- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
twollah
nagyúr
Természetősanyánk irtózik a kisérletezők fejében honoló űrtől.
-
klampfer
tag
En is hasonlo cipoben jartam.
A lényeg: Csak (legalabbis nalam) a Flashrom progi hajlandó felulirni az elszurt biost, de annak is ket valtoztata van. Abbol az ujabbat használd, ami 115K, es Dos4gw.exe is van mellette. (A regi verzio 50K volt, es csak a .rom file van mellette.) Ha megvan a progi akkor a
flashrom -p -f 0 newbios.bin
parancsal irhatod be az uj biost. (A -f utan NULLA van, nem O)
Ment maganba is a Flashrom mellett. -
Sanya
nagyúr
-
Közben megoldottam, most már a jó kártyával megy a gépem. Sajnos csak a Flashrom nevű flesser jó a frissítéshez, így vakon bár, de vissza tudtam vele tölteni a biost, sőt a módosított órajeles van már a kártyába feltöltve, úgyhogy most 250/500 MHz-en megy az R8500LE kártyám.
Rudi köszi a tippeket, kipróbáltam utólag, de azokkal sem lehet megcsinálni az újabb flesselést. -
rudi
nagyúr
[L]http://www.xcl-clan.com/index.php3?ndays=-1[/L] itt keresgéljeket, van egy olyan hogy [L]http://www.xcl-clan.com/download2.php3?id=62[/L], az nálam bevált és ha mégsem segít akkor írjatok John Hoek-nek (j_hoek@wish.net) nagyon ért a témához a figura!
-
Az volt a célom, hogy a Sapphire Radeon 8500LE 128MB kártyám alap órajelét 250/400-ról 250/500-ra emelem BIOS-hackkel, amihez a Radclk programot használom. El is mentettem az eredeti biost, megcsináltam az újat, majd az Atiflash flesselő proggival be akartam égetni az új órajeles biost.
Ekkor kiírta azt, amit a kollégának is fent, és innentől kezdve nem volt hajlandó az Atiflash írni a biost, még az eredeti biossal sem, sőt még forced módban sem hajlandó. Nehezíti a dolgomat az, hogy ami PCI kártyám van, egy S3 Trio, nem megy az alaplapommal, így kénytelen vagyok vakon dolgozni. Szerencsére van itthon még egy gép.
Most kénytelen voltam egy Creative TNT2 M64 kártyát berakni a gépbe, aminek 1024*768-ban elég szutyok a képe az ATi-hoz képest...
Nos, segítsen valaki nekem, aki már megoldotta a dolgot. A fenti 9100-as biosírást is próbáltam, de semmi... -
-
vargalex
félisten
A 9100-es BIOS-al is próbálkoztam! Én is hasonlóképpen gondolkodtam. De nem megy. Ezt a locked dolgot pedig nem igazán értem. Lehet, hogy ez mindig locked, csak a flashelő unlockolja arra az időre?
-
wittman
aktív tag
Igaz ezzel 9100-es lesz, de hátha vissza lehet innen csinálni utána régi biost
-
wittman
aktív tag
Ezzel probáld hátha!
[L]http://home.no.net/thomsolb/Div/Radeon9100Flashv11b.exe[/L] -
vargalex
félisten
Hát éppen az a gond, hogy nem! Semmilyen BIOS-t sem! Mindig ugyan az a hibaüzenet. Hozzá kell tennem, hogy már flasheltem pedig 2 8500-öst is, és tökéletesek lettek. Ez az első ilyen! Még én sem találkoztam sehol ezzel a hibával!
-
wittman
aktív tag
most akartam flashelni! De még várok egy kicsit. Ezzel a problémával nem találkoztam a fórumban sem. A régi biosodat vissza veszi?
-
vargalex
félisten
Hi!
Van egy ATI Radeon 8500LE vid.kártyám, amely gyárilag sajnos 250/240-re volt állítva. A RAM-ok 4 ns-ek, ezért elvileg ezeknek bírniuk kellene a 250MHz-et is. Persze először kipróbáltam Radeonatorral. Tökéletes volt. Gondoltam, hogy a BIOS-ban átírom, hogy ne kelljen külön proggival szórakozni. Le is mentettem a BIOS-t, Radedittel át is írtam, majd bootoltam floppyról. Vissza akartam írni a BIOS-t, de ez a hibaüzenet fogadott flashelés alatt:
Error: timeout: poll rom idle after bulk erase
Próbáltam más BIOS-okat is, de mindig ezt írta! Persze a kártya már nem ad képet, betettem egy PCI-s kártyát mellé, úgy próbálkoztam tovább. Mindig ez az eredmény. Már próbáltam a 9100-es BIOS-t is rátenni. Ugyan az. A kártyát látja a proggi, az infora ki is írja, hogy ID:0, Flash type: ST M25P10... És ami számomra fura: itt az jön, hogy Ser. Bios: locked. Lehet, hogy ezért nem tudja írni?
Mit tegyek? Valakinek valami jó ötlete?
Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest