk 1-2 hete, de no success
-
mire lesz igazi DX10 game, addigra jó eséllyel cserés lesz a 96GT
meg azért megnézném az igazi DX10-et a 38x0 kártyákon is, nehogy aztán ott is pofára esés legyen... nekem még mindig nem tetszenek a 4+1-es szuperskalár egységek.
celeron: a 2.4-es NW celeronom anno egy GF6200-ast sem bírt rendesen kihajtani, nemhogy egy 7300GT-t...
-
talán a házi gazdaságok
de viccen kívül, ha pl. megveszel egy antibiotikumot, akkor jó eséllyel az nVidiánál kb. 10x g***bb céget támogatsz. szomorú...
és igen, ár/érték alapján veszek cuccokat, és kevés feketelistás céget tartok. sokáig a 3850-nel szemeztem, de kiskerben az 512-es drágább, mint a 96GT...
-
tán csak nem a konfigomnál szereplő VGA-ra gondolsz?
ha igen, akkor hadd ne kezdjem el sorolni, hogy melyik gyártó termékeit ne vedd meg ezen elvek mentén, mert én lennék az első a pH! történetében, akinek egy postja nem írható ki CD-re hely hiányában, Te pedig rettentő rosszul néznél ki addigra, mire éhen és szomjan halsz
-
válasz
tzsolesz #9101 üzenetére
az nVidia nagyon sok pénzt és energiát tett abba, hogy jelen legyen a játékok fejlesztésénél, és a játékokba olyan megoldások kerüljenek, amelyek jól futnak a hardware-ükön. emellett üzemeltetnek egy (több?) irdatlan tesztközpontot, ahol a játékok számtalan nV hardware-en tesztelhetők.
ezek nagyon jó dolgok, mert ha ezek nem lennének, akkor nem csak az ATI HW-ein futna szarul egy csomó játék (ld. inkompetens fejlesztők és / vagy lehetetlen időnyomás a kiadó részéről), hanem a Geforce-okon is.légy a levesben, hogy az így szerzett befolyást az nVidia arra is felhasználja, hogy a konkurencia kártyáin szarul fussanak egyes játékok (ld. pl. Bioshock és Lost Planet textúraformátum-ügy), lassítja az ALU:TEX arány elmozdulást annak érdekében, hogy a főleg textúrázásban erős kártyái előnyben maradjanak, ill. igyekszik az ATI-t kiszorítani a játékok fejlesztéséből, ahol teheti.
erről megvan a jól szabott véleményem (konkrétan: büdös nagy köcsögök), de ettől még az egész TWIMTBP program egy remek kezdeményezés.olyat viszont nemigen láttam mostanában, hogy az azonos kategóriájú ATI kártyák halálra gyaláznák az nVidia megoldásait. sajnos.
-
-
válasz
greatchaos #9067 üzenetére
az 1440x900 majdnem ugyanannyi pixel - ettől persze nem garantált, hogy ugyanaz lesz az eredmény, mint 1280x1024-ben, de legalábbis tűrhetően összevethető lesz a két szám.
tzsolesz: ha azonos a felbontás és azonos a képfrissítési freki (vsync on esetén), akkor nem számít a monitor.
ha már a felbontásoknál tartunk, próbált már valaki olyanban tesztelni, amit nem tud a monitorja? van valami trükk pl. a windows beállításokban, amitől az alkalmazások azt hiszik, hogy mehet? thx!
-
válasz
barnam_ #9048 üzenetére
hát nemtom, AM2-es alaplap + 4000+-os X2 + 1G DDR2 RAM 26e HUF körül már hozzáférhető, s478-as P4-et 18e körül láttam...
az S939-cel annyi a gond, hogy olcsó alaplapot már nem egyszerű találni.
fentiek újak, használtat nemtom...én a P4-ről mindenkit lebeszélnék személyes tapasztalatok alapján.
-
-
válasz
VaniliásRönk #8993 üzenetére
akkor mégsem éri meg
-
válasz
VaniliásRönk #8979 üzenetére
de megéri, mert az full, és van benne black box
Cpt.Pirk: ex!
-
válasz
VaniliásRönk #8928 üzenetére
pont jókor, alig volt drágább, mint a 2600XT anno, és hasonlóképpen 8-9 hónapig jó lesz nagyjából mindenre. a karácsonyi játékdömping alapján meg majd kitalálom, mire lesz érdemes cserélni
egyébként a source motorral igazad van, az tényleg jól megy, csak nem volna rossz, ha kiadnának vele olyan játékot a portalon kívül, amivel hajlandó vagyok játszani.
-
Nyugdíj
Kedves feleim! Jó kis megbízható Sapphire 2600XT kártyám 8.5 hónap üzem után a mai nappal nyugdíjba vonult. Emlékét szeretettel megőrzöm. Maradok tisztelettel, és a környéken: gbors. -
válasz
barnam_ #8870 üzenetére
igen, a végén alapvetően oda lyukadunk ki, hogy a bizalmon dől el a használt / új kérdés
én nem vagyok egy könnyen megbízós típus, úgyhogy inkább szavazok az újra.
tzsolesz: ha a CPU feszültséget tudod buherálni, akkor az 2xxx-ek egyetlen achilles-sarka kiküszöbölhető - alapfeszültségen "megbízhatatlanok", van, hogy még 2.8GHz-ig sem mennek el
bár látom, jobban szimpatizálsz a több L2 cache-es verziókkal, az is egy szempont...
CPT.Pirk: 8.3-as driver? annál jeleztek ilyen CPU/2 bajokat, igaz, CrossFire-ben főleg...
-
válasz
barnam_ #8868 üzenetére
én C2D-t csak újan vennék, mert a jó tuningolhatóság egyben felhívás keringőre, és ki tudja, az előző tulaj mennyire ment át állatba
amúgy én is a 2xxx-es verzióra szavazok, de mivel nekem ez van, talán nem meglepetés. tzsolesz, az alaplapod BIOS-a tud CPU feszültséget módosítani? -
na b****a meg, addig nézegettem az FPS-eket az Oblivionban, amíg elkezdtem vele játszani. most meg nem bírom abbahagyni
wwenigma: értem, de nekem ez is túl sok effort, és nincs másodlagos VGA-m (ill. ha lenne, akkor sem szeretnék 3 windows-hoz drivert levenni / feltenni)
raziel: AA nélkül észrevehetően, AA-val sokkal. -
válasz
VaniliásRönk #8680 üzenetére
12x10-ben 30 fps körül van a húzósabb outdoor részeken, 10x7-ben 40 felett. utóbbi érezhetően kényelmesebb - viszont ha a CPU nem tud, csak 30-at, akkor hiába.
-
válasz
VaniliásRönk #8678 üzenetére
nem is t'om... talán mert 10x7-ben megy szépen a 2600XT-vel, 12x10-ben meg már kicsit nyögvenyelősebb?
-
válasz
VaniliásRönk #8655 üzenetére
fittyfenét. próbáld meg az Obliviont 10x7-ben
-
válasz
Sprinter1969 #8650 üzenetére
az elmúlt 80 hsz-ben ez elég alaposan ki lett vesézve...
Lacpas: itt az előbb egy hasonlóan mágikus hibára bevált a Catalyst AI kikapcsolása, próbáld meg Te is.
-
válasz
tzsolesz #8635 üzenetére
a játék-specifikus optimalizációk legtöbbje az összes kártyát érinti, ilyen szempontból biztosan lesznek még javítások, bár most a CrossFire van nagyobb fókuszban a driveres gárdánál, nem az egykártyás dolgok. nekem a 8.2-es bevált, a 8.3-at a sok zűr miatt nem tettem fel.
ha arról meg akarsz győződni, hogy a kártyának semmi baja, akkor mindent vegyél alapórajelre (ne csak a VGA-t, a gép többi részét is), és futtass rajta vmi stressz-tesztet. a topicban népszerű a "szőrös fánk", ill. én az RTHDRIBL-t (intenzív) meg a LightsMarkot (sokféle effekt miatt) szoktam ilyenekre használni.
-
válasz
VaniliásRönk #8625 üzenetére
vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy állati kiszámíthatatlanok, de a lényeg ugyanaz - vmod képes alaplap nélkül cca. 2.66GHz-re lehet biztosan számítani.
tzsolesz, #8617: sose értettem a VGA tuningolóknál, hogy miért vagytok olyan bátrak a RAM-okkal - a gDDR3 memóriák hajlamosak bemondani az unalmast, ha túl vannak hajszolva. ezeken a kártyákon általában 1.4ns-ra hitelesített memok vannak (714MHz) - én csak akkor küldeném meg őket számottevőbben, ha utánanézek a chipeknek, és látom, hogy pl. az 1.0-s és az 1.4-es memóriák csak a címkében térnek el
-
válasz
tzsolesz #8604 üzenetére
tzsolesz: #8604: ez az fps-elvárástól is függ, de általánosan, az utóbbi 1 év játékainak többsége csak neccesen megy max. detail mellett 12x10-ben. pl. Bioshock nálam átlag 30fps (úgy tesztelek, hogy van benne harc is) - szebb a natív 12x10-ben, de inkább 10x7-ben játszottam vele. Crysis, Dirt és várhatóan az Assassin's Creed nagyon sok neki.
#8614: ne aggódj, nekem CCC nincs is fennfagy53: azért tudok olyan eseteket mondani, ahol nagyon karcsú az 1.4GHz. Heroes5 biztosan, de szerintem az Oblivion is röcögne vele. meg bármelyik komolyabb gépigényű RTS.
-
no pont erre mondom, hogy gusztus dolga. Neked az a fontos, hogy egyensúlyban legyenek az alkatrészek - ez teljesen OK, nincs vele mit vitatkozni. nálam az ár-érték arány a fontos (ahol az érték nem csak a teljesítmény, hanem a kényelem és problémamentesség - ld. az alaplapom) - asszem ez is nehezen támadható. van, akinek hard limites a kassza: ezzel aztán végképp nem lehet mit tenni.
lehet, hogy a 3-3.3-ra húzott E2180 nem minden helyzetben fogja kihajtani a leendő VGA-mat - 15e FT-tal olcsóbban nekem ennyi belefér.látom, celeron fronton többen erős érzelmekkel viseltettek - ezt is meg bírom érteni
-
-
válasz
CPT.Pirk #8592 üzenetére
nekem sem kell bemutatni, volt egy 2.4-es a 3GHz-es P4 előtt, hát majdnem 3x volt a sebesség-különbség
abban igazad van, hogy ebben a formában nincs értelme, de ha mondjuk 30-40%-kal a 2140 alatt lenne az ára, akkor pl. egy 2600XT-hez pont megfelelő lenne kicsit megkergetve. -
nekem volt 3GHz-es P4-em + 2600XT-m. nem javaslom - pl. Oblivion és Heroes 5 teljesen játszhatatlan volt, Bioshock és Crysis határeset (40-50%-ot javultak a C2D-vel), FEAR-ezni mondjuk lehet azzal is.
CPT. Pirk: mi bajod a Celeronnal?
amúgy viccen kívül, ez az E1200-as teljesen normálisnak tűnik, más kérdés, hogy alig olcsóbb, mint az E2140...
-
válasz
tzsolesz #8536 üzenetére
nekem is gyanús, de annyit egyik játékkal sem játszottam, hogy biztosat tudjak mondani. ellenpélda a FEAR, ahol a C2D CPU a P4-hez képest 0, azaz nulla extra FPS-t hozott.
pár olyan játék, ahol erősen CPU-limites a P4-gyel a rendszer: Doom3, Bioshock, Oblivion, Unreal Tournament 3. vagy nézd meg a Jericho-t 800x600-ban
-
válasz
tzsolesz #8525 üzenetére
a Jericho az nálam is szépen ment a P4-gyel. amúgy a RivaTunerrel tudod mérni a VGA kihasználtságát.
ha 25-30-ért akarsz CPU-t, akkor érdemes várni, amíg a Wolfdale-ek odáig lemennek. Conroe-ban teljesen feleslegesnek tartok bármit, ami nem 2-vel kezdődik, ha az alaplapod tuningbarátlevill: BIOS-tól függ, de elég kellene legyen...
-
válasz
tzsolesz #8518 üzenetére
rengeteget dob rajta egy C2D, és nem csak az új játékokban. de ha ennyire kevés a lé, akkor E2140-et vegyél, és tuningold meg egy kicsit.
amúgy ez a kártya jelenleg 1280x1024-ben szinte mindenre elég high vagy maximális beállításokkal, AA nélkül. Ahol nem, ott érdemes visszamenni 1024x768-ba (pl. a Bioshock 30 helyett 40 fps lesz). Ahol az sem elég, az Crysislevill: vezetékes vagy rádiós egér / billentyű van?
-
válasz
CPT.Pirk #8495 üzenetére
igen, a 7300GT-s topic még 2-3 hónapja is aktív és vidám volt
amúgy tényleg jó döntés volt ez a 2600XT, nekem egy darab driver problémám nem volt (na jó, 1, a piros árnyékok
), és a Crysis-en kívül minden remekül megy vele némi felbontás-kompromisszum árán. már majd' egy hónapja vacillálok, hogy veszek egy 3850-et vagy egy 9600GT-t, de még mindig nem bírtam rászánni magam
-
válasz
VaniliásRönk #8437 üzenetére
semmikor - 2005-ig egy 166-os Pentium MMX-szel száguldoztam!
CCC téma: nem is gondoltam, mennyi jóból maradok ki, amikor az első .NET-es telepítési probléma után kihajítottam a CCC-t mindenestül...
-
+12V 14A
ez nem hangzik jól... nekem a 300W-os csodagen tápomra 16A volt írva, és közepes játékterhelés alatt 11.5V környékére esett a +12V (11.4V-ot enged a szabvány) - konfig hasonló volt, csak kisebb HDD és no CDíró, no FireWire.
meg lehet próbálni, de könnyen lehet, hogy nem fog menni...
nincs 6e pénz egy normális tápra? -
válasz
VaniliásRönk #8225 üzenetére
jó ég, uraim, hány évesek maguk?
ez a kora-közép kilencvenes években bevett módszer volt - még ma is emlékszem a magyar ékezetes betűk nagy részének a kódjára
-
cool
nagyon szűk az egész hűtő, vszleg azért kell viszonylag sűrűn rápislantani.
akkor már csak 1 dolog, azt nem hiszem, hogy a hátul VS oldal venti nagy különbség lenne, a lényeg az, hogy a VGA alatt legyen (nekem nem jutott volna eszembe a bővítőkártyák helyére ventit rakni).
-
két tipp:
- milyen a házad szellőzése? nekem a régi codegen házamban hasonló hőfokokat produkált a kártya (ugyan gDDR3-as, de alig hiszem, hogy ez számít) - nagyon meghálálja ez a hűtés, ha van egy exhaust venti a ház oldalán alatta.
- pár hete elkezdett melegedni, és egy itt kapott tipp alapján kitakarítottam egy kicsit a ventillátort meg a bordát - tele volt porral. azóta 45 fok körül idle, és max. 70 terhelve. -
válasz
VaniliásRönk #7985 üzenetére
valóban, és itt a sima gDDR3-as Sapphire 17.7, a blackboxos meg 19.1.
-
válasz
Gucunja #7975 üzenetére
ha akarsz Unreal Engine 3 alapú játékokkal játszani, akkor vedd a Radeont, különben a GeForce-szal jobban jársz. ha Radeont veszel, akkor 256M-s, DDR3-as kártyát keress, azt 20-22 között megúszod. esetleg, ha érdekel a Valve BlackBox tartalma, akkor kicsit drágábban Sapphire, Full edition (cca. +2e FT).
-
-
na még egy utolsó flatoutos hsz
kezdem határozottan megszeretni az 1. részt, egy nagy előnye van a 2-vel szemben: kimondottan nehezebb, egyes pályákon minden méterért meg kell küzdeni. a havasak különösen belopták magukat a szívembe - állati hangulatosak, és nagyon észen kell lenni...
-
válasz
bolcsodal #7715 üzenetére
az FSB ugyanaz (200MHz), a memória nem (első esetben DDR-400, a másodikban DDR2-666 dual channel).
mindig az a kérdés, mivel akarsz játszani. ha ragaszkodsz az AGP-hez, akkor szerintem a konfigodhoz a legjobban általánosan egy 7600GT passzol, esetleg egy x1650xt. viszont pl. a Bioshockot nemigen érdemes a 2600XT-nél gyengébb kártyával játszani. a f.e.a.r.-ben az E2180 egy nyavalyás fps pluszt sem hozott, ott is jó a 2600XT. heroes5-re ezzel szemben tök alkalmatlan bármilyen P4, mert baromi idegesítő a 20-25 fps, ami érdekesebb terepeken simán lemegy 5 körülre.Gyuri27: a CPU-nak majdnem tök mindegy, hogy 10x7 vagy 12x10.
-
válasz
Gyuri27 #7712 üzenetére
Igen, a 2600XT-hez kevés a P4-3GHz. Nagyon kevés. 3.6-on még mindig nagyon kevés. Konkrét példák arra, hogy mennyivel mozdított előre az E2180, nem éppen CPU limites beállításokkal: Doom3 (52->75), Bioshock (28->40), Heroes 5 (22->45), Oblivion (20->nemtudommennyide30tutilesz).
Ui: ezekben a számokban persze a RAM is benne van, de szerintem a DDR-400-as RAM-ok annyira nem lehettek szűk keresztmetszetek.
-
válasz
buherka #7699 üzenetére
a nem kell erőmű az rám is igaz, de a saját bőrömön kellett megtanulnom, hogy az AGP-s rendszer fejlesztgetése okozhat meglepetéseket. nálam konkrétan a 3GHz-es P4 volt az irdatlanul szűk keresztmetszet.
értem az anyagi problémákat, viszont olyankor annál jobban fáj, ha a kevés felhasználható lé elköltésével nem jut előrébb az ember... -
-
válasz
#67688960 #7653 üzenetére
igen, a tápcsere nem árthat. nekem is ilyen tápom volt, és a 2600XT + a 3GHz-es P4 meg a szokásos (kevés) körítés mellett terhelés hatására az alaplapi szenzor 10.5V-ot mutatott a 12V-os ágon
aztán multiméterrel utánamentem, jó volt az 11.5-nek is, tehát a szabványt megugrotta - de épphogy.
-
de jót derültem most, pont tegnap jutottam el a havas pályáig, és attól téptem a hajam
csak én nem upgrade-eltem a low-end autót, így volt pénzem újat venni. nagyon viccesen ment extrák nélkül, fékezni egyáltalán nem lehetett, úgyhogy kénytelen voltam a kollégákat felhasználni a kanyarodáshoz
-
válasz
CPT.Pirk #7613 üzenetére
hmmm, én most éppen az egyessel játszom, nem tapasztalok rajta semmi gondot
aláírás jóVaniliásRönk: no most elkezdhetném verni a mellemet, hogy meddig húztam a 7300GT-t... de nem kezdem, mert tartósan nem húztam semeddig
pedig lehetett volna, vmod nélkül első pöccintésre ment 600/840-et.
-
válasz
VaniliásRönk #7608 üzenetére
igen, még a 7300GT-vel (6600GT+10%) is játszottam vele - azon is ment szépen vidáman.
Bugbear rulez. -
első körben nézz rá a GPU hőmérsékletére, hátha melegszik vmiért. másodsorban minden overclockot szüntess meg a gépben, és úgy próbáld ki. esetleg ha tudod, másik gépben nézd meg a kártyát. ha semmi sem segít, akkor garancia, minél előbb.
ui: nem ártott volna, ha leírod, hogy pontosan milyen kártyád van (pl. aktív vagy passzív hűtésű? - utóbbi esetben a házad szellőzése is lehet gond), hogy milyen windowst használsz és hogy mennyi ideig ment stabilan a 7.7-tel.
-
no, utolért engem is a technika ördöge - elkezdett túlmelegedni a kártyám. alapon 5-10 fokkal több, mint szokott, terhelés alatt meg határ a csillagos ég (onnan vettem észre, hogy Portalozás közben egyszer csak leshutdownolt a gép...)
venti megy, kinyitott házzal ugyanezt csinálja. foooooooook. valakinek hasonló tapasztalat?(kissé ironikus, hogy alig használom 3D-ben, és nincs húzva sem...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- EA Sports WRC '23
- Ingatlanos topic!
- Mobil flották
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest