- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
uzsz
senior tag
Mit tippeltek, meddig lehet majd még tűrhető áron elpasszolni egy sapphire 9600np-t? 128Mb-s. Egyáltalán meddig lehet még kihúzni egy sima 9600-al?
-
uzsz
senior tag
Az én sapphire-omon a tv-kimenetre vonatkozik a jumper, asszem talán NTFS-el is van vmi összefüggése, de én sem tudom tutira, csak annyit hogy a tvout-ra van. Állítólag 1némely kártyán a feszültséget is lehet állítgatnu jumperral. Minden esetre, amíg nem vágom, hogy mi van, addig nem piszkálom, de mintha már valamelyik topic-ban szóba jöttek volna ezek a jumperek.
-
uzsz
senior tag
Nálam is voltak hasonló gondok egy sapphire-val.
Ezeket próbáld ki!: TV-kimenet letiltása, agp4X-esre állítása, ha most 8X-esen van, fastwrite kikapcsolása. Nálam a tv kimenettel nem fértek össze a 3d-s gammák. =re ennyit tudok mondani. -
uzsz
senior tag
Nálam is az a gáz, hogy a 8ból csak 4-en van borda, mert a iceberq4-es gpu hütőhöz csak ennyi járt. Lehet külön venni hővezető papírt? Aminek minda 2 oldala ragsztós?
-
uzsz
senior tag
UP
-
uzsz
senior tag
Bocs, a pro órajele nem is 400/500, hanem 400/600.
Nem, a colint még nem írtam meg. Kapsz még valami újat? -
uzsz
senior tag
Na ez az ami nem valószinű. Ugyanis: Ha a pro gyári alap frekvenciái alatt teljesít a kártya, mint ahogy jelen esetben ez fenn áll, a 400/500 helyett 400/400, abban az esetben proSe ről beszélünk. Ami ugye pro maggal szerelt viszont azokra jellemzőknél lassabb ramokkal ellátott kártya. Ugyanis Igaz hogy szeretnek a gyártók a ramokkal spórolni és lassabb ramokat felrakni a karikra, DE az adott tipusra jellemző alap órajelet AKKOR SEM múlhatja alul adott hardver.
-
uzsz
senior tag
Éjjen a radeon 9600 np!!!!!!!!!!!
Na igazából csak azért met nekem is ilyen van
azért el tudnék viselni egy 9800XT-t is.
Majd ha 20ér adják -
uzsz
senior tag
UP
-
uzsz
senior tag
Sajna nem, se digit fényképezőm, se scanner, se semmim. Ha kölcsön kapom valakitől, akkor majd csinálok a kariról is képeket, akkor majd fellököm őket. De szvsz nagyon szép így a kari. Működés közben szépen világít a venti, de 1ébként is zsérul néz ki, mert szép ez a hütő.
-
uzsz
senior tag
A Mystral-ban vettem Baján. Simán felpattintottam a passzív hűtő helyére, csak nálam egy kondi útban volt ezért a borda aljának széléből ki kellett reszelnem vagy 3milit. Ettől a KIS GIXertől eltekintve semmi gond, csak a 4db membordát keveslem. Külön meg nem lehet kapni, legalábbis én nem találtam.
-
uzsz
senior tag
2500Ftért vettem vanteq ICEBERQ ledes aktív hűtést a GPU-ra, 6000RPM, alig van hangja, nagyon halk. Emellett szép és hűt mint álat. Ssztem ez egy jó alternatíva. Nem a pro-t vettem, hanem a síma np-t. Egy a baj, az hogy csak 4db mem bordát adnak hozzá, nekem meg 8 kellene. Minden más ok
-
uzsz
senior tag
Hi! Nekem bár sapphire van de a helyedbe nem adtam volna 6000Ft-vel többet érte.
Nincs vele semmi bajom, de ez nem a név miatt van láttam már sapphire-ban is szart. Az én GPU-m 410-ig stabil 9600 128Mb np. Bár a Far cry Ha nem veszem vissza a frekit 350-70re akkor hardvgerhibára hivatkozva kifagy. Ettől eltekintve szeretem a karit, szép a képe, jól teljesít, stb. -
uzsz
senior tag
Az egyik komámnak van excalibur-je. Ő azt mondja zséér. Még annyi baja sem volt vele mint nekem a sapphire val. A 3dmark eredményeire már nem emléxem, de majd péntekem +érdeklődöm tőle és berkálok ide. Húzni nem húzta, nem is akarja mert parázik. 1szóval a hallottak alapján nem tűnik rossz karinak.
-
uzsz
senior tag
Mért ne lenne értelme a magasabb VPU-frekvenciának? Főleg ha növelheted vele a kártya teljesítményét. Ha hajtja vki, akkor már a VPU és a RAMok végét is megnézi csak utánna dől hátra elégedetten és nézegeti az eredményeket.
A ramok nálam speciel nem melegednek sapphire kértyáról van szó. A haver c3d-jén viszont sütöttek mint álat. Az én kártyámon alapon épp hogy langyosak, ha húzom 250-260ra akkor már simán 50-60c
-
uzsz
senior tag
Sztem a procid miatt nincs még meg a 3000pont. Én csak 410/550ig húztam a ssapphire 9600-amat, egy mezei 1600+os XPvel és +is van a 3000 pont. 256Mb rammal. Azóta még nem próbáltam, de már 2*256 (DDR400) van benne dual-ban. Biztos ez is dobna még rajta. Majd így is letesztelem
-
uzsz
senior tag
9600-ból akkor tudsz pro-t csinálni, ha: A ramok és a gpu bírják a pro frekvenciáőját, de még így sem garaNT HOgy a pro bios-al jól fog működni ,mert a pro agresszívebb ram megszakításokat használ.
aztán a fene tudja, láttam már már működni.
A pro ból sosem lesz xt, max az órajel éri el az xt alap órajelét. Az xt lényege, hogy kis ellenállású (és hőleadású) architektúra, ezért tuningbarátabb mint a tübbi radeon. (vagy vmi ilyesmi) -
uzsz
senior tag
válasz
Overlocker #25 üzenetére
Általában samsung ramokat dobnak rá, nekem speciel hinyx ramok vannak rajta, 3.6nanosak. Meg kell nézni mi van a ramokra írva.
-
uzsz
senior tag
Mivel kéne hütteni a ramokat, hogy kicsit még jobban túrhassam neki? A vantec hűtéshez csak 4borda van, ugye 8kéne. De szerintem a ramborda kevés is.
-
uzsz
senior tag
Hát jó, én lassan felaDOM,nem sokan írtatok. off
-
uzsz
senior tag
sapphire atlantis radeon 9600 128Mb ddr. 325/205, gyári passzív hütéssel 400/250-ig ok, aktívval 410/277. 1600-as XP-vel 3Dmark 2k1se:7470p, húzva 9000p
3Dmark 2k3: 2450p, húzva 3000p.
Szerintem nem rossz kari. -
uzsz
senior tag
Most néztem, bics a címért az np (non pro) akart lenni
-
uzsz
senior tag
Már mindenféle radeonnak van topicja, csak a sima 9600 np-nek nincs, pedig sztem igen sok ember használja ezt a tipust is. Ide lehetne beírogatni, hogy kinek milyen karija van, milyen eredményekkel, meddig húzhatja, mennyire jó buy, stb.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ATi Radeon 9600
néhány dolog a kariról: Teljes mértékben támogatja a DirectX 9.0-t. Órajelei 325/400Mhz. Sajnos a 400mhz igen kevés, főleg az újabb játékokhoz. Általábban nem raknak rájuk vmi nagyon jó ramokat. A többségüket 4ns, vagy 5ns-os ramok jellemzik. Viszont a GPU-ja igen plusz teljesítményt nyerhetünk vele. Létezik belőle 128mbos, és 256mbos példány. A 256osokra valamivel gyengébb ramokat raknak mint a 128-asokra, meg a 128 bit miatt ki se tudja használni, így lassabbás is tehet a VGA-t Az ára olyan 15-20 ezer körül van a boltban, a PH!-n olyan 13 körül találsz.
a kártya órajelei:325MHZ GPU/ 400MHZ memória
memóriabusz: 128 bit
128Mb /256 Mb DDR memóriábal rendelkezik, a 128 ajánlott, a 128 bit miatt
4pipeline-al és 2 vertexshader egységgel rendelkezik
tesztek: [link] [link] [link]
gyártók:
ASUS
Sapphire
Connect3D
Abit
Gigabyte
MSI
stb...
Szerkesztve by Eastsider 2006-03-26
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest