Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
SystemRoot
őstag
""The wide range of evidence of common descent of living things strongly indicates the occurrence of evolution " nem pedig confirms, evidences stb"
Az evidence szó bizonyítékot jelent. A mondat lefordítva pedig ilyesmi:
a ... bizonyítékok ... széles skálája nyilvánvalóan rámutat az evolúció jelenségére. A "confirm" szó akkor kéne ha arról lenne szó hogy bárki is tagadja.
Mellesleg ne ezen a mondaton csüngj, hanem olvasd el azt a mellesleg rövidke szócikket hogy miről is van szó. Szerte fognak foszlani a kétségeid akkora a bizonyítékok tárháza."Tehát ezzel elvégeztem egy "evolúciós csizmahúzást", amikor is az evolúció úgymond véletlenjét avval magyarázom, hogy ez csak egy nagyobb show része. Tehát nem változtat semmin vagy tesz értelmetlenné bármilyen kutatást!"
Ez ellen jön a komplexitási érv. (nem én találtam ki) Miszerint egy jelenséget egy bonyolultabb jelenséggel próbálsz magyarázni és ez így problematikus. Olvass utána.
"Mindez még magyarázható lenne azzal, hogy sok, rengeteg univerzum van, de azok hol és hogyan vannak, miképpen léteznek? Hogy jöttek létre? És ha valamiben létrejöttek, akkor az hogyan jött létre?
Valljuk be, fogalmunk sincs. Komolyan."Most miről beszélsz? Az univerzum szó a minden fizikai létező halmazát jelenti. Ebből nem lehet még csak kettő sem. De egyébként értem hogy mit akarsz mondani, és szerintem hülyeségeket beszélsz.
"Lehet hogy mégis bölcsésznek kellett volna mennem?"
Amit bölcsészet alatt értünk, annak ehhez köze nincs. Mármint a témához amiről írni akartál. Ahogyan írsz róla annak már van.
(bocs)Nézd, nem akarom, letörni az önbizalmadat, tudom hogy fiatal vagy, és örvendetes hogy foglalkoztat a téma. De ez a levezetés valójában nem levezetés hanem csak össze vissza duma. Totál nem logikus, és a legnagyobb baj hogy teljesen spekulatív. Ez így tényleg bölcsészkedés, ami sajnos egy pejoratív szó. Ezt kérlek ne vedd bántásnak, mert nem annak szánom, csak én őszintén leírom amit le kell. Ilyen témákon nagyon sokat kell gondolkodni, és foglalkozni, sőt érteni kell a tudomány valamely területéhez is, hogy megszerezz egy szemléletmódot. Utána már helyesebb és koherensebb gondolataid lesznek.
Az persze, messze örvendetes hogy ifjonc létedre, ilyesmin gondolkozol. (asszem a nős topikból tudom a korodat, ha keverlek valakivel akkor szólj és bocs)Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-book olvasók
- War Thunder - MMO Combat Game
- E-roller topik
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Bestbuy játékok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Thrustmaster t300 Ferrari (21hó garancia)!
- HP EliteBook 650 G9 / i5-1245U / 32GB RAM / 512GB SSD / Garanciás / Hibátlan
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(bocs)