Keresés

Aktív témák

• NJano

csendes tag

válasz [HUN]Zolee #596 üzenetére

Köszönöm a válaszaitokat, hát ez elszomorító - pedig azt gondoltam, hogy eléggé körültekintő voltam a kártya választásakor :O
    Egyébként - ezek szerint, kissé félrevezető a Sapphire weboldala, mivel én úgy gondoltam az ott látható terméklista felsorolásából, hogy a 128Mb-os 256bit-es gyengébb, mint a 256Mb-os 128bit-es - amit ráadásul a letölthető pdf termékadatlapon DDR2-esnek tituláltak. Persze itt most nem PRO-ról van szó, csak simáról. Ez durva ! :((
    Valószínüleg jobban jártam volna a ''B tervű vásárlással'' mert igazság szerint egy 256 megás Abit Radeon X700Pro-t szemeltem ki, az egy árban volt ezzel a sima 9800-zal. Csak akkor alaplapot is kellett volna cserélnem, mivel az Abit PCI-E volt.

Tehát akkor ne is gondolkodjak azon, hogy esetleg Pro-vá lehetne tuningolni/frissíteni ezt a sima kártyát? :F

Még egy kérdésem volna: mit jelent/mi az az Artifact ?

Köszi!
    Jano

• NJano

csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: pénteken vettem egy OEM Sapphire ATI Radeon 9800-as kártyát (256Mb Hynix 3,3ns 128bit) órajelei (az ATI Tool alapján) core 325MHz/ mem 290MHz. A konfig, melybe bekerült: Asus P4R800-V Deluxe ATI9100IGP chipset-es alaplap, Int P4 3GHz Prescott CPU, 2x512Mb DDR400 Samsung RAM, stb. DirectX 9.0c, Win XP Prof SP2, Catalyst 4.11

A lefuttatott tesztek az alábbi eredményeket adták (gyári órajelekkel):
    3D Mark 2001 SE 13,849 pont
    3D Mark 2003 3983 pont
    3D mark 2005 1864 pont
    Aquamark3 36418 pont

Megpróbáltam feltolni a sebességeit: core 350MHz-ig / mem 300MHz-ig sikerült
    a képminőség és működés itt volt még ok.

Szerintetek reálisak a kapott értékek, vagy rosszak ? Én csak ezeknél nagyobb pontszámokkal találkoztam. :F

Bocs a kérdésért, de ATI témában még járatlan vagyok - ez az első kártyám, előtte egy MSI Ti4200-am volt. Annál viszont már ez így is jobb.

Aktív témák