- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
Aktív témák
-
Gabeszku
senior tag
Kipróbáltam valamit, ha már így lebeszéltetek a karicseréről. Gondoltam egy merészet, és kipróbáltam meddig bírja a karim.... 10Mhz emelést sem visel el (alapból turbo a karim, szal a GPU:500Mhz Míg a RAM:650Mhz) találkozott már valaki ilyen gyári órejelű karival?
2. kérdés: Sima 9600XT-t mennyire tudtátok fölhúzni?
3. Kimentettem a VGA BIOST és megnéztem egy szerkesztővel. a RAM időzítések stb. érdekelne hogy milyennek számítanak. Esetleg aki otthon van VGA memórákkal kapcsolatban szánhatna rá egy pillantást, hogy kiértékelje nekem.Előre is kösz a fáradozást.
Az értékek itt vannak fönn a bal oldalon klikk a VGA INFO-ra
Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
a 9600 asok 4 futószallaggal mennek a 9800 sorozat meg 8 al ahohy írtad. Egy 9600XT viszont magasabb frekvencián üzemel mint egy 9800SE. Az egyikben több a fuószalag, de lasssú a másikban kevesebb, de gyorsabb............. SE- cuccot szerintem ne vegyél. Jobban jársz egy GF6600 assal az 8 szalagos és elég gyors is + fölhúzható GT nek is (nem minden esetben).
-
Gabeszku
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat. Legjobblessz ha várok egy pár hónapot vele, de akkorra már az én karim is ''ócskavas'' lessz, de ez egy ilyen iparág
-
Gabeszku
senior tag
Sziaszotk! Egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok.
Megéri lecserélni ezt a kártyát
egy ilyenre?
Ja a Geforce ára:47500+FA
Vagy tudtok olyat ami ennél jobban megérné?Köszi! -
Gabeszku
senior tag
válasz
t_ferenc #3462 üzenetére
Hali!
Eszembe jutott még valami!
Ha az új bios megemeli az órajeleket esetleg bekövetkezhet egy olyan hiba, mint amikor az alaplap BIOS-ban fölhúzod a gépet, de annyival, hogy el sem indul. ilyenkor clear c-mos egy alaplapnál, de a VGA karival ezt nem tudod megtenni, és akkor kuka! Vagy szaladgálhatsz olyan EPP-ROM égető ütán akinek van ilyen VGA chip-hez foglalata. elég gáááááz
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
-
Gabeszku
senior tag
válasz
Lighter #3455 üzenetére
Hali!
Nekem is volt hasonló tapasztalatom annó TI4200 vel, majd 9600 al is. Az első esetben sajna akár mit csináltam, kábelcsere stb nem jött össze, mert egyszerűen a tv nem volt hajlandó együtt működni a VGA karival.
A másiknál RCA kábel volt törött.
Javaslatom: Próbáld meg a tv-out kimenetét PAL- I vagy PAL-B re állítani, nekem akkor a legjobb, hátha neked is segít. -
Gabeszku
senior tag
Lenne egy kérdésem.
Van egy HIS 9600XT turbo-m de mivel ennél a típusnál hűtöttek a memóriák akkor honnan tudom meg milyen ramok vannak rajta? (még garis úgyhogy nem szeretném leműteni) -
Gabeszku
senior tag
ezzel a PCTV-vel kapcsolatban az az ötletem támadt, hogy esetleg alaplap BIOS update segíthet, mert láttam BIOS update leírásokban hasonló ''összeférhetetlenség'' miatt kiadott új bios verziókat. Vagy esetleg a karikban bios frissítés, de ez csak egy kósza ötlet.
-
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT #3373 üzenetére
köszönöm szépen, hogy leírtad véleményedet, és meglátásaidat. Remélem tudok profitálni blőle a későbbiekben. azt néztem én is hogy 9800pro ból mindenféleképpen a 256biteset venném meg a 128 bites nem nagy fejlődés, mondjuk futószallagok tekintetében ha jól tudom 8 van neki, míg a 9600osnak csak4.
Addig addig ''mesterkedtem'' míg föl nem húztam a karitnem bírtam ki.
mos 3d mark 4260 pontot adott ami ha aztnézzük a legelső (nem a legjobb driverrel ésszéthullott XPvel ráadásul alapjáraton) 2800 körül volt 80% körüli teljesítmény javulás. --hmmm mért nem bírom így meghajtani a CPU-t+ Ram okat? milyen szép lenne everesel 9000 olvasás 3500írás
De asszem nem panaszkodhatom a mosani 4900/1780 miatt sem.
Lehet hogy piszok voltam, de ezt a gépet azért építettem, hogy megmutassam haveromnak, hogy ne szidja a northwood os P4eket mert még a végén bebizonyítom neki, hogy csúnyán elveri a szutyok 2800+ os AMD akármijétsierült is Bocs hogy elkalandoztam,meg hogy fikáztam a 2800+ os amd ket
-
Gabeszku
senior tag
Köszi az infókat. Valaki monta nekem még annó, hogy a 128 mb osak valmivel gyorsabbak, de úgy voltam vele: memória-memória mindegy hol van, minél több annál jobb
De azért gondoltam rá, és azért vettem ezt a HIS EXCALIBUR okosságot a VIVO turbo platinum tipust mert ennek a vivo + a turbo miatt a gyári paraméterei magasabak, és azért az számít valamelyest.
a linken találtok róla infót, légyszi nyugtassatok meg hogy jó karit sikerült választanom. (VGA-hon nem nagyon konyítok)
Megfordult a fejemben, hogy érdemes lenne-e lecserélnem 2-3 hónap múlva ilyenre
Szerintetek lenne értelme?
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
kipróbáltam más driverrel így 3954 alap beállításokkal. Ez már reális?
-
Gabeszku
senior tag
Esetleg meg tudnátok mondani melyik driver-el a legjobb a teljesítménye?
-
Gabeszku
senior tag
hali.
Valaki monda el, hogy reális-e, hogy HIS EXCALIBUR 9600XT VIVO TURBO PLATINUM karival 1938pontot kapok 3D MARK03 ban? Ja, a kari nincs húzva. -
Gabeszku
senior tag
Szia nem lehet hogy a haverod alaplapja csak AGP4× kezel és a te kártyád meg AGP8× os? nem az AGP sebesség ugyan a lényeg hanem a feszültség. Ha jól tudom a régebbi AGP 3V on ment de ma már csak 1.5V kell nekik. Egyszer én is megszívtam ezen egy Ti4200assal Nézz utánna az alaplap specifikációjában + a VGA-d éban hogy mekkora feszültségűek a cuccok, valószinűnek tartom, hogy az az oka a fura hibának.
Üdv
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
killahdrums #3329 üzenetére
Hali. Én kicsit húzom a számat az abittól, de attól függetlenül ha 9600ra épül nagyon rosssz nem lehet
(Bocs az összes boldog Abit tulajdonóstól).
Ha esetleg kíváncsi vagy más gyártók termékeire ajánlom figyelmedbe ezt a kis aranyos-t
http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58725052&f=VGA&o=0
Nekem is ilyenem van, és iszonyatosan jól megy. A VIVO-nak köszönhetően az órajelei még magasabbak és ez bizony meg is mutatkozik a teljesítményben. Nem is melegszik, 35-45 fok közt maradt nekem állandóan hiába gyilkoltam doom3 al meg HL2 vel. A memóriái is hűtöttek és elhiheted, nem csak dísznek vannak rajta a bordák. Szerintem ez egy jól eltalált kártya, bár nem mondom, hogy az olcsó kategóriába tartozik. -Egy szó mint száz, nekem CSAK pozitív tapasztalataim vannak róla.
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Okos Otthon / Smart Home
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- 90-es években voltam gyerek
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Sapphire R7 250 1GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest