Keresés

Aktív témák

• rudi

nagyúr

válasz makus #21 üzenetére

Nézz rá az NVIDIA nvflash-ére. Ha jól olvastam van olyan akpcsoló amivel teljesen figyelmen kívül hagy minden kártyára vonatkozó infot szinte csak az EEPROM-ot látja. Attól tartok viszont hogy ezzel is az lesz a gond hogy állandóan a másik kártyát akarja majd flesselni... Más ötletem pillanatnyilag nincs, talán segítene egy külső EEPROMégető de akkor lell a kártya EEPROMjának lábkiosztása is...

• rudi

nagyúr

válasz makus #16 üzenetére

Hali!

Kétszer próbáltam elküldeni a levelemet de ez a nyomi freemail visszadobta...

Lényeg: ha nincs deviceID akkor sajna a flesser nem tudja hol keresse a flesselendő EEPROM-ot. Elvileg azért nincs gond mert ott van az csak kellene valami proggi ami nem kérdez csak rápakol valamit. Sajnos én nem vagyok azon a szinten hogy ilyet csináljak, de írj mail-t a RADedit vagy a RivaTuner gyártójának vagy valamelyik rage3D-s emberkének, ők biztosan útba tudnak igazítani.

rudi

• rudi

nagyúr

válasz makus #3 üzenetére

-i-re nem talált semmilyen kártyát? PCI-s VGAval nézted a -i-t? I, vel kell valamit találnia! Nem 8×AGP-s alaplap (arra mondták hogy nem szereti a flesset bár nekem eddig nem volt az NF7essel gondom)?

Próbáld ki a legújabb Flashrom-ot, www.ocfaq.com downloadjában van egy halom BIOS társaságában, nekem pl. gigabyte kártyáhkoz ezzel lehetett flesselni 1.5ös Atiflashel meg nem hagyta magát még -f (force-val sem) kapcsolóval sem.

Van egy olyan hogy dumpbios (most nemtim pontosan hol láttam, keress rá a netev vagy az 5900XT vs 9600XT topicba mert ott emlegettem), az akármilyen BIOSt ami a RAMba kerül leír a saját könyvtárába Bios.bin fileba. Csinálj booltemezt, autoexecbe dumpbios és rámenti a BIOS-t, nézd meg radedittel hátha kisül belőle valami vagy küldd el nekem mailban.

Jó lenne tudni haverod hogyan járt el amikor ''kinyírta'' a bios-t...

Aktív témák