Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot
    őstag

A biztos tudás és megismerés csak logikus úton létezhet. Ha nem így lenne akkor azt be kéne bizonyítani hogy miért nincs úgy. ;]

"Mellesleg a tudomanyos levezetesek is valamilyen axiomarendszeren alapulnak, amiben ugyanugy hinned kell, ha igaznak akarod elfogadni, ez alapjan semmivel sem jobbak, ennyi erovel elfogadhatod axiomakent, hogy Isten letezik, es zarhato a topik."

Ez ismét egy hibás logikai szál. Szerintem te nem vagy tisztában a logikai axiómákkal. Azok érvényessége triviális, és nem hasraütve lettek kitalálva(megtalálva). Másrészt pedig csak egy laikus mint te, hiszi azt hogy bármire rá lehet mondani hogy axióma. Istenre egyáltalán nem lehet ilyesmit mondani. Isten ha egy létező akkor az tulajdonságokkal rendelkezik, tehát definiálható.(és definiálja is mindenki).
    De nem is folytatom veled ezt a vitát, mert a te érveid kb annyiból állnak itt hogy én hülye vagyok és semmit nem tudok a vallásokról, pedig a helyzet kezd úgy kivilágosodni hogy Te nálam lényegesen kevesebb ismeretekkel rendelkezel. Ráadásul mint mondtam nem vagy képes racionális érvelő vitára.
    Te ilyesmikkel operálsz:
    -"Kulonben ezek szerint soha nem beszeltel meg pappal," (persze a csúcs amit ezt követően írtál:D:"barmelyik siman bizonyitja Isten letezeset."
    -"Amugy is hulyeseg szerintem ugy hozzaallni a temahoz, hogy nem erdekel a teologia"
    -"En azt mondom, hogy ha fogalmad sincs a keresztenysegrol/iszlamrol, akkor hogy tudsz vitazni roluk? Sehogy."
    -"ra kell dobbenjel, hogy ha Isten es vallas kerdeseben barhova el akarsz jutni, akkor felre kell tenned a matematikai logikat. "
    "Ha nem teszel igy, akkor ahogy irtam, marad a hamis/teves/felreertett feltetelezeseken alapulo ervek puffogtatasa, nem fogsz eljutni sehova"

Mint azt mondtam ez kb a tekintélyelvű érvelésre hajaz, csak ezek szerint te nem érted hogy mi az.(pedig a teológiában ennek hagyománya van és fontos szerepe is)
    Ilyen esetekben tényleg nincs értelme a vitának.

(#125) americanidiot:
    "Elmagyaráznád, hogy mégis hogy létezhet valami öröktől fogva"

Hát gondolj el egy olyan állapotot hogy nincs semmisem. Szerinted ebből hogy jöhet létre valami? Elárulom: Sehogy. Logikailag hibás olyan állapotokat feltételezni hogy nem volt valamikor semmi, mert a semminek nincsen semmilyen tulajdonsága amivel létrehozhatna valamit.

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák